Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Pontus12

Sivuja: [1] 2 3 ... 40
1
Päivityksen jälkeen Windows on lukinnut niin hyvin levynsä, etten saa niitä enää auki Ubuntussa. Ilmeisesti minun on lopultakin luovuttava doublebootin käytöstä. Järjestelmä ilmoittaa:

Koodia: [Valitse]
Tapahtui virhe yritettäessä käyttää kohdetta Basic data partition. Järjestelmän vastaus: Pyydetty toiminto epäonnistui: Error mounting /dev/nvme0n1p3 at /media/jotaarkka/02649A50649A45F7: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/nvme0n1p3, missing codepage or helper program, or other error

Kun hankin uuden koneen, teen toisesta pelkästään linux-koneen ja toisesta windows-koneen. Yhdesssä vanhassa läppärissä minulla on edelleen hyvin toimiva Kubuntu. Ja tässäkin koneessa Ubuntu23.04 toimii OK.

Microsoftin one drive toimii myös Ubuntussa, joten voin tallentaa sinne tiedostoja ja käyttää niitä molemmissa järjestelmissä. En usko, että Ubuntusta enää pääsee windowslevylle kuten ennen.

2
Minulla on Abbyy Finereader ohjelma Windowsissa. Se skannaa sekä lukee suomenkieltä suhteellisen hyvin. En saanut Ubuntussa Gimagereaderia skannaamaan ja tunnistamaan tekstiä. Nyt huomasin selatessani nettiä, että Abbyy Finereader ohjelman voi saada myös Ubuntu Linuxille. Onko kukaan kokeillut sitä? Ja jos on, niin onko sen asentaminen hyvin vaikeaa?

Nyt joudun vähän väliä käymään Windowsissa, koska en ole löytänyt Ubuntulta enää riittävän hyvää tekstinluku ja skannaus ohjelmaa. Esim edes "scan2pdf" ei jostain syystä toiminut. Se tuskin olisi tunnistanut, mutta olisin sen kautta saanut skannattua kirjan sivun pdf-tiedostoksi. Sekin olisi jo auttanut vähän.

3
Ubuntu ei jälleen pysty Windowsin päivityksen jälkeen avaamaan windowslevyä, vaikka yritin ohjauspaneelissa katsoa, mikä siellä olisi muuttunut. Todella harmillinen tilanne, sillä projektitiedostoni ovat siellä.
Abbyy Finereaderin ja Adobe acrobatin tasoista skannaus ja tekstinlukuohjelmaa en ole Ubuntusta löytänyt, joten tarvitsen siihen Windowsia. Minä en ainakaan saanut Gimagereaderia skannaamaan oikein tekstiä.
Mielestäni ennen double-boot systeemeissä ei kuitenkaan ollut tällaisia käyttöongelmia. Ilmeisesti Windows pyrkii nykyään suojelemaan itseään yhä paremmin.
Täytyy siis palata Windowsiin. Kun saan hankittua uuden läppärin, teen tästä pelkästään Ubuntu-koneen.

4
Windows on lukinnut levyn enkä pääse Ubuntulla siellä oleviin tiedostoihini. Tähän asti minulla on ollut jo vuosia tärkeät tiedostoni windows-levyllä. Tarkistin aikaisemmin annetuilla nm:n ohjeilla, että windowsin "nopea käynnistys" ei ole kruksattuna, mutta silti en saa tiedostojani Ubuntussa ubuntussa auki paitsi tietenkin ne, jotka ovat linux-osiossa.

Oletan Windowsin muuttanen joitakin asetuksia. Toistaiseksi on pakko työskennell windows-puolella.

5
Tällaisessa  osoitteessa tarjottiin ilmaista muuntamista
ja vakuutettiin, että tiedostot poistetaan työn jälkeen. Tietääkö joku tällaisesta osoitteesta:
 https://tools.pdf24.org/fi/muokkaa-pdf

6
Olen ladannut itselleni WhatSie ohjelman, joka välittää Whatsupin viestejä. Kuvaa ja ääntä se ei omaa. Ei siis kovin käytännöllinen! Olisin kysynyt, onko whatsie ohjelma luotettava ja toisaalta, onko Whatsup mahdolista saada Ubuntuun?

7
Gimage reader ei oikein pysty lukemaan kahdella palstalla olevaa tekstiä. Aikaisemmin se luki mielestäni melko hyvin. En tiedä, onko asetuksssani jotain vikaa, mutta skannaustulos oli onneton. Skannasin kirjasta yhden sivun, joka käsitti kaksi palstaa. Vaikka olen hidas kirjoittamaan, niin olen kuitenkin nopeampi, kun lasken, että sen tekemät kaikki virheet tulisi korjata.
Siksi epäilen, että asetuksissani on jotain vikaa vaikka noudatin tällä palstalla aikaisemin saamiani ohjeita ja jopa omia neuvojani, koska skannaukset ja tekstinluku olivat aikaisemmin onnistuneet hyvin.

Osaisiko joku antaa nyt viisaita neuvoja?

8
Tietääkö joku, miten voi avata gpkg tiedoston? Todennäköisesti se on jonkinlainen sukutaulu, mutta en ole aivan varma siitä enkä saanut sitä auki. Voi myös olla mahdollista, että tiedosto on vioittunut.

9
Yritin laittaa pikanäppäimen touchpad on ja off. Pohjana oli komento: ~/.local/bin/touchpad.sh.
Komento toimii päätteeltä annettuna, mutta pikanäppäintä en saanut toimimaan.Yritin laittaa sellaisen asetuksista "Pikanäppäimet/omat pikanäppäimet" ja lisäsin siihen alt+p. Ei toiminut.
Missäköhän on vika?

10
Ubuntu doubleboot järjestelmässä windows-levy ei käynnisty Ubuntussa. Järjestelmä väittää sen olevan lukittu, vaikka windows on sammutettu. Yritin etsiä nopean käynnistyksen asetukset Windowsissa kytkeäkseni sen pois päältä, jos se on kuitenkin mennyt päälle jonkin päivityksen johdosta, En löytänyt  windowsin asetuksista enää "nopeaa käynnitystä", joten en voinut tarkistaa, onko se päällä.
Olisiko joku windows-komento, jolla sen saisi kytkettyä pois päältä. Jonkun päivityksen jälkeen 11-verso on luultavasti muuttanut asetuksia.
Minulle tämä on erityisen hankalaa, koska kaikki täreät tiedostoni ovat windows-levyllä. Tähän asti kaikki on toiminut hyvin.

11
Kuinka teen jpg tiedostoista zip-tiedoston? Aikoinani zippasin useinkin, mutta nykyään ei ole ollut tarvetta, paitsi tietenkin juuri nyt.
Muistan että oli erilaisia graafisia ohjelmia, joilla saattoi pakata useita jpg-tiedostoja. Nyt en muista eää yhtäkään saati sitten komentoa päätteessä, jolla voisin zipata n.20-tiedostoa yhdeksi tiedostoksi, joska voisi sitten myöhemmin purkaa tai lähettää jollekin henkilölle.

Voisiko joku neuvoa?

12
Koneessani ei ole eää youtube-dl eikä yt-dl ohjelmia tai tiedostoja. Yritin hakea vanhoista ohjeista, mutta en löytänyt ratkaisua. Olen käyttänyt nitä jo vuosia, mutta asennettuani järjestelmän uudelleen versioon 23.10 todennäköisesti kadotin alkuperäiset videontallennuskomennot. Asensinn kuitenkin netistä saamieni ohjeiden mukaan, kun en enää löytänyt hakemalla saamiani vanhoja ohjeita. Lataus ei onnistunut, mutta kopioin tähän saamani palautteen.
Koodia: [Valitse]
youtube-dl https://www.youtube.com/watch?v=h-w8Z7oB_f4
[youtube] h-w8Z7oB_f4: Downloading webpage
[youtube] h-w8Z7oB_f4: Downloading API JSON
WARNING: unable to extract player URL; please report this issue on https://yt-dl.org/bug . Make sure you are using the latest version; see  https://yt-dl.org/update  on how to update. Be sure to call youtube-dl with the --verbose flag and include its complete output.
WARNING: [youtube] Unable to decode n-parameter: download likely to be throttled (expected string or bytes-like object Traceback (most recent call last):
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1520, in _n_descramble
    self._player_cache[player_id] = self._extract_n_function(video_id, player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1485, in _extract_n_function
    player_id = self._extract_player_info(player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/lib/python3.6/site-packages/youtube_dl/extractor/youtube.py", line 1323, in _extract_player_info
    id_m = re.search(player_re, player_url)
  File "/snap/youtube-dl/4806/usr/lib/python3.6/re.py", line 182, in search
    return _compile(pattern, flags).search(string)
TypeError: expected string or bytes-like object

En ymmärtänyt tuoosta mitään, mutta olen ennen käyttänyt sekä youtube-dl etttä yt-dl ohjelmaa lataamiseen. Voisiko joku ystävällisesti neuvoa, miten saisin toimivat deeällät ladattua koneelleni?

13
En saanut toimimaan kosketuslevy (touchpad) päälle tai pois (on tai off) toimintoa pikannäppäimenä. Laitoin sen vuoksi avoimen asetukset-ikkunan viimeiselle työpöydälle. Pääsen sinne pikanäppäimellä ja saan vaihdettua sieltä asetuksen.
Sain matkalla kokea tilanteen, jossa en saanut kosketuslevyä enää päälle, kun hiiri oli jäänyt kotiin. Jouduin siksi ostamaan itselleni uuden hiiren. Jos pikanäppäin "touchad on ja off" olisi toiminut, kaikki olisi ollut ok. Jos minulla on kosketuslevy päällä, kun kirjoitan, kursori hypähtää helposti väärään paikkaan tekstissä. Ny pidän "vakuutuksena viimeisellä työpöydällä asetukset ikkunaa auki kosketuslevyn asetuksien kohdalla. Vaikka hiiri hukkuisi, saan silloin kosketuslevyn päälle ja pois.
Pikanäppäin, kuten minulla oli ennen, olisi luonnollisesti parempi vaihtoehto, mutta neuvoista huolimatta en saanut sitä toimimaan. Siis kertaan vielä lysymykseni: "ONKO TURVALLISTA PITÄÄ ASETUKSET IKKUNAAN AUKI TYÖPÖYDÄLLÄ?

14
Ubuntu 22.10 ei osaa enää avata windows-levyä. Aikaisemmin se on aina avannut sen ongelmitta. Mistä voi olla kysymys?

Minulla on Windows 11 enkä muista enkä edes tiedää, toimivatko vanhat neuvot vielä. Yritin löytää asetuksista kohdan, joka varmistaisi, että Windows myös osaa siulkea levyt. En löytänyt! Jos en saa niitä toimimaan Ubuntussa, minun on pakko siirtyä Windowsiin, mikä kuitenkin harmisttaa minua. Eilen vielä käytin Ubuntua ja windowslevyä, jossa sijaitsee suurin osa tiedosstoistani. Luultavasti pääsen onedriveen, tosin en  ole vielä koettanut sitä.
Nm antoi aikoinaan minulle ohjeen, jossa mentiin windowsin asetuksiin, mutta en löytänyt sitä enää.
Jos joku tietää miten voisin jälleen käyttää windows-levyjä kuten ennenkin, olisi tosi hienoa.

15
Minulta katoaa tiedostoja ja kokonaisia kansioita double boot järjestelmässä. En tiedä, mitä koneelleni on tapahtunut. Tietenkin voin asentaa Ubuntun uudestaan, mutta pelkään, että koneessani on virus, vaikka en ymmärräkään, mistä se olisi voinut sinne tulla. Voin kyllä asentaa Ubuntun uusiksi, mutta jos koneessani on virus molemmissa järjestelmissä, en oikein tiedä, auttaisiko sekään.. Minula katosi jo nyt yksi tärkeä tiedosto ja joudun kirjoittamaan kymmenkunta liuskaa uusiksi.

16
Ubuntusta katosi kosketuslevy eikä ole hiirtä mukana. Kirjoitan tätä nyt Windowsissa, koska en saanut kursoria siirtymään niin, että olisi voinut kirjoittaa tänne. En osaa sanoa mistä siinä edes voisi olla kysymys. Olen kyllä välillä nettiselaimen kautta käyttänyt onedrivea ja Officea, jälkimmäistä en oikeastaan ollenkaan. Mutta eihän sellaisen pitäisi vaikuttaa.
Hankin itselleni hiiren ja pääsin käyttämään Ubuntua, Nyt pitää vielä löytyä tekemäni pikakomento, kolla hiiren saa päälle ja pois. Silti ihmetttelen, mistä siinä oli kysymys.
  Jotain häikkää koneessani on, sillä kun painan tabulaattoria, se ei toimi pitsi Windowsissa.

17
Avoinna olevat ikkunat katoavat kannen sulkemisen jälkeen. Ennen kun avasin kannen, kaikki ikkunat olivat paikallaan. Windowsissa sama ominaisuus toimii edelleen kuten myös ennen Ubuntussani ja samoin Kubuntussa. En löytänyt uudessa 23.10 Ubusta lepo- ja valmiustila-asetuksia. Todennäköisesti ne ovat jostain syystä muuttuneet, vaikka itse en ole sellaista muutosta tehnyt.

18
Chrome vaatii päivitystä, mutta ei anna päivittää. Oletan sen johtuvan siitä, että se on asennettu erikseen joidenkin saamieni ohjeiden mukaan. Luulen että se pitäisi asentaa uudelleen, koska Chrome ei varsinaisesti kuulu Ubuntun ohjelmiin. Se on kuitenkin melko käytännöllinen ja olen tottunut siihen Firefoxin lisäksi. Miten siis saisin asennettua uuden Chromen?

19
Annoin Ubuntu 22.04 version päivittää ja kaikki kirjanmerkkini katosivat Firefoxista. Luulin tai muistin käyttöjärjestelmäni olleen Ubuntu 22.04 lts, mutta olinkin ilmeisesti päivittänyt sen jossain vaiheessa versioon 23.04. En tiedä, miksi kirjanmerkkini katosivat. Ubuntu tarjosi päivitystä versioon 23.10. Pitäisiköhän suostua siihen. Keväällä taitaa tulla seuraava lts-versio ja kun minulla on nyt 23.04, niin eikö se versio kympistä päivittäisi suoraan 23.04 lts veresioon?

20
Kuinka voin käyttää Ubuntusta Windowsin Onedrivea? Muistan vuosien takaa käyttäneeni siihen jotain linux ohjelmaa, mutta en enää muista mitä. Koska minulla on doubleboot kone, se olisi jka tappauksessa kätevää. Windowsissa on Office, joten Onedrivessa olisi minulle riittävästi tilaa.
Jostain syystä Dropbox ei enää hyväksynyt vanhaa salasanaani, joten joudun nykyään kirjautumaan siihen Googlen kautta, mikä kylläkin toimii hyvin. Windows Officen vuoksi One drivessa on muistaakseni Tera käyttötilaa, joten saan sinne videoni. Ongelma sen suhteen on vain siinä, että en voi tai en osaa käyttää Onedrivea Ubuntusta käsin. Olen kiitollinen kaikista asiaan liittyvistä neuvoista.

Sivuja: [1] 2 3 ... 40