Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mcduck

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Laitealue / Vs: Tuplanäyttis ja Ubuntu.
« : 14.01.09 - klo:12.46 »
Eipä siinä paljoa tarvitse säätää:

Koodia: [Valitse]
sudo aticonfig --adapter=0,1 --initial
aticonfig --adapter=0,1 --cfa
aticonfig --adapter=1,0 --cfa
aticonfig --adapter=0,1 --crossfire=on
aticonfig --adapter=1,0 --crossfire=on
aticonfig --lsa
aticonfig --lscc
X boottaus
aticonfig --lsch

edit typo

No ei joo, jos on kaksi about samanlaista ohjainta.

Tarkoitin että noin yleensä vaatii säätämistä (2 satunnaista näyttistä)

2
jep, about noin. Avi kun on containeri eikä videoformaatti..

3
Laitealue / Vs: Tuplanäyttis ja Ubuntu.
« : 13.01.09 - klo:20.35 »
Useampi näyttis kyllä toimii Linuxissa jos vaan jaksaaa säätää, mutta ei siitä muuta iloa juuri ole kuin että saa enemmän näyttöjä kiinni. Aika heikosti kun löytyy Linuxille noita pelejä joissa tarvitsisi kahden näyttiksen yhdistettyjä tehoja, ja sen takia Crossfire ja SLI ovat vähän turhia.

Jos katsot tarvitsevasi Crossfirea/SLI:tä todennäköisesti tarvitset niitä pelaamiseen, ja Linux ei silloin ole se paras käyttis sinulle.

4
Itseäni vaivasi kanssa satunnainen jumittaminen, koko kone täysin tilttiin, musiikki soi (MPD <3) mutta mikään ei reagoi mihinkään eikä edes tuo SysRq+REISUB-temppu toiminut.

Syyksi osoittautui Compiz ja päällekkäiset pluginit. En kyllä muista koskaan laitaneeni itse päälle sekä Animations-pluginia että Fading windows-pluginia, varsinkaan kun Animations hoitaa tuon ikkunoiden häivytyksenkin. Mutta tosiaan Fading Windows pois pääältä ja ongelma katosi.

5
Heh, on tainnut joku lukea tilastoja väärinpäin..

Tällä hetkellä IE7: 27% paikkaaamattomia aukkoja (9/33) (pahin paikkamaton aukko "moderately critical")
IE6: 16% paikkaamattomia (22/135) (pahin paikkamaton aukko "moderately critical")
Firefox 3: 0% paikkaamattomia (0/8)

(ja tilastot tietenkin Secunian sivuilta)

6
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Avainniput (nm-applet) ja Wlan
« : 10.01.09 - klo:10.13 »
Joko automaattinen kirjautuminen pois päältä tai sitten muutat avainrenkaan salasanan tyhjäksi.

7
Sen verran vielä tästä, että mihin kaikkeen tuo edellämainittu salasananvaihto -homma vaikuttaa? Siis se, että jätti tyhjäksi kohdan, johon olisi tullut uusi salasana.

EDIT: Siis se mcduckin ohje. Ainakin järjestelmä kysyi iltapäivällä vielä salasanaa, kun tuli uusi päivitys. 
Vaikuttaa siis tosiaan vaan ja ainoastaan Gnomen avainrenkaaseen, joka säilyttää salausavaimia ja erilaisia salasanoja. Esimerkiksi Network manager ja Mail Notification tallentavat tietoja avainrenkaaseen. Itseasiassa kun avaat sen "passwords and encryption keus"-ohjelman niin voit suoraan sen välilehdiltä katsoa mitä tietoja avainrenkaaseen on tallennettu. Melko varmasti sielä ei muta olekkaan kuin "passwords"-välilehdellä noiden kahden edellämainitun ohjelman tietoja.

Ei tuolla mitään tekemistä ole koneen käyttöoikeuksien kanssa, ei hätää. Tuo salasanakysely on lähinnä ylimääräinen varmistus ja olennainen lähinnä erialisia salauksia ja varmenteita paljon käyttäville. Normaalistihan tuo varmistus tehdän tosiaan sisäänkirjautumisen yhteydessä mutta automaattisen kirjautumisen kanssa on ilmeisesti katsottu aiheelliseksi vaatia jonkinlainen varmistus ennenkuin salusavaimiin ja salasanoihin pääsee käsiksi. Kotikäytössä pöytäkoneella tuolla tuskin on suurempaa merkitystä.

8
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Phpmyadmin
« : 08.01.09 - klo:08.45 »
Samaa uusinta Ubuntu a itsekkin käytän.

Koitas huvin ja urheilun vuoksi asentaa Synapticin kautta, itse nimittäin tein niin ja phpmyadminin kohdalla tosiaan aukesi ihan graafinen ikkuna josta piti valita tuo haluamansa palvelin..

Tietenkin joku "dpkg --reconfigure..." -rimssu voisi kanssa auttaa..

9
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Phpmyadmin
« : 07.01.09 - klo:23.23 »
Muurinmurtajat :D

Mutta joo, koitas tosiaan poistaa ja asentaa uudestaan. Lienee mennyt asennus jotenkin pieleen jos ei kerran edes kysellyt minkä palvelimen kanssa tuota haluat käyttää.

Tai kai tuon jollain dpkg --reconfigure-viritelmälläkin voisi koittaa saada kuntoon mutta kun eipä tuo tosiaann iso pkaetti ole uudelleenasennettavaksikaan.

10
Grafiikkapuoleen voisi lisätä Imagemagickin (äärimmäisen käytännöllinen työkalu kuvankäsiittelyyn komentoriviä pelkäämättömille) ja qtpfsgui (erinomainen ohjelma HDR-kuvien luomisen/käsittelyyn, pieksee jopa Photoshopin mennen tullen tuossa touhussa.)

Äänipuolella voisi ehkä mainita LMMS:n, Linuxin vastineen helppokäyttöisille softastudioille. (vastaa aika tarkasti FL Studiota).

Avidemux on kieltämättä myös varsin kätevä, tuolla on onnistunut videoiden rajaaminen erikosempiinkin mittoihin kun ammattitason videoeditorit (Final Cut Pro ja Adobe Premiere) ovat touhusta kieltäytyneet.


11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Phpmyadmin
« : 07.01.09 - klo:21.07 »
Kuinka oikein asensit tuon phpmyadminin? Kyllä sen Ubuntun pakettivarastoista löytyvän paketin pitäisi toimia (itselläni ainakin toimii, juuri kokeilin toisella koneella).

Koitappa vaikka poistaa tuo paketti ja asentaa uudestaan. Ja muista tosiaan asennuksen aikana valita oikea palvelin.

12
Juu ei tuota siis sieltä asetukset-valikosta löydykkään, vaan ihan ohjelmavalikosta. (onko tuo nyt suomeksi sitten Ohjelmat/Apuohjelmat-valikko.

Jos ei valikoista löydy niin terminaalista käskyllä "seahorse" aiankin pitäisi käynnistyä..

13
Muistaisin kyllä nähneeni tuolla ubuntuforums.orgilla useammankin threadin jossa neuvottiin kuinka Gnomen avainrenkaan saa aukeamaan automaattisesti ilman sisäänkirjautumista.

Netwok Managerin takia tuota ainakin aiemmissa Ubuntu-versioissa joutui säätämään.. Samat ohjeet toiminevat tähänkin tarkoitukseen.

Jos ei muuta niin ainakin avainrenkaan salasanan vaihtamisen tyhjäksi pitäisi toimia: Applications/Accessories/Passwords and Encryptiion Keys, sitten Edit/Preferences ja Password Keyrings-välilehdellä klikkaat "login"-avainrengasta ja sitten Change Unlock Password-nappia. Anna nykyinen salasana mutta jätä uusi tyhjäksi.

14
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Phpmyadmin
« : 07.01.09 - klo:18.56 »
Pitäisi kyllä toimia. Kai valitsit phpMyAdminia asentaessa mitä palvelinta varten se asennetaan? Pakettia asentaessa se kysyy mitä palvelimia käytetään, normaalissa LAMP-palvelimessa valitse tässä kohtaa "Apache2".

(ja tietenkin kai sinulla on Apache, PHP ja MySQL asennettuna?)

(edit: ei muuten näköjään omallakaan koneella ole phpmyadminia /var/www/-hakemistossa, silti phpmyadmin toimii.. Eikä myöskään löydy yhdenkään Apacheen määritellyn sivuston hakemistoista. On tainnut tuo käytäntö muuttua sitten viime Ubuntu-version, ilmeisesti tuo määritellään nykyään vaan /etc/apache2/conf.d/phpmyadmin.conf-tiedostossa?)


15
Jep, edellisessä versiossa Mail Notification ei tainnut käyttää tuota Gnomen avainrengasta vaan tallensi salasanat sun muut omiin asetustiedostoihinsa.

16
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Phpmyadmin
« : 07.01.09 - klo:18.47 »
Ei ole graafinen ohjelma, vaan WWW-palvelu.

Eli avaa selain ja kirjoita osoitteeksi http://localhost/phpmyadmin

17
Automaattinen kirjautuminen käytössä kenties? Avainnippu aukeaa yleensä automaattisesti sisäänkirjautumisen yhteydessä mutta homma ei taida toimia automaattisen kirjautumisen kanssa..

Ja tuo salasanakyselyhän tosiaan ei liity mitenkään verkkoyhteyksiin, ihan normaali avainrenkaan käyttöä koskeva varmistus, mail-notification tallentaa sähköpostitilien käyttäjätunnukset ja salasanat Gnomen avainrenkaaseen.

18
Näin äkkiseltään veikkaisin että bootcampin luoma osio on tuo "3", ja bootcamp alusti sen Windowsia varten FAT-muotoon?

Ubuntun asennus/osiointiohjelman pyytämä vapaa tila ei tarkoita vapaata levytilaa vaan osioimatonta levytilaa. Tässä tapauksessa sellaista ei siis ole (paitsi nuo muutaman kilon kokoiset palaset osioiden välissä), vaan joudut ensin poistamaan tuon bootcampin tekemän FAT-osion jotta levylle vapautuu osioimatonta tilaa. Voit joko poistaa osion etukäteen Ubuntun live-levyllä, tai sitten käyttää asennusohjelman manuaalista osiointivaihtoehtoa.

Tarkista kuitenkin ensin että kyseessä on oikea levyosio. VAikka ei maceissa vakiona mitään FAT-osioita ole ja jos kerran bootcampilla valmistelit asennusta varten osion ei tuossa juurikaan muita vaihtoehtoja ole.. ;)

19
Saisi nyt jostain ensin sen eSATA-liittimen koneeseen ja Firewire 2:n videokameraan niin kyllähän noilla jo pärjäisi, muuten kun koneessa on kiinni lähinnä näppis ja hiiri joille riittää tuo Low Speed-tilakin. Vaikka kätevämpihän tuo on siirrettävien levyjen kanssa kuin eSATA, pärjää yhdellä piuhalla kun eSATA ryssittiin erillisen virtapiuhan tarpeella.
Ei se USB:n virta riitä vielä kiintolevylle (2,5" vaatii kaksi USB piuhaa). ;)

eSATA portit saa pöytäkoneeseen niillä takapaneelin jutskilla jotka menee SATA-portteihin, mutta onkos ne lennossa vaihdettavia? ???
Osalle riittää, osalle ei. Omista 2,5" siirrettävistä levyistä kaksi toimii ihan yhden USB-piuhan varassa (kunhan koneen USB-littin antaa tarpeeksi virtaa), kolmas vaatii lisävirtapiuhan.

eSATA on lennossa vaihdettava. Tosin kaikkien laitteiden ja käyttiksen pitää sisältää tuki, joten käytännössä riippuu yleensä siitä tukeeko emolevyn SATA-ohjain tuota.

20
USB 1.0 tuki kahta nopeutta, Low Speed (1,5Mb/s) ja Full Speed (12Mb/s). USB 1.1 korjasi vain pari vikaa. USB2.0 lisäsi Hi-Speed -tilan (480Mb/s) ja USB 3.0 sitten vuorostaa tuo mukaan SuperSpeed-tilan (5Gb/s).

No, enpä odota ihan heti moista liitintä koneestani löytäväni. Saisi nyt jostain ensin sen eSATA-liittimen koneeseen ja Firewire 2:n videokameraan niin kyllähän noilla jo pärjäisi, muuten kun koneessa on kiinni lähinnä näppis ja hiiri joille riittää tuo Low Speed-tilakin. Vaikka kätevämpihän tuo on siirrettävien levyjen kanssa kuin eSATA, pärjää yhdellä piuhalla kun eSATA ryssittiin erillisen virtapiuhan tarpeella.

Sivuja: [1] 2 3 ... 13