Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Ked

Sivuja: 1 [2] 3
21
Yleistä keskustelua / "live"-kovalevy
« : 12.03.08 - klo:09.26 »
Funtsein tässä, että jos Ubuntun asentaisi kovalevylle niin, että se toimisi kuten live-cd ja ainoastaan lukisi kovalevyä, niin:

* Silloinhan ei ilmeisesti olisi suurta väliä vaikka konetta ei pahemmin päiviteltäisi, koska kuitenkaan levylle ei voisi kirjoittaa mitään?
* Käykö sen tekeminen ihan niin, että fstab:ista muuttaa osiot read-only -muotoon? Luin jostain, että home-osion oikeuksien muuttaminen muotoon 444 aiheuttaa ongelman kirjautumisessa joten se ei liene ratkaisu asiaan.

..niin että mites se fstab, onko tää sinne päinkään?
Koodia: [Valitse]
/dev/sda1     /     ext3    ro     1      1
Kyseessä on yhteiskäytössä oleva tietokone jolla käytetään käytännössä ainoastaan selainta. Windowsin päivitykset ja virustorjunta on pistänyt sen ihan kyykkyyn. Erityisesti Windows "tykkää" siitä kun kyseistä konetta ei koskaan sammuteta tai päivitetä.

22
Tahtoisin kokeilla työpaikan koneella Ubuntun toimivuutta, mutta verkkoon pääsy vaatii toimialueen. Näin foorumilla vain toista vuotta vanhoja ohjeita aiheesta, mutta miten on Gutsyn kanssa? Vaatiiko kikkailua vai pääseekö näillä uudemmilla Linukoilla jo sisään ilman ongelmia?

23
Eilen illalla konetta sammuttaessani huomasin, että se ei sammu enää.

Poistu-painikkeen takaa ei löydy enää painiketta jolla koneen saisi sammutettua. Myöskään lepotilaan ei tämä kokoonpano suostu.

 ???

24
Eli pohjustukseksi; olen tehnyt tämän monta kertaa aikaisemminkin ja myös samalle koneelle ja samalle kokoonpanolle, sama ubuntu-versio jne. HP:n tulostus-ohjelmisto on siis aikaisemmin asentunut ok. (http://hplip.sourceforge.net/downloads.html)

Nyt herjaa tällaista vaikka mitä tekisi
Koodia: [Valitse]
DEPENDENCY AND CONFLICT RESOLUTION
----------------------------------
Running 'sudo apt-get install --yes --force-yes build-essential build-essential python2.5-dev libcupsys2-dev cupsys-bsd libusb-dev libtool libjpeg62-dev openssl libsnmp9-dev python-qt3 python-reportlab libsane-dev python-imaging libsane'
Please wait, this may take several minutes...
error: Package install command failed with error code 100
Would you like to retry installing the missing package(s) (y=yes*, n=no, q=quit)

25
Ubuntun hakutoiminto etsii tiedostoja vain home-osiosta. Miten sen saa etsimään myös joltain muulta osiolta?

26
Multimedia ja grafiikka / Kuickshow, bugi
« : 18.12.07 - klo:16.04 »
Kun näytön tehosteet kytkee päälle, niin Kuickshow ei osaa enää avata kuvia kokoruututilassa. Kuva itsessään kaiketi latautuu kuten pitäisi, mutta ohjelma ei aukea kokoruututilaan vaan näyttää sen normaalin katseluikkunan, jolloin kuvasta näkyy vain vasen yläkulma.

Miten korjataan ???

27
Jos Ubuntu-levyllä luo softa-raidin, niin osiot näkyy muille järjestelmille muodossa 'linux raid member'. Homma toimii muuten, mutta monet live-cd:t ja muut järjestelmät ei osaa lukea sitä. (vai riittääkö, että jotenkin määrittelee sen olevan ext3?)

Mandriva ja Fedora sen sijaan löytää koneen emolevyllä olevan raid-sovittimen ja asentuu koneelle niin että levyjen alustus on normaalisti ext3-muodossa. Tutkiskelin asiaa ja huomasin, että Ubuntussa ei oletuksena ole asennettuna paketteja dmraid ja mdadm. Kaiketi niiden kanssa saisi saman pelaamaan Ubuntussakin, jos tietäisi mitä tekee.

Ne pari manuaalia mitä netistä löysin, sisälsi sivu kaupalla tekstiä, joka ikinen osio liitettiin ja määriteltiin erikseen jne. Mietiskelin eikö ole mitään yksinkertaisempaa tapaa tai valmista skriptiä joka suorittaisi peilauksen?

28
Ubuntu tietokoneissa / Valikkopalkin tekstit [ratkaistu]
« : 01.12.07 - klo:06.59 »
Jos käyttää tummaa valikkopalkkia, niin tekstit ei näy kun on oletuksena mustat.

Foorumeilla olen nähnyt tätä kysyttävän aikaisemminkin, ja usein kehotetaan vaihtamaan teema johonkin tummaan, jolloin tekstit muuttuu valkoisiksi. Sen jälkeen on taas ihan hirveää käyttää esim. Calc-taulukkolaskentaa, kun kaikki ruudut on mustia ja teksti valkoista. Saako siis ihan pelkän valikkopalkin tekstejä muutettua (siis vaikka ihan vain kello, ja auki olevien ohjelmien kuvakkeet)??

Johonkin .gtkrc-2.0 -ohjeeseen olen myös asian tiimoilta törmännyt. Mikään ei muutu vaikka sinne iskisi mitä koodia...

..niin joo, tää on siis Gutsy 7.10.

29
Ubuntu tietokoneissa / Fontti-virittelyä
« : 26.11.07 - klo:23.07 »
Kuinkahan vapaasti ubuntussa voi fontteja vaihdella / lisätä / poistaa ???

Pari mielellään lisäisin, muutamia itselleni turhia poistaisin (eniten harmittaa sellainen muutaman fontin ominaisuus, että ne eivät ole samassa tasossa muiden fonttien kanssa pystysuunnassa). Entä kuinka paljon fonttien määrä mahtaa vaikuttaa koneen nopeuteen?

30
Yleistä keskustelua / Ext4
« : 06.11.07 - klo:15.43 »
Noh, jokos jollakin on testikokemusta mokomasta ??? ..ja tukeeko Gutsyn kerneli uuttaa ext4:sta - version puolestahan se voisi olla mahdollista...

31
Eli jos nyt lataan tuon Ubuntu 7.10:n ja teen saman uudelleen vaikka kuukauden kuluttua, niin onko tuloksena sama paketti vai päivittyykö se?

32
Pamautin koneelle kokeilun vuoksi Mintin (Celena) ja vaikuttaa toimivan kivan vakaasti, ei tarvi säheltää kodekkien kanssa ja ntfs-tuki yms. on valmiina. Tässä ei myöskään ole sammutusongelmaa joka oli Kubuntu 7.04:n kanssa mutta.. ..tämähän tavallaan on Ubuntu 7.04 kodekeilla ja erilaisella käynnistysvalikolla varustettuna!!?

Eli, mitä eroa näillä oikeastaan on? Ei kai uutta distroa ole pelkästään kodekkien ja tyylikkään kirjautumis-ikkunan takia tehty?

33
Ubuntu tietokoneissa / Rasterin poisto
« : 18.09.07 - klo:21.56 »
Skannerini omassa skannausohjelmassa Windowsin puolella on rasterinpoisto-ominaisuus painettujen tuotteiden skannausta varten. Ubuntun puolellakin Sane skannaa kuvat nätisti mutta rastereineen päivineen - pitäisi saada pois.

Löytyisikös sellaiseen työkalua ???

Gimpistä yritin jo haeskella sellaista filtteriä, mutta ei löytynyt... joku plugin?

34
Kun Gnomen puolella kansiossa on paljon eri muotoisia kuvia, niin tuloksena on melkoinen sekamelska - seuraavassa rivissä kuvat ei ole enää samoilla kohdilla kun ensimmäisessä jne. KDE:n puolella tätä ongelmaa ei ole, vaan kuvat on aina siisteissä riveissä.

Pystyykö Gnomessa tekemään asetuksen joka järjestäisi kuvat samalla tavalla kuin KDE? (eli tiedostot tasavälein huolimatta esikatselukuvan muodosta tai nimen pituudesta).

35
Laitealue / Asus P5K, verkko ei toimi [no nyt pelaa...]
« : 10.09.07 - klo:02.43 »
Eli konetta päivittelin ja Asus P5K siis emona.

Live cd:n kanssa kaikki laitteet vaikuttaa toimivan erinomaisesti ilman mitään säätöä, mutta nettiin ei mene. Taidot loppuu vähän kesken ajureiden asentamisen kanssa, onkohan joku täällä pistänyt verkon toimimaan kyseisellä emolla?

36
Tarvitaanko tän sivuston lukemiseen Microsoftin kone, vai onko mulla asetukset jotenkin pielessä? Valikko ei näy vaikka flashin viimeinen versio asennettuna ubuntuun.

Niin juu ja se sivu: http://www.mikropasi.fi

37
Ubuntu tietokoneissa / PGP-tiedosto auki [ratkaistu]
« : 05.08.07 - klo:05.27 »
Mulla on Windowsissa PGP-ohjelma jolla pystyy salaamaan tiedoston ilman mitään avaimia, siis annetaan tiedostolle vaan salasana ja avattaessa sama uudelleen, kuten tässä esimerkissä: http://core.ecu.edu/psyc/wuenschk/help/password.htm

Linuxin puolella oon kokeillut monenlaisia ohjelmia sellaisen avaamiseen ja selannut nettiä, mutta ei ole tullut vielä vastaan softaa jolla aukeaisi siten salattu tiedosto Linukassa. Aina pyydetään importtaamaan joku avain, mutta eihän testitiedostoani ole salattu avaimella!

38
Tänään siirtäessäni tietoa irrotettavan kovalevyn avulla koneelta toiselle, huomasin että lähes kaikki levyllä olleet kuvat oli vaurioituneet. Kuvat oli tallennettu levylle Ubuntu 7.04:llä ja siirrettävä levy siis ntfs.

Yritin uudelleen, siirsin kuvat levylle ja selasin kuvat läpi, kaikki kuvat oli ok. Parin minuutin kulutta katsoin kansiota uudelleen ja 2 siellä olevaa kuvaa oli vaurioitunut. Muutaman minuutin kuluttua lähes kaikki kansion kuvat oli viallisia! Ongelma esiintyy siis ainoastaan sillä irrotettavalla kiintolevyllä, mikä mahtaa olla homman nimi?

39
Tähän olen kauan halunnut saada vastauksen:

Useimmat käyttöjärjestelmät varastoivat itseensä monenlaista tietoa käyttäjän toimista. Nettisurffailu tallentuu sivuhistoriaan, kovalevyllä olevista kuvista tallentuu thumbnaileja, käytetyistä tiedostoista ja avatuista ohjelmista tallentuu listaa jne.

Ainakin Windows-käyttäjät pyritään pelottelemaan hengiltä kertomalla heille, että kaikki mitä teet koneellasi voidaan selvittää tyyliin: "perhe-albumisi on netissä kenen tahansa saatavissa, pomosi tietää että katselet pornoa kahvitauolla, poliisi tietää että koneellasi on laitonta musiikkia, naapurin nörtti lukee sähköpostisi jne". Sitten on näitä sivustoja joista ensimmäinen ainakin Windows XP:tä käyttäessä näytti listan kaikista sivuista missä koneella on ikinä käyty, sekä löysi kovalevyltä sellaisiakin tiedostoja joita ei ole enää pitkään aikaan ollut.

Linkit:
http://www.evidence-eliminator.com
http://www.history-kill.net

Linux on sikäli turvallinen, että siihen ei netistä päin pääse käsiksi ihan niin vain. Itseäni kuitenkin kiinnostaa kuinka paljon Linux sitten tallentaa tietoa käyttäjän toimista, Windowshan on saman asian tiimoilta jo kauan sitten ehditty haukkua maan rakoon.

Tallentuuko esim. sivuhistoria aina kovalevylle vai voiko selainta käyttää niin että se käyttäisi selailuun ainoastaan koneen keskusmuistia?

40
Jos home-kansio on omana osionaan ja asentaa Ubuntun uudelleen siten että haluaa säilyttää omat tiedostonsa niin... siellähän on paljon kaikenlaista asennussälää piilotiedostoina seassa! Jos oletetaan, että haluttaisi tehdä "puhdas" asennus, onko tämä ongelma?

Itsellä on käynyt muutaman kerran mielessä myös home-osion jakaminen koska monet ohjelmat näyttää myös kansiossa olevat piilotiedostot. Onko mahdollista tehdä osiointi niin, että on 2 ns. home-kansiota; toisessa asennus- ja piilotiedostot, toisessa käyttäjän omat tiedostot.. ..vai onko siinä ylipäätään mitään järkeä?

..entä erillisen "ylimääräisen" home-osion luominen. Käsittääkseni on mahdollista tehdä myös täysin erillinen osio, jonka nimi on vaikka "oma" ja liittää se järjestelmään sellaisenaan?

Sivuja: 1 [2] 3