Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Toni Alenius

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Yleistä keskustelua / Elisa laajakaista
« : 04.07.08 - klo:23.25 »
Ihmettelin että miksi yhteys tahmaa, ja ensiksi aloin putsata WIndows -konetta jolla olin haittaohjelmista (ja olihan niitä), mutta edes koneen sammutus ja Linux -koneen käyttö ei muuttanut tilannetta, nopeustestit vaihtelevat 30-120kbs:n välillä, kun yhteys on 2M/512k

olisiko vika boksissa vai Elisan päässä, sitä en tiedä, mutta tämä on nyt toistunut kerran kuussa toukokuusta lähtien.

lisäksi linux asennus on puhdas, tänään asennettu Gutsy (kaikki Hardy levyt jo menneet), ja aloitin päivityksen Hardyyn, eli tässä ollaan vielä vappunakin, jos nopeus jatkaa heittelehtimistä 100bs-26kbs välillä, enimmäkseen 4000-6000bs.

Onpa taas mukava viikonloppu tiedossa.

22
Yleistä keskustelua / kevään valmistujaiset
« : 30.05.08 - klo:14.38 »
Eilen 29.5.2008 moni ammattiin opiskelija sai painaa päähänsä ammattilakin, mukaanlukien allekirjoittanut.

Itselläni tuo lakki on valkoinen, harmaa nauha ja keltainen raita, sekä hopeinen tupsu.

onnittelut kaikille valmistuneille.

edit: jospa kuitenkin vaihdetaan kuva oikeasta lakista, tuo taisi olla AMK -datanomin lakki ;-)

[ylläpito on poistanut liitteen]

23
Laitealue / Laitetietokanta/wiki
« : 23.05.08 - klo:09.39 »
Eli työpaikan kahvihuoneessa oli keskustelua Linuxin tulosta tavallisten käyttäjien koneille, ja täälläkin tiedostetaan se ongelma, että on valtava määrä laitteita, joiden toiminta Linuxissa on epävarmaa.

Puhuin aiemmin jo jonkinlaisen wikin tai tietokannan kokoamisesta, josta kävisi ilmi ne laitteet, jotka on tetsattu toimiviksi, ne joiden toiminta ei ole täydellistä ja ne jotka eivät toimi yhteen Linuxin kanssa nykyisillä ajureilla.

Mielestäni alkaisi olla korkea aika aloittaa tällainen projekti, jo Assemblyn Linux Helpdeskiä ajatellen se olisi erittäin hyödyllinen.

tässä jonkinlainen esimerkki rakenteeksi:

[Pääsivu]
-täällä listattu väliotsikoiden alle kaikki laitteet, jaoittelu vaikka

[Vihreä]
-laitteet jotka toimivat ongelmitta

[Keltainen]
-laitteet jotka toimivat, mutta vaativat säätämistä

[Punainen]
-ajuria ei vielä ole/ se ei toimi

[Harmaa]
-laitteille on olemassa ajurit, ja ne toimivat tyydyttävästi, mutta ne ovat suljettuja, eikä niihin voida tehdä muutoksia yhteisön puolelta.

ja jokaiselle listauksen laitteele olisi oma wiki -sivu, josta käy ilmi mm. ne toimenpiteet, jotka vaaditaan, että laite toimii, sekä vaatimukset (mm. vanhin kernel -versio jossa tuki tjsp.)

24
Laitealue / MSI Wind -kevytläppäri
« : 14.05.08 - klo:11.56 »
WIND kuulostaa ihan minun seuraavalta kakkos koneeltani.


edit/rhk: keskustelu lähtenyt käyntiin täältä ja jaettu omaksi ketjukseen

25
Yleistä keskustelua / Ohjekirjat
« : 01.05.08 - klo:15.36 »
eli luetteko ohjekirjoja?

26
Eli SP1 sisältää päivityksen, joka on myös tullut XP:hen, tämä kyseinen päivitys haittaa verkkoliikennettä, mikäli yhteys on määritetty hakemaan asetukset palveluntarjoajalta. Ongelma koskee nimipalvelimia.

Microsoft luultavasti sanoutuu jälleen irti vastuusta, täällä (työpaikallani, paikallinen ISP), on jo käynyt yksi vihainen asiakas, joka syyttää meitä virheestä, ja vastaavanlaista palautetta on odotettavissa päivän/viikon mittaan.

Itkeäkö vaiko nauraa.

27
Yleistä keskustelua / Tietokonetekniikan muutokset
« : 14.04.08 - klo:23.18 »
alkuun tietokone oli pakettiauton kokoinen laite, jossa näppäimistön virkaa toimitti kytkentätaulu puolen sadan sulaketta muistuutavan kytkimen kanssa, käyttöjärjestelmät kirjoitettiin tuolloin kullekin koneelle erikseen, ja tämä perinne jatkui aina vuoteen 1970 asti.

Sitten tuli Unix, ensimmäinen OS, joka voitiin siirtää koneesta toiseen.

Sitten tultiin 70-80 lukujen taitteeseen, tietokoneet olivat löytäneet tiensä ensimmäisiin koteihin, mutta alustat olivat erilaisia, samoin niiden käyttöjärjestelmät.

alustojen välisten erojen aiheuttama kuilu kapeni huomattavasti, kun Unixista ja sen klooneista tehtiin siirroksia eri alustoille, mutta Unixin kenttä oli sirpaloitunut, ja kun joku sanoi Unix, kuului kysymys "Unix? tarkoitatko X, Y vaiko Z?"

RMS:n GNU -projekti pyrki takaamaan vapaita työkaluja Unixeihin (vaikkakin ne pääosin oli tarkoitettu Hurdin ympärille), mutta itse ydin puuttui vielä, arkkitehtuurit olivat harvenemassa PC -kloonien raivatessa tieltään "kuuslankut" ja muut näppäimistöön rakennetut koneet.

Sitten tuli 1991 ja eräs viesti comp.os.minix -keskusteluryhmään, viestissä muuan yliopisto-opiskelija kyseli apua POSIX -standartiin käsiksi pääsemiseen.

Kolme vuotta myöhemmin näki päivänvalon ensimmäinen "valmis" versio yhdistelmästä, joka tälläkin hetkellä auttaa satoja tuhansia ihmisiä elämässään.
GNU/Linux.

Tällä välin Intelin x86 oli jo käytännön standarti kotikoneissa, mutta käyttöjärjestelmissä oli yhä monta kehityssuuntaa.

2000 luvun alkuun tultaessa on tilanne tämä: Apple heitti ensin 80 -luvulta asti työstetyn OS -perheen romukoppaan ja otti Unix -pohjaisen OS X:n korvaajaksi, ja kolme vuotta sitten sai PPC lähteä Intel x86:den tieltä, ja lisäksi myös Windows 7 on kokonaa uusi, ja (joidenkin luultavasti eäluotettavien lähteiden mukaan) sekin ottaa mallia Unixista.

OS -kehitys alkoi 1970 Unixista, ja 2000 luvulle tultaessa on palaamassa siihen.

28
Asentaminen ja käyttöönotto / OEM -asennus
« : 07.04.08 - klo:11.30 »
OEM -asennuksen yksityiskohtia kyselisin, eli käyttäjätunnukset luodaan vasta asennuksen jälkeisen käynnistyksen yhteydessä, mutta (päätellen toisesta, 2 vuotta vanhasta ketjusta) näyttäisi siltä, että tunnuksen luonti ei ole ohjattu toiminto joka käynnistyy auotmaattisesti.

korjatkaa kiireesti jos olen jossain asiassa/asioissa väärässä, ennen kuin alan tehdä noita OEM -asennuksia.

eli kysymys vielä tarkennettuna: kun teen OEM asennuksen ja esim. myyn koneen sellaisenaan henkilölle, joka ei ole eläissään edes nähnyt Linuxia ennen, osaako tämä asiakas luoda itselleen käyttäjätunnukset, vai pitääkö ne tehdä asiakkaan puolesta?

30
Yleistä keskustelua / Pimeää
« : 01.04.08 - klo:15.53 »
Se on laiha ja kalpea, se elää mieluiten pimeässä, ja auringonvalon uskotaan olevan sille haitaksi.
Se elää nestemäisellä, joidenkin mielestä kuvottavalla ravinnolla, jota sen on saatava ainakin litra vuorokaudessa, tai se näivettyy.
Se on yksinäinen, ja usein kiinnostunut nuorista neidoista, jotka kuitenkin karttelevat sitä.
Tämä väärinymmärretty, syrjitty, yksinäinen olento saa seuraa vain toisilta kaltaisiltaan.

Tämä olento...
...on...
...nörtti!

31
Yleistä keskustelua / Ihme on tapahtunut
« : 28.03.08 - klo:09.31 »
Joka päivä, kun pääsen kotiin, kytken ensimmäisenä tietokoneeseen virran, joskus toiseenkin, pääasiallisen koneen olen yleensä botannut Windowsiin (johtuen milloin mistäkin tekosyystä, useimmiten kone vain on sattunut olemaan edellisen istunnon jäljiltä lepotilassa Windowsissa.)

Mutta en enää tiistain jälkeen.

keskiviikkona siitä oli jo tuntumaa, mutta vasta eilen illalla se varmistui.

Linuxissa on kaikki, mitä tarvitsen, vain tiedostot ovat yhä Windowsissa, mjutta niihinkin pääsee käsiksi Linuxista, ja ne saa auki Linuxista.

Windowsiin ei sii ole ollut enää asiaa, eikä näillä näkymin tulekaan.

Ihme on tapahtunut.

Vielä kun saisi winessä toimimaan CS 1.6:den, sitten voisi sanoa R.I.P. Windows XP SP2.

32
Pelit / CS 1.6 winessä
« : 27.03.08 - klo:20.18 »
eli asensin winen kautta Steamin ja sieltä CS:än, ja nyt haluaisin tietää, millä käskyllä se lähtee käyntiin konsolissa.

tätä jo koitin:
Koodia: [Valitse]
wine - /.wine/drive_c/steam.exeja konsolin reaktio oli tämä:
Koodia: [Valitse]
wine: could not load L"c:\\windows\\system32\\-.exe": Module not foundniinno, eihän tuommoista tiedostoa siellä olekaan kuin steam.exe, mutta koitin silti, wine selittää, että se on Program Filesissa, mutta ei siellä ole kuin "AutoHotkey", "Common Files" ja "Internet Explorer" nimiset kansiot.
EDIT: siis tarkoitus oli saada Steam käyntiin, mutta kumpi tahansa käy, minulla ei ole mitään hajua mihin ne on asennnettu.

33
projekti on alulla, tässä topicissa kerron edistymisestä omalla tahollani:

Torstai 27. maaliskuuta 2008:
Kahdesta paikasta kyselty poistokoneita/ raatoja:
  • Forssan Ammatti-Instituutti, poistokoneita; ehkä
  • paikallisen yrityksen laitehuollon romut (2); formatointi, muuten toistaiseksi OK

laitehuollon raatojen tiedot:
HP Brio; virtalähde, kiintolevy, muistit, näppäimistö, hiiri, näyttö ja johdot puuttuu, AGP, 2x SDRAM -paikka, Intel Celeron (EDIT: HP:n emolevy luultavasti kärähtänyt, eli kotelo, CD -asema ja Celeron käytettävissä muualla.)
MV; muistit, näppäimistö, hiiri, näyttö ja johdot puuttuu, AGP, 3x SDRAM -paikka, Intel Pentium III 500Mhz, 40Gt kiintolevy, Ati Rage 128. kotelo vääntynyt hiukan sisään yhdestä kulmasta, hankaloittaa kotelon avaamista/ sulkemista, vasaralla saanee oikaistua. (EDIT2: lommo oikaistu, Kubuntun Gutsyn toimivuus tetsattu, toimii, muistintarkistus bootissa jää looppiin ellei keskeytä, asennusken jälkeinen kokeilu -boot heitti näyttötilan jota oma moitorinin ei tukenut, muistien vaihdolla ja toisella näytöllä kokeilemalla uusi yritys sittenn joskus.)

34
Laitealue / barebookien hankinta
« : 26.03.08 - klo:16.04 »
törmäsin tämmöiseen ilmiöön kuin barebook, eli tehtaalla puolivalmiiksi koottu kannettava, jossa on yleensä näyttö, kuoret, näppäimistö, touchpad ja emolevy sekä toisinaan optinen asema.

Muistit, kiintolevy, akku sekä prosessori on ostajan lisättävä, useimmiten "raadon" mukana on tarkka selostus siitä, millaisia osia voidaan käyttää.

löysin yhden valmistajan, Taiwanilaisen Clevon, jonka tuotteita ei kuitenkaan tunnu saavan sellaisenaan, jokainen jälleenmyyjä tarjoaa "kokoa itse" -palvelua, eli valitset haluamasi (ylihintaiset) osat, ja he toimittavat koneen valmiiksi koottuna sinulle, esim. prosessorin vaihto tehokkaampaan (lähtökohtaisesti näissä palveluissa on pakolla joku halpisprossu) tuo lisähintaa muutenkin ylihintaiselle paketille helposti 80-120€/ porras.

Onko joku törmännyt barebookeja myyviin tahoihin, ja jos on, niin mistä saisi tilattua?

ja pahoittelut jos osui väärälle alueelle.

35
itsellä meni X sekaisin kun asensin nvidian ajurit, lakkasi koko X toimimasta, miten palautan sen (EI dpkg -ehdotuksia, tässä distrossa ei sitä ole, käytän siis PCLinuxOSää)

36
Yleistä keskustelua / Linux & virukset
« : 11.03.08 - klo:12.04 »
Asia on nakerrrellut jo jonkin aikaa takaraivoa, ja nyt on mielestäni sopiva ajankohta kirjoittaa asiasta.

Linuxille ei ole olemassa viruksia, tämä tosiasia on meidän kaikkien tiedossa. Se ei kuitenkaan tarkoita että Linux olisi jotenkin immuuni viruksille, Linux -viruksia ei vain ole vielä tehty, koska on huomattavasti helpompaa tehdä Windows -virus, ja Linux -käyttäjiä on yhä suhteellisen vähän.

Entä tulevaisuudessa? Jonain kauniina päivänä heräämme ja huomaamme, että Linux -koneemme, joihin ei minkään viruksen pitänyt purra, ovat täynnä troijalaisia ja adwareja tekemässä tuhojaan.

Joka kerran kun joku mainitsee Linuxille käännetyt virustorjuntaohjelmat, kuuluu vastaus "ei niillä mitään tee, ei Linuxille ole olemassa viruksia, ajanhukkaa asentaa semmoinen." Siinä vaiheessa kun väki herää todellisuuteen, on vahinko jo tapahtunut.

37
tapa 1: jos et saa elektroniikkaliikkeessä (esim. Musta Pörssi) palvelua, ota kerran mukaasi metrimitta ja mene mittailemaan isointa töllöä mikä löytyy, myyjä tulee heti paikalle.

osta yksi tyhjä CD -levy  ;D

tapa 2: jos olet ostamassa tällaisesta liikkeestä näyttöä, eikä kukaan tule auttamaan vaikka haluaisit, ja liike sattuu sijaitsemaan ison Hypermarketin (esim. City Market) vieressä yhdessä samassa ostoskeskuksessa, etsi jokin näyttö, ja mene kysymään kaikki mahdollinen siitä, sitten mene marketin puolelle ostamaan samainen tai vastaava tuote.
Huolehdi, että liikkeen myyjät näkevät sinut.

tavat 3-1001: antaa kuulua omia ideoitanne!

38
Eli siis olen (ehkä) hankkimassa PS3:n tässä joskus, mutten omista sopivaa telkkua, ajattelin käyttää hyödyksi koneeni näytönohjaimen komponenttiliitintä sekä nVIDIAn ohjelmistoa, joka mahdollistaa tietokoneen käytön televisiona. Ohjelma siis tuo HDTV -digiboxista (tässätapauksessa siis HD -mediatoistolaittesto nimeltä PS3) ääni- ja kuva -signaalin ja heittää sen sitten ennalta määritetyllä resoluutiolla joko ikkunassa tai kokoruutu -tilassa näytölle.
Eli siis PS3:n mukana tulee multi AV -kaapeli, jossa pitäisi olla komponenttiliittimet, onnistuisiko tämmöinen viritelmä?

Korjatkaa, jos tietämykseni PS3:n mukana tulevista kaapeleista ovat pielessä.

Monitorissani on kaksi näyttökaapelia, DVI ja VGA, DVI on jo itse koneen käytössä ja VGA:n kautta en haluaisi alkaa signaalia tuoda, sillä signaali kärsii moisesta, eikä ääniäkään saisi sillä pelin toimimaan, olisiko mahdollista vaihtoehtoisesti haaroittaa DVI:tä, jolloin selviäisin pelkällä HDMI to DVI -kaapelin hankinnalla, ja voisin jostain mokkulastatm vaihtaa toiseen näyttötilaan?

Ja toimisiko ko. viritelmistä kumpikaan kunnolla, monitorin virkaa ajaa HP w19b 19" laajakuvanäyttö resolla 1440x900@60Hz.

Melkoista säätöä tulee  :D

ja vielä (jälleen kerran viimeinen) kymysys: olisiko perus Scart parempi kuin mikään edellä mainituista, jos sattuisin saamaan jostain oikean töllön?
EDIT: eihän DVI:kään kuljeta äänisignaalia, pitäisi jotenkin saada äänetkin toimimaan, joten ilmeisesti on pakko käyttää joko näytönohjainta ja sen mukana tullutta ohjelmistoa, tai sitten hankkia jostain Scartilla varustettu töllö ja kituuttaa töllön resoilla.

39
Yleistä keskustelua / Kouluammuskelu Tuusulassa
« : 07.11.07 - klo:13.38 »
http://iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1452380
Lainaus
Poliisi: Neljää ammuttu koululla
Piiritys jatkuu yläasteelta Tuusulassa
7.11.2007 12:21, päivitetty 07.11. 13:32
 Jokelan yläasteella on ammuskeltu puoliltapäivin Tuusulassa. Poliisin IS:lle antaman tiedon mukaan ainakin neljää henkilöä on ammuttu, joista yksi on kuollut. Piiritystilanne koulun ympärillä jatkuu, kertoo tutkinnanjohtajaksi määrätty rikoskomisario Pekka Heikkinen.

Tilanne on poliisin mukaan epäselvä, sillä uhrien luo ei ole vielä päästy.

Ampuja on poliisin mukaan 18-vuotias mies, joka on ampunut käsiaseella ainakin neljää eri ihmistä. Myös poliisia kohti on ammuttu.

IS:n tavoittaman Tuusulan kunnanjohtajan Hanni Joensivun mukaan koulussa on ammuttu rehtoria.

- Olen kuullut, että häntä on ammuttu. Tilanne on päällä, sillä ampuja on edelleen koulussa. Tilanne on sekava. Jokelan kirkolle, osoitteessa Kouluraitti 11 perustetaan kriisikeskus, jonka kautta välitetään mm. tietoa koulun oppilaiden vanhemmille. Numero johon voi omaiset voivat soittaa ilmoitetaan pian. Karhu-ryhmä
hälytettiin paikalle

Helsingin poliisin johtama valmiusryhmä Karhu on hälytetty paikalle. Tuusulaan on lähtenyt erikoisvarusteisia poliiseja toistakymmentä.

- Kaikki kynnelle kykenevät miehet lähtevät matkaan, kertoi ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisisista.

- Tiedämme, että joihinkin on sattunut, mutta uhrien määrä on epäselvä. Paikalla on selkeä piiritystilanne panttivankeineen, sillä ampuja on ilmeisesti vielä rakennuksessa, Porola sanoi.

Jokelan lähettyvillä on nähty helikoptereita, joiden osuus tapahtumiin on epäselvä.

Krp päivystää tilannetta ja on valmis ottamaan tutkintavastuu tapahtumista.

Paikalla on useita yksiköitä poliiseja ja ambulansseja.

Oppilaita ei päästetä
yksin kotiin

IS:n tavoittaman koulun oppilaan mukaan tilanne alkoi 11.45, kun koululle tuli raskaasti aseistautuneita poliiseja. Oppilaat on evakuoitu Jokelan kirkolle ja toiselle ala-asteelle.

Tuusulan kunnan nettisivuille on laitettu tiedote, että Pertun koulun oppilaita ei tällä hetkellä päästetä kotiin.

Vanhemmat voivat olla yhteydessä koululle tai tulla hakemaan oppilaat pois koulusta.

- Oppilaat päästetään kotiin, kun tiedämme tilanteen Jokelan keskustassa rauhoittuneen, kirjoittaa rehtori Markus Torvinen.

Jokelan koulukeskuksessa sijaitsee yläasteen koulu ja lukio. Yläasteella oli viime vuonna noin 330 ja lukiossa 150 opiskelijaa.

Amerikan kouluammuskeluista uutisointi pitäisi lailla kieltää, etteivät kaiken maailman sekopäät saa sieltä virikkeitä alkaa ammuskella koulutovereitaan.

40
Laitetaan varoiksi omakin topic, eli vein aiemmin tänään 18 Gutsy levyä Forssan kaupunginkirjastoon jaettavaksi, ja kuulin Ubuntua jo kysytyn, omat Gutsy -levyni loppuivat, joten olisiko jollakulla mahdollisuutta toimittaa levyjä tarpeen vaatiessa sinne? levyistä 10 oli 32bit ja loput 64bit versioita, puolet molemmista satseista Ubuntua ja puolet Kubuntua.

Jos niikseen tulee, voin kyllä tilata lisääkin, mutta levyjen saanti vain vie aikaa, eikä tällaisia á 20 levyn tilauksia viitsi tehdä kuukauden välein.

ja pahoitteluni Eliakselle ja muille moderaattoreille, halusin vain varmistaa ettei levyjen tarve ja tarjonta mene ristiin.

Sivuja: 1 [2] 3 4