Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mieto

Sivuja: 1 [2] 3
21
Tämän jälkeen kokeile kirjautua sisään käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi ja anna komento "sudo /etc/init.d/gdm restart", tuleeko tästä mitään valitusta?

Voit myös kokeilla mitä käy jos kirjottelet "sudo apt-get update" ja tämän jälkeen "sudo apt-get dist-upgrade"

22
Eilen asensin Hardyn ja pienien asennusongelmien jälkeen toimii ok. Eli alternate asennus jumitti koneen totaalisesti, tuurilla sai joskus asennuksen ajettua loppuun. Asennus asensi myös LILOn eikä grubia. Kuitenkin toisella asennuskerralla grub tuli oletuksena. Opensource ajurit ATIn X700 kortille toimi hyvin, mutta näitä käyttäessä näyttö tunnistui väärin. Piti käsin lisätä uusi modeline 1280x1024 tarkkuudelle. Ja tällöinkin tätä tarkkuutta käytti pelkästään työpöytä kirjautumisen jälkeen. GDM käytti 1280x800 tarkkuutta.

Nuo alternate asennuksen random jumit johtuivat sitten loppujen lopuksi siitä, että en antanut software raidia rakentaa levyjä loppuun. Aloitin asennuksen kesken kaiken ja ATI ongelmat loppuivat kun asensin fglrx ajurin :)

Mutta nyt sitten päivän käytön jälkeen kaikki tuntuisi toimivan ok. Ainut, että gnome-session-properties ei nyt suostu käynnistymään jostain syystä, mutta eiköhän reboot korjaa tuonkin.
Lainaus
(gnome-session-properties:28138): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.
could not connect to the session manager

23
"On hyvin huolestuttavaa että yrityksen tiloissa on koneita joissa ei ole lisenssiä"
Hahahha, kutsuitko kyseisen arvostelijan katsomaan, että "nyt on lisenssitarra"  ;D

Mutta pitänee itsenikin liimailla tuollaiset, että ei tule sanomista  :D

24
Jatketaan kirjalinjalla, eli André De Guillaume:n "Haluatko Diktaattoriksi?" ( vastaus: haluan  ;D )

25
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 25.12.07 - klo:13.22 »

Gnome-main-menu ja Gilouche teema


Conky taustalla :)

26
Laitealue / Software-RAID-1 ja LVM2 kysymyksiä
« : 31.07.07 - klo:16.29 »
Hei,
Ostin äskettäin kaksi Seagaten 320 Gigatavun kiintolevy kotipalvelimeen. Tarkoituksena olisi asentaa nämä toimimaan RAID-1 peilaavana ja raidin päälle LVM. Käyttöjärjestelmäksi Ubuntu.

Käytännössä palvelimen kiintolevyt tulevat olemaan seuraavalla tavalla.
Boottaava 80 Gt --> /boot, /usr, /etc, /
2x320 Gt --> /home

Tässä on herännyt pari kysymystä, joihin haluaisin saada hieman tarkennuksia.

  • Ymmärtääkseni LVM järjestelmään voi lisätä kiintolevyjä, ja näin kasvattaa osioiden kokoa. Ajattelin laittaa nämä kaksi 320 gigan levyä /home osioksi, ja aina tilan loppuessa ostaa kaksi kiintolevyä ja lisätä näiden tila /home osioon? Onnistuuko tälläinen?
  • Tällä hetkellä koneessani on vain neljä sata väylää, joten vuosien kuluessa uuden emolevyn tai ohjainkortin osto tulee aiheelliseksi, aiheuttaako emolevyn vaihto ongelmia?
  • Jos koneessani on, esimerkiksi kaksi 320 gigan kiintolevyä ja kaksi 500 gigan kiintolevyä. Kun tila on loppunut ja ostan kaksi 1000 Gt:n levyä, onko mahdollista kloonata noiden kahden 320 Gigan kiintolevyn sisältö 1000 Gt:n levyihin ja poistaa  wanhat 320 Gt:n levyt, niin että LVM-järjestelmä pysyy ehjänä ja tiedot eivät katoa?
  • Jos päivitän Ubuntun uudempaan versioon, tai vaihdan jakelua. Saanko Raid-pakat ja LVM järjestelmän toimimaan uudessa käyttöjärjestelmässä, niin että tiedot ovat säilyneet?
  • Entä jos tuo 80 Gigan kiintolevy sanoo sopimuksensa irti, vaikuttaako se mitenkään RAID+LVM-järjestelmään?
  • Kuinka mahdollinen virtakatko vaikuttaa RAID-pakkoihin? UPS:n osto lienee järkevää?
  • Muuta huomioitavaa?

27
Myös mpg123 ja ogg123 toistavat, ensimmäinen mp3-tiedostoja ja jälkimmäinen ogg-tiedostoja.

28
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Vs: voiko
« : 20.07.07 - klo:17.59 »
Voi, käynnistä terminaali ja komenna:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install edubuntu-desktop

29
Laitealue / Vs: Macbookkiin Ubuntu (pelkästään)
« : 20.07.07 - klo:17.55 »
Noh, kaippa sitten vanhempikin Macbook toimii? Itselläni ei ole sitä uusinta versiota, kun halvemmalla tämän sain ja muistia vaan hommasin lisää niin se oli siinä ja riittää minun käyttööni.
Uudet ja vanhemmat Macbookit käyttävät suurinpiirtein samaa rautaa, suurin ero nopeampi suoritin.

tyhmä kymysys, kun tuli Macin Linux -käyttö puheeksi, näissä uusissa omenoissa on Intelin prosessori, voiko siihen siis asentaa x86 -pohjaisen käyttöjärjestelmän, vai pitääkö olla PowerPC -versio? On mietityttänyt, josko joskus ostaisi Macin ja testaisi, onko se nyt sitten niin hyvä kuin niissä propaganda lehtisissä väitetään, tai josko asentaisi nykyiseen koneeseen, jahka saa työnalla olevan koneen valmiiksi, PC -version MacOS X:stä, sellainenhan on olemassa, vai?
Joo, Intelin suorittimia käyttävät Applet pyörittävät x86 ja x86-64 käyttöjärjestelmää (ainoastaan Core 2 Duo suorittimilla olevat tukee 64-bittistä), joten Linux ja Windows toimivat. Vanhat PowerBookit, iBookit jne käyttävät PowerPC suorittimia, niin niissä voidaan ajaa vain PowerPC Linux versiota. Uusissa Appleissa ainut ongelma taitaa olla juurikin sen cd:n boottaaminen, mutta sekin onnistunee ilman suurempia ongelmia. Kokemusta ei ole, kun en Applea omista, mutta Google löytänee useamman ohjeen. Mac OSX:stä on myös "PC-versio", jolla saadaan normaali PC ajamaan OS X käyttöjärjestelmää, mutta koska moinen ei ole laillista, niin parempi kun en puhu siitä enempää :)

30
Itse olen vääntänyt parit webbisivut yrityksille. LAMP ollut alusta loppuun :)

Ja pitää todeta, että kyllä Linuxila on vaivatonta kehittää webbisivustoa. Saa kehityskoneella pyöritellä apachea ja mysql yhdistelmää vaivatta, ssh, ftp ja subversion ohjelmistot löytyvät valmiina tai ainakin helposti (komentorivi) ja ei tarvitse pelätä, että kone ei jonain päivänä toimisi . Ja jos rauta sanookin sopimuksen irti, niin kiintolevy vaan toiseen koneeseen ja työt jatkuu ilman säätämistä 8)

31
Laitealue / Vs: Macbookkiin Ubuntu (pelkästään)
« : 20.07.07 - klo:14.20 »
Ymmärtääkseni Linux, myös Ubuntu, toimii Applen koneissa varsin hyvin. Niiden rauta kun pysyy varsin muuttumattomana jopa vuosia, niin kehittäjillä on aikaa laitetella laitteet toimimaan. Etenkin nämä uudet Macbookit toiminevat varsin hyvin (3d-kiihdytys, wlan, äänet), kun perustuu Intelin rautaan. Uskoisinkin että ainut ongelma saattaa löytyä virransäästöstä. Hibernate, suspend jne voivat temppuilla.

Edit, niin joo. Uudet Macit käyttävät EFI:ä, niin asennus-cd:n boottaamisessa voi joutua säätelemään. Alla yksi ohje:
http://bin-false.org/?p=17

32
Yleistä keskustelua / Vs: Esittele distrokokoelmasi
« : 19.07.07 - klo:18.01 »
Onhan nuita linux-romppuja kaapit pullollaan, mutta ainut Linux jolla voin jo kehua on Redhat 5.2 loota, jossa on paksu manuaali ja kolme romppua, asennus-cd, lähde-cd ja sitten yksi cd-täynnä kaupallisia Linux ohjelmia, eli taitaa olla jotain WordPerfectiä, c++ kääntäjiä ja vaikka mitä. Sillä paketilla tuli aloiteltua Linux-kikkailut 8)

33
Oppaiden kehittäminen / Vs: mpd + ncmpc toimintaan
« : 16.07.07 - klo:16.35 »
Gentoon Wikipediasta löytyy myös varsin pätevä ohje, joka toimii aika suoraan Ubuntussa, ohje on englanninkielellä tosin  :)
HOWTO MPD

34
En kaipaa, Opensync synkronoi kalenterit ja musiikin saa siirrettyä bluetoothilla helposti  8)
Nokia PC-Suite on muutenkin niin kauhea tekele, että ihan pelolla odotan millaisen he tekisivät Linuxille  ;D

35
Itselläni on MPD kaappipalvelimella, joka on kytketty stereoihin. MPD:tä ohjailen ssh-yhteyden ylitse ncmpc:llä.  ;D

Edit, niin joo. Audio-CD:tä tarkoitus soittaa. Siihen ei taida MPD kyetä, vaikkakin kaikkea muuta toistaakin  :(

36
Laitealue / Vs: Feisty PS3:lle
« : 05.07.07 - klo:16.44 »
Näytönohjaimestakaan linux ei käytä kaikkea.

Joo, todellakin 3D-tukea ei taida löytyä PS3 Linuxille. Ja työpöytäkäytössä muistinpuute voi iskeä. Mutta kyllähän tuossa, esim MythTV toimii, niin saa kunnon videotuet ja kone ymmärtää verkkojaot ongelmitta  8)

37
Jos haluaa välttää päivittämistä, niin yksi idea olisikin asentaa ArchLinux tai Gentoo. Molemmat päivittyvät niin sanotusti juoksevasti, eli puolen vuoden välein ei julkaista uutta versiota, vaan uudet paketit löytyy suoraan paketinhallinnasta. Näin toimien, esimerkiksi kerran viikonlopussa ajamalla uusimmat paketit saisi jatkuvasti ajan tasalla olevan käyttöjärjestelmän, eikä tarvitsisi miettiä parin vuoden päästä, että taas pitäisi uusi versio asentaa.
Kuitenkin, tälläinen ratkaisu on sitten suunnattu sellaiselle, jolla on aikaa, esimerkiksi se 3 tuntia viikonlopussa päivityksille. Ja joskus voi käydäkin niin, että suuren päivityksen jälkeen sattuu eteen jokin ongelma jonka ratkaisussa tuhlaantuu päivä tai kaksi  ;D

38
Toimiiko muut 3D-tilaa käyttävät ohjelmat? Kaatuko esimerkiksi Tux Racer?

Oletko kokeilla ihan Ubuntun repoista tullutta Blenderiä, antaako saman virheen? Kun cd /home/ubuntu/Desktop/b3d viittaisi, että olet asentanut Blenderin jollain muulla kuin apt-getillä

39
Shell! Windowsin Command Com on yksi lelu verrattuna *Nixien komentokehotteisiin.  8)

40
Loistavaa jos YouTuben videot toimii, edes jotenkin näin aluksi. ;D 8)

Sivuja: 1 [2] 3