Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - igor_2

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38
81
Tuolla komennolla löytyi vain yksi tiedosto jonka koko on 1,4kB eli se kai on joku jämä jostain jonko vahingossa hävitin.
Löytyi muualta myös vanhempi kdbx jonka siirsin tikun avulla toiselle koneelle jossa uusi tyhjä KeepassXc.
Kuinka saan tiedot ympättyä uuteen ohjelmaan?

Mun ohjelmaversiossa on vasemmalla ylhäällä Database ja sieltä valitsemalla Open database, tai suoraan Ctrl-o, ja avautuvasta tiedostohallinnasta valitset äsken kopioimasi tiedoston. Se kysyy salasanaa, jos sellainen sille on annettu.

Ps. Mun salasanatietokanta on vajaa 37 kB ja siinä on kuitenkin kymmeniä tietueita, eli ei nämä mitään isoja tiedostoja varmaan koskaan ole.

82
Tiedosto löytyy kun komennat päätteessä:
Koodia: [Valitse]
find ~/* -iname *.kdb*

Tulosteessa koko polku tiedostoon plus itse tiedosto, joka sinun sitten pitäisi kiikuttaa toiseen koneeseen.

83
Itse olen kokenut, että useat Ubuntu variantit, tai johdannaiset, se itse mukaan lukien, ovat enemmän tai vähemmän kiikkeriä. Olen pariinkin otteeseen käyttänyt Ubuntua yhden versiovälin verran, mutta aina siinä tuntuu tulevan vastaan jotain negatiivista ja epästabiilia. Suhteellisen uudet softathan siinä on, mutta jos niitä ei välttämättä tarvitse, niin voi miettiä vaihtoehtoja. Itse olen päätynyt Debian stableen, jonka ohjelmat on kivikaudelta, mutta jonka kanssa ei todellakaan tarvitse olla sydän syrjällään, että mitä seuraavaksi sattuu. Tämä todettuani varmasti tapahtuu jotain...  >:(

En nyt halua houkutella ketään suuntaan tai toiseen, kunhan vain toin esille, että vaihtoehtoja on. Tämä Linux -maailma tuntuu olevan tasapainoilua kahden välillä, joko jatkuvasti toimiva systeemi vähän vanhemmilla softilla, taikka kiikkerämpi järjestelmä uutuuttaan hohtavilla ohjelmilla.

84
Vakava haavoittuvuus S-pankin verkkopalvelussa ei yllättänyt yhtään

Onko jollain tietoa, mistä siinä S -pankin ongelmassa oli kysymys?

85
Samalla kun kuuntelee? Audacityllä nyt ainakin itse olen saanut äänet talteen kaikista rainoista, josta olen kokeillut. Itellä on Debian, mutta eikös ne samalla pohjalla ole kaikki Ubuntut.

86
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Koneella omituinen tapahtuma
« : 08.10.22 - klo:11.53 »
Olen itselleni määritellyt aliakset
Koodia: [Valitse]
alias latestdpkg="grep -E ' (install|remove) ' /var/log/dpkg.log* | sort"
alias olderdpkg="zgrep -E ' (install|remove) ' /var/log/dpkg.log* | sort"

Kiitoksia !  :D

87
Gnome työpöydän Nautiluksesta löytyy etsi toiminto:
Koodia: [Valitse]
# apt install nautilus

Jos innostusta riittää, niin komentorivin find -ohjelmaan kannattaa joskus tutustua. Haetaan esim. kohtihakemistosta kaikki kolmea päivää nuoremmat tiedostot:
Koodia: [Valitse]
find ~/* -mtime -3

88
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ikkunoiden sijoittelu
« : 04.10.22 - klo:19.32 »
Juu, pienet raamit tulee ikkunoille. i3 voi säätää monella tapaa, mutta periaatteessa se menee niin, että ensimmäinen ikkuna täyttää koko ruudun. Seuraava avautuu puoliksi ja ensimmäinen ikkuna pienenee puolella jne. Sen voi säätää hyvin avaamaan valmiiksi halutut ikkunat ja jos haluaa, niin myös omille työtiloilleen. Sen mitä näitä testasin, niin niiden idea on ensisijassa se, että niitä ohjataan näppäimillä, ei hiirellä. Hiirellä saa tehtyä yhtä ja toista, mutta näppäimistö on luonnikkaampi. Tuubista kannattaa katsoa joku pieni raina, niin pääsee vähän jyvälle ilman eri kokeiluja.

Sitten toinen, niin oletko nyt varma että sinun tarvitsee aina avata samat ohjelmat? Itse teen niin, että minulla on periaatteessa ohjelmat aina auki halutuissa paikoissa ja työtilossa ja kun lopetan, niin laitan koneen hibernate-tilaan (mikähän se oli suomeksi, en tiijä - lepotila ehkä?). Kun käynnistän koneen, niin vanha tilanne palautuu automatic. Käytän Debian stablea, johon ei juuri tule päivityksiä jotka vaatisivat bootin. Jos kernel päivittyy, niin sitten boottaan. Muuten katson vain, että mitä päivittyy ja tarvittaessa käynnistän kyseisen ohjelman uudellen. Tätä voisi varmaan sanoa köyhän miehen windows manageriksi  :D

Jep jep.

89
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ikkunoiden sijoittelu
« : 04.10.22 - klo:17.39 »
Näitä löytyy suoraan pakettivaratoista, ainakin Debianin. Varmaan Ubuntunllekin. Esimerkiksi i3 lähtee tulille suurin piirtein pelkällä asennuksella.

Nämä vaatii kyllä oman opettelunsa, mutta ne jotka tykkää, tykkää kovasti. Ite en lämmennyt, kun äskettäin käytin pari päivää aiheeseen tutustumiseen.

i3 sivut tässä https://i3wm.org/ mutta kannattaa kokeilla suoraan apt installilla. Löytyy varmaan. Kokeilu ei riko mitään, eikä muistaakseni tuo aivan kauheasti lisätavaraa levyllekään. Asennuksen jälkeen kirjaudutaan ulos ja uudelleen sisään kirjautuessa valitaan rattaan takaa liittymäsi i3.

90
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 25.09.22 - klo:10.57 »
Onpa ihme juttu: Nyt kun odottaa, että kone jumisi ja pääsisi ottamaan niitä logeja, niin ei mitään ongelmaa. Mitään en ole tehnyt tai säätänyt. Päivitykset ajan harvakseltaan aina, kun uutta on tarjolla. Melko harvoinhan niitä tähän stableen tuleekin.

Voihan se olla, että on tullut joku päivitys joka on korjannut jotain. Piru tietää. Paitsi että nyt kun siitä kirjoittelee, niin varmasti aivan heti on jumit päällä  :D

91
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone on hukannut salasanan
« : 16.09.22 - klo:09.29 »
Debianissa voi editoida kernelin käynnistysparametreja GRUB-valikon kautta tähän tapaan: https://superuser.com/a/1530772

Katos! Se toimii. Aina oppii uutta. :)

92
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone on hukannut salasanan
« : 16.09.22 - klo:08.00 »
Jos et muista käyttäjätunnusta, sen voi selvittää ainakin käynnistämällä Ubuntun GRUB-valikon kautta palautustilaan ja pääkäyttäjän komentokehotteeseen.

Siltä varalta, että joku haluaa loggautua tällä tavalla systeemiin, niin Debianissa se ei onnistu näin. Voi kyllä bootata palautustilaan, mutta siitä ei pääse eteenpäin ilman rootin salasanaa.

Kysyjällä ilmeisesti on kuitenkin Ubuntu ja siinä varmaan onnistuu näin kun tässä on neuvottu.

93
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone on hukannut salasanan
« : 15.09.22 - klo:08.56 »
Jos et muista käyttäjätunnusta, sen voi selvittää ainakin käynnistämällä Ubuntun GRUB-valikon kautta palautustilaan ja pääkäyttäjän komentokehotteeseen.

Ai niin tietysti.

Millä tavalla salasanan voi tarkistaa, muuttaa kyllä, mutta kuinka tarkistaa?

94
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kone on hukannut salasanan
« : 14.09.22 - klo:20.31 »
Yritin lshw:tä ja se pyysi salasanaa. Vastasi sitten että "Login incorrect". Tässä koneessa on ollut aikaisemmin useitakin salasanoja. Onko mahdollista, että se "muistaa" jonkin vanhemman?

Joo, pelkkä päätteeseen pääseminen ei auta, koska sen lisäksi täytyy onnistua kirjautumaan järjestelmään. Siinä suhteessa on aivan sama, yritätkö loggautua graafisesta ympäristöstä tai teksti päätteestä.

Tällaisessa tapauksessa salasanan muuttaminen ei ole triviaalia. Periaatteessa, ja käytännössä, se onnistuu kun onnistut lennosta siirtämään systeemin käyttämään rikkoutunutta ympäristöä. Yksi esimerkki on esim. Arch linuksin chroot komento (arch-chroot) https://wiki.archlinux.org/title/chroot

Käytännössä voisi olla kyllä helpointa, että käynnistät konee tikulta ja kopioit siinä säästettävät tiedot talteen ja teet sen jälkeen uuden asennuksen. Jos aikaisempi asennus olisi tehty järkevästi niin, että home on erillisellä partitiolla, niin varovaisesti voisi asennuksen tehdä myös ilman varmuuskopiota. Mutta vain siis siinä tapauksessa, että tiedät mitä teet.

Ps. Voi olla että unohtuneen salasanan vaihtamiseksi on helpompiakin tapoja, mutta tuo nyt on se, mitä ainakin itse tiedän ja ole käyttänyt.

95
Ainut ongelma, joka tulee mieleen on se, että jos sinulle on jokin portti auki kuuntelemassa liikennettä, niin hyökkäyksiä voi kohdista kyseiseen porttiin. Web-serverin tapauksessa käytetään yleensä porttia 80. Ssh:lla portti taisi olla 22.

Niin, mutta jos vaikka portti 80 portti (tms.) olisi auki, niin eikö ulkoa tulevan täytyisi tietää myös työaseman sisäinen IP osoite? Siis kun modeemi ei ole siltaava.

96
Tästä palomuurista ja kotikäytössä olevasta koneesta kysyisin, että jos on tavan modeemi, joka ei ole siltaavassa tilassa, niin eikö jo pelkästään se riitä varsin pitkälle ulkoa tulevia hyökkäyksiä vastaan? Mitä lisäarvoa tulee sitte vielä koneessa mahdollisesti päällä oleva palomuuri tuo?

Kyselen vain, kun en näistä oikein mitään tiedä.

97
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 14.08.22 - klo:08.51 »
No aika helppo tapa on vain komentaa käynnistymisen jälkeen dmesg.

Ok. Kun seuraava hyytyminen ilmenee, niin katsotaan, mitä komento osaa kertoa. Kiitti!

98
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 13.08.22 - klo:17.17 »
Toki varmaan olet katsonut lokeja, ettei siellä heti näy mitään toistuvaa virheilmoitusta tms?

Oikeastaan en. Noiden lokien ongelma minun tapauksessa on, että niissä tahtoo olla rivejä niin hitosti ja toinen toistaan kryptisempiä. Pitäisi googlata lähes joka rivi ja ihmetellä läpi. Asiantuntijalle varmast hyvä apu.

99
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 13.08.22 - klo:07.16 »
Ei ole ohjainta emolla. Jotenkin uumoilen, että olisi nvidian ajureissa / gnomessa jotain yhteensopivuus-juttua. Sitä tietysti voisi kokeilla, että mitä sanoo, jos poistaa ne käytöstä ja ajaa vain Nouveau-ajureilla. Tämän ongelma on, että joutuu aika pitkään odottelemaan, ennen kun voi ajatella, että niillä toimisi.

Juu, kun jumittaa myös työpöydällä, niin vika voi olla muuallakin. Poweri voi kuuleman mukaan joskus aiheuttaa omia juttujaan, samoin emon viat. Powerissa pitäisi kyllä olla potkua, kun on muistaakseni 500w laite. Muistia tuli kuvahommien takia hankittua aika reippaasti, eli 16 gigaa. Jos muistitesti ei anna mitään, niin voisi kokeilla myös ottaa toisen kamman pois.

100
Laitealue / Vs: Radeon 6500 XT & ASUSPrime B350-Plus ATX
« : 12.08.22 - klo:21.31 »
Täytyy kokeilla ainakin se memtesti.

Mulla on muistikuva, että kone olisi jumahtanut vaikka se seisoo käyttämättä ilman, että mitään ihmeellisempää on käynnissä.

Tiedä sitten.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 38