Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Toni Alenius

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31815&tyyppi=1

Lainaus
Googlen nimellä myydään ultraedullista tietokonetta ilman mitään Microsoftin sovelluksia. Gpc välttää Microsoftin Windowsin käyttämällä Linux-versiota, joka on räätälöity Googlen sovelluksille. Google Pc on sekä halpa että vihreä.

Uusi tietokone on tullut myyntiin Yhdysvalloissa, mutta hankkeen tausta ja Googlen osa ovat hieman epäselviä. Tietokone ei ole Googlen valmistama, vaan kyseessä on Everex Gpc TC2502 -tietokone. Kaiken lisäksi Gpc-termiin viitataan myös muodossa Green Pc eli vihreä pc.

Koneen hinta ilman näyttöä on 200 dollaria, eli noin 140 euroa.

Kone on joka tapauksessa rakennettu Google-teeman ympärille. Koneessa käytetään Ubuntu-Linuxia, jonka päällä on niin sanottu Gos-käyttöympäristö. Gos-lisäosan myötä Googlen sovellukset ovat näyttävästi esillä, ja käyttöjärjestelmän yleisilme on Googlen nettipalvelujen käyttäjille tuttu.

Vihreys näkyy koneen komponenteissa. Prosessori on VIA:n virtapihi 1,5 gigahertsin prosessori, ja koneessa on 512 megatavua muistia. Kone olisi esimerkiksi Windows Vistaa ajatellen melko tehoton, mutta Linuxin ja Gos-lisäominaisuuksien kerrotaan pyörivän hyvin.

42
Laitealue / DVD -asemat hukassa asennuksen jälkeen
« : 09.10.07 - klo:10.08 »
PCLOSin asennus hukkasi DVD -asemat jonnekin (koneessa sekä lukeva että polttava asema), fstab näyttää tältä:
Koodia: [Valitse]

## fstab created by Livecd-install

none /proc proc defaults 0 0
none /dev/pts devpts mode=0620 0 0
none /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0

# fd: H1440
/dev/fd0 /mnt/floppy auto user,exec,rw,noauto 0 0

# cdrom: HL-DT-STDVD-ROM GDR8164B
# /dev/hda /mnt/cdrom auto user,exec,ro,noauto 0 0

# cdrom: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N
# /dev/hdb /mnt/cdrom2 auto user,exec,ro,noauto 0 0

# /dev/sda1, size=419424957, type=7: NTFS (primary)
/dev/sda1 /mnt/win_c ntfs user,exec,ro,noauto,nls=utf8,umask=0 0 0

# /dev/sda2, size=58589055, type=131: Journalised FS: ext3 (primary)
/dev/sda2 / ext3 defaults 1 1

# /dev/sda3, size=7807590, type=130: Linux swap (primary)
/dev/sda3 swap swap defaults 0 0

# /dev/sda4, size=139315680, type=131: Journalised FS: ext3 (primary)
/dev/sda4 /home ext3 defaults 1 2
ja varoiksi, kun konsoli tätäkin valitti, myös mtab:

Koodia: [Valitse]
/dev/sda2 / ext3 rw 0 0
none /proc proc rw 0 0
none /dev/pts devpts rw,mode=0620 0 0
none /proc/bus/usb usbfs rw 0 0
/dev/sda4 /home ext3 rw 0 0
none /proc/sys/fs/binfmt_misc binfmt_misc rw 0 0

mitä itse fstabista ymmärsin, on asennus löytänyt asemat, mutta jostain syystä ei ei ole merkinnyt niitä oikein (tai jotain), laitteiden nimet ovat kyllä oikein.

43
Yleistä keskustelua / Kutsunnat
« : 02.10.07 - klo:08.25 »
"Viimeinen velvollisuus lähestyy" luki esitteessä, jonka sain alkusyksystä, ja tänään on itse kutsunnat.
kahdenkymmenen minuutin päästä on oltava paikalla, itse olen ollut jo puoli tuntia, kun sattuu kaupungin (pikemminkin tuppukylän-) talo olemaan huoltajan työpaikka.

44
http://www.tietoviikko.fi/doc.te?f_id=1220623
Lainaus
Suorittimien moniytimisyys tuottaa tuskaa monille asiakkaille. Syynä ovat ohjelmistotalojen tulkinnat ytimien lukumäärän vaikutuksista ohjelmistolisenssimaksuihin.
Uusien suorittimien tultua markkinoille moni ohjelmistoyhtiö tulkitsi ytimen suorittimeksi, jolloin esimerkiksi kaksiytimisestä prosessorista joutui pulittamaan tuplamaksun. Nyttemmin kuvaan ovat astuneet kertoimet, jotka ovat hieman pudottaneet hintaa.

"En ole kuullut kenenkään kehuneen uutta hinnoittelua. Jonkinlaista närää ja pulinaa se aiheuttaa. Usein kuulee, etteivät asiakkaat ymmärrä asiaa ollenkaan", kertoo Oraclen Suomen-käyttäjäyhdistyksen puheenjohtaja Heli Helskyaho tilanteesta.

45
Ehdottomasti näkyvin tapa saada ihmisiä tietoisiksi Opensourcesta, ja jos vaikka päästäisiin hallitukseen, ja saataisiin vaikka Opetusministerin, tai Kulttuuriministerin salkku   ;)

EDIT: Linux vaihdettu Avoimeen ohjelmistoon, jokainen voi muuttaa vastaustaan.

46
Laitealue / Opinnäytetyö: palvelin, alustava rauta?
« : 14.08.07 - klo:10.31 »
Olen aikeissa rakentaa palvelimen opinnäytetyönä, speksejä tässä:

Emolevy Asus P5S-MX-SE (P5S-MX SE S775 SIS671FX VGA DDR2 SATA2 GLAN)
Kotelo JSP-TECH H-13
Kiintolevyt 2x Western Digital WD800AAJS (Caviar 80Gt, 8Mt 7200rpm, SATA II/300)
Prosessori Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz, 4MB, FSB1333 Boxed (Conroe)
Muisti Kingston KVR667D2E5K2/2G [2048MB ValueRAM, CL5 667MHz DDR2 ECC, 240-pin DIMM, kit (2x 1024MB)] tai KVR400D2D4R3/2G (2048MB ValueRAM, CL3 400MHz DDR2 ECC Registered, 240-pin DIMM Dual Rank x4)
Virtalähde Compucase HEC300ARPT/FR (300W, HEC300ARPT/F, ATX-virtalähde)

Hinta n. 530€ + toimituskulut (tai toisella muistilla n. 560€)

Mitä kannattaisi muuttaa?

PS. Tiedän, tarpeettoman tehokas prosessori, ja tarpeettoman paljon muistia Linux/ Apache -käyttöön, ja kovin on vähän kiintolevy kapasiteettiä, mutta tarkoitus oli koota RAID0+1 -pino melko halvalla, ja enemmän kiintolevykapasiteettiä en tarvitse.
EDIT: pientä muutosta, muistiksi kaksi vaihtoehtoa.

47
Lainaus
Ohjelmistojätti Microsoftin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Bill Gates jättää yrityksen johtotehtävät suunnitelmien mukaan ensi vuoden aikana. Lähtö tapahtuu suurten, mutta suhteellisen hiljaisten muutosten keskellä.
Yhtiön perustamisesta lähtien pääliiketoimintaa on ollut ohjelmistokehitys. Pienen ohjelmistoyhtiön nosti suureksi tekijäksi harvinaisen hyvin onnistunut lisensointipolitiikka ja taitava markkinointi.

Vielä 90-luvun puolessa välissä Gates vannoikin henkeen ja vereen Microsoftin pysyvän ohjelmistokehityksessä. Nyt perustaja jättää ohjia seuraajilleen ja samaan aikaan yritys purjehtii aivan uusille ulapoille.

Heinäsirkkana rahan perässä

"Meistä tulee mainosyritys ja meistä tulee laitetoimittaja", kertoi Microsoftin nykyinen pääjohtaja Steve Ballmer viime viikolla sijoittajatapaamisessa.

Suunnanmuutoksen syynä on kahden haastajan vahva nousu.

Hakujätti Google aloitti vuonna 1998 pienenä hakupalveluna. Nyt hakukone tunnetaan yhtenä uuden teollisuuden suurimmista menestystarinoista. Hakuun yhdistetty verkkomainonta tuottaa valtavasti rahaa.

Toinen haastaja on pieni tietokonevalmistaja Apple. Vielä 1990-luvulla yrityksen tietokonebisnestä katsottiin säälinsekaisin tuntein.

Nyt Apple Computers on poistanut nimestään jälkimmäisen osan ja suurin menestystarina on pieni musiikkisoitin iPod. Helppokäyttöinen ja kolea laite on vetänyt myös tietokonemyynnin uuteen nousuun. Internet-maailmassa käyttöjärjestelmien yhteensopivuudella ei ole enää merkitystä.

Microsoftin laitelistalta löytyy jo laajalle levinnyt pelikonsoli Xbox ja pienempää suosiota nauttiva musiikkisoitin Zune. Lisäksi Microsoftin tuotemerkillä myydään useita tietokoneiden oheislaitteita.

Vastaavasti mainososaamista Microsoft on hankkinut suurilla yritysostoilla. Listalle mahtuu 6 miljardin dollarin verkkomainosfirma aQuantive, pelimainosfirma Massive ja mainosten markkinapaikka adECN.

Ja vielä avoimeen lähdekoodiin

Microsoftin yhdistäminen avoimeen lähdekoodiin tarkoittaa yleensä ikäviä otsikoita ja tulikiven katkua. Vuoden alussa talouslehti Fortune uutisoi Microsoftin uhoavan sadoilla patenteilla, joita linux käyttää. Samaan aikaan Microsoft kuitenkin hivuttautuu kohti avointa lähdekoodia.

Nyt Microsoftilla on ollut jo useita vuosia oma Open Source Software Lab. Laboratorion johtajan Bill Hilfin mukaan osasto on enemmänkin silta kahden eri filosofian välillä. Tarkoituksena on yhdistää Microsoftin lisensoidut tuotteet toimimaan yhdessä vaikkapa linuxin kanssa.

Teknologian lisäksi laboratorion on tarkoitus auttaa avoimen lähdekoodin filosofian ymmärtämisessä.

Computer Business Review -julkaisulle hiljattain haastattelun antanut Hilf kertoikin Microsoftin liikkuvan hitaasti kohti avointa lähdekoodia. Yhtiö on myös julkaissut jo avoimen lähdekoodin sovelluksia.

"Jos ajattelee meidän tuotevalikoimaa, niin tulevaisuudessa useat toimivat palveluna (software as a service). Microsoftilla on avoimessa lähdekoodissa huikeat mahdollisuudet", kertoi Hilf lehdelle.

Hilfin mukaan turha uhoilu open source -leiriin ei kuitenkaan paranna tilannetta. Tilanne kuitenkin muuttuu varsin hitaasti.

"Bill Gatesilla ei ole kellarissa nappia, jolla koko yrityksen voi kääntää kerralla", kommentoi Hilf lehdelle.

Lähteekö Bill oikeasti?

Gatesin lähtöä käsittelevässä artikkelissa The New York Times kysyy lähteekö Gates oikeasti? Johtajavaihdoksesta on puhuttu jo useita vuosia, mutta lehden mukaan Gates ei osoita merkkejä katoamisesta.

"On erittäin vaikeaa hänen ikäiselleen poistua menestyksekkäästä yrityksestä jatkuvien haasteiden keskellä", arvioi yliopisto Harvardin liikekoulun professori David Yoffie lehdelle.

Gatesin lähteminen on hankalaa myös sijoittajille.

Talouslehti Forbesin mukaan hätäiset sijoittajat ovat kritisoineet Ballmerille uusia markkina-avauksia voimakkaasti. Uudet avaukset online- ja laitemarkkinoihin eivät tuota tarpeeksi tulosta suurista panostuksista huolimatta. 
lainaus msn:n sivuilta, miten arvelette tämän vaikuttavan Microsoftin politiikkaan jatkossa?

48
Yleistä keskustelua / Linkit eivät toimi
« : 24.07.07 - klo:15.07 »
Etusivun linkit eivät toimi, missä vika?

nuo "Esittely", "Hanki Ubuntu", "Tuki & Ohjeet" yms. linkit tuossa yllä ei toimi.

49
eli käytän distroa, jossa ei syytä tai toisesta saa kaksoisklikkauskella asennettua rpm -paketteja, joten komentoriviä olisi käyttettävä, millainen komento vaaditaan CD:llä (hda) olevassa hakemistossa olevan rpm -paketin purkuun?
man rpm sanoo seuraavaa:

Koodia: [Valitse]
rpm -i| {--install--} INSTALL OPTIONS / ... tms.
eli mikä on oikea komento?

50
Riihimäestä olisi tarkoitus päästä ensi viikon Perjantaina Joensuuhun junalla, mutta kun Riihimäessä ei Helsingistä lähtevät junat pysähdy, vaan pitää ensin mennä taajamajunalla Lahteen, että pääsee edes pikajunaan, ja mitä tämä lysti maksaa? n. 1/5 hintaa lisää, vain viidestä kymmeneen minuutin junamatkan takia?

Järjetöntä.

51
Lukeminen loppui, joten lainasin kirjastosta kasan IT -alan kirjoja (taas, viimeksi tulin vahingossa aloittaneksi Linuxin käytön) ja yksi niistä perehdyttää Perliin, sähelsin eilen illalla tunnin pari Perl -skriptejä, ja olen koukussa.

Kätevä skripti- ja ohjelmointikieli, eläköön Larry Wallin nimi.

Onko muilla eriäviä/vastaavia näkemyksiä?

52
Eli ammattikouluissa on kesäloma alkanut eilen, enkä kesän aikana pääse säännöllisesti tarkastamaan sähköposteja tms.
Älkää siis hermostuko, jos vastauksia ei kuulu vähään aikaan.

Hyvää kesää kaikille  :)

53
Yleistä keskustelua / Hauskat lauluväännökset
« : 24.05.07 - klo:14.25 »
Tänne vain hauskoja väännöksiä:

Windows nörtit, sorron yöstä nouskaa, maan ääriin kantaa kutsumus;
Nyt ryskyin murtuu Gatesin valta, tää on viime ponnistus.
Pohja Windows -järjestelmän horjuu, nörttijoukko taistohon!
Alas lyökää Microsoftin valta, ja päivä Opensourcen on!
BSOD meil on aina riesanamme, vaan kuin roskat nurkistaim,
me kerran Microsoftin lyömme, ja Linux kunniassaan on.

Tää on nörttien taisto, rintamaamme yhtykää!
Niin huomispäivänä sorsat on kaikki vapaita.
Tää on nörttien taisto, rintamaamme yhtykää!
Niin huomispäivänä sorsat on kaikki vapaita.

EDIT: vanha, 1900 -luvun alkupuolen työväenlaulu "Internationale" eli Kansainvälinen.
PS. älkää ihmetelkö, jos tuntuu ettei laulu kokeillessa suju, sanoitin uudelleen hyräillen tuota mielessäni, joten laatu ei oikein ole alkuperäisen laulun tasoa.
Joku voi koittaa tehdä paremman sovituksen, jos siis tietää sävelen. linkki suomenkieliseen versioon on joskus ollut wikipediassa, mutta se on poistettu.

54
Pelit / http://www.clickclickclick.com
« : 21.05.07 - klo:12.35 »
http://www.clickclickclick.com
tuonne kaikki klikkaamaan Suomi voittoon!

ps. tänne sitten omat saavutukset.

Oma tällä hetkellä: 10,999 "Wonder Clicker"

55
Eli kaverin kaksi vuotta vanha pakettikone Mallia Scaleo P jotain alkoi temppuilla, ensin Winukkaan bootatessa meni työpöydälle, mutta Normanin mainoksen ilmestyttyä ruutuun starttasi heti uusiksi, ongelma paheni, eli uudelleen käynnistyi koko ajan aiemmin. Koitin asentaa Linuxin (PCLOS 2007 TR4), ja olisi mennytkin kivuttomasti, mutta kun osioinnin jälkeen boottasin uusiksi, ei löytänyt verkkokorttia, vaikka vielä á 5min aiemmin löysi. ei edes Firewire -väyliä, joita tarjotaan aina verkkoliitäntöinä. Kaveri tarvitsee konetta ainakin nettiin pääsyyn. Kun arvelin tuhonneeni jotain, menin BIOSiin katsomaan, ja normaalilta näytti, ja arvatkaas mitä? Kun oli mennyt BIOSista pois, se alkoi ladata käyttöjärjestelmää, jota ei enää pitänyt olla: WINDOWS XP HOME alkoi latautua, mutta boottasi uusiksi jo ennen kuin oli latausikkuna häipynyt. Nyt ei tunnista noin kymmenellä eri konella olevan Winukan puolella (asensin verkkokortin testausta varten) näytönohjainta tai näyttöä oikein, hiiri ja näppis toimivat, mutteivät tunnistu oikein. Tämä Winu siis XP Pro, koneen rauta: 2x 533Mhz DDR2, 512Mt, Intel P 4 HT 3.2Ghz, 200Gt Seagate, joku ASUS -emolevy ja nVIDIA GeForce 6600SE 256Mt. PCLOSin puolella nuo tunnistuvat oikein, mutta edes erikseen lisätty Firewire -PCI kortti ei tunnistu, Winu ei löydä ollenkaan, Linux lisää sen laitehallinnassa "unknown device" -otsikon alle. Omassa koneessa toiminut hyvin molemmissa.

Niin että vika raudassa, käyttäjässä vaiko käyttöjärjestelmässä? Itse arvelen, että emo hajoamassa, kone ollut jatkuvasti huollossa.

56
Ei tästä ota hullukaan selvää, mutta nyt olisi ehkä sittenkin mahdollista saada Ubuntun/linuxin esittelyä FAI:n avointen ovien päivään, joten olisiko ehtijöitä Lauantaina 5. Toukokuuta Forssaan? Varmaa ei vielä ole, onko mahdollista pitää esittely, mutta keskustelemalla siitä kai selviää.

Anteeksi lyhyt varoitusaika.  :-\

57
Itsellä Linux + Winukka, Linux ensisijaisena  :D

58
Laitealue / Feisty PS3:lle
« : 19.04.07 - klo:14.42 »
eli tuomoinenkin löytyy, onko joku tesmannut? Testi tietysti tulee kalliiksi, kun pitää hankkia kallis vehje, mutta josko jollakulla olisi siitä huolimatta kokemusta?

59
Yleistä keskustelua / Miten tutustuin Linuxiin?
« : 11.04.07 - klo:14.34 »
Tarina alkaa vuoden 2006 alkukeväästä, olin juuri ostanut Ammattikoululta poistokoneen kahdella kympillä, mutta käyttöjärjestelmää ei ollut.

Luulin saavani XP:n kaupasta halvalla (siis alle satasella), ja olin saada halvauksen nähdessäni XP:n todellisen myyntihinnan.
Siis ei ainakaan luvallinen Windows.
kone oli liki kuukauden tyhjän panttina, kunnes iskin kaupungin kirjastossa silmäni erään kirjan selkämykseen.


LINUX KÄYTTÖKUNTOON

Kirjan mukana oli Mandrake Linux, kuulemma ensimmäinen versio, kirja vuodelta 1998.
eikun asentamaan.

Mandrake oli hyvä jakelu, mutta halusin jotain uudempaa, siksi koitin IT PRESS -nimisen kustantajan omaa jakelua IT Linuxia vuodelta 2000.

Sitten olikin seuraavan järkytyksen paikka, näytönohjaimeni oli liian uusi (Intel P810), samoin näyttöni (ADI Microscan P55, koneen alkuperäinen näyttö muussa käytössä) ja vaihtoehtoja oli kolme: 3x4 resoluution grafiikat, komentotulkki, tai näytön ominaisuuksien syöttö yksi kerrallaan.
Luovutin noin tunnin uudelleenkäynnistysten ja uusien yritysten jälkeen.

Seuraavaksi oli vuorossa Red Hat 6; englannin kielinen, ei sanaakaan suomea.

Sitten löysin Spectra Linux 1.2:hden vuodelta 2001, se oli riittävä, joten tyydyin siihen, kunnes hankin alkusyksystä -06 (vai olisiko ollut jo kesällä, ei muista) Ubuntu Dapperin.
Se oli hyvä, Spectran jälkeen en osannut edes kuvitella Linuxia, joka olisi niin lähellä Windowsin totuttuja ominaisuuksia.

Sitten menin ja ostin Windows 2000 Pro:n hyöty- (Suomenksi: peli-) käyttöön, säilyttäen Ubuntun toissijaisena. Sitten heitin GNOMEn pellolle ja otin tilalle KDE:n, heti perään testasin Edgyä, ja silloin paloivat minulta hihat, olin juuri äskettäin asentanut XP Pro:n koneelleni, jättänyt 2k:n jämät kummittelemaan samalle kovolle Kubuntun kanssa, ja kun asensin Dapperin tilalle Edgyn, lakkasi XP toimimasta.
Myöhemmin olen tullut siihen tulokseen, että XP:n asennus ei vaivautunut tekemään uutta käynnistyslohkoa, koska se saattoi käyttää 2k:n lohkoa, kun 2k poistettiin, meni samalla XP:n käyttämä lohko., mutta tuolloin syytin Edgyä, enkä siihen enää kajonnut. Sain viime kuussa viimein XP:n levyn taas lainaksi, ja asensin sen.

Tuolloin olin jo tutustunut hienoon jakeluun nimeltä PCLinuxOS, joka on minulla nyt ensisijaisena, Windows yhä "hyöty käytössä", Perjantaina alkaa Linux -kurssi, jolle valitsemme itse jakelumme, voisi kokeilla vaikka Fedoraa, tai uutta Madrivaa, tai miksei vaikkapa Feistyä? Jos PCLinuxOS:n tämän vuoden neljäs testiversio ehtii tulla jakeluun, niin ehkäpä sitten se.

TILANNE 7. Syyskuuta 2007:
Olen palannut Kubuntuun, Feisty -versioon, koska muut jakelut eivät keskustele emoni kanssa, tai sitten toisin päin, taidan skipata Gibbonin yli.

TILANNE 30. Tammikuuta 2008:
PCLinuxOS yhdessä koneessa, toisessa OpenSuSE, tosin kohta puoliin voisi alkaa uudelleentutustua Ubuntuun, ellei joku toinen distro muuta mieltäni.

60
eli tässä paketti jota olen hankkimassa kesän lopulla:

Emolevy Abit KN9, NF4 ULTRA, DDR2, SATA2, GBL , 8CH, AM2
Prosessori Athlon 64 X2 AM2 Boxed 4600+ Dual Core, 2.4GHz, 512kB, 2000MHz HyperTransport
Näytönohjain GeForce 7600 GT, 256MB GDDR3, PCI-E, TV-OUT/2xDVI
Muisti 2x Mushkin 1Gb, SP2-6400, DDR2 800Mhz DIMM
Virtalähde Zalman ZM460B-APS, 460wattia
Kiintolevy Deskstar T7K250, 3.5", SATA II/300, 8MB, 7200RPM, 250Gt
CD/DVD LG LH-18A1P-488C -Polttava DVD DL -asema + Lukeva LG GDR-8164RBB DVD -asema.
Kotelo Cooltek    CTSTORM 250mm sivutuulettimella

Tuotekoodit ovat www.jimmspc-store.fi:stä, muita nimiä en komponenteille löytänyt.

Eli mitä ongelmia tuon paketin kanssa voi tulla?

Kiitos vaivannäöstänne  :D

Sivuja: 1 2 [3] 4