Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pttk

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 53
41
Debiania on käytetty jo ennen kuin käyttöjärjestelmä nimeltä Ubuntu oli olemassakaan mutta Ubuntu on minulla onnistunut
syrjäyttämään Debianin koska tahdon kokoajan uusia tai päivitettyjä linuxin osia käyttöön ja se onnistuu helpommin kun ubuntu päivittyy puolen
vuoden välein.

sellasta käyttistä kuin ubuntu tai debian ei oo olemassa. Linux ydin on se käyttis ja löytyy sen nimine käyttis kuin linux. Sitte linux käyttistä käyttäviä systeemejä löytyy joita onpi erilaisia distroja kute debian ja siitä johdettu ubuntu. Ja aina ku puhutaa linuxista pitäisi puhua vai käyttiksest eli siitä ytimestä eikä sanoa että asentelee linuxin komponentteja kun asenteleekin muita softia.

Piti vaa tarkentaa kun ihmiset ei tiedä mikä linux iha oikeasti onpi ja puhuvat linuxista vaikka tarkottavat jotai muuta. Sentää perusjutut ihmiset alkaa oppii että kun ne asentaa firefoxii nii eivät sano että asentavat gimpin komponentteja. Sama juttu se on linuxin ja kaikkie muide softien suhtee. Kiitos eikä pahal!

Ite otan debiani palvelimii ja työpöydälle koska vaa. Se vaatii säätöö työpöydällä jos haluaa samat kuin ubuntussa. Silloi alottelijoide kannattaa pysyy ubuntussa ja ku taidot karttuu nii siirtyä debiani käyttäjäksi. Kun sanotaa että ubuntu on niille jotka eivät osaa oppia ja halua alkaa käyttämää debiania on aika tarkkaa sanottu. Ei siinä vikaa mutta oppimine ei ole helppoa vaa aikaa vievää asiaa.

Kyllä Debian on tässä se äiti!   :)

Ja vaatii vähän enemmän opiskelua kuin Ubuntu "oman kokemuksen mukaan".  Mutta linux on aina linux oli Jakelu mikä hyvänsä.    Alla linkissä vähän historiaa!!!!!      :)

                            http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=11863.0

42
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun rinnalle XP ?
« : 24.11.09 - klo:00.13 »
XP;n asennuksen alustuksineen pitäisi aina "jyrätä" / kirjoittaa "mbr" uudelleen mutta alla pientä yhteenvetoa!!!!

Se on tuo microsoftin järjestelmänlataaja jonka windows kirjoittaa asennettaessa Master Boot Record,siin  =  MBR. Emolevy tunnetusti lukee kiintolevyn MBR:n aina bootissa, jos bootattava laite on kiintolevy.. (" Voi tietenkin olla jostain jostakin syystä korruptoitunut").

Helpoin tapa korjata, on tehdä windowsin repair asennus, kone käynnistymään BIOS;ista CD;ltä ja bootataan XP; levy sisällä sitten recovery tila eli tuo ns, DOS sellainen.

Ja siellä on C:\> eli siihen C:\>fdisk C: /fixmbr    Jos sotain syystä ei onnistu niin.....

Etsi itsellesi jostain bootattava DOS levyke, vaikka tuolta (win98 käynnistyslevyke kelpaa tähän).

                                    http://www.bootdisk.com/

Boottaa käynnistyslevy ja aja
fdisk /mbr
komento. Tuon pitäisi käytännössä toimia.

Jos pääset jotenkin käsiksi Microsoft Recovery Consoleen, niin siellä toimii myös komennot fixboot tai fixmbr.

Win2k ja myöhemmissä versioissa enää oikeata "DOS,ia" ole ollut sitä vain eri tavoin simuloidaan "koentoriviksikin voi nimittää.""

"""Koneesi saattaa hyvinkin tarvita tuolle SATA levylle ajurit""" Mikä on oikea ajuri sitä en tiedä " = merkkikone"""

Mutta linkissä esimerkki: http://en.kioskea.net/s/Fujitsu%20MHT2060BH-sata%20driver%20XP

PPS; Tarkista että kaikki kaapelit on varmasti oikein kiinni ja käynnistysjärjestys oikea, enempää tietämättä minä en tiedä kuin nuo kaksi konstia muuttaa "mbr" windowsin tajuamaan muotoon.   Tuo pitäisi tapahtua myöskin automaattisesti asennettaessa esim, XP uudelleen.

Mutta joskus olen itsekin joutunut turvautumaan jopa tuohon  win98 käynnistyslevykkeeseen joidenkin ns, merkkikoneiden kanssa.

1.)  Kaapelit varmasti kiinni!

2.) Käynnistysjärjestys BIOS,sista oikea

3.) Ylläolevia tapoja kokeiltu eikä kolmesta vaihtoehdosta mikään toimi " alan epäilemään että 1.) kiintolevyssä tai 2.) muualla on jotain rautapohjaista häikkää.

4.) Käynnistysjärjestyksen ollessa oikea XP;n asennuslevyn / asennuksen  pitäisi kirjoittaa "mbr" & kaikki muukin osioitaessa yli.  Tuli koitettua tuossa illanmittaan.  "Ainoastaan merkkikoneissa voi esim,BIO,sissa olla joku vipu mikä estää tai "hidastaa em, toimenpiteitä".

43
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Default Resoluutio
« : 23.11.09 - klo:14.44 »

Voipi olla etten ymmärrä ollenkaan, mutta hiiren oikealla roskakorin ym kuvakkeen päällä täppä pois kohdasta lukitse paneeliin.

Sitten raahataan hiiren vasemmalla oikeaan kohtaan ja taas hiiren oikealla lukitse paneeliin kun kuvake on kohdallaan.

44

Järjestäytyneitä infosivuja tuskin monia on, satunnaisia keskustelunpätkiä & oivalluksia siellä täällä.

Tämä on kait paras:  https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport/

Tosin sielläkään ei tietoa kovin uusista härpäkkeitä välttämättä ole.

45
Kait se on todettava, että tohon kannettavaan en ainakaan helpolla saa asennettua ajanmukaista Ubuntua. 9.10 ja 8.04.3 cd- ja alternate versiot kokeiltu, mutta ei. 7.04 asentui, mutta en saanut sitä päivitettyä yhtään, kun ei mukamas löytänyt paketteja (tai mitä se nyt sitten etsikään).

Alternate-asennuksella pääsin jo aika pitkälle (sekä 9.10 ja 8.04.3). Jumittui molemmissa kohtaan:
Lainaus
Valitse ja asenna ohjelmia
xx%
Valmistellaan gnome-applets-data

Tuo ilmoitus tuli tuosta 8.04.3 yrityksestä.


Voiko kovalevyn viallisuus estää asentamisen, vaikka koneessa alun perin oli täysin toimiva LTS versio?

Musta tuntuu, että tää oli nyt tässä. Ehkä vien koneen johonkin liikkeeseen tarkistettavaksi ja mahdollisesti asennukseen, josko siitä kuitenkin vielä sais jonkinlaisen pelin.

Voi tietenkin mikäli kovalevy on viallinen, mutta olen itse asentanut 8.04,sen hyvin huonolle kovalevylle ja asennus onnistui.

Välimuistiakin on riitävästi itselläni on tässä 8.04.3,sessa nyt 512Mb ja toimii suht mukavasti.  Koita 8.04 liveCD;nä toimiiko niinkuin pitäisi "ettei ole vikaa muualla".  Mikäli toimii niin yritä saada ennen asennusta " jopa ennen osiointia kiintolevy puti puti tyhjäksi"

Itselläni jokin versio " 7.04 tai 7.10 ei suostunut asentumaan ennenkuin sain putsattua kiintolevyltä edellisen osioinnin kaikki tähteet" tein sen muistaakseni version 6.06 levyllä.  Nyt kun olen päättänyt että tätä konetta en edes yritä päivittää tuoreempaan versioon.   Tähän 8.04,seen asti päivittelin ja taistelin kaikki väliversiotkin mutta nyt päivitän vasta versioon 10.04 jos silloinkaan.

46
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mokkula ei löydy
« : 20.11.09 - klo:15.19 »

Enpä ole noiden kanssa joutunut taistelemaan.

Mutta olisiko tuosta ketjusta mitään apua vai oletko jo kokeillut?

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22493.0

47

Ei toimi noilla 220/270 hiluilla muuten, kaikki Suomessa myydyt Huaweit toimii Ubuntussa.
Pitää vaan asentaa. Toi satakuuskymppinen tarvii omat hilut.

Ja jos oikein muistan niihinkin piti yhdelle riville tehdä joku "muutos tai poisto".

48
No joko vinouma sai flash,in asennettua, alla kuvakaappaus kuinka teet sen adopen sivulta. 

http://get.adobe.com/flashplayer/

Tuli vähän iso kuva mutta suonette anteeksi, mikäli tätä ennen on jotain flash,in tapaistakin koneella kehotan poistamaan ennen tämän asennusta.

Elikä kun olet valinnut tuon  .deb ubuntu 8.04+  niin painat sitä keltaista kohtaa.

PS; Mikäli ei asennu suoraan vaan tulee työpöydälle "ruskea laatikko" tuplaklikkaa sitä niin pitäisi asentua flash,in asentaakseen ei komentoriville tarvitse mennä ollenkaan voi asentaa kolmella eri tavalla menemättä sinne.  Ja mikäli apua haluaa turha täällä foorumilla on linuxia/ ubuntua mollata. Kaikki me olemme joskus jostakin aloittaneet & ilman tätä foorumia ei itsekään tulisi linuxia käytettyä!.[ylläpito on poistanut liitteen]

49
Siis  "Hardy" kuten minulla nyt tässä.

Järjestelmä  --> Ylläpito --> Synaptic-pakettienhallinta  -- Sieltä etsi ( eli kiikarinkuva)  kirjoita siihen flash ( adobe-flashblugin ) pitäisi löytyä mikäli pakettilähteet kunnossa.  Jo pitäisi osata itse loput. Elikä kun haluamasi paketti löytyy maala se eli ruksi listaan, sitten ylärivissä on teksiti  paketti näpsäytä sitä ja valitse   paketti asenna.

Sieltä kiikarin alta löytyy myös paketti  "ubuntu-restricted-extras".
 
Mikäli tuo flash ei löydy sen saa asennettua myös täältä.

http://get.adobe.com/flashplayer/

Select version to download kohdasta valitset Ubuntu 8.04+

50
Etköhän helpoimmalla pääse kun lataat  live/asennusCD .ison & poltat siitä levykuvan jolla kokeilet mitä laitteita kyseinen jakelu koneestasi löytää.  Ja mikä toimii & mikä ei.

 http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html

 http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen  <-  Tuolla myös kokeile levyltä ohjeet.

Mikäli ei ole CD asemaa voi ladata USB tikkuversion / asennuksen kokeilemiseen.  LiveCD tilassa koneellesi ei tehdä mitään muutoksia eli turvallinen tapa testata kuinka koneessasi mahdollisesti toimii.  Mikäli tuon jälkeen ei toimi kysy täällä foorumilla apua "Mahdollisimman tarkalla ongelmankuvauksella".

Seuraavaakin on hyvä tutkiskella!

 http://wiki.ubuntu-fi.org/

Niin ja noin 1 gigan prossu   512Mb -1 Gb välimuistia   4 - 10 Gigan kiintolevy. Tuossa tärkeimmät.

Lisäys edelliseen siis pyörii pienmmillä tehoilla kuin "XP"  Saa pyörimään työpöytäympäristöä ym vaihtamalla kevyempiin paljonkin pienemmällä raudalla kuin XP;n mutta se asia ei nyt ole päällimmäisenä "vaan se että kokeilet" kuten tuossa ylhäällä kehoitin sinua tekemään.

51
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kammo? Eräs episodi....
« : 15.11.09 - klo:14.17 »
Kuinka moni tietää mikä on käyttöjärjestelmä?

Kuinka moni tietää mikä käyttöjärjestelmä heidän koneessaan on?

Kuinka moni tietää että käyttöjärjestelmän voi vaihtaa?

Jos kaikissa kaupassa myytävissä koneissa olisi linux kaipaisiko kukaan widowsia?

Eivät kaipaisi koska eivät osaisi!, "Käytännössä nyt tilanne on toisinpäin"

52
Taitaa olla kovin bugiset SiS,in ajurit. ?

Mutta koitas kirjoittaa päätteeseen:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
Sanooko mitään?

Itselläni on SIS,n näytönohjainpiiri ja näkyy tuolla ajurit oli kyllä tässä "Hardyssä" & "Lennyssä" mutta sinulla taitaa olla niin tuore Ubuntu ettei tuolla näy kait mitään. Alla pala omasta xorg,conf,istani.

Koodia: [Valitse]
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Boardname "SiS Real661F"
Busid "PCI:1:0:0"
Driver "sis"
Screen 0
Vendorname "SiS"
EndSection

Ja tässä komennon:

Koodia: [Valitse]
lspci
Tulosteesta pala.

Koodia: [Valitse]
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter

Eli minulla ajurit oli jo kernelissä mutta ne löytyivät graafisella työkalulla "displayconfig-gtk" mitä valitettavasti ei tämän 8.04.4 version jälkeen ole ollut käytettävissä.

53
Kirjoita päätteessä:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
Kysyy salasanaa joten kirjoita se, sitten aukeavasta ikkunasta etsi seuraava kohta ja laita virkistystaajuudet siihen.

Elikä SectionMonitor kohta:

Koodia: [Valitse]
Section "Device"
   Identifier   "Device0"
   Driver      "intel"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   HorizSync        30.0 - 83.0
   VertRefresh     55.0 - 75.0
EndSection

Section "Screen"
   Identifier   "Screen0"
   Monitor      "Monitor0"
   Device      "Device0"
   DefaultDepth 24
   SubSection "Display"
        Depth    24
        Modes   "1280x1024_75" "1280x1024" "1024x768"
   EndSubSection
EndSection


Elikä tämä kohta:

Section "Monitor"
   Identifier   "Monitor0"
   HorizSync        30.0 - 83.0
   VertRefresh     55.0 - 75.0
EndSection

Siihen nämä:

  HorizSync        30.0 - 83.0
   VertRefresh     55.0 - 75.0


Vai mitä tarkoitit?      "nm  tarkoitti noita kahta riviä luulisin"


54

Mitä sanoo päätteessä komento:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/fstab

Kysyy salasanaa joka pitää kirjoittaa vaikka mitään ei tule näkyviin.

55
Voisit koittaa luoda uuden modelinen  näyttö antaa kait myöden  "1280x1024  & 75khz vertikaalivirkistystaajuutta"

Elikä:

Koodia: [Valitse]
sudo xrandr --newmode  1280x1024_75
ja

Koodia: [Valitse]
sudo xrandr --addmode VGA-0 1280x1024_75

"Tuon 75  tilalla voisi koittaa ensin 60 että ei näyttö vaan pimahda. ja en satavarma pitääkö tuo alaviiva olla tuossa mukana ei muista"

Ja tuo kait pitäisi laittaa tännekin xorg.conf,in Section "Screen,iin"mikäli ei ole kautta tule.

Eli komento:

Koodia: [Valitse]
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
Koodia: [Valitse]
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "Configured Video Device"
Monitor "Configured Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
              Modes        "1280x1024_75 "800x600"
EndSubSection
      End Section

Tai:

Koodia: [Valitse]
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
Device "Configured Video Device"
Defaultdepth 24
SubSection "Display"
Depth 24
Virtual 1400 1050
Modes "1280x1024@60" "1400x1050@60" "1280x960@60" "1024x768@43" "1024x768@60" "1024x768@70"     "800x600@60"     "800x600@75" "800x600@72" "800x600@56"  "640x480@60"
EndSubSection
EndSection

En voi vannoa että toimii mutta jotenkin näin, parempia ohjeitakin voi tulla.

Sitten vielä voisi yksinkertaisesti kokeilla:

Koodia: [Valitse]
xrandr -s 1280x1024
Mutta kuten sanoin parempiakin ohjeita voi tulla, koska saattaa olla että en ymmärtänyt asia kaikiltaosin ihan oikein.

56
 
Tuo "/var/log" koita komennolla.

Koodia: [Valitse]
gedit /var/log/Xorg.0.log
Ei taida yksinään tämä  "/var/log/Xorg.0.log" antaa muuta kuin tuon minkä tänne pastesitkin.

Edit!:  "nm"  kerkisi ensin tuo gedit käy hyvin     :)

57
ehkä olen normaalia tyhmempi. Luin noi kaikki ohjeet läpi, ja on printattuna....

Kuuluuko tämän systeemin ilmoittaa että koneessa ei ole käyttöjärjestelmiä?
Jos valitsen, asenna rinnakkain, asentaako se mielivaltaisesti jollekin levylle?

Eli  EI kuulu  ilmoittaa että koneessa ei ole käyttöjärjestelmiä, "MIKÄLI koneeseen on jo asennettuna esim, windows käyttöjärjestelmä" toin tuosta sinun tapauksesta en uskalla sanoa mitään koska varsinaisesti käyttis on ensisijaisesti kait C:llä = sda1. Tuleeko sinulle edes suurinpiirtein samanlainen kuva kuin malli?. Eli jos valitset asenna rinnakkain valitset sillä liukusäätimellä ubuntulle tilaa kuten yllä se asentaa itsensä siihen.

Edellisen viestin linkissä  http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen_Windowsin_rinnalle   missä tuo sini,vihreä / ruskeapalkki  on alla toinen kuva joka tulee jokakerta kun käynnistät koneen ja siitä valitset käynnistettävän käyttöjärjestelmän nuolinäppimellä ja entterillä. Mikäli et valitse mitään käynnistyy oletuksena 10 sek päästä Ubuntuun " toki järjestys voidaan muuttaa mutta siitä myöhemmin jos tarvis".

Tulihan turistua toivottavasti saat edes jotain selkoa!   :)

PS; Tyttären koneessä Ubuntu on asennettu   XP = IDE master "sda" levyllä  ja Ubuntu ide  slave levyllä "sdb" elikä asennettaessa, kun kysyi mihin asennetaan kohteeksi annettiin   sdb  ja hyvin toimii. Tuo Grub,in eli käynnistyslataajan se musta kuva tulee siinäkin asennuksessa aina kun kone käynnistetään & sama nuolinäppäin entterihomma valitaan käynnistettävä käyttöjärjestelmä.

 

58
Niin mikäli luit tuon kokonaan: http://wiki.ubuntu-fi.org/Asentaminen_Windowsin_rinnalle

Niin.  Jos sinulla ei ole käyttämätöntä tilaa valitse muuta osion kokoa ja käytä vapautuvaa tilaa (vanhempi kuin Ubuntu 9.04) tai asenna rinnalle (Ubuntu 9.04 tai uudempi) ja pienennä yhtä osioista saadaksesi lisää tilaa. Pienennä osiota ainakin 5 GB saadaksesi tarpeeksi tilaa asennettavalle järjestelmälle sekä omille tiedostoillesi ja asetuksille.Tuossa kuvassa on alunperin kaksi osiota winukalla sininen  on  C:  ja vihreä  D:   Mutta  linux näyttää ne  sda1  ja sda2

Elikä mikäli sinulle tulee yhtään samanlainen kuva niin tuolla liukusäätimellä ( voi sinulla olla kuvan alareunassa ) valitaan win D: osiolta  eli linuxissa   sda2   tilaa  mihinkä Ubuntu asennetaan = tuo ruskeanvärinen osio.

Kunhan luet huolella nuo linkit & mitä niissä lukee niin ei pitäisi olla ihan mahdoton homma. Mikäli saat nyt siellä olevat "kamat siirrettyä C: asemalle = sda1  tai lisäksi ihan D: = sda2 alkuun, mieluimmin väliaikaisesti C: asemalle jos pitää jotain ylipäätänsä siirtää ja eheytä ne win osiot ensin niin pitäisi onnistua. Mutta lue nuo ohjeet ja toimi niiden mukaan ajatuksella kuten kuvasta näät aina on mahdollisuus peruuttaa takaisin mikäli et laita eteenpäin tai ok.
 [ylläpito on poistanut liitteen]

59
No perskules miks siellä hannaa, niin tämän olet asentanut Adoben sivulta eli tuon .deb jne paketin.

http://get.adobe.com/flashplayer/

Onko sinulla deb paketinasentaja siinä jakelussa olemassa, niin ja ennen asennusta täytyy kaikki muu flash,iin viittaavakin poistaa. Itselläni tuo asentui heittämällä molempiin lennyyn että hardyyn.    ???

Niin ja tuo on asennettuna?

Koodia: [Valitse]
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras

60
 
Ettei sinulla nyt vaan hannaa tällainen kuin  swfdec? Voisi koittaa vaikka tuollaista komentoa.

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get remove swfdec-mozilla
Ja  asentaa sen flash,in sitten uudelleen mikäli tarvis.  Itselläni näkyy olevan Adobe flash-player 10  ja hyvin toimii youtube sivut.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 53