Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kalarm

Sivuja: 1 ... 34 35 [36]
701
Asentaminen ja käyttöönotto / Roskakorin tyhjennys
« : 20.09.07 - klo:14.23 »
Tuli taas töpättyä! Kopioin Windowsista kansion Yleistä, jossa on sekalaisia ohjeita ja liitin den Ubuntuun. Tarkoitus oli sitten Ubuntun puolella vähentää siitä tarpeeton mutta eipä se onnistunutkaan. Väitti ettei ole valtuuksia, vaikka pitäisi olla täydet valtuudet. Foorumilta yritin etsiä neuvoja. Kokeilin erästä ja tällaisen vastauksen se antoi.

kalervo@kalervo-desktop:~$ sudo
usage: sudo -K | -L | -V | -h | -k | -l | -v
usage: sudo [-HPSb] [-p prompt] [-u username|#uid]
            { -e file [...] | -i | -s | <command> }
kalervo@kalervo-desktop:~$ rm -r .Trach/*/home/kalervo/Trach/yleistä
rm: tiedostoa ".Trach/*/home/kalervo/Trach/yleistä" ei voi poistaa: No such file or directory
kalervo@kalervo-desktop:~$

Kansio on roskakorissa nimellä Yleistä. Mitään suurempaa vahinkoa siitä ei ole kuin että vie vain tilaa (773Mt)
Poistuuhan se ainakin joskus uudelleen asennuksen yhteydessä.

702
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Tulostimen asennus
« : 17.09.07 - klo:19.42 »


Ainakin Feistyssä Canonin MultiPass MP-150 - käyttää gutenprinttiä, joten sillä saattaisi tulostin toimia.

Mene vain siis Järjestelmä->Ylläpito->Tulostimet ja sieltä uusi tulostin.

Lainaus
Onnistui! Eilen kyllä yritin parikin kertaa asentaa MultiPass MP-150:tä,vaan ei onnistunut. Nyt onnistui ensimmäisellä yrityksellä. Se jäi epäselväksi missä oli mennyt vikaan?Firefox minulla on ollut vuoden verran Windowissa ja OpenOffise vuodesta 2002 lähtien, joten ihan kaikki ei ole opeteltavissa. Suur kiitos neuvoista ja myös muille ohjeita antaville!!!
Kokeilen tuota lainausta. Tässä ei ole varmaan javaa . Yritin eilen,mutta sekin täytyy asentaa käsin joten homma jäi siltä erää. Windows XP:ssä on viimeisin versio.kalarm.

703
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Tulostimen asennus
« : 16.09.07 - klo:19.37 »
  Ei tainnut tulla pilliä? Meni yli ymmärryksen. Saa varmaan syödä vielä monet eväät,ennekuin tulee valmista.                                                                                                                                                                                Kokeilin MP170:nen gutenprint-ajuria, mutta en osannut, enkä varmaan osaakaan ellei sitä joku väännä ihan rautalankasta?Kiitoksia kuitenkin. Täytyy tätä vielä mutustella.

Ei se lainauskaan onnistunu, niinkuin ajattelin.

704
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Tulostimen asennus
« : 16.09.07 - klo:18.45 »
Kiitoksia niistä lainaus tiedoista.

705
Asentaminen ja käyttöönotto / Tulostimen asennus
« : 16.09.07 - klo:17.36 »
Minulla on nyt ollut muutaman päivän Ubuntu 7.04 asennettuna Windowsin xp rinnalle. Päällisin puolin kaikki on mennyt hyvin. Tulostinta en vaan ole saanut liitettyä Ubuntuun. Mikään suuri ongelma se ei ole kun saan USB tikun kautta tulostettua Windowsissa. Tulostin on Canon Pixma MP180. Ubuntu ei edes tuntenut tätä versiota.

Kysyisin myös miten vastatessa saa lainauksen laatikkoon ja vain tarvittavan osan?

706

"- Ubuntussa muistitikun käsittely on selvästi kohdallaan. Kuvake ilmestyy työpöydälle (loogista) ja samasta kuvakkeesta sen voi irroittaa (umount). Windowsissa tikun kanssa on usein hankaluuksia, koska esimerkiksi XP voi antaa tikulle sellaisen tunnuksen joka on jo käytössä verkkolevyllä... tai enkö vaan osaa?"

Windowsissa tuo käy hyvin kun aukaisee Oman tietokoneen ja sitten poistaa USB tikun tai lisälaitteen. Tilannetta saa seurattua reaaliajassa, ekä juuri erehtymisen mahdollisuutta ole.

707
Kiitos neuvoista/kalarm

708
Asensin Ubuntu 7.4 siten että poistin ensin Windowsista osion johon oli tarkoitus asentaa ja asensin sitten
"Ohjattu-käytä suurinta yhtenäistä  vapaata tilaa" Onnistui tähän tietoon hyvin. Epäselvää on nyt vain miten pääsen Windowsiin.

Sekin asia selvisi jo. Kiitos kaikille jotka vaivautuivat vastaamaan. Ei kun sitten opettelemaan Linuxin käyttöä.kalarm.

709
  Tulipa sieltä paljon  tietoa . Kiitokset vastanneille .                                                                                                                                                                                       Muistia on kyllä 2Gt.Alkuperäinen DDR,333 MHz PC-2700 512Mt
Ja lisätty  512Mt GB PC3200 CL3 184-Pin DIMM
+ 1Gt PC3200 CL3 184-Pin DIMM

Kävisikö sellainen menetelmä että käy Windowsista poistamassa halutun osion, jolloin se on varaamatonta tilaa ja sitten noudattaa tvk neuvoa "Ohjattu-käytä suurinta yhtenäistä  vapaata tilaa" Jos tämä olisi vaikka yksinkertaisempi ja varmempi tällaiselle aloittelijalle?

Ollaan kuulolla,ei hättäillä eikä pittee kiirettä?

710
En löytänyt vastausta foorumilta , enkä asennusoppaasta, joten kysynkin tässä.
Koneella on kaksi kiintolevyä,josta ensimmäisellä levyllä (80gt jaettuna kahteen osaan) Tähän on asennettu XP home,joka on tarkoitus säilyttää.
Toinen on kolmeen osaan jaettu tyhjä,uusi kiintolevy 250Gt. Ensimmäiselle  osiolle oli tarkoitus asentaa Ubuntu 7.4.
Kokeilin asentaa osioimiseen asti mutta peruin kun en saanut osioitua sitä media/sdb1:lle. Vaati vaan  osioimaan juuriosiota ja sivutusosiota? Mutta kun mistään ei päässyt niitä luomaan.

Tällainen oli näkymä.

/dev/sda
/dev/sda1 ntfs              media/sda1             40978MB            14800MB
/dev/sda5 ntfs              media/sda5              40978MB            3200MB
/dev/sdb
/dev/sdb1 ntfs              media/sdb1               29857Mb             3200MB
/dev/sdb2 ntfs              media/sdb2               62915Mb             3200MB
/dev/sdb3 ntfs              media/sdb3               157283Mb             3200MB

Ollaan kuulolla ,ei hättäillä eikä piä pittee kiirettä?

711
"No se onnistuu, kun menee haluamalleen aihealueelle (, jossa siis avautuu iso kasa viestejä, muttei kuitenkaan avaa kirjoitettuja viestejä), ja klikkaa sieltä uusi aihe-linkkiä."
[/quote]

Ainakin tämä tuli selväksi. (Tuo lainaaminen ei vaan aina onnistu) Suurkiitos.

Kiitokset tvk:lle selventävistä vastauksista. Sulattelen nyt näitä tietoja ja palaan myöhemmin uudelleen kenties uudella aiheella. Muuten tämä foorumi oli minulle myönteisen yllättävä./kalarm.

712
Kiitokset Peran vastauksesta. Tässä olen kyllä saanut paljon uutta ja voin sitä sulatella nyt rauhassa.


Olen sen verran tonttu etten tiennyt miten uusi aihe saadaan alkuun? Täytyy tuolta ohjeista käydä lukemassa jos vaikka asia selviäisi. Kiitos kuitenkin/kalarm.

713
Olen uusi täällä foorumilla enkä oikein tiedä minne tässä pitäisi Kirjoittaa? Jos on väärä paikka niin voi kai tämän siirtää? Tarkoitus on asentaa Knoppix tai Ubuntu samalle koneelle XP:een kanssa , mutta kun näitä juttuja lukee niin tukka rupeaa nousemaan pystyyn. Olen kyllä valmistellut asennusta hankkimalla uuden kiintolevyn 250gt (slave) , johon olen osioinut 27gt osion. Loppu on vielä varaamatonta. Tälle osiolle olisi aikomus asennella Linuksia joita voisi kokeilla . Ykkös levynä on 80 gt , jossa on 2 kpl. 40 gt osiota . Tällä levyllä On XP home. Jos asennan  vaikka Knoppixsen niin miten voin valita mitä järjestelmää haluan käyttää. Olen lukenut että Debian tekee asentaessa jonkin valinta mahdollisuuden. Jään kuulolle terveisin kalarm.

Grub asennetaan yleensä oletuksena ensimmäisen levyn MBR:ää (Master Boot Record) ja se lisää käynnistysvalikkoon kaikki löytämänsä järjestelmät. Debian kysyy vielä erikseen, haluatko että muut löydetyt järjestelmät lisätään valikkoon. Ubuntu tekee sen ilman kyselyjäkin. 
Jos luovut linuxista on ennen poistoa asennettava windowsin käynnistyslatain takaisin.

Tämän ketjun aloittaja halusi säilyttää windowsin lataajan ja asensi grubin toiselle levylle.

Linkissä olevan sivun alkupuolella on kuva grubin käynnistysvalikosta.
http://users.bigpond.net.au/hermanzone/p15.htm

Kiitoksia tkv:lle pikaisesta vastauksesta. Ymmärsinkö oikein että voin säilyttää XP:een 80 gt levyllä ja asentaa Ubuntun tai Knoppixsen uudelle tyhjälle levylle , sekä säilyttää windowsin käynnistyslatain (josta en kyllä vielä ymmärrä juuri mitään),niin että voin siirtyä mihin järjestelmään haluan. Tällä koneella on emännälläkin käyttöä, joten en mielelläni sotkisi kovin paljoa? Terveisin kalarm.


714
Olen uusi täällä foorumilla enkä oikein tiedä minne tässä pitäisi Kirjoittaa? Jos on väärä paikka niin voi kai tämän siirtää? Tarkoitus on asentaa Knoppix tai Ubuntu samalle koneelle XP:een kanssa , mutta kun näitä juttuja lukee niin tukka rupeaa nousemaan pystyyn. Olen kyllä valmistellut asennusta hankkimalla uuden kiintolevyn 250gt (slave) , johon olen osioinut 27gt osion. Loppu on vielä varaamatonta. Tälle osiolle olisi aikomus asennella Linuksia joita voisi kokeilla . Ykkös levynä on 80 gt , jossa on 2 kpl. 40 gt osiota . Tällä levyllä On XP home. Jos asennan  vaikka Knoppixsen niin miten voin valita mitä järjestelmää haluan käyttää. Olen lukenut että Debian tekee asentaessa jonkin valinta mahdollisuuden. Jään kuulolle terveisin kalarm.

Sivuja: 1 ... 34 35 [36]