Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SuperOscar

Sivuja: 1 ... 187 188 [189] 190 191 ... 200
3761
Joo, siis totta kai osioita voi luoda mielensä mukaan ja kiinnittää minne haluaa. Järjestelmän määräpaikkoihin kuten /home kiinnittämisessä on tosin omat sääntönsä, ja ”hyvä tapa” olisi joka tapauksessa käyttää järkeviä liitospaikkojen nimiä. Auttanee vilkuilla Filesystem Hierarchy Standardia, jottei käytä mitään varattua nimeä.

Minä olen käyttänyt /local (aiemmin /share) liitospaikkana pöytäkoneen varasto-osiolle, joka sisältää ”ämpäreitä” yms.; kun se verkossa liitetään, paikaksi mounttaavassa päässä tulee /ext.

3762
Vaikka asettelisin näppäimistöt miten, ei onnistu muutoin kuin merkistön kautta kopioimalla.
Windowsissa riitti, että sinulla on fontti, jossa nuo kirjaimet ovat valmiina. Mutta en osaa niitä asentaa Openoffice Writeriin.

Ei se nyt ihan Windowsissakaan riitä, sama ”ulostamisen” ongelma sielläkin on vastassa, Kotoistus-näppiskin kun on vasta Microsoftin sivuilla beetajaossa.

Vaikea sanoa missä teillä mättää. Minulle riitti (KDE:ssä) Kotoistus-näppiksen käyttöönotto – ja tietenkin sovelias fontti, jossa on riittävästi koodisivuja.

3763
Mikä ihme tuo nyt on? VR:n yhteyksistä ei nykyään toimi kuin Tampere–Helsinki-väli. Olin yhden syksyn (2004) töissä (Tampereelta käsin) Jyväskylässä, ja sinne oli silloinkin vaikeaa päästä ajoissa – sen jälkeen aikataulut ovat muuttuneet ja kulku työaikana on muuttunut täysin mahdottomaksi.

Asiat luultavasti paranevat vasta sitten, kun Suomi pääsee ilmastonmuutoksen aiheuttaman merenpinnan nousun myötä eroon Helsingistä ja muusta suåmenruåtsalaisesta rannikosta.

3764
Laitealue / Vs: Linux mestarini näppisajurit
« : 17.07.07 - klo:15.04 »
Jollei muu auta, Cherryn sivuilta näkyy löytyvän myös ajurin sorsat. (Pudotusvalikkoon sopivat valinnat ja menoksi, suoraa linkkiä ei tunnu voivan antaa.)

3765
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 17.07.07 - klo:09.31 »
Tuohan näytti vähän siltä, kuin KPDF käyttäisi TeXin Computer Modern -fonttia Timesin sijaan?
En tiedä mitä käyttää, mutta kamalalta näyttää. Heh, olen runoilija. Niin ja dokumentissa ei käytetä Timesia.

En ole varma, että se olisi Computer Modern KPDF:n ruudussa, mutta ainakin siinä on sama vähäinen paksujen ja ohuiden viivojen ero ja pieni x-korkeus kuin CM:ssä.

Mikäs tuo fontti muuten on jollei Times? Kovasti on Timesin näköinen Evincen ruudussakin.

3766
Yleistä keskustelua / Vs: Ikuinen sota - KDE vai Gnome?
« : 16.07.07 - klo:21.02 »
Itse olen myös huomannut, että KPDF ja eräät LaTeX pdf-tiedostot näyttävät kauheilta. Ei muuten päde läheskään kaikille pdf-tiedostoille. Niin miten tuo fiksataan?

Tuohan näytti vähän siltä, kuin KPDF käyttäisi TeXin Computer Modern -fonttia Timesin sijaan?

3767
Yleistä keskustelua / Vs: Esittele distrokokoelmasi
« : 16.07.07 - klo:20.59 »
Miksi niitä luetella, kun on Distrowatch.com? :)  Ainakin pariakymmentä eri distroa on vuosien varrella tullut kokeiltua.

3768
Avaa pääte ja komenna
# apt-get install openssh-server

Tuo ”#” – perinteinen root-käyttäjän kehote – osoittaa, että komento pitää asentaa ylläpito-oikeuksin (eli root-käyttäjän oikeuksin). Ubuntussa se tapahtuu aina panemalla komennon eteen ”sudo”, siis:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install openssh-server

Sama pätee tietenkin tähän:

Lainaus
avataan mieleisessään tekstieditorissa (rootin oikeuksin toki) tiedosto /etc/ssh/sshd_config ja muokataan sitä hieman.

Komento voi olla ”sudo nano /etc/ssh/sshd_config” (tekstitilan editori) tai ”gksu gedit /etc/ssh/sshd_config” (GUI-tilan editori).

3769
Laitealue / Vs: usb kovavevylle kirjoitusoikeus hävisi
« : 16.07.07 - klo:13.50 »
Eli ilmeisesti ei tarvitse tehdä mitään kikkauluja vaan voi tuolla samalla windows ajurilla käyttää myös EXT3:sia??

Toimii kuin junan vessa.

3770
Koodia: [Valitse]
$ ls
$ mcd foo bar
mcd:cd: string not in pwd: foo
$ ls
bar  foo

Hakemistoja siis luotiin kaksi eikä kumpaankaan menty sisään.

Eipä ole koskaan tullut vastaan tilannetta, jossa haluaisin luoda kaksi hakemistoa ja siirtyä kumpaankin yhtä aikaa :)

3771
Saakos Gnomessa toimimaan Kotoistus-näppäimistöasettelua? Siinähän haček (čš) tulee AltGr+' kirjain -yhdistelmällä, ja sirkumfleksi konsonanttienkin ylle (ĉŝ) Vaihto+" kirjain -yhdistelmällä. Tällöin mitään sovelluksen erikoiskikkoja ei tarvita.

KDE:ssä ensin Ohjauskeskus > Alueellisuus ja käytettävyys > Näppäimistön järjestys > [X] Ota näppäimistöasetukset käyttöön, sitten lisätään ”Finland” oikeanpuoleiseen ruutuun käytettäväksi järjestykseksi (ylimmäs, jotta se tulee oletukseksi) ja sen variantiksi valitaan ”Kotoistus”.

3772
Tuon perusteella varsinainen kotihakemistosi (/home) on /dev/hdd1-osiolla, joka on liitetty juureksi (/). /dev/hda5-osiolla on sitten todennäköisesti home-niminen hakemisto, joka mounttautuu /media/hdd5/home:ksi.

Vaikea sanoa, mikä osioinnissasi meni pieleen, mutta totta kai home-nimisiä hakemistoja voi olla vaikka kuinka monta. Oleellista on vain se, mistä niistä käyttäjän kotihakemiston kerrotaan löytyvän.

Korjaus mennee niin, että ensin kopioit, jos tarvis, /home-hakemistolta kaiken /media/hdd5/home-hakemistoon: ”cp -r /home /media/hdd5/home”. Sen jälkeen poistat /home-hakemiston (rm -r /home, vaatinee ylläpitotilaan menemistä). Sitten muokkaat /etc/fstab-tiedostoa niin, että lisäät sinne rivin

Koodia: [Valitse]
/dev/hdd5 /home ext3 defaults 0 0

Ja lopuksi buuttaat, jolloin kaikki toivon mukaan on ookoo...

3773
CVS-tiedostona sen siirron saa varmaankin tehtyä sivistyneemmin.

Noin voi todellakin sanoa, sillä Thunderbirdin osoitekirja on samassa totaalisen idioottimaisessa ja barbaarisessa Mork-muodossa kuin Firefoxin selaushistoriakin. On liki mahdotonta saada siitä mitään toiseen ohjelmaan tai päinvastoin ilman Netscape-puljusta tullutta alkuperäiskoodia. Guuglaa ”mork file format”, jos karu totuus kiinnostaa...

3774
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sukututkimus
« : 14.07.07 - klo:22.18 »
Tuli lopulta selvitetyksi ongelman luonne... Vika on todella siinä, että pelkän .grdb-tiedoston kopiointi ei riitä: on kopioitava myös .gramps-piilohakemiston sisältö (tai ainakin osa siitä, mutten ruvennut selvittämään tarkasti mikä osa).

3775
Tuli muuten mieleen, että ongelmasi abook.mabin kopioinnissa voivat johtua siitä, että vaikka tiedoston kopioi oikeaan paikkaan, sen oikeudet voivat kopioinnin jälkeen olla väärin; näin käy varsinkin kun tiedoston kopioi NTFS-levyltä. Linuxit nimittäin mounttaavat NTFS-levyt oletuksena yhä ”vain luku” -oikeuksin. Kopioidun tiedoston oikeudet ovat silloin r--r--r-- eli vain lukuoikeudet kaikille. Thunderbird ei tällaista tiedostoa suostu ottamaan käyttöönsä, vaan mitään ilmoittamatta hylkää sen.

Ratkaisuna on muuttaa tiedostonhallinnassa (hiiren oikealla namiskalla ponnahdusvalikosta Ominaisuudet tai päätteessä chmod-käskyllä) tiedoston oikeudet muotoon rw-r--r-- (tai rw------- tai mitä tahansa, kunhan omistajalla on luku- ja kirjoitusoikeudet).

3776
Sorry nyt KDE- porukka mutta kun näenkin KDE- ikonit niin tulee heti "Vistamainen" olo.

Sinun oloillesi me täällä emme paljon mitään mahda... Ehkä sinun tosiaan kannattaa pohtia sitä ruokavaliotasi? :)

Ihan noin graafisessa mielessä en kyllä näe paljonkaan yhteistä KDE:n sen paremmin kuin Kubuntunkaan vakiokuvakkeiden ja Vistan kuvakkeiden välillä, mutta meitähän on joka junaan.

Mitä muuten Vistaan tulee, onhan se näyttävä, mutta minuun sen ulkoasun tummuus ei vetoa – siitä tulee sellainen olo, että työpöytä on tehty ihailtavaksi eikä käytettäväksi. Mutta kumma kyllä, kun tälläkin foorumilla katselee ihmisten lähettämiä työpöytiensä kuvia (siinä jo sivulle 46 tai jotain ehtineessä säikeessä!), moni ilmeisesti haluaakin työpöytänsä hyvin tummaksi.

3777
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Windows-osioiden oikeudet
« : 14.07.07 - klo:20.17 »
fat32 osioille ei voi antaa oikeuksia kun se ei niitä tue

FAT32 ei tue oikeuksien hallintaa, mutta FAT32-osiota liitettäessä sille kokonaisuudessaan annetaan jotkin oikeudet, joihin voi kyllä vaikuttaa mount-komennon parametrein (tai vastaavilla parametreilla /etc/fstab-tiedostossa).

3778
Ihmettelin tuossa miten saan Thunderbirdin osoitteiston vietyä toiselle koneelle. (onnistui ihan copypastella sen abook.mab -tiedoston siirto)

Kyllä sen Thunderbirdiin pitäisi siirtyä Linuxissakin ihan vain abook.mab kopioimalla.

Lainaus
Kun sitten koetin viedä ("exportoida") osoitteet *.csv -muodossa, huomasin että Xubuntu Feistyssä tuo csv-tiedosto aukeaa Gnumericissa ihan oikein, Openofficella taas ei. Gnumericissa osoitteiston jokainen tietokenttä on omassa kentässään, Openoffice taas tykkää tuupata henkilötiedot samaan kenttään. Onko jollakulla tuohon jotain niksiä, miten ne saa tuotua oikein myös Openofficeen?

Todennäköisesti sinun ei tarvitse kuin kertoa OpenOfficelle, miten kentät on erotettu. Vaihtoehtojahan ovat ainakin pilkku, puolipiste ja sarkain. Kurkista CSV-tiedostoa jollain muokkaimella – se on ihan puhdasta tekstiä oleva tiedosto – ja kerro sitten OpenOfficen antamassa dialogissa, mitä CSV on syönyt. Saatat myös joutua kertomaan sen, ovatko kentät lainausmerkein ympäröityjä vai ei.

3779
En tiedä, miksi nykyisin halutaan pitää valtavan isoja osioita puhumattakaan Windowssista tuttua 'vain yksi osio' -periaatetta.

Windowsin puolella siihen löytyy aika yksinkertainen syy. Jos sanotaan 20-gigaisella levyllä on yksi osio ja sillä 5 gigaa vapaana, se on aika eri asia kuin jos neljällä 5-gigaisella osiolla on kullakin 1,25 gigaa vapaana. Windowshan ei selvästi jaottele osioita käyttötarkoituksen mukaan. Monet ohjelmat (Windows Update mukaan lukien) saattavat ottaa käyttöönsä osion, jolla on eniten tyhjää tilaa, aivan riippumatta käyttäjän toiveista.

Linux-puolella tilanne on sikäli toinen, että kukin osio mountataan puuhun, jonka haarat on funktionaalisesti eritelty. Silloin ongelmana on lähinnä arvata (tai tietää) eri osien tilantarvesuhteet.

3780
Nyt kun tarkistin ketjun aloittajan kuvauksen niin ymmärsin että hän oli poistanut Windowsin kokonaan, eli sitä ei ole laisinkaan:

Ääh, totta. Erehdyin lukemaan Ubuntun asennetun ”Windowsin rinnalle”, koska jatkossa puhutaan C:- ja D:-asemista.

Lainaus
Eli onnistuisikohan siten että Gpartedilla vain pienentäisi tuon Diagnostic-osion niin pieneksi kuin mahdollista ja vuorostaan suurentaisi tuon /dev/hda3:n niin isoksi kuin mahdollista?

Riippuu siitä, miten diagnostic-osio itseään hallinnoi. Se voi esim. merkitä koko tilan käytetyksi (koko on fiksattu täsmälleen siellä olevan sisällön mukaan). Mutta tarvitaanko koko diagnostic-osiota, jollei Windowsia halua enää käyttää?

Sivuja: 1 ... 187 188 [189] 190 191 ... 200