Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JayJay

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13
21
Mikä tuosta viimeisen palstan listasta se sun kone on - siis L350 - ST2101, * ST2701, jne.?

22
Yleistä keskustelua / Vs: Mikä Skypen tilalle?
« : 11.05.11 - klo:10.12 »
Niin, kuten tuolla yllä mainittiinkin, niin eikös noihin avoimiin protokolliin - kuten SIP - pitäisi voida käyttää mitä tahansa softaa. Eli jollain toisen palvelun accountilla pitäisi voida soittaa esim. Ekiga-palvelun asiakkaalle? Vai olenko käsittänyt karmaisevasti väärin?

23
Henkilökohtaisten kokemusteni perusteella en suosittelisi Aceria kenellekään, mutta toki voi toimiakin ja vielä hyvin. Minulle ei Acer tuonut kuin murhetta.

Tämä on taas yleistys, joka ei päde kaikkiin malleihin.. Ongelma-malleja on varmasti olemassa monella muullakin valmistajalla kuin vain Acerilla. Itsellä ei ole ollut yhtään mitään ongelmaa tuon Acerin läppärin kanssa, eikä myöskään "Acerin" minipöytäkoneen (Packard Bell Imax Mini).

Juuri muuten luin oliskohan ollut Mikro-PC tai jokin muu alan lehti, että kaikkein huonoimmat arvosanat kannettavien luotettavuudessa ja toimivuudessa saivat Dell ja HP. Kärkipaikkoja pitivät Apple sekä Asus ja se ei luultavasti yllätä ketään. Mutta monen ylistämä Lenovo esimerkiksi oli Acerin kanssa keskikastissa "normaalein arvosanoin".

Mulla oli sellainen parin tonnin Aspire 9500. Totta on, että ei päde joka konemalliin ja yleistäminen ei toimi, mutta enkö ottanutkin tämän huomioon sanomalla, "...mutta toki voi toimiakin ja vielä hyvin"? Aika jännä kuitenkin saada tällaisia kokemuksia malliston high-end koneella ja sitten yrittää ajatella, että kyllä halvemmalla saa paremman kokemuksen... :)

Kuten sanoin, jollekin voi käydä kuin nenä päähän, mutta itse en voi suositella tällä kokemuksella Aceria kenellekään, enkä sitä lausuntoa muuta. Tällä hetkellä itselläni on IBM T60P ja on aivan eri maailmasta suunnittelultaan, kestävyydeltään ja vakaudeltaan Linuxin kanssa - onhan tämä tietysti ovh:ltaan vielä paljon kalliimpi, mutta luulisi parillakin tonnilla jo aika hyvän koneen saavan - paitsi Acerilta. ;)

EDIT: No okei, se ei muuten ollut pieni eikä varsinkaan edullinen läppäri, että ehkäpä se olikin juuri Acerissani vikana, mutta toiminee silti Acerin laadun esimerkkinä.

24
Henkilökohtaisten kokemusteni perusteella en suosittelisi Aceria kenellekään, mutta toki voi toimiakin ja vielä hyvin. Minulle ei Acer tuonut kuin murhetta.

25
Yleistä keskustelua / Vs: Wanhat kunnon ThinkPad-koneet
« : 28.04.11 - klo:18.42 »
Moi,

Mulla on IBM T60P type 2008. Windowsia (XP Pro) en tässä ole paljoa käyttänyt, kun lanasin aika nopsaan Linux-jakelulla sen. Käytän tällä hetkellä Fedoraa 14 ja uusinta AVLinuxia dualbootina. En todennäköisesti ole vaihtamassa ihan kohta. Tuntuu nopeammalta kuin Ubuntu, mutta ei ainakaan aleta vääntämään siitä. :)

Loistavia koneita tuntuu olevan. Äidilleni asensin varmaan 10v. vanhaan T4N-koneeseen Ubuntun minimal-installilla ja siihen LXDE:n, niin käyttipä vielä aika vähän muistia. Muistaakseni vähän vajaa 100Mt vähemmän kuin Lubuntu jostain syystä.

Ennen mulla oli Acer ja ei, en hommaa enää sellaista kuin korkeintaan lapsille ja esiasennetulla tai sitten taatulla käyttöjärjestelmällä. Tämä IBM vain tuntuu olevan Linux-ystävällinen ja kiitos siitä.

Siinäpä se, olen minäkin todella tyytyväinen Thinkpadin omistaja - kannatti maksaa itsensä kipeäksi käytettynä.

EDIT: Siis mieluummin mä tällaisen pari vuotta käytetyn laatukoneen ostan kuin samaan hintaan jonkun uuden laaduttomamman räppänän.

27
Yleistä keskustelua / Vs: Hakkeri vai Krakkeri
« : 27.04.11 - klo:20.55 »
:O Aika herkkää on tulkinta täällä...

EDIT:
Ehkä tässä on kyseessä vanhan, vaikkakin hieman muunnellun, sanonnan kaltainen tilanne: "Kaikki ahvenet ovat kaloja, mutta kaikki kalat eivät ole ahvenia."

28
Trolleille pitäisi antaa linnaa, putkaa, vankeutta oikeuden halventamisesta ja kusettamisesta. Muutenhan ne saavat mellestää ja mellestävätkin ihan rauhassa.

29
Mutta jos Spotifystä puhutaan, niin sehän olisi loistava systeemi, jos kaikki kuuntelisivat kaiken musiikin sen kautta, ja jos rojaltit (0,02 senttiä/kuuntelu) olisivat suuremmat. Spotify mahdollistaa maailmanlaajuisen yleisön, eikä kenenkään tarvitse ostaa mitään saadakseen kuulla uutta musiikkia -> bändi tarvitsee vain tiedon leviämisen ihmisten kautta, ja näin uskoisin myös, että musiikillinen laatu lopulta voittaa.

Kyllä, tulon jakautuessa reilusti, se olisi todellakin loistava systeemi. Se antaa myös Indielle erinomaisen mahdollisuuden tulla esiin.

30
En ole tosiaan musiikkiteollisuuden puolellakaan varauksetta, mutta jotain realismia toivoisi musiikin kuluttajiltakin.

31
Oletteko muuten kukaan pohtineet sitä, mitä tapahtuu vaikka kauppiaalle, joka jakaa loputtomiin ilmaiseksi tavaraa?

Todennäkösesti sitä pidettäisiin jonkinlaisena Jeesuksena tai vastaavana, joka tapauksessa tyyppi hyötyisi siitä älyttömästi julkisuuden ansiosta.
Jos pidetään kiinni siitä, että yhden tavaran luominen tyhjästä / kopioiminen, säilytys ja asiakkaalle jakaminen maksaisi saman verran kun yhden mp3:n internetissä. Tai jos asiakas voisi hiiren painalluksella tilata maidon joka ilmestyy "tyhjästä" jääkaappiin minuutin sisällä, vieläpä niin ettei kukaan menetä tässä tapahtumassa mitään. Muutenhan tossa vertauksessa ei oikein ole mitään järkeä.
Internet on täynnä palveluja jotka jakaa erilaisia tiedostoja ilmaiseksi, ei kai kauppiaalle sen kummemmin kävisi?

Henkilökohtaisesti mulla ei ole mitään Spotifyta tai sen maksullisuutta vastaan. Käytän kuitenkin mielummin palveluja joissa musiikkia voi kuunnella ilmaiseksi. Esim. Grooveshark joka ei mun ymmärtääkseni ole sen laittomampi kuin vaikkapa Youtube.

Tämä vain johtaa siihen, että musiikin tekijät - ehkä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta - ovat varmasti tuomittuja tekemään työtään sivutoimisesti ja se sitten näkyy tarjonnassa. Eipä siinä, jos sitä haluaa... Ei tosiaan biisintekijöillekään se ruoka ilmesty jostain kummallisesti taikomalla.

Sinun mielestäsi riittää, että esimerkiksi yksi ihminen maailmassa ostaa teoksen ja jakaa sen ilmaiseksi netissä ja se on ok, kun eihän se ole keltään pois? Puhutaanhan aineettomasta kauppatavarasta... Kuka sellaisella elää?

32
Ja itsehän palaan kuluttamaan musiikkia samalla tavoin kuin ennen Spotifyä - radiosta. Kai siitä radiosoitostakin artistille leipä tulee, kun kaikki ovat kovasti huolissaan sen määrästä.

Kyllähän sitä muusikkona musanikin jakaisin ilmaiseksi, jos saisin tosiaan käydä kaupasta ilmaiseksi tai mainosrahoitteisesti maitoa jne.
Ennen äänentallennuksen tai radion keksimistä muusikot tienasivat leipänsä konsertoimalla. Onko se nykyisin jo liian vanhanaikaista?

Jokkainen juokoon omiaan, mutta jos haluaa kannattaa uuden ja ei vielä niin paljon rahaa saavaa musaa, niin kannattaisi ennemmin tutustua nouseviin indie-kykyihin. Radiossa kuitenkin soi vain ne samat soittolistat, joita hallitsevat ne sama levy-yhtiöiden sinne masinoimat artistit, jotka kyllä saavat Teosto korvauksensa, kuten pitääkin.

Ennen aikoinaan ei ollut muuten tarjontaakaan ihan näin ylitsevuotavasti, joten konsertoimalla leipänsä tienaaminen oli hyvinkin mahdollista. Ja ei pidä muuten kuvitella, että kaikki artistit tienaavat rahansa kattoon sylkemällä - se on erittäin kovaa työtä ja suurimmassa osassa tapauksia osa-aikaista taiturointia siviilielämän ja musiikkielämän välillä. Kannattaa kokeilla joskus, jos on kovastikin antipatioita "laiskottelevia", mutta silti paljon tienaavia artisteja kohtaan. :)

33
Niin, kukapa sitä nyt musiikista maksaisi. Oletteko muuten kukaan pohtineet sitä, mitä tapahtuu vaikka kauppiaalle, joka jakaa loputtomiin ilmaiseksi tavaraa?

Kyllähän sitä muusikkona musanikin jakaisin ilmaiseksi, jos saisin tosiaan käydä kaupasta ilmaiseksi tai mainosrahoitteisesti maitoa jne.

Ja jos joku meinaa avautua, että se on ammatinvalintakysymys, niin miettikääpä sitä, kuinka kauan tuotetaan ammattimaisesti tuotettua laadukasta musiikkia, jossa sen tuottajilla ei ole mahdollisuutta työskennellä ja kehittää toimintaa päätoimisesti... Niinpä.

Suurin osa kuitenkin haluaa kuunnella musiikkia. :)

Facebookissa pyörinyt lainaus on melko osuva vaikka koskeekin livemusaa:
Lainaus
Mies soitti ohjelmatoimistoon ja kysyi, mitä maksaisi kuusihenkinen bändi keikalle häihin. Myyjä vastasi, että sellaisen saisi parilla tonnilla.

Tilaaja raivostui: – Kaksi tonnia, musiikista? Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Rauhallinen myyjä vastasi: – Tehdäänpä näin: soittakaapa putkifirmaan ja kysykää, paljonko maksaisi kuusi putkimiestä töihin lauantaina kello 17–24. Lupaan, että mitä tahansa he pyytävät, saatte bändin puoleen hintaan siitä.

Kiitos ja anteeksi. :)

EDIT: Ja olettehan te toki pohtineet. Ei ollut tarkoitus olla hyökkäävä.


Siis eihän spotifyssä mitään ilmaiseksi saa, free tilissäkin joudut ne mainokset kuuntelee ja jos parempaa laatua/palvelua haluaa niin muutamia euroja siitä joutuu maksamaan.

Itse luulen että jos spotify olis huono bisnes se olis jo poistunut, sitä sitten voi ihmetellä kyllä miksi artistit saa niin vähän massia noista soitoista taskuunsa vaikka spotify levy-yhtiöiden omistuksessa.

Ja kuten itsekkin sanoit tuosta vertauksesta niin se koski live musiikkia eikä nyt mielestäni sovi tähän spotify asiaan mitenkään.

No asennehan tässä olikin esimerkissä se merkitsevä pointti...

EDIT:
Siis eihän tässä ole kyse siitä, joutuuko kyyneleet silmissä kuuntelemaan ihan mainoksia free-tilillä, kun haluaisi senkin ajan kuunnella musiikkia itse mitään sen enempää maksamatta. :-D

Kuten sanoin, niin mielelläänhän sitä menisi kauppaankin samalla periaatteella ja sitten itkeä, kun pitää katsella tai kuunnella mainoksia. Maksuvälineen vaihtamisen näkökulmasta ilmaista maitoa ei vain ole... Ainakaan vielä.

Mutta jos asenne on se, ettei musaa halua ostaa, mutta haluaa sitä silti kuluttaa, on siinä ehkä jotain ontuvaa...?

34
Niin, kukapa sitä nyt musiikista maksaisi. Oletteko muuten kukaan pohtineet sitä, mitä tapahtuu vaikka kauppiaalle, joka jakaa loputtomiin ilmaiseksi tavaraa?

Kyllähän sitä muusikkona musanikin jakaisin ilmaiseksi, jos saisin tosiaan käydä kaupasta ilmaiseksi tai mainosrahoitteisesti maitoa jne.

Ja jos joku meinaa avautua, että se on ammatinvalintakysymys, niin miettikääpä sitä, kuinka kauan tuotetaan ammattimaisesti tuotettua laadukasta musiikkia, jossa sen tuottajilla ei ole mahdollisuutta työskennellä ja kehittää toimintaa päätoimisesti... Niinpä.

Suurin osa kuitenkin haluaa kuunnella musiikkia. :)

Facebookissa pyörinyt lainaus on melko osuva vaikka koskeekin livemusaa:
Lainaus
Mies soitti ohjelmatoimistoon ja kysyi, mitä maksaisi kuusihenkinen bändi keikalle häihin. Myyjä vastasi, että sellaisen saisi parilla tonnilla.

Tilaaja raivostui: – Kaksi tonnia, musiikista? Eihän tuossa ole mitään järkeä.

Rauhallinen myyjä vastasi: – Tehdäänpä näin: soittakaapa putkifirmaan ja kysykää, paljonko maksaisi kuusi putkimiestä töihin lauantaina kello 17–24. Lupaan, että mitä tahansa he pyytävät, saatte bändin puoleen hintaan siitä.

Kiitos ja anteeksi. :)

EDIT: Ja olettehan te toki pohtineet. Ei ollut tarkoitus olla hyökkäävä.

35
Yleistä keskustelua / Vs: GNOME 3.0
« : 10.04.11 - klo:13.02 »
Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta. Mitä muuten tarkoittaa tämä kähinän, että Gnome 3 shellissä ei välittyisi käyttäjälle tieto siitä, että joku ikkuna kaipaa käyttäjän reagointia? Onko kellään tarkempaa tietoa?

36
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun ja Debianin erot?
« : 08.03.11 - klo:23.26 »
Aivan tai sitten Debianin ideologian mukaan toimitetaan tietyn tasoinen järjestelmä, jota osaava käyttäjä voi sitten itse tehdä mieleisekseen

Ei oikeastaan edes noin (vaikka tuokin pitää paikkansa), vaan Debian on käyttämänsä epiteetin mukaisesti ”universal operating system”. Pyrkimyksenä on ollut toteuttaa kokonaisuus mahdollisimman samana mahdollisimman moneen arkkitehtuuriin ja ympäristöön. Ubuntu taas on tähdännyt vain i386/x86_64-ympäristöön, jolloin sen ominaisuuksista voi ottaa enemmän irti.

Hyvä pointti.

37
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun ja Debianin erot?
« : 08.03.11 - klo:16.38 »
Asensin Debianin. Ehkä suurin ero oli siinä ettei se ollut työpöytäkäyttäjälle niin valmis kuin Ubuntu on ollut.

On ne vain tehneet hienoa työtä tämän Ubuntun kanssa.

Aivan tai sitten Debianin ideologian mukaan toimitetaan tietyn tasoinen järjestelmä, jota osaava käyttäjä voi sitten itse tehdä mieleisekseen ja Ubuntu taas toimittaa tiettyä valmiimpaa pakettia kokeneille ja kokemattomille. Eri tarkoitukseen erilaiset lähestymistavat.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntun ja Debianin erot?
« : 08.03.11 - klo:12.53 »
http://linux.fi/wiki/Debian_GNU/Linux
http://linux.fi/wiki/Ubuntu

Eipä siinä oikein muuta voi tehdä, kuin miettiä käyttötarkoitusta ja jakelujen perusajatuksia sekä käytettävyyttä. Sillä itse päätöksen tein, kun siirryin Fedoraan. Saatan jossain vaiheessa siirtyä johonkin muuhun, jos omat tavoitteet muuttuvat.

Olen kuullut sanottavan, että Debian - kuten myös Fedora - olisi edistyneemmille käyttäjille, mutta enpä sitten tiedä onko se sen vaikeampaa. Ubuntulla on toki hyvä yhteisö.

EDIT: Laita virtuaalikoneeseen pyörimään, niin voit testata kätevästi.

39
En jaksa uskoa Windowsin loppuun ja miksi pitäisi edes toivoa? Hyvä tekijä monipuolisilla ja kilpailuhenkisillä markkinoilla MS:kin olisi - kunhan tämä asema saavutetaan.

Mutta tosiaan "monopoliaseman" se melko varmasti menettää meidän elinaikanamme.

40
Käynnistin Firefoxin uudestaan - ei toimi.

Luulen, että ajanmukaisin ohjeistus löytyy linkistä http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-f14.html#java
Ko. javaa tuskin välttämättä tarvitaan enää muualla kuin tanskalaisen Sampo-pankin www-sivuilla.
Jotkut muut Sampo-pankin käyttäjät ovat ratkaisseet ko. ongelman muilla tavoilla.

Tämä onnistui ja nyt Sampopankin verkkopankki toimii. Kiitos vähintään tuhannesti!

EDIT: Mitä muita ratkaisuja asiaan voisi olla?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 13