Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SuperOscar

Sivuja: 1 ... 198 199 [200]
3981
Omat kokemukseni Freespire 1.0:sta olivat täysin myönteisiä. Järjestelmä toimi kuin junan vessa ääniä myöten, eikä hitauskaan ollut ongelma (Athlon XP 2400+ 1 Gt muistilla).

CNR on tosiaan maailman helpoin tapa asentaa ohjelmia, mutta sehän kai on tulossa Ubuntuunkin nyt, joten sen takia ei tarvitse vaihtaa. Toisaalta Freespiren yhteydet kaupalliseen maailmaan ovat paremmat, joten multimediakoodekit yms. ovat helpommin saatavilla. (Useimmille käyttäjistä on oikeasti tärkeämpää se, että kone toimii, kuin se, onko kaikki softa sakraalisti OSS:ää.)

Vaihdoin kuitenkin Freespiren Kubuntuun laajemman käyttäjäkunnan takia: on helpompi saada apua ongelmiinsa, kun joku muukin järjestelmää käyttää. Tosin kumpikin jakelu on Debian-pohjainen (ja taitaapa Freespire jopa olla Ubuntu-pohjainen), joten erot ylläpidossa eivät välttämättä ole mahdottoman suuria.

3982
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Käyttöoikeus kansioon?
« : 13.03.07 - klo:20.37 »
Mistä ihmeestä keksit antaa tuon 1001:n chmod-komennolle?! Sehän poistaa kaikki hakemistosta oikeudet kaikilta.

Kokeile mieluummin "sudo chmod -R 770 /var/www" (ja "sudo chgrp -R www /var/www", jos haluat www-nimisen kansion www-nimisen ryhmän omistukseen).

3983
Multimedia ja grafiikka / Vs: Scribus ja Ubuntu
« : 09.03.07 - klo:18.51 »
Minulla tuo apt-cache-listaus ilmoittaa versiot 1.3.3.8, 1.3.3.7 ja 1.3.3.4 -- olisiko siinä harmin syy?

Jossain vaiheessa epäilin Scribuksen tökkivän maa-asetusten kanssa muinoisen Windows-Excelin tapaan: pilkku desimaalierottimena aiheuttaisi ongelman. Ei kuitenkaan auttanut, vaikka vaihdoin kokeeksi KDE:n englanninkieliseksi.

Koodia: [Valitse]
Package: scribus-ng
Priority: optional
Section: graphics
Installed-Size: 25860
Maintainer: malex@debian.org
Architecture: i386
Version: 1.3.3.8.dfsg-1
Replaces: scribus-doc-de, scribus-doc-en, scribus-doc-fr, scribus-template (<= 1.2.0.final+cvs20041227-1), scribus-cvs
[...]
Package: scribus-ng
Priority: optional
Section: universe/graphics
Installed-Size: 26472
Maintainer: Ubuntu MOTU Developers <ubuntu-motu@lists.ubuntu.com>
Original-Maintainer: Oleksandr Moskalenko <malex@debian.org>
Architecture: i386
Version: 1.3.3.7.dfsg-1~edgy1
Replaces: scribus-doc-de, scribus-doc-en, scribus-doc-fr, scribus-template (<= 1.2.0.final+cvs20041227-1), scribus-cvs
[...]
Package: scribus-ng
Priority: optional
Section: universe/graphics
Installed-Size: 20952
Maintainer: Ubuntu MOTU Developers <ubuntu-motu@lists.ubuntu.com>
Original-Maintainer: Oleksandr Moskalenko <malex@debian.org>
Architecture: i386
Version: 1.3.3.4.dfsg-1
Replaces: scribus-doc-de, scribus-doc-en, scribus-doc-fr, scribus-template (<= 1.2.0.final+cvs20041227-1), scribus-cvs

3984
Multimedia ja grafiikka / Vs: Scribus ja Ubuntu
« : 09.03.07 - klo:17.38 »
Eikö kenelläkään muulla ole samaa ongelmaa Scribuksen kanssa kuin minulla? En pääse ohjelman käytössä edes alkuun, koska jokainen yritys muuttaa sivun reunuksia nollaa reunusten arvot -- ja siihen ne jäävät. Yhdentekevää, yrittääkö arvon kirjoittaa numeroilla vai muuttaa sitä hiirellä säätimestä.

Esimerkki kuvassa: Sisäreunusta on yritetty muuttaa painamalla säätimestä nuolta ylöspäin; tämän pitäisi totta kai kasvattaa reunusta, mutta se nollautuu!

Kubuntu 6.10, kokeiltu sekä (K)ubuntun vakiopaketeista löytyvä Scribus 1.2.x että Scribuksen sivuilta imuroitu 1.3.x-paketti.


3985
Kannattaa muuten huomioda, että Ubuntu ylikirjoittaa tuon /etd/motd tiedoston automaattisesti bootissa. Enpäs muista mikä se tiedosto oli jolla se korvaa tuon motdin.

Onko todella noin? Ainakaan Kubuntu (6.10) ei sitä tee.

3986
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näytönsäästäjän asennus
« : 25.02.07 - klo:22.14 »
Melkeinpä olisi voinut arvata, että sota tästä tulee! :)

Tosiasia kuitenkin on, että yhä useampi käyttäjä siirtyy Linuxiin Windowsista, missä harva on kuullutkaan komentoikkunasta, saati avannut sitä. (Enkä arvaile: olen saanut ihmiset hämilleen avaamalla sen tehdessäni heidän koneellaan mikrotukihommia. Minulle on ihmetelty, onko Windowsissa tosiaan "vieläkin DOS"!)

Itsekin olen tarvinnut komentoikkunaa Windowsin puolella XP-aikana äärimmäisen harvoin. Siksi olen hiljaksiin päättänyt oppia tavasta eroon myös Linuxissa. Jollei jollekin ole GUI-kilkettä olemassa, kyseessä on puute, josta pitää kertoa GUIn tekijöille.

3987
Korjataanpa tilanne... Aikani guuglaaten löysin neuvon, että ajuriksi pitää valita foomatic + ljet4d eikä suositeltua foomatic + pxlmonoa, jotta kaksipuoleinen tulostus onnistuu. Piti muuten paikkansa: nyt toimii!

3988
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näytönsäästäjän asennus
« : 25.02.07 - klo:18.08 »
No, minä painelen harvakseen hiiren ykkösnappia, ellen ole täysin varma siitä, mitä tapahtuu. Kakkosnamiska antaa aina tilaisuuden valita toiminnon :)

Ja onhan huomattavasti nopeampaa käyttää GUI-vaihtoehtoja, jollei komentorivi ole auki! Puhumattakaan sen muistelemisesta, mikä komento se taas olikaan ja man-sivun vilkaisu varmistaakseen, mitä parametreja se tarvitsee; ja lopulta yleensä tekee kumminkin kirjoitusvirheen, joka muutamaan kertaan on korjattava...

3989
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Näytönsäästäjän asennus
« : 25.02.07 - klo:10.55 »
Ainakin Kubuntussa voi myös tiedostonhallinnassa (Konqueror, Gnomessa kai Nautilus) nakauttaa .deb-pakettia hiiren oikealla namiskalla ja valita Kubuntu Package Menu -alivalikosta "Install Package". Helpompaa.

3990
Muistaakseni ei... Kokeile guuglata esim. hakusanoilla "slipstreaming XP SP2 boot CD".

Toinen vaihtoehto on tietysti yrittää saada käsiinsä SP2-tasoinen buuttiromppu; muistaakseni se jo SATA-ajurit sisälsi.

3991
koska ainakin minun tuttavapiirissä aitoja winXp:n lisessejä on aika harvalla lähinnä niillä, joilla on kannettava.

Onpas yllättävää, koska kannettavan ostaminen ilman pakollista Windows-lisenssiä tuntuu nykyään olevan lähes mahdotonta! :) Mutta koska sama pätee pöytäkonepaketteihinkin, tuttavapiirisi koostunee lähinnä sellaisista, jotka haluavat itse rakentaa koneensa osista.

3992
Kiintolevy lienee SATA-liitäntäinen? SATA-tukea ei ollut alkuperäisessä XP:ssä vaan SATA-ajurit täytyi asennuksen aikana lukea korpulta (tai joku on kuulemma onnistunut käyttämään muistitikkuakin tässä tarkoituksessa: eihän kenelläkään enää korppuasemia ole!).

Ratkaisuna oli tehdä SP2-buuttiromppu, mutta se edellyttää toimivaa SP2-tasoista XP:tä eli ei kai sovi sinun käyttöösi?

3993
Itse olen Kubuntun käyttäjänä ratkaissut asian niin, että sidoin Win+K-näppäimen Tapa ikkuna -toimintoon. Painamalla Win+K hiirikohdistin muuttuu pääkallomerkiksi, jonka jälkeen vain nakauttamalla tapetaan kiusaksi käynyt ikkuna.

Käy näin helposti: KDE:n asetuksista Näppäimistön pikavalinnat > Näppäinyhdistelmien teemat > Haku-kohtaan suodatus "Tapa", ja lopuksi määritellään Tapa ikkuna -toiminnolle haluttu pikanäppäin.

Löytyykös Gnomesta mitään vastaavaa? ;)

3994
Kokeilin kyllä myös Samsungin sivuilta löytynyttä ajuripakettia, mutta se ei tunnu eroavan Kubuntun mukana tulleesta millään tavalla.

Myöskään kirjoittimen paneelin käyttö ei auta. Vaikka kirjoittimen asettaa oletusarvoisesti tulostamaan kaksipuoleista, Linuxista ohjelmat pukkaavat ulos yksipuoleista :(

Harmillista: tällä hetkellä tarvitsen Windowsia vain tulostukseen!

3995
Multimedia ja grafiikka / Vs: Mplayer liian nopea
« : 21.02.07 - klo:13.26 »
Hmh, hämmentävää... En tiedä liittyykö asiaan vai ei, mutta minulla Kaffeinella usb-digi-tv-sovittimesta nauhoitetut videotiedostot (TS-muoto mutta tiedoston tunnisteena .m2t) näkyvät samoin, kun niitä yrittää katsella VLC:llä: kaksinkertainen nopeus eikä ääntä. Kun tiedostot pätkii ProjectX:llä ja tallentaa uudelleen TS-muotoon (nyt tunnisteeksikin tulee .ts), kaikki on kunnossa.

Olen epäillyt .m2t-muodon olevan jokin omituinen "sähellysformaatti", mutta ehkä ongelma tosiaan onkin joissain koodekeissa?

3996
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Tekstitus ongelma?
« : 21.02.07 - klo:01.22 »
Oletko kokeillut katsoa DVD:tä VLC:llä tai Kaffeinella?

3997
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenOffice ongelma
« : 21.02.07 - klo:01.20 »
Voisit kokeilla ainakin Muokkaa | Liitä määräten... ja katsoa, mitä sieltä löytyy.

3998
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: K-Valikko!
« : 11.02.07 - klo:22.54 »
Asiasta oikeastaan mitään tietämättä... Kuulostaa siltä, että käyttäjän K-valikkoa ei yhdistetä järjestelmän K-valikkoon, toisin sanoen toinen niistä, todennäköisesti kai käyttäjän K-valikko, jää näyttämättä.

Olen joskus jossain toisessa distrossa törmännyt samaan ongelmaan, mutten nyt Kubuntussa.

3999
Itselläni olisi Samsungin ML-2150-malli, jonka parhaana ja aikanaan ostonkin ratkaisseena ominaisuutena on kaksipuolinen tulostus. Valitettavasti vain tälläkään ajurillako sitä ei saa toimimaan? :(

Sivuja: 1 ... 198 199 [200]