Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - mikk0

Sivuja: [1] 2 3 ... 28
1
Laitealue / Vs: Nokia Internet Stick CS-15 toimimaan
« : 13.05.10 - klo:23.22 »

2
Ubuntun kehitysversio / Vs: OpenOffice.org 3.0.0
« : 26.11.08 - klo:23.33 »
OOo 3.0 löytyy paketteina täältä - VAIN Ubuntu 8.10 - EI Ubuntu 8.04.1.

https://launchpad.net/~openoffice-pkgs/+archive

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Paketit on poistettu toistaiseksi niiden bugisuuden vuoksi, mutta odotan mielenkiinnolla koska saataisiin takaisin ehjät ja toimivat versiot.

Mikko Saarinen

Lisäys:
Eipä sinänä haittaa vaikka lisäisi jo sources.list -tiedostoonsa tämän pakettivaraston:
Koodia: [Valitse]
deb http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu intrepid main
Sitten kun toimivat paketit sinne saadaan, niin asentaminen käy helposti synapticilla/aptitudella/apt-getillä...

3
Tervepä taas  :D

Pitkään aikaan ei olekaan tullut foorumilla pyörittyä, mutta kun asensin vaihteeksi Ubuntun uudestaan (puolen vuoden välein tapahtuva rituaali  ;D), niin tulipa tätäkin ohjetta taas vilkaistua.

Muuten edelleen ihan relevantti Gnomen suhteen, mutta tuo asetustiedosto oli vaihtanut paikkaa (muutkin olivat sen huomanneet ja muutin myös alkuperäistä ohjetta sen osalta).

Ihmetyttää ettei Ubuntussa vieläkään tule vakiona mitään vastaavaa ratkaisua kuin Windozen jaettu kansio, jota tässä lähinnä lähdettiin hakemaan... Tosin niin kuin usein käy, niin mielestäni tämä on parempi kuin Windowsin versio, kun oikeudet saa määrittää vapaasti ottamalla ryhmään mukaan vain ne keille uskaltaa muokkausoikeudet antaa  :D Kaikille muille tulee sitten lukuoikeudet.

Itse en ole todella pitkään aikaan käyttänyt KDE:tä tai mitään muutakaan kuin tätä tuttua ja turvallista Gnome-pohjaista Ubuntua, joten en osaa auttaa siinä miten nämä hommat Kubuntun tai Xubuntun puolella toimivat. Periaattessa kansioiden luominen ja niiden oikeuksien säätäminen ovat samoja ja tuon chmod-pätkän voisi laittaa skriptiksi ja luoda sille pikakuvakkeen josta sen saisi halutessaan ajettua. Jos siis ei löydä kohtaa johon koodin kirjoittamalla se tulisi ajettua automaattisesti uloskirjautumisen yhteydessä...

Mikko

4
No etpä ole yksin ongelmasi kanssa  :(

Itselläni koneen sisäinen ralinkin langaton verkkokortti (Network controller: RaLink RT2500 802.11g Cardbus/mini-PCI (rev 01)) näyttää myöskin signaalin vahvuudeksi nollaa, eikä yhdistä millään.

Hassuinta on se, että kun surffaan toisella koneella Buffalon AirStationin Client Monitor -sivulle, jossa näkyvät kaikki tukiaseman kanssa yhteydessä olevat koneet, niin se näyttää langattoman verkkokortin MAC-osoitteen ja näyttää myös että authentication passed - eli verkon salasana olisi oikein. Ainoastaan Lease IP Address -kenttä on tyhjänä, eli kone on siis yhteydessä tukiasemaan, mutta ei vain osaa hakea IP-osoitetta langattoman verkon kautta  ???

Mitään hajua ei tällä hetkellä ole siitä mistä tämä johtuu.

Mikko

5
Laitealue / Vs: Ulkoiset USB-kiintolevyt Ubuntussa
« : 16.05.07 - klo:11.29 »
Itselläni ainakin tuon usb-kiintolevyn kanssa kävi niin, että levyn juureen ei voi kirjoittaa kuin root. Eli siihen ei mikään user id:n muuttaminen auta.

En lähtenyt säätämään sen kummemmin, kuin tein rootina tuonne alihakemiston, jonne annoin kaikille käyttäjille oikeudet, niin nyt tavaraa voi kopioida molempiin suuntiin. Levyn irrotukseen liittyvää ongelmaa tämä ei tietenkään poista.

Eli vaikka näin (päätteellä, olettaen että levyn nimi on DATA):
Koodia: [Valitse]
cd /media/DATA
sudo mkdir pub
sudo chmod 777 pub

Nyt pitäisi levyltä löytyä hakemisto pub, jonne kaikilla on luku- ja kirjoitusoikeudet  ;D

Jos haluat jalostaa ideaa, niin voit luoda myös erilliset hakemistot eri käyttäjiä varten ja antaa vain heille kirjoitusoikeudet kyseisiin hakemistoihin, eli vaikkapa:
Koodia: [Valitse]
cd /media/DATA
sudo mkdir mikko
sudo chown mikko mikko
sudo chmod 755 mikko

Tämä muuten ei toimikaan fat-levyillä, vaan esim. ext (2/3) tiedostojärjestelmää käyttävillä osioilla. Osioita voit muokata vaikkapa fdisk-komennolla, tai cfdiskillä, joka on kenties hieman helppokäyttöisempi.

Windowsia varten ei välttämättä tarvitse jättää omaa osiotaan, ellei halua, sillä on olemassa ajureita, joilla Windowsin saa lukemaan ext-osioita. Esim. osoitteesta http://www.fs-driver.org/ löytyy sellainen.

6
Laitealue / Vs: Ulkoiset USB-kiintolevyt Ubuntussa
« : 30.04.07 - klo:19.33 »
Itsellänikin usb-tikut ja puhelin toimivat ihan hyvin.

Kuitenkin tämä usb-kiintolevy tökkii yritettäessä irrottaa taltiota. Johtuuko se sitten siitä, että se on jaettu kahteen eri osioon, vai siitä että osiot on alustettu eri tiedostojärjestelmiksi, niin en tiedä.

Mitään muutoksia en ole tehnyt koneen asetuksiin ja mielestäni tämä toimi ihan hyvin Dapperissa Edgyssä. Täytynee avata bugiraportti ja katsoa mitä tästä sanotaan.

Edit:
bugiraportti on näköjään jo tehty: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-mount/+bug/108643

7
Laitealue / Vs: Ulkoiset USB-kiintolevyt Ubuntussa
« : 30.04.07 - klo:17.51 »
Uusimmassa 7.04 -vesiossa törmäsin ongelmaan jota ei mielestäni ollut Dapperissa.

Minulla on USB-levy, joka on jaettu kahteen eri osioon (vfat ja ext3). Kun tökkään piuhan kiinni koneeseen, niin molemmat osiot löytyvät ja ne myös mountataan automaattisesti.

Mutta kun yritän irrottaa osioita (Poista asemasta -komennolla), niin kuvakkeet häviävät hetkeksi työpöydältä ja ilmestyvät saman tien takaisin. Samalla saan ilmoituksen että Taltiota ei voida poistaa asemasta.

Kun yritän päätteeltä irrottaa osioita, niin tulos on seuraavanlainen
Koodia: [Valitse]
mikko@mini:~$ umount /media/LINUXBACKUP
umount: /media/LINUXBACKUP ei ole tiedostossa fstab (etkä ole root)
mikko@mini:~$ sudo umount /media/LINUXBACKUP
Password:
mikko@mini:~$ sudo umount /media/WINBACKUP/
mikko@mini:~$

Eli sudolla onnistuu, mutta ei muuten.

Haluaisin myös tietää onko tämä turvallinen tapa, vai voiko jotain tietoja jäädä kirjoittamatta levylle?

Mikko

8
Laitealue / Vs: Linuxia tukeva kännykkä?
« : 29.03.07 - klo:11.21 »
SonyEricsson W850i toimii myös massamuistilaitteena ja tiedostot siirtyvät sujuvasti tietokoneen ja puhelimen välillä usb-piuhaa pitkin. Jotain ongelmia tosin tuottaa mp3-tiedostojen id-tagit, sillä joistain Ubuntulla ripatuista biiseistä artistien ja kappaleiden nimet jäävät vajaaksi (tyyliin Nightw / On / Dark Chest o, kun tietokoneella näkyy Nightwish / Once / Dark Chest of Wonders).

Bluetoothia ja kalenterin / osoitekirjan synkronointia en ole vielä kokeillut, kun en ole saanut yhteyttä muodostettua koneen ja luurin välille, mutta sekin on työn alla.

9
Tuli hommattua SE W850i ja kysymyksiä olisi nyt enemmän kuin vastauksia.
Tuntuu että vielä tässä vaiheessa tämän bluetooth-tuen asentaminen Ubuntuun ei ole ihmisen hommaa. Pitää säätää useampaakin asetustiedostoa, yms.

Aloitetaan ihan alusta:

2. Konfigurointi
2.1 Jos käytät Gnomea
/etc/bluetooth/hcid.conf
Koodia: [Valitse]
pin_helper /usr/bin/bluez-pin;
security user;
Jätetäänkö tiedosto muutoin ennalleen ja mihin kohtaan tuo pin_helper-rivi tulee? Vai onko tarkoitus, että tiedosto ei sisällä kuin nuo kaksi riviä?

2.3 Puhelimen lisääminen
Muokka tiedostoa: rfcomm.conf
Koodia: [Valitse]
rfcomm1 {
  bind yes;
  device 00:00:00:00:00:00; # Puhelimen MAC
  channel 2; # Kuunneltava kanava
  comment "kannykka 1"; # Puhelimen nimi
}
Onko kyseessä tiedosto /etc/bluetooth/rfcomm.conf, vai luodaanko tiedosto käyttäjän kotihakemistoon vai miten?
Entä mistä tuon kanavan voi tietää?

Tämän jälkeen pystyt siirtämään tiedostoja kännykästä tietokonelle ja tietokoneelta kännykkään.
Tuo onnistuu gnome-bluetoothilla tai kdebluetoothilla.
Koodia: [Valitse]
mikko@mini:~$ gnome-bluetooth
bash: gnome-bluetooth: command not found
Eli millä ihmeen gnome-bluetoothilla?

Itse asiassa puhelimen puolelta tietokone löytyy, mutta se kysyy salasanaa. Salasanaksi ei kuitenkaan kelpaa tiedostossa etc/bluetooth/hcid.conf määritetty pin-koodi 1234. Miksi ei?
Koodia: [Valitse]
# Default PIN code for incoming connections
        passkey "1234";

Kuten arvata saattaa, niin tästä aiheesta olen nyt täysin pihalla...  :D
Anteeksi tyhmyyteni, mutta kuten sanottua, niin tässä asiassa ei olla vielä Ubuntun moton "Linux for human beings" tasolla...

Mikko

10
Sama ongelma itselläni.
Ei toimi sudona, eikä käyttäjänä.

11
Nyt kävi niin, että Javasta on näköjään ilmestynyt uusi versio, mutta tämä ei päivitäkään siihen automaattisesti, vaan se pitää hoitaa käsin.

Eli sieltä päätteestä taas:
Koodia: [Valitse]
sudo aptitude update
sudo aptitude remove sun-java5-jre sun-java5-plugin
sudo aptitude install sun-java6-jre sun-java6-plugin

Että tällaista =)
Mikko

12
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Vista
« : 03.03.07 - klo:00.01 »
Todellinen syy useimmille peruskäyttäjille ostaa / warettaa Windows on kuitenkin se, että pelit pitää saada pyörimään. Yrityksillä tietysti vielä parempia syitä, kun kaikista ohjelmista ei Linux-versioita ole ja muutenkin ammattitaito on suunnattu enemmän Windows-puolelle.

Habbon lisäksi ihan nämä normaalit WoWit ja muut toimivat kuitenkin paljon paremmin ihan Windowsilla kuin jollain emulaattorivirityksellä (vaikka wine ei olekaan emulaattori  ;)). Sitten kun DirectX10:ä vaativat pelit yleistyvät, niin se voi olla liian iso pala jopa Cedegalle. Tosin Cedegallakaan en ole vielä saanut toimimaan Babylon 5 - I've found her -peliä. Uutta B5 peliä, joka tulee mm. uudella MB:n huvi- ja hyötyrompulla en ole vielä edes testannut. Se perustuu kuitenkin avoimeen koodiin, joten olkaa hyvä vaan ja vääntäkää siitä Linux-versio jos siltä tuntuu. Kelpaisi minulle  ;D

Mitä tulee dvd-ohjelmiin ja muihin ei-vapaita koodekkeja vaativiin mediatiedostoihin, niin Ubuntussa ollaan sillä tiellä mitä itse olen toivonut jo jonkin aikaa (tosin tämänkin tekniikan takana on Linspire, mutta yhtä kaikki): http://www.ubuntu.com/news/LinspirePartnership

Käytännössähän tuo tarkoittaa sitä, että jos esim. dvd:tä tai mp3:sia ei saa laillisesti katsoa/kuunnella avoimilla ohjelmilla (molemmat patentoituja), niin tehdään mahdolliseksi ostaa ohjelmat tai koodekit millä nämä saadaan näkyviin. Kaupallisista versioista on sitten kaikki lisenssit maksettu ja niitä voi hyvällä omallatunnolla käyttää. Samalla ilmeisesti helpotetaan tällaisten asentamista - jos vain omistaa luottokortin  ;)

Vistassakin noiden eri versioiden hinnaneroa voi osin selittää sillä, että Premiumissa on jo suoraan mukana DVD:n katseluun soveltuvat ohjelmat, joista on jollekin täytynyt jotain maksaakin. Tosin tuo DRM-systeemi vesittää koko ideaa multimediakoneesta, mutta tähän suuntaanhan on jo pitkään oltu menossa (muistaakseni puhetta jo foorumin alkuaikoina uuden tekijänoikeuslain yhteydessä).

Maailma on kuitenkin kaupallinen paikka ja niin kauan kuin kaikki eivät avoimia tiedostomuotoja käytä, niin pelkillä avoimilla ohjelmilla ei pitkälle pötkitä. Siksi täytyy sopeutua tai luovuttaa kokonaan. Onneksi sentään enenevässä määrin näitä avoimia tiedostomuotoja käytetään, mutta sellaista aikaa tuskin tulee, että jossain musiikkiverkkokaupassa myytäisiin kappaleita ogg-muodossa ja kauppa vieläpä toimisi pelkällä selaimella, käyttöjärjestelmäriippumattomasti (ja vaikka tulisikin, niin minä kyllä ostan musiikkini ihan CD-levyinä, kiitos vaan ;)).

Mutta tosiaan Vista tuntui jossain vaiheessa kokeilemisen arvoiselta, mutta jos jotkut pelit vaativat dual boottia, niin ehkä sitten mieluummin XP kuin Vista. Muutenhan sitä ei kotona tosiaan tarvita ja dual boot nyt muutenkin nostaa verenpainetta, mutta minkäs teet. Pelikonsoleillekaan ei juuri avaruuslentosimuja / Baldur's gateja julkaista, vaikka aika paljon hyvää tavaraa sielläkin puolella on.

Mikko

13
Laitealue / Linuxia tukeva kännykkä?
« : 02.03.07 - klo:21.23 »
Eli ilmeisesti aika moni puhelin antaa siirtää tiedostoja koneelle/koneelta bluetoothin tai usb:n kautta, mutta miten on synkronoinnin laita (osoitteet/kalenteri)?

Jos itselläsi on luuri joka mielestäsi toimii loistavasti Ubuntun kanssa yhteen, niin ilmoittele mikä puhelin on kyseessä. Näin helpotat minun ja muiden uutta puhelinta tarvitsevien ostosreissua  :)

Kiitos,
Mikko

14
Laitealue / Vs: Bluetooth ja linux
« : 02.03.07 - klo:15.29 »
Kyllähän tuo varmaan avoimessa tilassa kantaisi kauemmaskin, mutta sisätiloissa väliin tulee aina seiniä ja muuta vastaavaa. Kaiketi myös muut sähkö- ja radiolaitteet aiheuttavat pientä häiriötä, joka tiputtaa tuota maksimikantamaa.

Markkinointimiehillä taitaa lisäksi olla vähän joka asiassa omanlaisensa mittayksiköt  ;)

Mikko

P.S. Kiitos tiedoista, sillä itsekin olen lähdössä usb-bluetooth-tikkuostoksille ja täältä löytyi (taas) kaipaamani tieto  :D

15
No nyt kun olette (toivottavasti) saaneet bluetooth-yhteyden muodostettua ja tiedostoja siirrettyä puhelimen ja koneen välille, niin tahtoisin tietää miten toimii synkronointi Evolutionin ja puhelimen kalenterin kanssa.

Toimiiko esim. OpenSyncillä, vai jollain muulla ja onko ylipäätään eroja eri valmistajien puhelinten välillä? SonyEricsson / Nokia / Samsung. Jos kellä on hyviä tai huonoja kokemuksia, niin kertokaa ihmeessä, sillä uusi puhelin olisi hankittava lähiaikoina, mutta en vain tiedä minkä ottaisi... SonyEricsson W850i, Nokia 5500 (series 60) tai Nokia 6233 (series 40) tuntuvat parhailta vaihtoehdoilta tällä hetkellä.

16
Laitealue / Vs: SonyEricsson w810i
« : 27.02.07 - klo:14.26 »
Tuliko puhelimet hommattua ja miten on toimivuuden laita?

Itselläni harkinnassa SonyEricsson W850i, joka ainakin toimii usb-massamuistina, mutta mitenköhän on synkronoinnin laita. Vaatiiko se Outlookia tai SE:n omaa ohjelmaa ennen kuin rupeaa pelittämään?

17
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Bluetooth synkronointi
« : 27.02.07 - klo:14.24 »
Onkohan kellään kokemusta Nokia 5500:n tai SonyEricsson 850i:n toimivuudesta. Ainakin Nokialainen tukee SyncML:ää, joten eikö tuolla pitäisi onnistua? Ericssonin sivuilla ei ole mitään teknisiä yksityiskohtia, mutta siellä sanotaan vain että synkronointi, pc. Tekniikasta ei sinänsä ole mitään hajua että mitä tuo käyttää ja vaatiiko se SE:n omaa ohjelmistoa PC:n puolella...

Lisäksi molemmat puhelimet saa toimimaan usb-massamuistina, joten eikö tuo takaa ainakin sen, että kaikki muukin tavara on helposti siirrettävissä puhelimen ja Ubuntu-koneen välillä?

18
Laitealue / Vs: RT2500 toimimaan Edgyssä? (ratkaistu)
« : 14.02.07 - klo:11.26 »
Heips.

Saatko Wireless Assistantilla yhdistettyä jos otat salauksen käyttöön? Se nimittäin kiinnostaisi... Ei viitsisi kaupungissa / kerrostalossa käyttää suojaamattomia langattomia verkkoja.

Mikko

19
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu on huono käyttis
« : 11.11.06 - klo:08.32 »
Joo eipä tämä vielä toimi ihan itsestään.

Minäkin jouduin virittämään xorg.confin kuntoon saadakseni oikean resoluution käyttöön - täytyy myöntää että tästä Ubuntussa on puutteita näissä graafisissa säätötyökaluissa, sillä näytön asetuksia ei oikeasti voi säätää kuntoon samalla lailla kuin Windowsissa tai SuSessa. Mikään dpkg-reconfigure xxx -komento ei ihan vastaa sitä että klikataan hiirellä kakkosmonitori käyttöön ja valitaan oikeat ajurit yms. Tosin täytyy myöntää että noita ajureita ei sitten tarvitse metsästää pitkin internetiä, vaan ne tulevat mukana (no, poikkeuksena nuo atin binääriajurit...).

Toinen missä on puutteita on erilaisten tiedostomuotojen käsittely. Mutta tämäpä ei ole vapaan käyttöjärjestelmän vika, vaan nuo prkleen patentit estävät joidenkin video- tai äänitiedostojen käytön ihan laillisesti. Tosin näitäkin rajoituksia pystyy kiertämään aika hyvin, täytyy vaan tietää miten.

Tuohon akuuttiin tiedon puutteeseen auttaa esim. Ubuntu-tutuksi-wikikirja ja ihan tuo Ubuntun oma ohje, joka löytyy yläpaneelista. Jo nuo luettuaan on paljon viisaampi ja avautumisen tarve vähenee huomattavasti. On tässä silti vielä puutteensa, mutta kehitys kehittyy ja minä en ainakaan ole vaihtamassa yhtään mihinkään =D

Vielä jos voisi toivoa, niin pelintekijät voisivat alkaa huomioimaan pikku hiljaa meitäkin...

Mikko Saarinen

20
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Flash player
« : 11.10.06 - klo:21.51 »
Juu. Suuri osa sivustoista on siirtynyt käyttämään flashin versiota 8 tuon 7:n sijaan. Se kuulemma on paljon parempi. Tällaisille sivustoillehan voi tietysti antaa palautetta ja kertoa että nämä rajaavat Linux-yhteisön käyttäjäkunnan ulkopuolelle. Ehkä sillä on jotain vaikutusta asiaan, tai sitten ei. Alla esimerkki palautteesta jonka lähetin blip.tv-sivustolle, sekä heidän vastauksensa, joka antaa viitteitä siitä että toivoa on tuon 9-version suhteen:

Lainaus
On 10/8/06, Mikko Saarinen wrote:

        In case you haven't heard, the flash player 8 isn't available for Linux.
        I know it's not your fault, but until the situation changes, it would be
        preferable to use version 7 or some alternative (such as Real media).
       
        Thanks,
        Mikko Saarinen

Hi Mikko,

We're aware that Flash 8 isn't available for Linux yet.  We made the move to Flash 8 because it offers an order of magnitude (or two) improvement over Flash 7 video.  While our Flash video isn't watchable in Linux, we always make the original version of the video available for viewing on blip -- so you can just use our video format dropdown (right under the video) to choose the WMV, QT or MPG version of the video which you should be able to watch using mplayer or vlc.

We've been in very close contact with Adobe about the issue of Flash 8 for Linux, and they assure us that they're almost ready to ship Flash 9 for Linux -- it's in pre-release testing right now.

For what it's worth, I'm a gentoo user, and I feel your pain.

Yours,

Mike
Co-founder, blip.tv

Sivuja: [1] 2 3 ... 28