Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikk0

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28
21
Sekin tietenkin auttaisi jos kertoisit että mitä toi kokonaisuudessaan tekee (tuon findin olen koittanut ohjata tekstitiedostoon niin sen tiedän), mutta miten tuo xargs käsittelee sitä?
Tuosta xargsin käytöstä sen verran, että se on vain suunniteltu nopeuttamaan toimintaa. Ilman sitäkin tämän saa toimimaan.

find-komennon voi määrätä suorittamaan muitakin toimintoja kuin löydettyjen tiedostojen tulostamisen. Jos komennolle antaa -exec-parametrin, niin se suorittaa halutun käskyn joka kerran kun hakukriteereihin sopiva tiedosto löytyy.

Esim: sudo find /video/ -type f -exec chmod {} 664

Tuossa komennossa find ajaa chmod komennon aina kun se löytää tiedoston. Tuo {} laajennetaan kulloinkin löydetyksi tiedostonimeksi. Voipi muuten olla, että tuon joutuu kirjoittamaan muotoon \{\}, jotta bash ei laajenna sitä itse...

Ongelma on siinä, että find kutsuu joka tiedoston kohdalla tuota chmod-komentoa suorittamaan nuo oikeuksien muuttamiset ja jää odottamaan että chmod saa hommansa hoidettua ennen kuin etsii seuraavan tiedoston. Jos sinulla on 100000 pikkutiedostoa tuolla, niin homma käynee aika hitaasti.

Siksi on xargs, joka ottaa vastaan ison kasan findin löytämiä tiedostonimiä ja syöttää ne isoissa erissä tuolle chmod-komennolle. En tiedä kuinka monta tiedostoa xargs käsittelee kerralla, mutta lopputulos on joka tapauksessa se, että chmod-komentoa kutsutaan huomattavasti harvemmin ja homma nopeutuu.

chmod taitaa olla vähän huono esimerkki tässä, mutta kuten tässä englanninkielisessä viestissä mainitaan, niin esim. grep-komennon kanssa nopeusetu lienee aika paljon suurempi.

Tämä vain mainitakseni, että ei tuo xargs sinänsä mikään välttämätön ole ja voithan juhhe1 vaikka kokeilla miten tuo toimii sinulla käyttäen tätä -exec-versiota.

Mikko

22
Sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Joko kokeilet vaihtoehtoista asennus-cd:tä, joka on tekstipohjainen ja jossa näyttötilojen tunnistus toimii joissain tapauksissa varmemmin, tai säädät käsin asetustiedostoa.

Jos valitset jälkimmäisen tavan, niin tässä hieman opastusta:

Kun järjestelmä on käynnissä, paina Ctrl+Alt+F1, niin pääset tekstitilaan. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, niin pääset kirjautumaan sisään.

Komenna
Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_backup
sudo nano /etc/X11/xorg.conf

Nano on tekstieditori, jolla pääset katsomaan ja muokkaamaan tuota asetustiedostoa. Etsi sieltä kohta jossa puhutaan resoluutioista ja muokkaa niitä haluamiksesi. Lisäohjeita ja vinkkejä ainakin alla olevissa viestiketjuissa:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=68.0
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=4837.0

23
Onko hiiri langaton vai hännällinen malli?

Langattomiin hiiriinhän jää virta vaikka koneen sammuttaakin, mutta eiväthän nekään nyt normaalisti jatkuvasti loista. Mutta kun hiirtä liikuttaa, niin se aktivoituu ja leditkin menevät päälle.

Langallinen hiiri saa virtansa piuhaa pitkin koneesta, joten sen ei tosiaan pitäisi olla päällä jos kone on sammutettu.

Mikko

P.S. Palautettiinpa meillä työpaikalla ihan langallinenkin hiiri atk-tukeen, kun käyttäjä epäili että siitä oli patterit vähissä kun se ei toiminut kunnolla... että näin ;-)

24
Itselläni oli pitkään kaksi rikkinäistä pakettia, nimittäin gstreamerin firefox-plugin ja joku toinen siihen liittyvä...
Ongelma ei ratkennut ennen kuin poistin tuon pluginin ja vaihdoin tilalle xine-pluginin.

Mikko

25
Laitealue / Re: piirisarja
« : 14.09.06 - klo:13.35 »
No jos oikeasti noista kahdesta valitsisi, niin VIA:sta on kyllä jäänyt laadukkaampi kuva. Edelleen mutua, mutta niinhän nämä aina...

26
Laitealue / Re: piirisarja
« : 12.09.06 - klo:11.15 »
Molemmat taitavat toimia (kannettavassani on sis ja entisessä pöytäkoneessa via).

Itse valitsisin kuitenkin nforce:n Amd:n prossulle ja Intelin oman piirisarjan niiden prossuille.
Ihan vaan mutu-tuntumalta  ;)

Mikko

27
Tämän kampanjan kohdalla vaarana on se, että Ylen johtajien roskapostisuodattimiin tulee sääntö 'siirrä roskakoriin jos viestin otsikko on XXX'.
Lukevat varmaan viisi ensimmäistä viestiä ja loput suodatetaan pois.

Laitoin silti oman nimeni tuonne, sillä pakkohan sitä on yrittää!

Mikko

28
Laitealue / Re: Kun USB laite liitetään systeemiin ...
« : 11.09.06 - klo:11.12 »
Ensimmäisenä mieleen tulee hotplug.

Katsopa jannen viesti seuraavasta ketjusta, niin etköhän saa lisätietoja: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=1476.0

Mikko

29
Laitealue / Re: Taas poltto-ongelmaa
« : 11.09.06 - klo:11.04 »
Minulla tuli yhden CD-RW -levyn kanssa vastaava ongelma, eli sitä ei millään meinannut saada tyhjennettyä.

Tämä mysteeri ratkesi sillä, että RW-levyssä luki 'for high speed drives' (4-12X). Minulla on sen verran vanha comboasema, että se taitaa tukea näiden RW-levyjen osalta vain 2X-nopeutta...  :P

Tosin mistään en taida saada sitä tarkistettua, sillä itse asemassa tai sen mukana tulleissa manuaaleissa ei tuosta nopeudesta puhuta mitään!

Mikko

30
Laitealue / Re: hiiren valinta (K)Ubuntuun
« : 09.09.06 - klo:01.28 »
No itse en sitten saanut tuota Labtecin hiirtä toimimaan sulavasti edes Resolution-optiota säätämällä. Kokeilin myös SampleRatea muuttaa, mutta ei sekään auta...

Eli se lähtee myyntiin kaverille jolla on Windows ja antiikkinen näppis + langallinen hiiri. Minä menen kauppaan ja ostan Logitechin kuten alun perin oli tarkoituskin.

Mikko

31
Huomasin juuri erään mielenkiintoisen ongelman Ubuntussa.

Jos käyttäjän salasana sisältää skandeja (esim. ä), niin graafinen sisäänkirjautumisruutu ei hyväksy salasanaa, eli käyttäjä ei pysty kirjautumaan sisälle! Kuitenkin tekstitilassa (Ctrl+F1) pääsee kirjautumaan tällaisellakin salasanalla.

Näin voit kokeilla asiaa:

Avaa Järjestelmä -> Hallinta -> Käyttäjät ja ryhmät
Luo uusi käyttäjä:
  tunnus: testi
  salasana: käyttäjä
Paina ok ja kirjaudu ulos

Nyt kun yrität kirjautua sisään käyttäjänä testi, niin eipä onnistukaan, vaan gdm valittaa väärästä salasanasta tai käyttäjätunnuksesta.
Painamalla Ctrl+F1 aukeaa komentokehote, joka myös odottaa kirjautumista. Kirjoittamalla tänne käyttäjäksi testi ja salasanaksi käyttäjä pääset sisälle järjestelmään.

Tämä on testattu kahdella eri järjestelmällä ja molemmat käyttäytyvät samoin. Mistäköhän moinen johtuu ja pitäisikö raportoida bugina?

/etc/X11/xorg.confissa on näppäimistön asettelu ihan suomalainen:

Koodia: [Valitse]
Section "InputDevice"
        Identifier      "Generic Keyboard"
        Driver          "kbd"
        Option          "CoreKeyboard"
        Option          "XkbRules"      "xorg"
        Option          "XkbModel"      "pc105"
        Option          "XkbLayout"     "fi"
EndSection

Mikko

32
Laitealue / Re: hiiren valinta (K)Ubuntuun
« : 08.09.06 - klo:13.19 »
Kiitos  ;D

Kokeillaan. Juuripa tämä 800 dpi tämä mainostaa tuon resoluution olevan, joten illalla nähdään miten käy...

33
Ei, kyllä se käynnistyy ihan itsestään kun järjestelmän laittaa päälle.

Mutta juuri nuo graafiset ohjelmat jotka havaitsevat ympärillä olevat avoimet verkot (eli tuo skannausominaisuus) ja osaavat automaattisesti vaihtaa verkkoa, eivät oikein tahdo toimia tämän rt2500 ajurin kanssa yhteen. Ongelmana näissä on juuri tuo salaustuen puute, eli mitään WEPiä kummoisempaa ei pysty käyttämään.

Toki jos WEP itselle riittää, niin ei pitäisi tulla mitään ongelmia (kaiketi...).

Mikko

34
Mielestäni tuo -ls optio ei toiminut edes käsipelillä kun sitä koitin. Se laittoi muistaakseni johonkin tiedostojen polkuihin liikaa / merkkejä (esim. /home/juhhe1//blaablaa.txt)

Enpä ole kyllä ihan varma että toimivatko nuo -ls ja -print0 yhdessä miten hyvin... Mitä luin man-sivulta, niin siinä sanottiin että -print0 tulostaa aina tiedostonimet siinä muodossa kuin ne ovat ja -ls käyttää aina kenoviivaa erikoismerkkien yhteydessä. Mitenköhän käytännössä toimii noiden yhdistäminen. Nyt en voi tarkistaa, kun en ole linux-koneella  ::)

Aika kummaa kun testailin tuota cron juttua niin tuli tälläinen eteen, että jos olen serverillä sisällä ja suoritan seuraavan toimeenpiteen:
Koodia: [Valitse]
$ find /video/ -type d -print0 | xargs -0 chmod 2755
chmod: changing permissions of `/video/': Operation not permitted
$ sudo find /video/ -type d -print0 | xargs -0 chmod 2755
chmod: changing permissions of `/video/': Operation not permitted

Mutta kun tein skriptin tuosta ja ajan sen cronilla niin se toimii hyvin. Mikähän tuon tekee?
Ja muilta koneilta ajettuna tuo komento toimii (eli siis paikallisesti NFS jakoon), mutta tuolta serveriltä ajettuna suoraan tohon liitettyyn osioon se ei toimi. Taisi tulla aika epäselvästi sanottua tuo, mutta toivottavasti ymmärrätte :)
Se miksi tuo käsipelillä ajettu komento ei toimi, johtuu siitä että sudo on väärässä paikassa. Nyt find-komento suoritetaan pääkäyttäjän oikeuksin, mutta xargsia ei. Eli sinulla ei ole normaalikäyttäjänä ole oikeuksia muuttaa rootin omistaman /video-hakemiston oikeuksia.

Koitapa seuraavaa, sen pitäisi toimia serveriltäkin ajettuna:

Koodia: [Valitse]
$ sudo find /video/ -type d -print0 | sudo xargs -0 chmod 2755
Se miksi komento toimii cronilla, johtunee siitä että silloin se ajetaan pääkäyttäjän oikeuksin.

Tällainen jäi ihmetyttämään kun luin uudelleen ensimmäistä viestiäsi:
Palvelimen /etc/exports näyttää /video/ kohdalta tältä
Koodia: [Valitse]
/share 192.168.0.11(rw,sync)
Mikä tuo /share on? Miksi siinä ei lue /video?

35
Laitealue / Re: hiiren valinta (K)Ubuntuun
« : 08.09.06 - klo:08.56 »
Itselläni Labtecin langaton tuppaa nykimään. Winkussa toimii hyvin.

USB vai ps/2?, joillekkin hiirulaisille voi joutua lisäämään "vauhtia" esim. mx1000 ovat tarkempia ja jos xserver jättää muutaman välistä niin nykymistä voi esiintyä.

Osaatko antaa lisäneuvoja. Miten tähän lisätään vauhtia? Jos tarkoitat Asetukset -> Hiiri -ikkunasta löytyvää nopeuden ja kiihtyvyyden säätöä, niin ei vaikuta mitenkään. Myöskään protokollan vaihtaminen ei auta (kokeiltu ImPS2 ja ExplorerPS2 tjst.).

Itsekin nimittäin ostin Labtecin ultra-flat wireless desktopin (ps/2), kun sattui olemaan ainoa paketti mitä kaupassa oli (ja vielä edullinen ja hyvännäköinenkin). Mutta hiiri siis tökkii tosi pahasti. Näyttää siltä kuin sen sijainti ei päivittyisi kuin ehkä 5 - 10 kertaa sekunnissa...

Vein paketin kokeeksi töihin ja täällä tämä toimii Windows NT:ssä ihan heittämällä. Tosin täälläkään hiiren rulla ei toimi (vaikka se Ubuntussa toimikin), joten ei tätä voi kyllä oikeasti suositella kenellekään. Paketissa tosin luki että Designed for Windows XP, mutta niinhän niissä aina...

Mutta jos tämän nyt saisi toimimaan virittelemällä, niin olisin ihan kiitollinen neuvoista.

Mikko

36
Kiitos raimo  :D

Alunperin itselläni ei tuossa skriptissä ollut $USER-kohtaa lainkaan, vaan asiat hoidettiin siten, että ensin luotiin manuaalisesti touch-komennolla aikamerkki ja sitten skriptissä muutettiin sellaisten tiedostojen oikeudet halutuiksi jotka oli luotu tuon aikamerkin päivittämisen jälkeen ja viimeiseksi päivitettiin aikamerkki touchilla.

Toimi muuten hienosti, mutta digikamerasta ladatut kuvat oli päivätty silloin kun kuvat oli otettu, joten hiemankin kauemmin kamerassa lojuneet tiedostot eivät muuttaneet oikeuksiaan...

Jos tämän haluaa tehdä palvelimelle cronin kanssa ajettavaksi, niin parasta varmaan on antaa sen muuttaa kaikkien tiedostojen oikeuksia mitä tuolla hakemistossa on. Käyttäjän mukaanhan niitä ei silloin voi rajata ja tämä aikaleimakin on hieman kyseenalainen, kuten tässä digikuvien tapauksessa.

Eli yksinkertaisesti vain:

 find /palvelimen_jaettu_kansio_tähän/ -type d -ls -print0 | xargs -0 chmod 2775
 find /palvelimen_jaettu_kansio_tähän/ -type f -ls -print0 | xargs -0 chmod 664

Näin tulee nämä erikoismerkit ja välilyönnitkin hoideltua. Pitäisi toimia.

37
find-komento tulostaa kaikki löytämänsä tiedostot, jotka täsmäävät hakukriteereihin (käyttäjä nykyinen käyttäjä, tiedoston tyyppi joko tavallinen tiedosto (f) tai hakemisto (d)). print0-parametri saa aikaan sen, että myöskään erikoismerkkejä sisältävät tiedostonimet eivät aiheuta ongelmia.

Tuloste ohjataan putkea (|) pitkin seuraavalle komennolle, joka on xargs. xargsin parametri -0 tarvitaan, jotta se osaisi käsitellä oikein tuolla print0:lla tulostettuja nimiä. xargs ei sinänsä tee muuta kuin lukee standardisyötettä ja suorittaa sieltä löytyville tiedostonimille annetut tehtävät. Tässä tapauksessa nuo tehtävät ovat niiden tiedostojen (tai hakemistojen) oikeuksien muuttaminen halutuiksi.

Jos tiedostoja olisi vähän, ei koko xargsia tarvittaisi, mutta näin se toimii varmemmin.

Mikko

38
Laitealue / Re: Taas poltto-ongelmaa
« : 07.09.06 - klo:11.14 »
Minulla tuli yhden CD-RW -levyn kanssa vastaava ongelma, eli sitä ei millään meinannut saada tyhjennettyä. Lisäksi Ubuntu näytti levyn olevan tyhjä, vaikka siellä oli kyllä tavaraa.

Piruuttani kokeilin tuota myös läppärissä ja siinä se tyhjeni ilman ongelmia. Molemmissa koneissa kuitenkin Dapper ja suurin piirtein samat ohjelmat...  ???

Itse sain virheilmoituksen ohessa jotain varoituksia siitä että cdrecord olisi asenettu suid root -tilassa, tai jotain vastaavaa. Käyttäjällä oli kaikki mahdolliset oikeudet mitä Käyttäjien hallinta -työkalulla voi antaa. Samassa koneessa polttaminen on kyllä muuten onnistunut ja kyseinen levykin on joskus toiminut, joten välillä nämä hommat ovat vaan hieman liian mystisiä selvitettäviksi...

Mikko

39
Emolevy käyttää nforce4-piirisarjaa, joten verkkokortin pitäisi ainakin toimia suoraan... Katsopa Järjestelmä -> Hallinta -> Verkkoasetukset (tai jotain vastaavaa) mitä se näyttää ja koeta aktivoida verkkokortti.

Äänien kannalta kannattaa, jos mahdollista, imuroida (vaikka toisella koneella) uusimmat ajurit suoraan netistä.

Tällaisen löysin netistä Googlella: http://www.ubuntuforums.org/archive/index.php/t-11121.html
Luulisi että Dapperissa olisi sen verran uudemmat ajurit että jos tuo ei ole ihan suljetun lähdekoodin juttuja, niin löytyisi jo ihan suoraankin...

Mikko

40

Ei tarvitsekkaan, löysin huuto.net tuon a-link kortin jossa on rt2500 piiri.


Tämä kortti on muuten mainio ja sen saa näillä ohjeilla toimimaan jopa salatuilla yhteyksillä (siis muillakin kuin WEP), mutta yhdenkään graafisen verkkotyökalun kanssa en ole rt2500:ttä saanut toimimaan edistyneemmillä salausasetuksilla...  >:(

Mikko

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 28