Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 40
481
En tiedä tarkalleen, mikä Kubuntu versio minulla on. Todennäköisesti 16.04 tai 17.04. Annoin sen päivittää, mutta jossain vaiheessa se pysähtyi ja väitti, ettei ole nettiyhteyttä. Netti tyoimi ihan hyvin. Sitten se tarjosi upgradea ilmeisesti uudempaan versioon. Sekään ei onnistunut.En säikähtänyt siitä, vaan menin, käynnistettyäni lisävalintojen kautta koneen uudelleen, pääkäyttäjän päätteeseen ja annoin komennon:
#
cd /home
mount -o remount,rw /
#
Kirjoitin komennon:
#
passwd etunimi
#
Sen jälkeen Kubuntu pyysi uuden salasanan, jonka annoin. Käynnistin koneen uudelleen, mutta Kubuntu ei edelleenkään antanut minun kirjautua. Valikossa oli nimeni muodossa etunimi sukunimi, sen vierellä "Vieras" ja sen vierellä "Guest"
Käynnistin koneen uudelleen ja yritin samaa proseduuria vaihtamalla vain etunimeni muotoon "Etunimi" väli "Sukunimi".
Siitäkään ei ollut apua.

Minulla on järjestelmä omalla osiollaan. Jos asennan siihen uuden Ubuntun 18.04, niin sotkeeko se koneeni lopullisesti. Kysymyksessä on pöytäkone ja siinä on useita kiintolevyjä. Ubuntua osaan parhaiten käyttää, vaikka olen kyllä tykännyt myös Kubuntusta. Minulla on käytössäni kolme aktiviteettia: Toimisto, Kuva ja Video. Jokaisessa on neljä työpöytää ja taustana eri valokuvat kertomaan, missä aktivitetissa olen.

Vai olisiko sittenkin viisainta asentaa Kubuntu uudestaan? Olen käyttänyt sitä hyvin vähän viime vuosina, joten sen asentaminen minulle sopivaksi vaatii aika paljon. Siksi Ubuntu olisi minulle käytön kannalta helpoin ratkaisu, vaikka joutuisin asentamaan kaikki ohjelmat uudelleen.

Mikä neuvoksi?

482
Kubuntu, luultavasti 17.04, Kdenlive hahmonsi äänen, jonka olin leikannut pois kuvan kanssa. Tarkistin Kdenlive projektin ja siinä oli kaikki kunnossa. MISTÄKÖHÄN TUOSSA VOISI OLLA KYSYMYS? Kopioin lähdetiedoston siirrettävälle levylle ja yritän hahmontaa sen toisella koneella.

483
Ubuntu tietokoneissa / Thunderbird ja gmail (RATKAISTU)
« : 27.08.18 - klo:12.19 »
Google ei päästä minua avaamaan gmail-postiani Thunderbirdissä Ubuntu 18.04 väittäen, että se ei ole turvallinen. Se kysyy uutta salasanaa, mutta kun annan nykyisen salasanani uudelleen, tilanne on sama.
 Mitä tuon suhteen pitäisi tehdä?

484
Kirjoitan tämän matkaltani. Asetin koneeseeni sekä käynnistys että järjestelmäsalasanan.  Käynnistyssalasana toimii  ja voin muun muassa kirjoittaa nyt tämän. Järjestelmäsalasana päästää biosin asennuksiin (setup), jossa voi muuttaa monia tärkeitä asioita. En varsinaisesti tarvitse sitä  nyt, mutta myöhemmin saatan tarvita. Siksi kysymys, voinko asentaa uuden järjestelmäsalasanan tai poistaa sen niin että voin avata biosin?

485
Yritin ensin komentoa
# umount My passport #
Se ei toiminut. Sitten irrotin levyn järjestelmästä "Levyt" ohjelman kautta. En löytänyt siitä, miten muutan nimeä, joten yritin käynnistää gpartedin. Sitä ei ollut ja asensin sen ohjeen mukaan "sudo apt install" komennolla. Gpartedissä muutin levyn nimen, mutta yrittäessäni lopettaa se varoitti, että kaikkia toimenpiteitä ei ole vielä yehty.
Yritin päivittää ja aioin jo kokeilla "suorita kaikki tekemättömät toimenpiteet". Gparted kuitenkin varoitti, että voin menettää levyllä olevat tietoni, joten en tehnyt sitä. Lopetin ohjelman varoituksesta huolimatta. Tiedot näyttivät olevan tallella, mutta levyn nimi ei muuttunut siksi, miksi sen piti.

Toimin ilmeisesti väärin. Mikä meni vikaan?

486
Miten saisi Ubuntu 18.04 Gnomeen Kino ohjelman tai vastaaman digitoimaan mini-dv kasetteja. Vanhassa pöytäkoneessani on Kubuntu 16.04 ja Kino toimii siinä. DSe pystyy hyvin digitoimaan dv-kasetin firewiren kautta. Usb3 olisi yhtä nopea ja silloin voisin päivittää järjestelmän ja digitoida myös uudemmalla koneella.

Kino ei enää ole ohjemistoselaimessa enkä tiedä saako sen asennettua uuteen ubuntuun.Kdenlive lukee dv tiedostoja, mutta ei digitoi kasetilta tai ainakaan minä en ole löytänyt sellaista. Miten on Cinelerran kanssa? Tietääkö kukaan?


487
Suosittelin aikanani tällä palstalla Shotcutia, joka on hyvä ja nopea videoeditori. Käytän itse kuitenkin enimmäkseni Kdenliveä. Shotcutin yksi hyvä puoli on, että se toimii myös Windowsissa. Tämä uusin versio 18.08 toimikin siinä, mutta ei Ubuntussani. Kirjoitin Shotcutin foorumiin, että siinä on jotain vikaa. Ennen sen käyttölittymän pystyi muovaamaan melkein miksi vain, samoin kuin Kdenlivessä. Nyt en onnistunut oikeastaan tekemään sillä mitään.
Ongelma ei ole minulle suuri eikä tärkeä, koska en tarvitse Shotcutia välttämättä. Se on kuitenkin erittäin helppokäyttöinen silloin, kun se toimii.

Ajattelin opettaa Shotcutin tyttärenpojalleni, kun hän tulee seuraavan kerran käymään. Tietenkin on  myös mahdollisuus, etten vain ole huomannut jotain tärkeää pikkuseikkaa ja siksi ohjelman viimeinen versio ei toiminut. Jos joku on käyttänyt Shotcut 18.08 versiota. olisi kiva kuulla siitä.

488
Ubuntu 18.04 Gnome sammuttaa itsekseen wifin, kun otan pois määrityksen "Sammuta wifi säästääksesi virtaa". Kun laitan sen taas päälle, antaa kone laittaa wifin päälle. Onko työpöytäasetusten suomentajalla tapahtunut virhe, vai voiko todella englanninkielisessä työpöydässä olla sama virhe?

Nyt siis asetuksissani lukee "Sammuta wifi säästääksesi virtaa" ja kyseinen ominaisuus on "Päällä". Wifi toimii. Jos otan sen pois, wifi lakkaa toimimasta. Mistä on kysymys?

489
Työpöytäpaneelissa ei näy ulkoisella monitorilla avoimena olevia ohjelmia. Työpöydän ikkuna näkyy tyhjänä, vaikka ulkoisella monitorilla on ohjelma auki. Miten sen saisi näkyviin paneelissa?

Toinen kysymys saako Gnomen näyttämään kaikki avoimena olevat ohjelmat? Nyt se näyttää vain kyseisellä työpöydällä olevat. Toki ne näkyvät työpöytäpaneelissa, jos ovat koneen omalla näytöllä. Silti esim. läppärin näytöllä työpöytäpaneelissa olevista ei edes aina saa selvää, mistä ohjelmasta on kysymys. Vasta siirryttyä johonkin työpöytään, niin aktiviteettia klikkaamalla olevat ohjelmat näkyvät hyvin ja niistä on helppo valita tarvitsemansa.

490
Google drive asentui kuin itsestään tiedostoselaimeen. Huomasin videotiedostoja, jotka olin siirtänty sinne ja sen jälkeen kopioinut usb-levylle. Yritin poistaa kyseiset tiedostot, mutta siihen xx@gmail.com kansio ei antanut mahdollisuutta. Menin Chromella Google driveen, mutta tiedostot olivat siellä aivan eri järjestyksessä ja samalla huomasin, että se on ilmeisesti siirtänyt kaiken kännykästäni. Onnistuin poistamaan kaksi kyseisistä neljästä tiedostosta, mutta kahta muuta en löytänyt.

En ymmärrä, mitä on pielessä. Dropbox toimii virheettömästi ja yleensä tallennankin sinne väliaikaisia tiedostoja, joita tarvitsen. Siinä alkaa kuitenkin tila olla vähissä.

Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että Google kopioi tiedostoni kännykästä, mutta haluan poistaa valitsemani tiedostot, vaikka ne olisivat jaettuja vain minun kanssani. Onko parasta käyttää vain internetselainta eikä google drivea tietokoneessa, vaikka Ubuntu Gnome tarjoaakin sellaisen?

491
En löytänyt yhtäkään ohjelmaa, jolla olisi voinut lukea Kuvanlukijan tallentaman monisivuisen dokumentin. Skannaus sujui hyvin, mutta tallennus ei onnistunut. Yritin tietysti ensin tallentaa sen pdf-tiedostona. Yksikään Ubuntun ohjelma ei tunnistanut sitä. Kokeilin Evinceä, Okularia,pdfmodia,gthumbia. Aina tuli vastaus "damaged document" eli rikkonainen tiedosto.
Harmittaa todella, sillä ehdin skannata siihen useita sivuja. Xsanella useiden sivujen skannaus on turhan monimutkaista. Kun ohjelmistossa oli Kuvanluku, käytin sitä. Pitää ehkä vielä kokeilla "Simple scan" ohjelmaa, jolla olen muistaakseni tallentanut monisivuisia dokumentteja. Vai ovatko Kuvanluku ja Simple scan sama ohjelma?

492
Löysin netistä joitakin ohjeita, minkä avulla latasin ja asensi paketin googleearth-package_1.2.2_all.deb. Yritin asentaa sen ohjelmiston kautta, mutta se ei onnistunut. Sitten kokeilin sudo install ja sudo apt-install komentoja kyseiseen deb-tiedostoon, mutta vastaus oli vain:
#
E: Unsupported file /Lataukset/googleearth-package_1.2.2_all.deb given on commandline
#
Mikäköhän meni vikaan? Onnistuuko ohjelman asentaminen Ubuntuun?

493
"Ubuntu social kit" on snap sovellus, joka tarjoaa, jos ymmärsin oikein, suoran tien verkkosovelluksiin kuten Twitter, Face book, ehkä myös Linkedin. Mutta miten se asennnetaan? Latasin sen Ubuntun 18.04 Gnomen ohjelmistot sovelluksen kauttta. Tosin kovin pieneltä näytti teksti siinä.

Olisi kätevää, että näihin yleisimpiin nettipalveluihin pääsisi klikkaamalla jotain sovellusikonia. Aikaiseemmin käytin tallenna sivu sovellukseksi harvemmin käyttämissäni nettiselaimissa. Se kyllä toimi, sitten yritin Chromen kiinnitä välilehti toimintoa. Sekin tuntui hyvältä, mutta suljettuani esim. Chromen kiinnnitettyjä välilehtiä ei aina löytynytkään.

Mitä suosittelettte somekäyttöön?

494
Jakelu on Ubuntu 16.04 LTS. Olen ottanut pois käytöstä salasanalla kirjautumisen järjestelmään. Lisäksi olen muuttanut sudo salasanani. Chrome ja Google ovat tallentaneet entisen sudosalasanani sisäänkirjautumissalasanana ja tallentanut siihen erilaisia salasanoja muun muassa googlen oman tilini salasanan. Ennen googlen salasanan muuttamista ongelmaa ei varsinaisesti ollut, sillä kirjauduin automaattisesti syötettyäni sisäänkirjautumisen salasanan, joka oli sama kuin vanha sudosalasanani.

Kun nyt annan vanhan salasanani Google yrittää kirjata minut sisään vanhalla gmailin salasanalla. En ole löytänyt keinoa, miten voisin muuttaa sen. Joudun joka kerta käymään kirjautumisprosessin Googleen uudelleen läpi ja kirjoittamaan nykyisen Googlen salasanan. Sitä Chrome ei tallenna eikä google, sillä firefoxissa tulee sama ongelma eteen.

Miten siis saisin muutettua Chromen tallentaman gmailin salasanan, joka on siis sama kaikissa googlen ohjelmissa?


495
Koska nykyisellään touchpadin toiminta kirjoittessa on todella hankalaa johtuen kursorinpomppimisesta sinne sun tänne. Kävin Ubuntu Forumilla osoiteessa:

https://www.reddit.com/r/Ubuntu/comments/5z99ob/new_touchpad_sucks/#bottom-comments

Sieltä sain toistaiseksi parhaan neuvon, joka mielestäni muistutti nm:n aikaisemmin Ubuntu 17:04 tai10:n aikana antamaa. Kysyisin kannattaako alla olevaa neuvoa käyttää, vain onko vaarana, että sotken koko koneen?

You're definitely not alone in this, my touchpad used to be "jittery" as well. I "solved" this by using libinput. Now, Ubuntu is using synaptics + evdev for handling stuff like touchpad input by default. However, other distros like Arch already use libinput for handling these devices, which is supposed to be newer and maintained.
How I installed it:
sudo apt remove xserver-xorg-input-synaptics xserver-xorg-input-evdev
sudo apt install xserver-xorg-input-libinput
Then reboot. Try and see if you like it, if not just revert these two steps.
One note though: libinput does not yet allow edge scrolling and two-finger-scrolling at the same time, you have to choose one. Also, tap-to-click is disabled by default. To enable it, create the file /etc/X11/xorg.conf.d/30-touchpad.conf and put the following in it:
Section "InputClass"
    Identifier "touchpad"
    Driver "libinput"
    MatchIsTouchpad "on"
    Option "Tapping" "on"
EndSection
I hope this helps. Maybe in the future libinput will be supported by Ubuntu's GUI as well.

496
Ubuntu tietokoneissa / Syndaemon ja touchpad Ubuntu 18.04
« : 23.05.18 - klo:15.21 »
Halusin saada Ubuntu 18.04 gnome toucpadin toimintaan pitemmän viiveen kirjoittaessai ja annoin komennon:
#
sudo syndaemon -i 3.0 -K -R -t
No synaptics properties on device 'SynPS/2 Synaptics TouchPad'.
#

Muistaakseni nm oli minua neuvonut ja oli eittäin tyytyväinen. Sitten tuli wayland ja komento ei toiminut. Nyt kuvittelin sen toimivan jälleen, mutta yllä olevasta lainauksesta näkyy, että ei.

Mikä neuvoksi?

497
Firefox ei anna kirjautua googleen sen jälkeen, kun poistin sen muutettuani salasanan. Halusin Firefoxin muistavan uuden salasanan, mutta se ei päästä minua sen kyselyyn asti, koska ei hyväksy nimeäni. Jouduin ppoikani takia otttamaan viralliseksi nimekseni suvun vanhan ruotsinkielisen sukunimen. Itse en käytä sitä muuten kuin virastoissa, pankissa ja teveyskeskuksissa.
En halua Googlen muuttavan siiis nimeäni, jota käytän, vaikka se ei enää olekaan virallinen. Chrome hyväksyy nimen, koska se muistaa minut. Miten saan Googlen hyväksymään nimen, jota käytän? Toistaiseksi se on vielä kalenterissani.

498
Kohtasin tosi harmillisen ja omituisen ongelman käyttäessäni konettani. Yht'äkkia avatessani kirjoitustyötäni sen hakemisto oli kadonnut Dropbox-kansiosta ja myös verkosta. Koneellani oli kyseinen hakemisto, mutta mutta ei viimeksi tallennettua tiedostoani, joka oli tärkein. Teen usein kaikenlaisia eri nimisiä varakappaleita aina välillä, joten löysin niitä, mutta paljon tietoa jäi uupumaan.

Menin Windows puolelle ja eikä tiedostoja näkynyt sielläkään. Huomasin yllätyksekseni, että libre office oli auki ja tiedosto siinä. Tallensin sen ja löysin viimeisen tiedostoni. En silti pysty käsittämään, minne kokonaiset hakemistot katosiavat niin Dropboxista kuin koneeltani. Olisiko koneessani virus? Aukaisin Clamavin, mutta se hyytyi, kun pyysin tarkistamaan juurikansioni.

Ilmeisesti Windows ei ollut sulkeutunut kunnolla, on amatööriarvioni, mutta silti tapahtunut on aika mystinen asia. Otan yleensä aina varmuuskopion Dropboxiin tai jos tallennan suoraan sinne, niin koneelleni. Ehkä pitäisi tallentaa usb:lle.

499
Asensin Vanilla desktopin Ubuntu 18.04 koneeseeni. Gnome tuo mielestäni joitakin ominaisuuksi, joita vielä kaipaan Ubuntun Gnome shellissä. Jos oikein muistan, niin hiiren oikea näppäin eli touchpadiin oikea näpppäin toimi Ubuntu 18 versiossa, mutta nyt se ei toimi. Liian paljon tärkeitä valikoita jää käyttämättä, jos ei voi käyttää oikeaa näppäintä. Onko olemassa joku vaihtoehtoinnen näppäin, millä saa oikean näppäimen valikon esiin, vain onko kysymys asetuksista?

500
Lenovo läppärissäni on nyt Ubuntu 18.04. Netistä löysin 18 kohtaaa asennuksen jälkeen ja pikkutuunauksetkin on tehty. Firefoxista löytyy Finnish language pack, mutta minä en saanut sitä ladattua enkä asennettua. Harmillista, koska teen paljon lyöntivirheitä. Ubuntu toimii hyvin, mutta en löytänyt kategorioihin perustuvaa ohjelmalistaa. Ubuntu Gnomessa oli tarjolla useampikin vaihtoehto. Siis pitäisikö asentaa Gnomen Vanilla desktop? Sotkeeko se nyt asennettua Ubuntua, vai onko kysymys enemmänkin makuasioista. Molemmat ovat minulle jossain määrin tuttuja, vaikka olenkin Unitya käyttänyt kauimmin.

Tällä hetkellä en välttämättä kaipaa muuta kuin aiheiden (kategorioiden) mukaan järjestettyjä ohjelmaikooneja. Gnome antoi kuitenkin työpöydän tuunaamiseen enemmän vaihtoehtoja.

Sivuja: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 40