Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40
521
Ubuntu tietokoneissa / Krusader asymmetric tai symmetric
« : 21.01.18 - klo:21.27 »
Haluan kopioida tietokoneeltani documents kansiosta tiedostoja, joita ei ole usb-levyllä sijaitsevassa Documents kansiossa. En halua syncronoida kyseisiä kansioita samanlaisiksi. Yritin googlata, mutta en saanut asiasta selvää. Asymmetric eli epäsymmetrinen määritelmä, jos ymmärsin oikein, pyyhkisi kohdelevyltä pois tiedostot, joita ei ole lähdelevyllä. Sitä en haluaisi. Ainoastaan haluaisin kopioida läppärini Documents-kansiosta usb-levylle kaikki ne tiedostot, joita usb-levyn vastaavassa kansiossa ei ole. Kuinka minun pitäisi toimia?

522
Kaikki ei ollutkaan kunnossa, kun asensin tämän Kdenliven uuden version 17.12 Appimagesta. En saa esille äänen spektriä ja äänileikkaus on muutenkin vaikeaa, koska äänen kuva on ennemminkin mössöä kuin wavia yleensä. Audacityssä wav kyllä näkyy selvästi.
Joka tapauksessa Kdenlive vaatii:
"MLT must be compiled with libfftw3 to enable Audio Spectrum."
kyseisiä libfftw3 tiedostoja on useita , kun etsin niitä synapticilla. En myöskään tiedä, miten MLT pitäisi koostaa (compile) käyttäen libfftw3 tiedostoa?

Sinänsä äänen spektri ei auta minua kovin paljon. Ongelma on siinä, että videokameralla nauhoittamani poikani konsertti on kahtena MTS tiedostona. Niiden pitäisi jatkua saumattomasti, mutta tiedostojen välissä on joku niksahdus tai ääni. Ajattelin poistaa sen ja laitoin äänen omalle raidalle. En kuitenkan pysty leiklkaaman ääntä tarkasti, että saisin poistettua ylimääräisen äänen. Jos teen sen taas Audacityllä hukkaan luultavasti synkan, sillä kuvassa ei ole mitään gäppiä. En ole joutunut Kdenlivella leikatessani näin tarkan ongelman eteen aikaisemmin. Vanhassa Avidissani ääni näkyi samoin kuin Audacityssä ja äänen leikkaus oli siinä aika helppoa. Ylimääräinen ääni on vain pieni kauneusvirhe, mutta halauisin sen silti pois. En tiedä auttaisiko MLT koostaminen libfftw3 tiedostolla asiaan, mutta ehkä se olisi joka tapauksessa hyvä tehdä.

Haluaisin käyttää uutta versiota, koska siinä ei ole ongelmia tumman breeze teeman kanssa.


523
Kun avaan uuden projektin ja ohjelma kysyy nimeä, on teksti valkoisella valkoisessa teksti-ikkunassa eikä nimi näy, kun kirjoitat. Sen sijaan versiossa 17.08, joka on toisessa läppärissäni kyseistä ongelmaa ei ole. Menin Kdenliven sivulle ja ajattelin päivitystä tai myöhemmän version uudelleen asentamista U 16,04 koneelleni. Sivulla suositeltiin app versiota, joka pitää sisällään kaikki riippuvuudet. Sehän tuntui loistavalta.
#
Metalink
    http://files.kde.org/kdenlive/release/kdenlive-17.12-x86_64.AppImage.meta4 (IETF Metalink)
    http://files.kde.org/kdenlive/release/kdenlive-17.12-x86_64.AppImage.metalink (old (v3) Metalink)
#
Tallensin ohjelman ja yritin käynnistää ensimmäisen, mutta tuli vain ilmoitus "avaa Firefoxilla". Päättelin siitä, että ohjelma todennäköisesti pitäisi asentaa jollain toisella tavalla. Siksi kysymys on "Miten?" ja sopiiko se Ubuntu 16.04 versioon?

524
Jotain tapahtui Kdenlivelle yrittäessän leventää video- ja audioraitoja. Jotenkin sain ne niin kapeikki, että niissä ei enää näkynyt eikä niihin voinut laittaa videota. Yritin erilaisia konsteja: käynnistin koneen uudelleen, asensin Kdenliven uudellen ja yritin jopa päätteellä, mutta mikään ei auttanut. Kysymykseni kuuluu, ymmärtääkö joku, mikä meni vikaan vai onko ainoa ratkaisu asentaa Ubuntu uudelleen?

En ole muuten löytänyt ohjetta, miten leventää video- ja audioraitoja. Mielestäni ainakin ennen se on toiminut Kdenlivessä. Nyt kuitenkin päällimmäinen huoleni on saada Kdenliven raidat normaaleiksi. Löysin hjeen sittenkin käynnistämällä ohjelman toisella koneella. Sama toiminto oli läppärissäni, mutta se ei jostain syystä toimi oikein. Suurentamalla ne muuttuivat  minkokoisiksi ja nyt en enää saa niitä muutettua. Minun pitäisi saada Kdenlive toimim aan normaalisti asentamalla se uudelleen. Kun olen tehnyt niin raidat (tracks) ovat edelleen minikokoisia.

525
Minulla on Thunderbird Ubuntu 16.04 vanhassa Acer Aspire läppärissä. Ram 16Gib, Intel® Core™ i7-2670QM CPU @ 2.20GHz × 8,  grafiikka Gallium 0.4 on AMD JUNIPER (DRM 2.43.0 / 4.4.0-103-generic, LLVM 4.0.0. Jostain  syystä tässä koneessa se ei toiminut edellisessäkään versiossa. Olen kopioidun vanhan postilaatikon tiedostot uuteen versioon, jotta asetukseni pysyisivät kunnossa.
Muissa koneissani Thunderbird toimii normaalisti. En haluaisi hukata postejani, joten miten voisin korjata ongelman? Shift delete toimii ja olen käyttänyt sitä ahkerasti. Joskus olen kuitenkin poistanut vahingossa tärkeänkin viestin ja joutunut kaivamaan sen toiselta koneelta. Siksi haluaisin delete näppäimen toimimaan. Kun uusi Ubuntu tulee keväällä, asennan todennäköisesti puhtaana uuden version ja varmuuskopioin home-kansion. Olisi hienoa, jos saisin ainakin sitä ennen deleten toimimaan

526
Hei ilmeisesti jonkun vanhan  ohjelman kanssa minulla on käynyt niin, että kansiossa on dif.avi tiedostojen lisäksi .alp tiedostoja .wav tiedostojen sijasta. Minulta puuttuu kansiosta kokonaan äänitiedostot. Kysymys on vanhasta nauhoituksesta vuodelta 1010. Kuva näkyy hyvin, mutta ääni puuttuu.

Googlasin sen verran, että ne voisi avata Live ohjelmalla. Se onluultavasti joku winowsin videoeditori. Voiko  ne avata ja muuntaa Ubuntussa? Minulla  on Ubuntu 16.04 LTS ja Ubuntu 17.10 Gnome työpöydällä toisessa koneessa. Jos joku osaa neuvoa, olisin kiitollinen. Yritän tässä järjestää vanhoja videoita.

527
Englanninkielisen ekirjan ostaminen internetistä on todella hankalaa. Käytin joskus Holaa, mutta onko muita ja, mikä olisi paras? On todella ikävää, että kaikki kuulkee kauppasopimusten ehdoilla. Lataaminen on iilmaista ja vain ostaja maksaa internetin käyttämisestä.

Pitääkö siis ladata Hola, vain onko muita vaihtoehtoja. Windowsiin saa ainakin Fsecurelta jonkun ohjelman ja Elisallkin on joku, väitti yksi tuttava.

528
Jossain vaiheessa kokeillessani Ubuntun eri versioita kuten Matea, Kubuntua ja Ubuntu Gnome 17.04 versioita kyselin, miten kosketuslevyn saisi näppärästi pois päältä ja taas takaisin. Silloin sain kaikkein parhaimman neuvon: jossain skriptissä piti vaihtaa tai muuttaa jotain riviä, jolloin sain kosketuslevyn käynnistymään muistaakseni parin kolme sekunnin viiveellä. Se oli kirjoittaessa täysin riittävää, koska vahinkohipaisu ei sotkenut enää kursorin paikkaa.
Sattuisiko kukaan muistamaan tai tietämään, mitä piti tehdä.

529
Miten saisin Voikon toimimaan ainakin Thunderbirdissä. Katsoin nm:n antamaa linkkiä hakutoiminnolla aiheesta
# Voikko ei käynnisty 16.04:ssä« : 19.04.17 - klo:17.14 »#

Linkki näytti hyvin selvältä:
#
[ ]   mozvoikko-2.2.xpi   2015-09-14 20:23    19K   
#
Kun klikkasin sitä, oli vastaus: Voikko ei toimi Firefox 57.0 version kanssa. Voiko Firefoxin palauttaa vanhempaan versioon ja pitääkö silloin myös Thunderbirdille tehdä sama. Vai onko olemassa joku muu keino?



 

530
Nautilus ja Dolphin näyttävät videon koon eri suuruisena. Nauhoitan yleareenasta vanhoja venäläisiä filmejä ja Mommilan veriteot. Dolphin näyttää Mommilan veritekojen koon olevan 17,7 Gb ja Pietarin viimeisten päivien olevan 17,4 Gb. Yritin katsella Mommilaa, mutta se ei ole ilmeisesti vieläkään nauhoittanut sitä loppuun, mutta ei ole koko myöskään kasvanut. Nautilus näyttää Mommilan kooksi 19 Gb ja Pietarin... kooksi 18,7 Gb.

Olenkohan katkaissut Mommilan nauhoituksen liian aikaisin, kun se ei enää kasva? Muttasekään ei selitä miksi Dolphin ja nautilus näyttävät koon eri lailla.

531
Synaptic ei avaudu ohjelmaikoonista eikä "sudo synaptic" komennolla. Versio 17.10 on päivitys Ubuntu Gnome 17.04 versiosta.
#
No protocol specified
Unable to init server: Yhdistäminen ei onnistunut: Yhteys torjuttu

(synaptic:4559): Gtk-WARNING **: cannot open display: :0
#
Aluksi minulla ei ollut suuriakaan ongelmia, mutta nyt ohjelma takkuilee. Välillä katosi kosketuslevy, mutta tuli kuitenkin käynnistyksen jälkeen takaisin. Pitäisikö tehdä puhdas asennus, vain onko synaptic tunnistettu ongelma?

532
En saa kosketuslevyllä hiiren oikeaa näppäintä toimimaan Ubuntu 17.10 versiossa. Minulla on Gnome työpöytä. Aikaisemmissa Ubuntuissa se on toiminut painamalla kosketuslevyn oikeaa alareunaa, muttta nyt ei. En ole myöskään löytänyt mitään muutakaan tapaa saada oikean hiirinäppäimen valikkoa esille ellen sittten kytke hiirtä koneeseen.

Osoisiko joku neuvoa, miten saisin sen esiin?

533
Ubuntu tietokoneissa / Ubuntu 17.10 ja Ubuntu Gnome
« : 22.10.17 - klo:18.17 »
Asensin tai paremminkin päivitin Ubuntu Gnomen 17.04 uuteen Ubuntu 17.10 versioon. Päivitys onnistui hyvin ja erot edelliseen versioon olivat hyvin pienet. Katselin netistä videon Ubuntu 17.10 versiosta ja se näytti melko erilaiselta minun Ubuntuuni. Gnome työpöydästä oli hyvin vähän ja suoraan sanoen se näytti melko tylsältä. Se muistutti Unitya ja taustaväri oli ikävän näköinen. Jos tekee puhtaan asennuksen 17.10 versioon,  pitääkö Gnome desktop asentaa erikseen, vai johtuuko unitymainen työpöytä vain siitä, että gnome-extensions ei ole asennettuna?

Minun mielestäni Ubuntu Gnome versio on selvästi parempi kuin pelkkä Unity. Toivottavasti joitakin bugeja on tässä asentamassani versiossa korjattu ja "Ubuntu kohtasi sisäisen virheen" -ilmoitukset jäävät vähemmälle eikä jatkuva salasanojen kirjoittaminen tuntunut mukavalta.

534
Ubuntu 17.10 ohjelmakeskus ilmoittaa, että se ei saa yhteyttä Gmomen ohjelmakeskukseen eikä voi siksi päivittää eikä näyttää ohjelmia. Yritin siis käynnistää sen tikulta. Jos se ei saa yhteyttä Gnomeen, vaikka internet toimii muuten, niin tuskin sitä voi asentaakaan. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?

535
Voiko Calibrella tehdyn e-kirjan salata drm- tai jollain muulla salaustekniikalla? Haluaisin tehdä e-kirjan halvemmalla kuin mitä kirjapainot tarjoavat. Se pitäisi kyllä laittaa myyntiin ja siksi tämä kysymys. Kyseessä on kirjoittamani teos, joka julkaistaan normaalina kirjana. Olen kokeillut Calibrea, mutta onko mahdollisesti olemassa myös muita vaihtoehtoja?

536
Huawei 6 puhelimen Googlen kalenteri ei synkronoi tietokoneen selaimen (Chrome, Chromium, Firefox) Goooglen kalenterin kanssa. Tietokoneeseen merkityt tulevat vähän paremmin puhelimeen. Tämä on mielestäni häpeä Googlelle, sillä puhelimessani on Googlen oma kalenteri, jonka ikoni on aivan samanlainen kuin tietokoneessa.

Onko Ubuntulla mitään kalenteria, joka todella synkronoisi puhelimen kanssa?

537
Järjesstelmä on Ubuntu-Gnome17.04. Olen monta kertaa laittanut automaattisen kirjautumisen päälle, koska rasittaa aina näytön sammuttua kirjoitttaa sitä uudestaan. Kotikäytössä en tarvitse valmiustilasta palaamiseen salausta enkä myöskään kirjautumiseen käynnistäessäni konetta kotona. Käyttäjät osiossa olen laittanut automaattisen kirjautumisen päälle, mutta se ei pysy. Kun suljen kannen, kone menee valmiustilaan ja näyttö sammmuuu, ja kun avaan kannen, on salasana jälleen kirjoitettava.Virta asetuksissa olen ottanut automaattisen valmiustilan pois, mutta aina kun näyttö sammuu, niin palatessa on kirjoitettava salasana.

Mikä neuvoksi?

538
En pysty enää kirjoittamaan windows-puolelle gnome 17.04:ssä todennäköisesti joko windows- tai ubuntu päivityksen jälkeen. Epäilen Windows 10:tä. Minulla on suurin osa data tiedoista, niin asiakirjat kuin kuvat ja videot, windowspuolellla. Jos en saa ongelmaa korjattua, voin vain harjoitella Ubuntu-Gnomen kanssa ja siirtää kaikki työt Windowsiin.

Tähän saakka kaikki on toiminut, mutta yrittääkö Windows vahvistaa suojaustaan siten, että double-boot ei enää onnistu ja on siirryttävä virtuaaliseen linuxiin, jos tarvitsee Windowsia. Minä tarvitsen sitä Microsoft Wordin ja Abyy tekstinskannausohjelman takia. Muuten pärjään hyvin ilman sitä. Nyt minulta on kohta kirja tulossa ja tarvitsen Wordia, koska viimeistely ennen lopullista painamista tehdään sillä. Toki Libreoffice lukee ja tallentaa Word muotooon, mutta muunnettaessa voi pieniä eroja ilmetä aina välillä.

Mitenkä vian Ubuntusta tallentamisella saisi korjattua!!!

539
Olen yrittänyt poistaa käytöstä uudelleen kirjautumisen salasanalla, mutta se ei onnistu, vaikka olen asetuksissa laittanut automaattisen kirjautumisen päälle. Miten salasanan jatkuvan kirjoittamisen saisi pois?

540
Kun klikkaan hiirellä esim. siirtääksen dolphinissa tiedoston toiseen hakemistoon, niin en saakaan siirrettyä sitä ja pudotettua toiseen hakemistoon, jolloin ohjelma normaalisti kysyy: kopioidaanko vai siirretäänkö. Kun yritän uudestaan niin valisemani hakemisto ei irtaudu hiirestä. Välillä olen saanut sen pois escillä tai klikkaamallamhhiiren keskellä olevaa nappulaa, mutta sekään ei ole aina auttanut. Sen sijaan se rupeaa oma-aloitteisesti maalaamaan useita tiedostoja.

En tiedä mistä vika on tullut, koska näin ei ollut alussa. Olen yrittänyt etsiä asetuksista, mutta en ole löytänyt vastausta kyseiseen ongelmaan. Voi olla, että valmiustilasta palautumisella on jokin vaikutus tai syy ongelman ilmenemiseen.

Sivuja: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 40