Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tulokasnörtti

Sivuja: [1]
1
Hei.
Ensiksi tarkennus: Testisivun kirjoittamisella tarkoitin tässä sitä, että kirjoittimen oma off-line toiminto toimii. (Kun pistää kirjoittimen virran päälle, on painettava samanaikaisesti ylempää nappia, jolloin kirjoittaa kirjoittimen sisälle rakennetun testisivun). Eli kirjoitin ei ole rikki.

Ubuntun oma komento: Kirjoita testisivu ei toimi.
Kirjoittimen hallintaruudussa on teksti: Deskjet-610C - Tulostetaan (Default)
ja luettelossa: Testisivu työn nro: 9 omistaja: pirjo koko: 150.0 K   Tila: Tulostetaan:job-printing
Mutta mitään ei tapahdu.

Käyttäjähallinnasta katsoin, että käyttäjällä on kaikki oikeudet. EN TOSIN LÖYTÄNYT MAININTAA KIRJOITTIMIEN HALLINNASTA. Kaikkia muita laitteita siellä oli ja paljon ja niissä kaikissa rasti ruudussa.

2
Hei.
Oli Soneran ADSL alhaalla, enkä päässyt tänne.
Siis osaan käyttää Ubuntua vain graafisella käyttöliittymällä, enkä sieltä löydä muuta asetuksiin viittaavaa kuin:
1. Tulostimet:
/home/pirjo/Desktop/gedit.desktop
2. Ja tulostin/Yhteys:
Paikallinen tulostin (täppä tässä)
Käytä havaittua tulostinta:  (täppä tässä)    "Tulostimia ei havaittu"

Koitin asentaa uudestaan, eli poistin tulostimen ja yritin asentaa sen uudestaan takaisin.
On kolme sivua. Sivulla 2/3 pyytää valitsemaan tulostimen, valitsen HP ja  alataulukosta HP610C.
Alhaalla oikealla on laatikko: "Asenna ajuri". Kun siihen näpsäyttää, näyttää uuden mystisen ruudun, jossa lukee:
"Valitse PPD-tiedosto". Siitä ei pääse mihinkään. Palaan takaisin ja lopetan.
Tulostinruutuun ilmestyy HP610C. Onko niin, että tulostin on lisätty, mutta en osaa asentaa sille ajuria? Eikö ajuri ole koneessa (pirjo/desktop on oletuksena)?
Pitäisikö pistää Ubuntu_CD asemaan ja yrittää ladata se sieltä?

Jos haluatte jotain tietoja päätetomintona, olkaa hyvä ja kertokaa käskyt, niin teen ohjeen mukaan.
Ensimmäistäkään Linux-scriptiä en tunne itse.

3
Kun asensin Ubuntun, niin unohdin pistää HP-kirjoittimeen virran päälle. Nyt kun yritin kirjoittaa, mitään ei tapahtunut.
Ilmoitti yhdessä ruudussa, että mitään kirjoitinta ei havaittu. Niinpä järjestelmä-valikosta valitsin kirjoittimet ja asensin HP 610C mustesuihkun ohjaimen. Mutta ei se vieläkään kirjoita. Ei kirjoita testisivua, ei tekstinkäsittelyohjelmasta, ei muistiosta... Sanoo vain: Open device failed, will retry in 30 seconds... ja jättää tulosteet puskuriin jonoon.
En ole keksinyt, miten pitäisi aloittaa tuon ongelman selvitys. Onko joku ping, millä voisin testata, havaitseeko Ubuntu mitään kirjoitinta olevan sarjaportissa? Näkyyhän se siellä kuvakkeena, mutta yhteyttä ei synny. Kirjoitin kyllä toimii, testasin sen kirjoittimen omalla testisivun kirjoitintoiminnolla. Olenkohan määritellyt edes portin oikein? Minulla on kannettavassa telakka, mutta ei tämä toiminut, vaikka kytkin kirjoittimen ilman telakkaakin suoraan kannettavan runkoon. Telakkaa joudun käyttämään, kun siellä on lähiverkkokortti.

4
Ei vanhan (64v) muisti pätki. Ensimmäisen tietokoneohjelman tein vuonna 1963 ja IBM s/360-järjestelmässä oli ensin käyttöjärjestelmänä TOS (=tape operating system, ei kyllä C-nauhalta!), ihan niinkuin myöhemmin kotitietokoneissakin aloitettiin nauhalaitteilla ensin . Mutta joskus 60-luvun puolivälissä saatiin DOS (=disk operating system). DOS ei ole rekisteröity tavaramerkki, mutta "Microsoft DOS" on, eli se IBM-PC:n käyttis. Niinpä DOS-nimisiä käyttöjärjestelmiä on ollut pilvin pimein erimerkkisissä tietokoneissa.
Ihan vaan muisteluna: DOS päivitti ensimmäisessä versiossa tiedoston ensimmäisen päivitystapahtuman aina väärin, joten ei auttanut muuta kuin pistää jokaiseen tiedostoon  yksi harjoitustietue ja aina ohjelman avaamisen jälkeen päivittää tuota tietuetta harjoitustapahtumalla (joka siis meni väärin). Toisesta taphtumasta eteenpäin kaikki sitten toimikin. Ja sitten kaikkiin listauksiin ym. ohjelmiin piti pistää hyppy tuon harjoitustietueen ylitse! Joten "kikka-viitonen" on tunnettu näissä hommissa jo muinaisina aikoina, eli 1960-luvulla.

5
Paljon kiitoksia tähänastisesta, nyt kaikki toimii tyydyttävästi. En taida uskaltaa yrittää poistaa tuota ipv6:tta, kun asennuksen suurin murhe oli se, ettei nettiyhteyttä syntynyt, vaikka se toimi CD-rompun kanssa. Sekin asia ratkaistiin kyselysivujen avulla.

Jos olisin nuorempi (olen 64), alkaisin kehittää kanssanne Linux-yhteisöä hirvenmetsästyksen ja ahvenenkudun välisenä aikana. Eli 15.12 - 15.4, muu eläkeaika on jo täytetty "sitten eläkkeellä" siirrettyjen töiden kanssa.

Käyttöjärjestelmän rakentamista harrastin viimeksi vuonna 1969, silloin käyttöjärjestelmänä oli IBM DOS. Melko avoinhan sekin oli, sillä käyttöjärjestelmän virheisiin sai ja piti osallistua kaikkien, jotka sieltä virheitä löysivät. Ja kun assembler-ohjelmakielessä oli ns "makro"-ominaisuus, niin kieleen sai tehdä omia lisäyksiä, jos osasi. Minä olin utelias silloin ja olen vieläkin, joten olen löytänyt hyvän talviharrastuksen, kun tuo hiihtokin on huonohkoa näillä lumilla ja nyt pakkasilla.

6
Device:
Section "Device"
        Identifier      "NeoMagic Corporation NM2200 [MagicGraph 256AV]"
        Driver          "neomagic"
        BusID           "PCI:1:0:0"
EndSection
Screen:
Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Device          "NeoMagic Corporation NM2200 [MagicGraph 256AV]"
        Monitor         "Generic Monitor"
        DefaultDepth    24
        SubSection "Display"
                Depth           1
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Depth           4
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Depth           8
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Depth           15
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Depth           16
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
        SubSection "Display"
                Depth           24
                Modes           "1024x768"
        EndSubSection
Mutta katsotaan, uskallanko tehdä vastauksienne perusteella mitään.
Nyt aamulla netti on selvästi parempi, vaikka tuon IPV6:n kanssa en ole vielä tehnyt mitään

7
Asentaminen ja käyttöönotto / Kiitos vastauksista
« : 07.02.07 - klo:22.20 »
Se näytöohjaimen kaivaminen kesti. Se on Neomagic Corp NM2200 / MagicMedia 256AV. Ja kun se on integroitu emolevylle, niin se varmaan käyttää yhteistä muistia. Teidän vastauksienne purku kestää muutaman päivän minun yhden päivän Ubuntu-tiedoillani, antakaa anteeksi, jos palaan asiaan myöhemmin, jos mitään parannusta en ole keksinyt. Onko olemassa jotain tukipalvelua vierihoitona? Asun Hyvinkäällä ja maksaisinkin hieman, jos saisin rautaisen alkuopetuspaketin joltakin. Eihän se tietenkään saisi maltaita maksaa. Hesarissa oli juuri juttu, jonka mukaan kierrätyskeskuksesta saa ostaa Linux-nettikoneita hintaan 70 euroa. Niissä on yli 700 Mhz:n prosessorit, joten jos uuden "kootun" saa 70 eurolla, mitä kannattaa maksaa vanhan romun virittelystä????????

8
IBM-läppärissä on 333 Mhz suoritin, 256 KB muistia ja 4 GB kovalevyä. Olen asentanut puolionnistuneesti tänään Ubuntun kovalevylle. Eli osasin paikata pieleen menneet asiat.
Koneessa on nyt se hitausongelma. Netin hitauden jotenkin sietää (256 Mbit ADSL), mutta ruudun vieritys muistuttaa lakanan heiluttelua. Pitää katsoa muualle kun ruutu vaihtuu. Jostain luin, että päälle voisi asentaa Xubuntun käyttöliittymän. Luuletteko, että se onnistuu Gnomen kanssa, nuo komennot kun ovat hebreaa? Minulla meni 2 tuntia aikaa löytää "konsoli", josta kaikki puhuvat. Eihän konsolia tunne mikään ohjekirja eikä help-sivutkaan. Olisiko jossain Linux-sanakirja, että alottelija ymmärtäisi mitkä ovat virallisen termin slangisanat? (Esim. mistä löytää komentorivin?, Mikä on Synaptic? jne) 20:n vuoden Windows-maailman jälkeen kokee olevansa ihan pöllö, kun ei edes kieltä ymmärrä.

Sivuja: [1]