Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JayJay

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13
41
Jos asennat paketin java-1.6.0-openjdk-plugin, niin toimiiko sillä? Tuollaisia paketteja mitä yritit poistaa, ei enää Fedorassa olekaan.

Asensin ehdottamasti paketin ja sitten asetin sen käytöön aloituksen toisessa linkissä olevalla ohjeella:
Koodia: [Valitse]
/usr/sbin/alternatives --config java
Käynnistin Firefoxin uudestaan - ei toimi.

42
Jotain vinkkiä aiheeseen tai voinko jotenkin tuottaa lisätietoa avun antamisen helpottamiseksi?

43
Moi,

Tulipa jälleen aika laittaa Sampopankki toimintaan Fedora 14:sta. No, seurasin alla olevat topicit
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=36329.0
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=33984.0

Jälkimmäisen kanssa, jossa siis on varsinaiset ohjeet, tuli jo sellaisia ongelmia, että kun käytin ohjeen komentoa
Koodia: [Valitse]
yum remove java-1.7.0-icedtea java-1.7.0-icedtea-plugin, tulostui seuraava litania:

Koodia: [Valitse]
Loaded plugins: fastestmirror, langpacks, presto, refresh-packagekit
Adding en_US to language list
Setting up Remove Process
No Match for argument: java-1.7.0-icedtea
Loading mirror speeds from cached hostfile
 * fedora: ftp.funet.fi
 * rpmfusion-free: lnx.apollo-hw.ro
 * rpmfusion-free-updates: lnx.apollo-hw.ro
 * rpmfusion-nonfree: lnx.apollo-hw.ro
 * rpmfusion-nonfree-updates: lnx.apollo-hw.ro
 * updates: mirror.leaseweb.com
No Match for argument: java-1.7.0-icedtea-plugin
No Packages marked for removal

Tämän jälkeen yritin kuitenkin edetä ohjeessa ja jatkaa ensimmäisen linkin ohjeen mukaan ja käynnistin myös selaimen uudestaan, mutta Sampopankin verkkopankki vain ei toimi. Mikä nyt neuvoksi?

RATKAISU:
Seurasin juylin alempana kertomaa ohjetta osoitteessa:
http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f14.html#java

44
Oikein! Sieltä saattaa lähteä uusi liike käyntiin. Ja se liike toivottavasti leviää myös muualle - jostain on lähedettävä liikkeelle. Julkisuutta vain ja paljon, niin saavat ihmiset enemmän ajattelemisen aihetta, eikä asia kuulosta enää niin paljoa edellä aikaansa olevien nörttien turhalta mäkätykseltä.

45
Mahtavaa että ubuntu on pikkuhiljaa hilaamassa itseänsä suomessa tuetuksi ja tunnetuksi käyttöjärjestelmäksi. Siitähän tämäkin elisan ohje kertoo.

Taino... ylipäätään Linux-jakelut

46
Yleistä keskustelua / Elisa mobiilikaista asennusohjeita
« : 18.01.11 - klo:23.13 »
Onko kukaan pistänyt merkille, että Elisan sivuille on mobiilikaistan asennusohjeisiin ilmestynyt myös Linux Ubuntun muodossa? Hyvä, että alkavat ottaa huomioon.

http://www.elisa.fi/asiakastuki/199.43/elisa-mobiililaajakaista/6751/asennusohjeita/

47
Tarvitsen tosiaan RT-kerneliä ja ulkoista rautaa äänikortin muodossa.

Tuolla reaaliaikaisella RT-kernelillä ei mitään tekemistä alkuperäisen tiedosto-oikeuksien kanssa.
Linux/Unix -jakeluissa on mahdollisuus telmiä omistaja/ryhmä/muut - oikeuksien kanssa, silloin kun halutaan samoja osioita/hakemistoja/tiedostoja käyttää eri käyttöjärjestelmissä.
Tietenkin kussakin järjestelmissä käytettävä rauta tai softat on saatava toimimaan kussakin järjestelmässä erikseen, jos taidot siihen riittävät - tai ohjelmistot on kuhunkin käyttöjärjestelmään asennettavissa.
Data voi olla yhteistä kussakin järjestelmässä, kunhan joistakin spesifisitä konfiguroinneista erikseen puhuta.

Aivan. Tällä kommentillani vastasinkin tuohon Ganymedesin virtuaali-ideaan.

48
Kiitos kaikille vastauksista ja Ganymedekselle erityisen monipuolisista vaihtoehdoista. Äkkiseltään suo Samba-vaihtoehto soitti jotain kelloa päässä. Pitää tosiaan tutkia tarkemmin, nyt kun tietää vaihtoehtoja ja valita niistä sitten. Kertoilen tuloksista.

Tarvitsen tosiaan RT-kerneliä ja ulkoista rautaa äänikortin muodossa.

49
...
Ehkäpä niitä ei sitten vain saa toimimaan molemmissa jakeluissa nikottelematta.

... jollei tuo toiminut, kokeilitko?, niin voihan käyttää tiedostojärjestelmää jossa ei ole käyttäjien tunnistusta. Tunnen vain windows-puolen vaihtoehdon: fat32 (jossa on 4 GB:n rajoitus per tiedosto, joka ei ehkä sovi sinulle). Tai sitten käytät tiedostojärjestelmää, jossa käyttäjätunnistus toimii huonosti :NTFS. Nimittäin NTFS-levyllehän voi lähtökohtaisesti kirjoittaa - ehkäpä muuttamisetkin toimivat?

Toisaalta, voihan ext3:llakin tiedostojen suojaukset muuttaa sellaisiksi, että kaikilla on kaikki oikeudet.

Anteeksi, olin hieman epäselvä. En siis vielä ehtinyt kokeilla, enkä kyllä heitä kirvestä kaivoonkaan. Kirjoittelen tänne heti kun testaan.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Mielimausteenne?
« : 02.01.11 - klo:23.42 »
Erilaiset chilit tuoreina, jauheina, kastikkeina, valkosipuli, suola, mustapippuri, rakuuna, inkivääri, basilika... ja vaikka mitä muuta sopivaa aina sattuu noiden vakioiden jälkeen käteen kaapista.

51
Lähtökohtahan on tietenkin se, että käytössäsi on yksi pääkäyttöinen käyttöjärjestelmä. Mahdollisesti muitakin, joita kokeilet - ja virittelet toimimaan - pääkäyttöjärjestelmäsi ohella.

Paitsi, jos tarvitset jotain hieman spesiaalia toista käyttötarkoitusta varten. Fedora on ihan hyvä työkalupakki, jossa on kuitenkin keskinkertainen vasara. Sen takia käytän vasarointiin AVLinuxia. :)

52
Juu ja siis kyseessä ei ole home-osio, se on jo hoidossa, eikä toisesta pidä siinä päästäkään toiseen. Kyseinen osio on ihan tavallinen dataa sisältävä levyosio. Ehkäpä niitä ei sitten vain saa toimimaan molemmissa jakeluissa nikottelematta.

53
Tarkoitin siis lähinnä sitä, että kun nyt teen Fedoran puolella vaikka hakemiston tai jonkun tiedoston, ei minulla riitä oikeudet muokata sitä AVLinuxin puolella ja päinvastoin. Levyosio näkyy ja kuuluu ihan ok molemmissa. Onko mitään patenttiratkaisua, vai pitääkö joka tiedoston oikeuksia ronkkia tiedostokohtaisesti aina uuden tiedoston tehdessään?

54
Kun käytössäni on Fedora 14 ja AVLinux, niin en parempaakaan paikkaa keksinyt tälle melko geneerisen tason asialle. Tai ainakin kuvittelen asian olevan periaatteellisesti sama jakelusta riippumatta. Asiaan...

Eli miten voin tehdä data-isiostani sellaisen, että teinpä sitten hakemiston tai tiedoston kummassa tahansa jakelussa, niin voisin sitä myös muokata ja muuttaa kummassa tahansa jakelussa?

55
Joo, hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta täältäkin kaikille!

56
Yleistä keskustelua / Vs: ei ubuntusta maaseudulle
« : 25.12.10 - klo:15.42 »
Onko lts-versiolla muuten ollut ongelmia mokkuloiden kanssa?

Ubuntu 10.04 LTS:ssä ei ole minkäänlaista tukea uusimmille modeemeille. Ongelman ainakin osittain korjaavia paketteja (usb-modeswitch) ei ole edes asennuksessa mukana ja virallisista lähteistä löytyvätkin ovat ikivanhoja.

Täysin susi distro.
'

Jos mokkulat LTS-versiossa tökkii, niin se on kyllä todellakin huono homma helppokäyttöisyyttä ja vaivattomuutta etsivän käyttäjän kannalta.

57
Yleistä keskustelua / Vs: ei ubuntusta maaseudulle
« : 25.12.10 - klo:11.19 »
@Illu
Tässä  yritetään käsittääkseni selittääkin juuri sitä, ettei kannata käyttää väliversioita, jos hakee vakautta. Väliversiot ovat lähinnä kehitysversioita seuraavaa lts-versiota silmällä pitäen sen käytön valinneiden tuella. Tuotantokäyttöön suositellaan lts-versiota ja tämä ainakin aiemmin luki Ubuntu Suomen sivuilla - kaikesta päätellen ei tarpeeksi selkeästi.

Onko lts-versiolla muuten ollut ongelmia mokkuloiden kanssa?

58
Tuota kehuivat jollain maccipalstalla

http://www.yellowdoglinux.com/

Pitäisköhän tuota sitten kokeilla, vai yrittää jotenkin ratkaista se näyttö-ongelma ensin. Voihan se tietysti tuurilla toimiakin... Kiitos vinkistä!

59
Debian asentui netinstall CD:ltä boot parametrilla "display=ofonly", mutta ilman mitään graafista työpöytää.

Latasin Crux PPC:n ja boottasin sillä, niin ei tekstipohjaisen aloituksen jälkeen tule näyttöön signaalia. Varmaan jotenkin ihan sama ongelma, joka vaivaa kaikkia toimiani...

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 13