Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40
501
Olen siirtänyt videotiedostojani neljän teran levylle ja tehnyt siihen hakua helpottavia hakemistoja. Samoja videoita löytyy vanhoilta kahden teran levyiltä, mutta halusin backupit ja järjestää tiedostot paremmin. Katselin sitten Samsungin Smart televisiosta sinne tallentamiani vanhoja töitäni, joista suuri osa on teatteritaltiointeja. Ohjaamani musikaalin kohdalla äänen tulo myöhästyi ja välillä se katosi vähäksi aikaa. Päätin seuraavana päivänä tarkastaa tiedostot, jos ne olivat päässeet koruptoitumaan.

Kun yritin tänään liittää vielä eilen toimineen 4:n teran levyn Ubuntu 16.04 koneeseeni, se ei hyväksynyt. Ilmoitti vain io-virheestä ja että levyä ei voi lukea. Säikähdin todella ja ajattelin, menikö nyt kahden päivän kopiointi- ja järjestelytyö hukkaan. Poistin levyn asemasta ja menin double boot läppärilleni ja avasin Windows 10. Neljän teran asema avautui siinä normaalisti. Kokeilin myös toistaa videota ja sekin onnistui normaalisti. Sitten laitoin HandBraken tekemään musikaalin ensimmäisestä kovalevylle tallentamastani dvd-kansiosta high profiilin mp4 tiedostoa ja siellä sen nyt kopioituu.

Mikä mahtoi olla ongelmana Ubuntu 16.04 koneessa? Se oli kuitenkin edellisenä ja sitä edellisenä päivänä hyväksynyt 4:n teran levyn. Tänään irrotin sen useaan otteeseen ja laitoin takaisin, mutta kone ei vain hyväksynyt sitä.

502
Ubuntu tietokoneissa / Unison ja synkronointi
« : 16.04.18 - klo:15.32 »
Halusin synkronoida identtisiksi kaksi usb-kiintolevyä ja hain netistä, mikä olisi paras ohjelma sellaiseen. Asensin Unisonin ja sen graafisen etuliittymän. Nyt ohjelma on jauhanut jo kaksi vuorokautta ja yli. Tosin levyt olivat kaksi terasia. Jos olisin ollut fiksu, olisin synkannut videot erikseen, mutta nyt ne menevät samaan syssyyn ja jännitän, katkeaako synkronointi tilan puutteeseen.

Omasta mielestäni tiedostoissa ei olisi pitänyt olla kovin suuria eroja, joten oletin synkronoinnin menevän paljon nopeammin. Kopiointi alkoi vasta pari tuntia sitten ja jos ymmärsin oikein niin vasemmalta oikealle. Tekeekö se saman vieä toisinpäin, en tiedä, mutta oletan sen tekevän niin. Alapalkin vasemmassa kulmassa lukee "propagating changes", joka mielestäni tarkoittaa tässä yhteydessä "lisäten muutoksia".

Ohjelman voisi todennäköisesti confata paremmin jo etukäteen, mutta annoin mennä oletusasetuksilla. Esimerkiksi kun se rupeaa kopioimaan videoita, voi tilanpuute tulla vastaan ja ohjelma kaatua. Jos sen voisi keskeyttää, niin voisin kopioida videoita kolmannelle levylle. Mikäli joku tuntee ohjelman, olisin iloinen neuvoista.

503
Latasin Bionic Beaverin daily build tiedoston. Ubuntun sivulla sanottiin, että sitä voi kokeilla asentamatta. Windowsissa esim. dvd.iso tiedoston voi käynnistää ilman dvd asemaa. Kun kaksoisklikkasin Ubuntun asennustiedostoa, virtualbox avautui. Se olikin alkuperäinen tarkoitukseni, vaikka halusin kokeilla tätä ainakin minulle uutta piirrettä Ubuntussa. Tein normaalit asetukset boxissa, mutta kun käynnistin virtuaalikoneen, se jumittui Ubuntun kohdalla.

Tietenkin voisin tehdä usb-tikun, mutta näyttää siltä, että olen missannut jotakin. Voisiko joku valistaa?

504
Kdenliven siirtymätehosteet eivät toimineet kunnolla. Tein äänen häivytyksiä ja aluksi ne toimivat, mutta sitten ei enää auttanut mikään. Muistia on 16 gb ja prossu neliydin, mutta kone tuppaa jäätymään editoidessa. Shotcut olisi nopeampi, mutta ainakaan minulla se ei pysy pystyssä riittävän kauan, kun matskua alkaa olla enemmän. Voikohan Kdenlive ongelmani johtua appista, jonka käynnistän työpöydältä? Uusin versio on mahdollista ladata vasta, kun 18.04 tulee. Ainakin se ilmoitti niin, kun meinasin ladata sen. Siksi tyydyin appiin.

505
Pitäisikö käyttäjänimi pitää salaisena? Minä olen ainakin useissa viesteissäni kopioinut päätteeltä tietoja ja niissä on usein näkynyt myös käyttäjänimeni. Salasanan vaihtohan on hyvin yksinkertaista, jos tuntee käyttäjänimen.
Pääsekö koneeseen sisään, jos on saanut tietoonsa salasanan? Ja voiko salasanan vaihtaa verkossa, jos tuntee käyttäjänimen?
Olen välillä suojannut verkkoni koneiden laitenimillä. Ubuntussa sen saa tietoonsa ifconfig komennolla, jos muistan oikein, ja windowskomentoa en taida enää edes muistaa. Vai oliko se ipconfig? Verkon suojaaminen laitenimillä on sikäli hankalaa, että kun tulee vieraita tai paremminkin tuttuja, jotka haluaisivat käyttää verkkoa, joutuu aina lisäämään heidänkin laiteosoitteen verkkoon. En myöskään muista enää, miten saan Android puhelimen laiteosoitteen selville.

Tietenkin tärkein kysymykseni on, voiko salasanan vaihtaa internetin kautta?

506
Ubuntu 16.04 LTS ei hyväksy salasanaani. Se kävi selville yrittäessäni antaa luvan päivityksille. Kokeilin pyös päätteellä komentoa "sudo apt-get update", mutta kone ei edelleenkään hyväksynyt salasanaani. En haluaisi edes vaihtaa sitä, mutta kai tässä on pakko tehdä niin. Koneeni käynnistyi, koska olen laittanut sen käynnistymään automaattisesti ilman salasanakyselyä.
Oliko se niin, että menen käynnistyksen yhteydessä rootiin ja siirryn sieltä kotihakemistooni? Sitten oli muistaakseni komento
#
mount -o remount,rw /
#
Ja sen jälkeen
#
passwd käyttäjänimi
#
Minkä jälkeen, jos muistan oikein, kone kysyy salasanaa ja silloin voi antaa uuden.

Minua huolestuttaa vielä, onko joku murtautunut koneelleni ja vaihtanut salasanan. Toisaalta, kuinka se voi kuitenkin käynnistyä automaattisesti?

Pyydän pikaista apua!

507
Mitä Ubuntu 18.04 ja sen paluu Waylandista Xorgiin aiheuttaa? Kun yritin hallita kosketuslevyn käyttäytymistä 17.10:ssä, yritin käyttää vanhoja neuvoja, mutta ne liittyivätkin Xorgiin, mutta eivät toimineetkaan Ubuntu 17.10 Gnomessa. Sain uusia neuvoja, joilla pärjään, mutta napautuksen viivettä en pystynyt enää muuttamaan. Onko Ubuntu 18.04:ssä toimivat ratkaisut jo sisääntehtyinä, vai voiko käyttää vanhaa ohjetta jälleen napautuksen viiveen lisäämiseen?

Olen ajatellut vaihtaa Lenovossani, jossa käytän Ubuntui 17.10 versiota 18.04 versioon periaatteessa heti, kun uusi virallinen versio ilmestyy. Teen siihen puhtaan asennuksen. Sen sijaan isossa läppärissäni, jota pidän käytännössä pöytäkoneena, odotan päivitystä 16.04 versiosta 18.04:ään. Ilmeisesti 16.04:stä voi päivittään suoraan uuteen.

508
Katselen ja luen yleensä Hesaria Gnomen selaimella tallennetulla sovelluksella. Se ei kuitenkaan osaa näyttää videota esim. Helsingin Sanomissa. Jos alaan kyseisen selaimen erikseen, niin tallentamani sovellukset näkyvät siinä välilehtinä. Samaa systeemiä käytä Ilmaiseen sanakirjaan, Facebookin, Twitteriin ja Linkediniin. Tosin poistan luultavasti FB:n kokonaan. Video ei tietenkään ole välttämätön Hesaria tai Aamulehteä lukiessani, mutta joskus olisin mielelläni katsellut myös videon.

Voiko muista selaimista tallentaa sivun sovelluksena tai saisiko Gnomen verkkoselaimeen tai Dilloon tai johonkin vastaavaan myös näkymään videon? Vai onko olemassa sovelluksia, jotka näyttävät suoraan kyseiset sivut videoineen?

509
Google Chrome ei lataa aloitussivuaan ja varoitaa salasanojen ja vastaavien tietojen antamista kyseiselle sivulle. Chrome lataa ja lataa, mutta sivu ei ilmesty. Kun klikkaan uuden välilehden ja siinä google.fi, niin Google avautuu. Onko Chrome muuttunut vaaralliseksi?

Minulla on ollut ongelmia Googlen salasanojen kanssa sen vaatiessa salasanan vaihtoa. Luultavasti sksi, että olen kirjautunut Googleen monella eri koneella. Tai sitten siinä on joku mu syy, jota en tiedä. Olin aikaisemmin antanut Firefoxin tallentaa Googlen salasanani. Kun jouduin muuttamaan  sen,  sain kirjoittaa sen aina uudestaan enkä löytänyt, mistä olisin voinut muuttaa vanhan salasanan uudeksi Firefoxissa.

Chrome on aika hyvä selain ja esimerkiksi Netflixin katsominen ei onnistu Firefoxilla. Voivatko Google ja Chrome olla vaarallisia?

510
Komento
#
  syndaemon -i 3.0 -K -R
#

Ei toimi oikein. Touchpadin  kursori liikkuu edelleen. Jos siihen liittää vielä #-t #, jonka pitäisi poistaa vain näpäytys (tapping) ja rullaus, niin tulos on silti sama. Onko komennon parametreissä jotain väärin tai olenko ymmärtänyt ne
väärin?

Haluaisin myös tietää, miten sysdaemonin saa käynnistymään automaattisesti päälle Ubuntussa?

511
En tiedä onko tämä oikea paikka käydä pientä kehityskeskustelua Ubuntusta. Kun Ubuntu käynnistyessään haluaa salasanan, se avaa kyseisen pienen ikkunan, mutta kun rupean kirjoittamaan salasanaa, se ei onnistu ennen kuin olen klikannut ikkunan tekstikenttää. Useimmiten joudun siis kirjoittamaan salasanan kahteen kertaan. Miksi siihen ei voisi kirjoittaa suoraan salasanaa?

Kun läppärissäni Ubuntu 17.10 sammuu näyttö hetkeksi, minun pitää kirjoittaa salasana, että voin jatkaa. Näytön sammuminen säästäää akkua, joten en halua pitkittää sammumisaikaa. Sain mielestäni kerran ohjeen, miten salasanan kyselyn voi poistaa. Se oli muistaakseni näppäinkomento tai komentoja. Eikö sellainen voisi olla asetuksissa esim. virranhallinnan kohdalla?

Nämä ovat aivan pieniä juttuja, mutta ne ovat toistuneet joka versiossa, jota olen käyttänyt.


512
Ubuntu 17.10 käynnistystikku ei suostu alustettavaksi. Minulla on ylimääräinen käynnistystikku enkä pystynyt alustamaan sitä Nautiluksessa, en Levyt ohjelmalla enkä myöskään Gpartedilla. Kun laitan tikun kiinni usbiin, se näyttä siinä olevan Ubuntu 17.10 käynnistyjärjetelmän. Mikähän tämänlaatuinen ongelma on? Koitin alustaa sen Ubuntu 16.04 koneellani ja mainoitsemillani ohjelmilla.

513
Haluaisin vaihtaa Gnomen teeman, mutta luultavasti töppäiltyäni Cinnamonin kanssa ei ulkoasu asetukset  eikä tweaktool tarjoa vaihtoehtoa. Yritin hakea netistä ohjeita englanniksi ja sainkin, mutta en silti onnistunut asentamaan uutta teemaa. Löysin kyllä github-sivustolta useitakin teemoja, mutta niiden asentaminen ei onnistunut löytämilläni ohjeilla eikä järkeilystäni huolimatta.

Löysin sivulta:
https://github.com/pages-themes

Siellä oli useitakin teemoja. Haluaisin ennen kaikkea muuttaa Kdenliven tummaksi, mutta se ei onnistu, joten ajattelin uuden teeman ratkaisevan asian. Mutta muutenmkin olisi välillä kiva kokeilla uusia teemoja. Aikoinani, varmaankin vuosi pari sitten, sain ohjeen uuden ikooniteeman asentamiseen, mutta en löytänyt sitä enää. Eli, jos löytyisi yksinkertainen ohje Gnome teemanasentamiseen, olisin hyvin kiirollinen.

514
Ubuntu 17.10 työpöytä vaihtui Cinnamonin työpöydäksi. Yritin asentaa paremman ohjelman kontrolloimaan kosketuslevyn käyttöä, Luulin laittavani vain jonkun Cinnamonin ohjelman, mutta koko työpöytä vaihtui. Kertokaa ihmeessä, miten saan Ubuntun takaisin työpöydäksi. Olin tehnyt siihen itselleni sopivat asetukset.

515
Kuvien siirto Huawei P 10 Plus puhelimesta tietokoneeseen Ubuntu 16.04 Lts ei onnistu usb:n ei Kdeconectin eikä Bluetoothin kautta. Laitteet ovat samassa kotiverkossani. Bluetooth laitteet löytävät topisensa, mutta siirtoei onnistu puhelimestga. Toisin päin Acer lähti siirtämään yhtä kuvaa, mutta se oli älyttömän hidasta eikä siitä tullut mitään.

Vika voi olla minussa. Puhelin on minulle uusi, joten voi hyvinkin olla, että teen jotaion väärin. Puhelin ehdottaa kopiointia Googleen (oma drive) tai Huawein pilveen. Olisiko sitä kautta helpompi siirtää ne omalle komneelle? En kuitenkaan haluaisi kuvien joutuvan internetiin yleisesti katsottaviksi.

516
LibreOfficen odt-tiedostot eivät avaudu Windows-osiolta enää.Ne  eivät avaudu Ubuntussa eivätkä Windowsissa. Sen sijaan muut tiedostot avautuvat molemmissa järjestelmissä. Yritin kysyä tätä aiheessa "Windows 10 päivitys ja...".. En saanut siihen yhtäkään vastausta, vaikka se oli luettu moneen kertaan. Ubuntussa LibreOfficen tiedostot avautuvat linux-osiolla. En tiedä tarkalleen, mikä tämän aiheutti, mutta ongelmat syntyivät sen jälkeen, kun yritin avata salasanatiedostoni Windowsissa. Minulla oli ongelmia salasanan kanssa, jossa käytän osaksi venäläisiä kirjaimia, koska Windows ei tukenut venäjän foneettista näppäimistöä. Sen jälkeen Libreoffice eiavannut windos-osion odt-tiedostoja, vaikka asensin ohjelman uudeleen.
Eikö kukaan osaa nneuvoa, mitä asialle voisi tehdä? Vai täytyykö minun käyttää vain Wordia?

517
Kävin välillä Windows puolella ja yritin sieltä avata salasanatiedostoni, mutta kämmäsin muutaman kerran ja tiedosto meni lukkoon. En saanut sitä auki ja käynnistin koneen uudelleen, mutta nyt Ubuntu (17.10 Gnome) puolelle. En kuitenkaan päässyt enää windows-osiolla oleviin libreofficen odt-tiedostoihin. Näen kyllä tiedostot nautiluksessa, mutta kun klikkaan, Libreoffice ei avaudu enkä pysty niitä avaamaan myöskään LibreOfficesta käsin. Windows tai windowsin Libreoffice on jotenkin lukinnut tiedostot, sillä en saa niitä avautumaan kummallakaan puolella. Muut tiedostot paitsi LibreOfficen avautuvat normaalisti Mitä tässä voisi tehdä? Kuvittelin ensin ongelman johtuvan jostain Windowsin päivityksestä, mutta kysymyksessä on ehkä Windowsin LibreOffice. Saan sieltä tiedostgon avattua, kun Windowsissa kopioin sen ensin Dropboksiin ja avaan sen sitten Ubuntun Dropboxissa. Onko Windowsin LibreOfficessa joku vika, tai pitäisikö se vain asentaa uudelleen?

518
En päässyt google-tililleni, koska sitä oli käytetty Turussa. Se selvisi minulle tosin vasta myöhemmin, sillä Googlelta tulee yleensä paljon kyseisiä ilmoituksia, koska minulla on sähköposti useammassa laitteessa. Kun huomasin, että tililleni oli kirjauduttu vain parikymmentä minuuttia aikaisemmin Turusta, ymmärsin se sen kuitenkin olleen joku muu.

Google ilmoitti, että Microsoft Outlook ja Mozilla Thunderbird eivät tue Googlen uusimpia turvatoimenpiteitä ja ehdotti salasanan muuttamista, minkä teinkin kirouksien kera, sillä joudun muuttamaan sen joka laitteeseen. Jos Thunderbird ei ole turvallinen sähköpostiohjelma, mitä minun tulisi käyttää Ubuntu 16.04 version kanssa? Versiossa 17.10, joka on pienemmässä läppärissäni, voin kyllä käyttää Evolutionia. Ovatko muut törmänneet tällaiseen ongelmaan ja miten siihen pitäisi suhtautua?

519
Ubuntu tietokoneissa / Krusader asymmetric tai symmetric
« : 21.01.18 - klo:21.27 »
Haluan kopioida tietokoneeltani documents kansiosta tiedostoja, joita ei ole usb-levyllä sijaitsevassa Documents kansiossa. En halua syncronoida kyseisiä kansioita samanlaisiksi. Yritin googlata, mutta en saanut asiasta selvää. Asymmetric eli epäsymmetrinen määritelmä, jos ymmärsin oikein, pyyhkisi kohdelevyltä pois tiedostot, joita ei ole lähdelevyllä. Sitä en haluaisi. Ainoastaan haluaisin kopioida läppärini Documents-kansiosta usb-levylle kaikki ne tiedostot, joita usb-levyn vastaavassa kansiossa ei ole. Kuinka minun pitäisi toimia?

520
Kaikki ei ollutkaan kunnossa, kun asensin tämän Kdenliven uuden version 17.12 Appimagesta. En saa esille äänen spektriä ja äänileikkaus on muutenkin vaikeaa, koska äänen kuva on ennemminkin mössöä kuin wavia yleensä. Audacityssä wav kyllä näkyy selvästi.
Joka tapauksessa Kdenlive vaatii:
"MLT must be compiled with libfftw3 to enable Audio Spectrum."
kyseisiä libfftw3 tiedostoja on useita , kun etsin niitä synapticilla. En myöskään tiedä, miten MLT pitäisi koostaa (compile) käyttäen libfftw3 tiedostoa?

Sinänsä äänen spektri ei auta minua kovin paljon. Ongelma on siinä, että videokameralla nauhoittamani poikani konsertti on kahtena MTS tiedostona. Niiden pitäisi jatkua saumattomasti, mutta tiedostojen välissä on joku niksahdus tai ääni. Ajattelin poistaa sen ja laitoin äänen omalle raidalle. En kuitenkan pysty leiklkaaman ääntä tarkasti, että saisin poistettua ylimääräisen äänen. Jos teen sen taas Audacityllä hukkaan luultavasti synkan, sillä kuvassa ei ole mitään gäppiä. En ole joutunut Kdenlivella leikatessani näin tarkan ongelman eteen aikaisemmin. Vanhassa Avidissani ääni näkyi samoin kuin Audacityssä ja äänen leikkaus oli siinä aika helppoa. Ylimääräinen ääni on vain pieni kauneusvirhe, mutta halauisin sen silti pois. En tiedä auttaisiko MLT koostaminen libfftw3 tiedostolla asiaan, mutta ehkä se olisi joka tapauksessa hyvä tehdä.

Haluaisin käyttää uutta versiota, koska siinä ei ole ongelmia tumman breeze teeman kanssa.


Sivuja: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 40