Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SuperOscar

Sivuja: 1 ... 171 172 [173] 174 175 ... 200
3441
Pythonin kanssa vain on syytä olla kunnollinen editori joka ei kompuroi välilyöntien ja tabien kanssa. Tässä mielessä Ruby voisi olla helpompi valinta. Lisäksi sen syntaksissa on vähemmän historian painolastia.

En oikein ymmärrä tuota viimeistä pointtia: pikemminhän se on Ruby, jonka syntaksi on täynnä historian painolastia. Pythonin syntaksi on äärimmilleen pelkistetty ja suunniteltu nimenomaan luettavuutta ajatellen.

3442
Yleistä keskustelua / Vs: Pikkuleijonat - Kanada 6-0
« : 02.01.08 - klo:12.08 »
Älkääs nyt, Extran tilallehan saadaan tulevaisuudessa lisää ruåtsinkielistä ohjelmaa eli SVT! :)

Lisäksi urheilulähetyksiä, jotka ennen näytettiin Extralla, näytetään nykyisin ilmeisesti sitten FST 5 -kanavalla (esim. eilen hiihtoa).

3443
ajetaan komentorivillä:
Koodia: [Valitse]
perl hello.pl

Tai yksinkertaisemmin

Koodia: [Valitse]
./hello.pl
...kunhan tiedostolle on ensin annettu suoritusoikeudet (”chmod +x hello.pl”).

3444
Sivuston kautti löytyy alkuperäinen ts tiedosto jota voi muokata ja kääntää qm:ksi.

Kiitos!

Nyt kun vielä tietäisi, mitä on suomeksi mm. ”differencing” :)

3445
Kiitos, pääsin hyvin alkuun mutten ihan vielä loppuun :)

qm2ts osaa kääntää binaarisen .qm-tiedoston .ts-tekstitiedostoksi, mutta päinvastaista utiliteettia en vielä keksinyt. (Tuo msg2qm nimittäin kääntäisi .po-tiedoston .qm:ksi, mutta en kai minä nyt rupea käsin muuttamaan SGML-muotoista .ts-tiedostoa .po-muotoon!)

Muoks: Opettelinpa minäkin guuglaamaan. .ts kääntyy .qm:ksi lrelease-nimisellä ohjelmalla.

Muoks 2: Sikäli kuin jotakuta kiinnostaa, paikkailtu käännös ja ”asennus”-ohje löytyvät sivulta http://tommi.legisign.org/nouto/.

3446
Olen opetellut omatoimisesti muokkaamaan .mo-käännöstiedostoja (msgunfmt kääntää .mo:n luettavaksi .po:ksi ja msgfmt takaisin .mo:ksi), mutta tietääkö kukaan, miten jos mitenkään käsitellä .qm-tiedostoja?

Innotekin VirtualBoxin suomennos on nimittäin niin kelvoton, etten voi käyttää sitä korjaamatta :)

3447
Minä käyttäisin mieluummin muotoilukomentoa:

Koodia: [Valitse]
print '%d uutta' % fc

Lisäetuna kun saa tarvittaessa määriteltyä kentän leveyden, etunollat, desimaalien määrän ym. tarpeellista.

3448
ohjelmoida voi vaikka kännykällä :)

Periaatteessa ohjelmoinnin määritelmästä riippuen vaikka helmitaulullakin :)

3449
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiintolevyn tarkastusväli
« : 28.12.07 - klo:23.46 »
Kannattaa myös ottaa onkeensa siitä tune2fs:n dokumentaation vinkistä, että kun säätää eri osioiden tarkistusvälit eriäviksi, välttyy useamman osion samanaikaisilta tarkistuksilta. Päivänkin poikkeama auttaa kummasti.

3450
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kiintolevyn tarkastusväli
« : 28.12.07 - klo:15.14 »
tune2fs lienee mitä haet.

3451
En löydä minäkään valmista funktiota Pythonin peruskirjastosta, mutta ehkä NumPy- tai SciPy-paketeissa on?

3452
Kokoruutuistamisen pikanäppäin taisi olla Host+F (missä Host = mitä ikinä olet määrittänytkään VirtualBoxin Host-näppäimeksi).

3453
Yleistä keskustelua / Vs: Norjakin teki 'hollantilaiset'
« : 21.12.07 - klo:10.48 »
Teknologinen paremmuus ei myöskään koskaan eikä missään ratkaise mitään.

Se on valitettavasti totta, mutta yhtä valitettavan totta on, että ilmeisesti vapaissa ohjelmissa on ”bisneksen kokoisia” puutteita. Ei ole kauan siitä, kun Slashdotissa (kaikista paikoista!) moitittiin OpenOfficen ja Thunderbirdin puutteita bisnesväen näkökulmasta. Tämä tekninen aukko olisi saatava paikattua, ennen kuin tosissaan lähdetään markkinoille.

Poliittisesti taas olisi tärkeää katkaista automaattinen ”vapaan” ja ”ilmaisen” ohjelman assosiaatio, jotta vapaa ohjelmisto vaikuttaisi hallinnon toimijoistakin uskottavalta.

3454
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 20.12.07 - klo:19.19 »
Tuon pöydän ääressä taidetaan tarvita jo lennonjohtajan pätevyyttä ;D

Mutta ei taida olla suositeltavaa varastoida syttyvää ainetta sisätiloissa...?

3455
tietty tuo MikkoJP:n lainauksessa sivuama anarkismi on varmasti vähintään yhtä väärinymmärretty käsite kuin kommunismikin.

Nyt kun Alan Mooren käsikirjoittama V niin kuin verikosto -sarjakuva on suomeksikin saatavilla, kannattaa lukea (muutenkin kuin siksi, että se on yksi kaikkien aikojen parhaita sarjakuvia): se käy pikakurssista myös anarkian ja kaaoksen eroon :)

(Hyllystäni löytyy kyllä myös sarjiksesta tehty elokuva, mutta vaikka ihan katsottava onkin, se on täydellisesti hukannut Mooren poliittisen terän. Elokuva on visuaalisesti vaikuttava katselukokemus, mutta sarjakuva panee ajattelemaan.)

3456
Koodia: [Valitse]
man diff
Vastausta voisi hieman tarkentaa, jos tietäisi vähän enemmän siitä, mitä pitäisi vertailla ja miten...

3457
Vapaan ohjelmiston vertaaminen kommunismiin on amerikkalaisen FUD-taktiikan (Fear, Uncertainty, Doubt) jäljittelemistä. Jenkeissä se toimii erityisen hyvin, koska sana kommunismi kuvaa lähinnä myyttistä mörköä, joka uhkaa Amerikkalaista Elämäntapaa.

Kommunismi- ja sosialismi-nimitysten historiasta voisi kirjoittaa enemmänkin, mutta sanotaan nyt vain lyhyesti, että käsittääkseni vielä Marxille niille ei ollut suurta eroa. Marxhan oli yhteiskunta- ja historianfilosofi, ei mikään aktiivinen poliittinen toimija. Herkkänahkaiselle akateemikolle todellinen kosketus proletaareihin olisi luultavasti ajatuksenakin aiheuttanut väristyksiä.

Marx itse suosi ensin kommunismi-, sitten sosialismi-nimitystä – lähinnä fonesteettisista syistä. Marxin ajatus kommunismista/sosialismista oli se, että osuuskuntatoiminnan kautta siirryttäisiin yhteiskuntaan, jossa omistusta ei käsitteenä edes tarvittaisi. ”Proletariaatin diktatuurin” lanseerasi tietääkseni vasta Lenin, joka taas oli aktiivinen militantti kapinallinen ja pyrki valtaan keinolla millä hyvänsä.

3458
Yleistä keskustelua / Vs: KDE4..
« : 17.12.07 - klo:16.11 »
Taidat olla kovasti tosikko tai lillukanvarsien musta-valkoinen heiluttaja ;-)

Enemmänkin huolissani siitä, sortuuko FOSS-yhteisö samaan kuin eräät nimeltämainitsemattomat kaupalliset toimijat: myy lähtökohtaisesti tuotetta, jota ei ole tarkoitettukaan käytettäväksi ennen muutaman lisäversionumeron ”päivityksiä”.

Lainaus
Eihän se 'kehittäjille' suunnattu ensinnäkään tarkoita 'VAIN kehittäjille' eikä ainakaan 'ainoastaan kehittäjille'

”Developer platform” (kuten Fri13 asian ilmaisi) kuulosti kyllä kovasti siltä.

Juu, ja toiset odottelee rauhassa enimpien bugien korjaamista. Katsotaan sitten, kun CentOS, Debian tai Slackware siirtyvät neloseen  8)

Ylivarovaisuus on sitten asia erikseen. En kaipaa bleeding edge -jakelua, mutta järjetöntä sekin on, että ”paketista tuleva” työpöytä on useamman vuoden takaa.

3459
Yleistä keskustelua / Vs: KDE4..
« : 17.12.07 - klo:10.00 »
mutu tai ei, niin näin on muuallakin yleisesti kerrottu. Mikä tuntuukin melko luontevalta, että ensin alusta ja sitt vasta päälliset ...you know esim voileipä...

Minusta olisi TODELLA outoa tuoda levitykseen versio 4.0, joka ”oikeasti” olisikin tarkoitettu ”vain kehittäjille”. Pikaisella haulla kde.orgin sivuilta en väitteelle löytänyt tukea, päinvastoin ”25 days left until the DREAM becomes reality” -laskuri viittaa ihan toiseen suuntaan...

3460
Yleistä keskustelua / Vs: KDE4..
« : 16.12.07 - klo:22.43 »
Muutenkin KDE4 tulee olemaan enemmänkin "developer platform" eli ohjelmien tekijöille tarkoitettu päivitys ja KDE 4.1 tai 4.2 tulevat olemaan niitä loppukäyttäjälle tarkoitettuja

Perustuuko tuo muuhunkin kuin mutuun? Aika moni distro on jo lähtökuopissa KDE 4:ta varten.

Sivuja: 1 ... 171 172 [173] 174 175 ... 200