Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - tulokasnörtti

Sivuja: [1]
1
Kun asensin Ubuntun, niin unohdin pistää HP-kirjoittimeen virran päälle. Nyt kun yritin kirjoittaa, mitään ei tapahtunut.
Ilmoitti yhdessä ruudussa, että mitään kirjoitinta ei havaittu. Niinpä järjestelmä-valikosta valitsin kirjoittimet ja asensin HP 610C mustesuihkun ohjaimen. Mutta ei se vieläkään kirjoita. Ei kirjoita testisivua, ei tekstinkäsittelyohjelmasta, ei muistiosta... Sanoo vain: Open device failed, will retry in 30 seconds... ja jättää tulosteet puskuriin jonoon.
En ole keksinyt, miten pitäisi aloittaa tuon ongelman selvitys. Onko joku ping, millä voisin testata, havaitseeko Ubuntu mitään kirjoitinta olevan sarjaportissa? Näkyyhän se siellä kuvakkeena, mutta yhteyttä ei synny. Kirjoitin kyllä toimii, testasin sen kirjoittimen omalla testisivun kirjoitintoiminnolla. Olenkohan määritellyt edes portin oikein? Minulla on kannettavassa telakka, mutta ei tämä toiminut, vaikka kytkin kirjoittimen ilman telakkaakin suoraan kannettavan runkoon. Telakkaa joudun käyttämään, kun siellä on lähiverkkokortti.

2
IBM-läppärissä on 333 Mhz suoritin, 256 KB muistia ja 4 GB kovalevyä. Olen asentanut puolionnistuneesti tänään Ubuntun kovalevylle. Eli osasin paikata pieleen menneet asiat.
Koneessa on nyt se hitausongelma. Netin hitauden jotenkin sietää (256 Mbit ADSL), mutta ruudun vieritys muistuttaa lakanan heiluttelua. Pitää katsoa muualle kun ruutu vaihtuu. Jostain luin, että päälle voisi asentaa Xubuntun käyttöliittymän. Luuletteko, että se onnistuu Gnomen kanssa, nuo komennot kun ovat hebreaa? Minulla meni 2 tuntia aikaa löytää "konsoli", josta kaikki puhuvat. Eihän konsolia tunne mikään ohjekirja eikä help-sivutkaan. Olisiko jossain Linux-sanakirja, että alottelija ymmärtäisi mitkä ovat virallisen termin slangisanat? (Esim. mistä löytää komentorivin?, Mikä on Synaptic? jne) 20:n vuoden Windows-maailman jälkeen kokee olevansa ihan pöllö, kun ei edes kieltä ymmärrä.

Sivuja: [1]