Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Naranek

Sivuja: 1 [2]
21
Proxyt on aika hitaita ja epäluotettavia tämmöisessä. Tor vaikuttaisi toimivan paremmin.  Täällä olevaa ohjetta soveltamalla pitäisi onnistua. Tor ja privoxy löytyvät suoraan repositorysta, joten käytännössä niiden asentamisen jälkeen pitää vaan lisätä /etc/tor/torrc:n loppuun
Koodia: [Valitse]
exitnodes err, rodos, serifos,lefkada, sipbtor, httpdnet, mushin, moilen, ygrenys, mmarketinfo, iris, yo2, styx, blueice ja säätää selain käyttämään proxya. Kun asennuksen on kerran tehnyt kotikoneelle, niin muualla ollessaan on helppo tunneloida yhteys SSH:n yli ja päästä proxyyn kiinni sitä kautta.

22
Läppärin hankinta taitaa olla edessä, mutta Dell + Ubuntu -yhdistelmä ei kiinnosta hinnan takia, vaan sen takia että sen luulisi toimivan paremmin kuin windows-käyttöön tarkoitetun koneen. Esim. wlan-tuki vaikuttaisi olevan herran hallussa Ubuntun versiosta toiseen. Dell käyttää läppäreissä varmaankin vain hyvin tuettuja osia, ja kuvittelisin heidän kantavan huolta siitä että tuleviinkin versioihin löytyy tarvittavat ajurit. Pidän sitä huomattavasti suurempana etuna kuin pientä alennusta hinnassa.

23
Laitealue / DVD-asema hiljaisemmaksi
« : 06.04.07 - klo:13.42 »
DVD-asema pitää kauheeta meteliä jos sillä kuuntelee CD-levyjä. Sen saa kyllä hiljennettyä hdparmin avulla, mutta en haluaisi rajoittaa sen lukunopeutta pysyvästi, vaan pelkästään levyjä kuunnellessa. Millä konstilla hiljennyksen saisi toimimaan pelkästään kuuntelutilassa? Käytössä on Kubuntu 6.10 ja MythTV. Rajoituksen voisi tehdä joko ohjelmakohtaisesti, tai sitten kaikkia CD-levyjä varten, koska kaikki datajutut tulee kuitenkin tehtyä DVD-levyjen kanssa.

24
Asensin muutama kuukausi sitten MythTV:n joka on nyt täysin toiminnassa. Minulla oli myös ongelmia kanavien skannaamisen kanssa, mutta muistaakseni homma onnistui dvbscan ohjelman ja valmiin taajuuslistan avulla. Tästä ohjeesta oli huomattavasti hyötyä, joten kannattaa lukaista se jos ette ole jo törmänneet: http://ladybug.iki.fi/content.php?article.12.3

Ohjelmatiedot olen laittanut tulemaan netin kautta. Saahan ne tietysti digitv-streamistakin, mutta tuo grabber on kanssa ollut näppärä. En muista mistä sen aikanaan löysin, mutta voin laittaa sen foorumille jos on tarvetta.

Lifer: jos sinulla on tarpeeksi uusi (muistaakseni >=GF4) nvidian kortti, niin  Option "TVOverScan" " 0.5" saattaa auttaa. Tuota lukua voi ja pitää tietysti säätää että tulee sopiva. En ole itse testannut vielä kun oma korttini on GF2, mutta uudempi on postissa.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu on huono käyttis
« : 18.03.07 - klo:20.41 »
Tietysti toimiihan se,jos konetta käyttää vain boottiin ja sammuttamiseen,eikä missään nimessä erehdy asentamaan sinne mitään....

Kun toimiskin... mulla on virtuaalikoneessa WinXP joitain juttuja varten ihan minimiasennuksella. Erillistä palomuuria siinä ei ole, tai virustutkaa, mutta päivitykset on ajantasalla ja windowsin oma muuri päällä. Mitään ylimääräisiä ohjelmia ei ole asennettu, vaan pelkästään ne tarvittavat jotka eivät toimi linuxin puolella ja netin pistän virtuaalikoneesta päälle vaan sillon kun sitä tarvitsen.

Vaan siitä huolimatta se saastuu aika-ajoin spywaresta. IE rupeaa availemaan kummallisia ikkunoita ja sen jälkeen joutuu ajamaan Adawaren jolla riesat taas poistuvat vähäksi aikaa. Viimeksi samassa rytäkässä meni rundll32 jonka jälkeen mitkään ohjelmat eivät enää asentuneet. En arvosta, en sitten yhtään.

26
Tästä tulee nyt tajunnanvirtaa. Tsekkaan huomenna mitä oon kirjottanu:  ;)

Irc olisi varmasti joillekin vastaajille helpoin vaihtoehto, mutta minun mielestäni se menee aika väkisin vääntämiseksi jos homma pitää saada toimimaan irkin kautta. Siitä voi seurata ainakin seuraavia ongelmia:
-käyttäjä jää yksin kysymyksensä kanssa. Näin ei saisi käydä, vaan joku vastaus pitäisi aina tulla. Jos heti ei ole ketään vastaamassa, niin järjestelmän pitäisi lähettää vastaus vaikka päivienkin kuluttua.
-käyttäjä saa epämääräisiä vastauksia sieltä täältä. Jos käyttäjätuki annetaan irkkiin, se tulee helposti annettua hyvin irkkimäiseen tapaan.
-auttajien on vaikeampi vastata vanhempiin kysymyksiin. Se vaatisi käytännössä tekstin skrollaamista, eikä niistä näkisi että mitkä ovat vastattuja ja mitkä ei.
Näitä voi tietysti kiertää koodaamalla botin joka valvoo tilannetta ja hätistelee ihmisiä vastaamaan, keräilee tietoja ja puuhaa ties mitä. Irkki on kuitenkin käyttöliittymänä pirun epäkätevä.

Jos homma toteutetaan selainpohjaisesti, niin väitän että sen tekemiseen menevä työ ei ole juurikaan sen suurempi kuin irkkigatewayn kanssa kaikkine bottisäätöineen. Tarvitaan siis yksi keskuspalvelin jonka kautta kaikki liikenne kulkee, ja siihen kysymis- ja vastaamiskäyttöliittymät. Kysymyspuolella voisi valita lisäominaisuutena esimerkiksi kysymyksen aihealueen, jolloin siitä tulisi ilmoitus kaikille jotka ovat ilmoittaneet tietävänsä aiheesta jotain. Auttajien puolelta homma voisi toimia niin, että heille näkyy sivu avoinna olevista kysymyksistä. Siitä linkkiä klikkaamalla kysymys lukitaan heille vaikka 5min ajaksi, jolloin muut näkevät että homma on jo hoidossa. Auttaja kirjoittaa vastauksen ja lähettää sen, jolloin järjestelmä hoitaa sen eteenpäin ja kysymys merkitään hoidetuksi. Jos vastausta ei lähde sopivassa ajassa, kysymys avataan uudestaan.

Järjestelmän luonne riippuu olennaisesti kysyjien ja vastaajien suhteesta. Jos kysymyksiä tulee yksi päivässä ja vastaajia on kokoajan 20 käytettävissä, niin asia on aivan eri kuin jos on 50 kysymystä päivässä ja kolme aktiivista vastaajaa jotka vastaavat sitämukaan kun kerkiävät.

Kysymyspuolen käyttöliittymää tehtäessä pitäisi myös miettiä sitä, miten siitä saadaan mahdollisimman vikasietoinen. Optimitilanteessa se toimisi vaikka mikään muu koneessa ei. Käytännössä pitää vetää raja jonnekin siinä minkä tavoittelu on fiksua, mutta esimerkiksi www-selaimen tai javan puute ei ainakaan saisi rampauttaa systeemiä. Saisiko (zeroconfin avulla tehtyä?) siitä jotenkin semmoisen joka toimisi vaikkei nettiyhteyskään olisi täysin kunnossa. Ainakin sen pitäisi toimia ilman DNS:ää.

27
Semmonen ajatus tuli mieleen, että tätä voisi toteuttaa isommassakin mittakaavassa uudella live-help-ohjelmalla. Se olisi softa jossa olisi suurinpiirtein vain teksti-ikkuna johon kirjoitetaan kysymys ja Kysy-nappi. Sen jälkeen ohjelma lähettäisi kysymyksen jonnekin livehelpers-sivulle tai erilliseen vastausohjelmaan josta joku kirjoittaisi simppelin vastauksen, joka taas näkyisi automaattisesti kysyjällä. Sillon ei tarvitsisi päästä irkkiin tai www-sivuille tai mitään. Ainoa vaatimus olisi toimiva nettiyhteys. Kysyjä voisi myös esittää jatkokysymyksiä joiden vastaus menisi taas saman kuvion mukaan. Vastausta odotellessa kävijälle voisi ehdottaa jotain yleisiä ohjeita, tai mahdollisesti analysoida kysymyksessä olleita sanoja ja tarjota aikaisemmin annettuja vastauksia.

28
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Windows XP kateissa
« : 07.02.07 - klo:08.19 »
Kyseinen kone on ACER wlmi 3103 kannettava. Löysin tähän kannettavaan backup cd:t jossa oli mukana windows ja jotain acer ohjelmistoa. boottasin levyn ja asensin ne koneelle, asennuksen jälkeen reboottasin koneen.. Näyttöön tuli "GRUB loading"
"error 17"
Ilmeisesti backup CD ei osaa tehdä linuxin bootloaderille (GRUB) mitään, tai sitten et vaan ole käyttänyt sitä sillä tavalla että se laittaisi sen uusiksi.

Lainaus
Jos joku voisi sitten neuvoa miten saan steamin sekä tavalliset pc pelit toimimaan linuxilla, kiitos
"Tavalliset PC-pelit" ovat Windows-pelejä. Niitä voi yrittää saada toimimaan winellä tai cedegalla (joku varmaan kertoo tarkemmin) mutta helpoimmalla pääset jos asennat linuxin rinnalle windows XP:n jota käytät pelaamiseen. Voit sitten koneen käynnistyksessä valita kumpaa käytät.

Nyt kannattaa hankkia kunnollinen windowsin asennuslevy ja lähteä siltä pohjalta liikkeelle. Jos haluat edelleen käyttää windowsia, niin sinun kannattaa tutustua levyn osioinnin (partitioning) perusteisiin ja tehdä erilliset osiot windowsille ja linuxilla. Asenna ensin windows, ja vasta sen jälkeen linux, niin molempien pitäisi toimia kauniisti rinnakkain.

Sivuja: 1 [2]