Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ked

Sivuja: 1 ... 18 19 [20]
381
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Vista kateissa
« : 18.04.07 - klo:03.25 »
Titleksihän käy ihan vaikka "winukka visva", eli ei vaikuta toimivuuteen.

Mulla on toisessa koneessa XP:stä päivitetty Vista ja ehkä siksi käynnistysvalikossa luki Windowsin kohdalla XP. Kun valitsin sen, ilmestyi ruudulle XP:n käynnistyskuva, latasi vähän aikaa ja ilmoitti sen jälkeen virhettä. Kun vaihdoin tekstiksi Windows Vista, käynnistyi Vista normaalisti. Ilmeisesti nimellä on siis väliä, mikäli samalla osiolla sattuu olemaan kaksi eri Windowsin asennusta.

382
Tähän kysymykseen ei oikein voi vastata kyllä tai ei. Sanoisin että riski on lähinnä se, että levyllä oleva data menetetään. Ota tiedostoista varmuuskopiot ja kokeile - en mä sitä epäile etteikö Ubuntu asentuisi ja saa sen RAIDinakin toimimaan. Levyllä olevien tiedostojen säilyminen asennuksen yli taas riippuu siitä onko aikaisempi RAID muodostettu; softa vai laitteistopohjaisesti ja onko se tyyppiä 0, 1, 5 jne. Live cd:llä kokeilemalla varmasti selviää miten Ubuntu levyt näkee (Itse varmuuskopioisin silti ennen kuin tekisin mitään).

383
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Vista kateissa
« : 17.04.07 - klo:03.32 »
Mun asetuksissa title on "Windows Vista", toivottavasti boottaa anyway.  :D

384
en tiedä mitä tuossa pitää olla, mutta Itse laitoin tuohon kyllä hd. eikä sd, vaikka minulla on sata-levy ja toimii. grub käsittelee kaikkia kiintolevyjä tunnuksella hdX,X, joten ajattelin olevan loogista, jos menu.lst:kin käsittelee levyjä samalla nimellä. Nyt haluankin varmistuksen, että toimiiko tuossa varmasti myös sdX,X?

Ahaa... no voin melkein heti vastata että ei toimi. Ihmettelinkin vähän kun toimi vain hd, tosin en miettinyt asiaa sen pidemmin koska en tiennyt varmuudella onko kannettavani IDE vai SATA.

Kirjoitin sen kuitenkin tuohon ohjeeseen kun kerran alkuperäisessäkin netistä löytämässäni niin oli.

Edit:
Huomasin nyt vasta kysyjän kertoneen, että käynnistys oli edennyt Vistan latauspalkkiin asti (toisin kuin mulla). Muistui mieleeni samainen sivusto josta tuon ohjeen löysin - siellä kerrottiin että sen osion kokoa ei saa muutella millä itse Vista on. Syytä edelliseen en tiedä, ehkä joku voisi varmistaa ja kertoa miksi!? Näistä jutuista voisi ehkä laittaa myös maininnan siihen Ubuntun asennusohjeeseen. :)

385
Tämä vastaus tulee vähän myöhään mutta.... parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Itse tappelin Vistan kanssa myös koska se ei tosiaan käynnistynyt Ubuntun asentamisen jälkeen - sen sijaan käynnistysvalikkoon tuli Windows 2000/XP (ei toiminut sekään).

Ratkaisu pulmaan:
- Käynnistä Ubuntu
- Avaa Terminal -ikkuna
Koodia: [Valitse]
cd /boot/grub
sudo pico menu.lst

Siirry tiedoston loppuun ja lisää rivit:

Koodia: [Valitse]
title          Windows Vista
root           (hd0,0)
chainloader    +1

Vielä arvosta hd0,0:
- jos siis koneessa IDE-levy, niin arvo on "hd"
- jos SATA/SCSI, niin arvon pitää olla "sd"
- nollista ensimmäinen on kait levy ja toinen partition numero. Tässä oletuksena koneessa on vain yksi kovalevy ja Vista sijaitsee ensimmäisellä partitiolla.

386
Kärsivällisyyttä - mitä enemmän hätäilee, sitä enemmän luultavasti aiheutuu tuhoa.

Itse en ole koskaan kokeillut, mutta muistaisin jonkun joskus maininneen että osioinnin yhteydessä tuhoutuneita tiedostojakin pystyisi jollain ohjelmalla lukemaan (ellet ehtinyt jo formatoida ja asennella uutta windowsia yms. päälle).

387
Käyttäjän piilotiedostoihin (.<ohjelman konffihakemisto> tms.) jää useimmiten määritykset käyttäjän konfiguroinneista. Ohjelman uudelleenasennus siis käyttää helposti oletuksena näitä määrityksiä.

Jos käyttäjän kansio on siis eri osioilla ja asennan koko järjestelmän ohjelmineen uudelleen (tai vaihdan toiseen Linuxiin) alustamatta käyttäjän osioita, niin...?? Onko paketti asetuksiaan myöden sen jälkeen valmis kun olen asentanut Linuxin uudelleen? Missä on teemat, taustakuvat yms?

388
Olen lueskellut jonkin verran tällä ja muilla foorumeilla olleita keskusteluita "aptitude versus apt-get". Paatuneelle Windows-käyttäjälle homma ei kuitenkaan ole vielä ihan täysin auennut ensin toinen käyttäjä kehuu ja sen jälkeen toinen haukkuu, kolmas varoittelee mitä kaikkea voi tapahtua jne.

Aptitudella asentamisen hyviä puolia on käsittääkseni, että se tekee lokin asentamistaan paketeista. Huono puoli kuulemman se asentelee kaikki paketin suosittelemat paketit. Mietiskelin eikö tosiaan ole komentoa jolla asentamisesta voisi tehdä pelkistetyn myös tällä komennolla? ..siis tyyliin:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install PAKETTI -joku komento
..entäs se purge -komento? Poistaa jotain konffitietoja, eli aptitude;kaan ei siis poista siis kaikkea? Näiden ero siis se, että toinen poistaa paketin riippuvuuksineen ja toinen ilman, mutta molemmat poistaa pakettiensa konffitiedot?
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude purge paketti
sudo apt-get --purge remove paketti

Kolmas kysymys: Windows tallentaa rekistereihinsä lähes kaiken. Lähteekö ohjelma Linuxista tuon käsittelyn jälkeen kokonaan vai kasautuuko sinnekin ajan myötä kaikkea turhaa (vaikka ei järjestelmää hidastaisikaan)? Vainoharhaisuuteni syy on XP, joka tallentaa jopa avattujen tiedostojen ja kansioiden nimet (nettisivuista puhumattakaan) rekisteriinsä hyvin pysyvästi.

edit: otsikko

389
Kiitoksia kaikille vastanneille, en odottanut että tällaiseen kellonaikaan saisin parissa tunnissa näin monta vastausta.  :)

Se taitaa sitten olla bye-bye Windows XP, koska näiden jälkeen en taida tarvita sieltä enää mitään. Eniten olin huolissani tuosta Canonin cr2-muodosta, jota ainakaan mun windows ei näytä sitä tukevien päivitysten asentamisesta huolimatta. Kameran mukana tullut ohjelma taas kaataa koneen lähes poikkeuksetta parin kuvan muokkaamisen jälkeen - ei tule ikävä.  ;)

390
Asentaminen ja käyttöönotto / Linux ja tiedostomuodot
« : 06.04.07 - klo:22.44 »
Useimpien käyttämieni ohjelmien korvaajan tai yhteensopivuudet olen jo selvittänyt, mutta pari asiaa vielä askarruttaa:

- ZIP, RAR yms. pakatut tiedostot. Löytyykö ohjelma joka avaa?
- CR2, Canonin uudempien kameroiden tuottama (raw) kuvamuoto.
- PGP, tiedostojen salaus
- SSH tiedonsiirto (otaksun että on osa Linuxia, mutta en ole varma)

Lisäksi koneellani on erikseen asennettuja fontteja; ne ilmeisesti pystyy asentamaan siinä missä muutkin windowsin tukemat fontit?

391
Ei hätää, en kokeillut vielä.  ;)

Haluaisin siis kokeilla Linuxia, mutta pelkään mitä tapahtuu jos Linux näkeekin levyt kahtena erillisenä levynä. Tapahtuuko vahinkoa jos näin on, mutta en yritä tallentaa levylle mitään?

Käsittääkseni kyseessä on ns. "rauta"-raid. Windowsissa on ohjelma jolla näkee levyjen tilan, mutta ymmärtääkseni se ei vastaa levylle kirjoittamisesta, vaan ainoastaan seuraa levyjen toimintaa... vai miten on?


PS.
Raid on muodostettu määrittelemällä emolevyn biosista. Kyseeesä on tällainen nimihirviö:
AL8 ABIT S775 945P PCI-E SATA3G GLAN F

Sivuja: 1 ... 18 19 [20]