Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - igor_2

Sivuja: 1 ... 36 37 [38]
741
Njoo, ensimmäinen uudelleenasennus on "jouduttu" tekemään. Ei kannata sitten mennä antamaan kaikille käyttäjille luku+kirjoitus+suoritus oikkareita kotihakemistoon. Ei tykkää värkki siitä. Annoin /homessa koko puulle nämä oikkarit kaikille ja sen jälkeen uusien käyttäjien perustaminen ei oikein tahtunut onnistua, eikä sisäänkirjautuminenkaan. En viitsinyt alkaa taiteilla komentorivin kanssa vaan asensin uudelleen. Sain samalla partitioitua levyn ajatellen myöhempiä backuptestejä.

Eli:

Nyt mulla on seuraavat formatoidut partitiot: swap, järjestelmä, home. Jätin vajaa kahdeksan megaa vapaaksi ja en formatoinut tms. sitä lainkaan. Siis kuviteltu uuden levyn lisäämistilanne.

Ensinnäkin, miten formatoin jäljelle jääneen tilan?

Toisekseen, minne nämä backup- ja muut lisäpartitiot on yleensä tapana mäpätä?

742
Franks' Corner -sivuilla todetaan PS 7.0 toimivaksi Winellä (?).
http://frankscorner.org/index.php?p=ps7
Samaisilla sivuilla kerrotaan useiden muidenkin PS-versioiden asennuksesta
Winen avulla.

Joo kokeilen parhaillaan tällä: http://www.codeweavers.com/products/

Ensin olin ihan haltioissani, tuntui että se tekee kaiken - ja niin se melkein tekeekin, mutta esimerkiksi PS:ssä ei sitten toimikaan pikanäppäimet, tyyliin Ctrl-J = kopioi taso jne.

743
Joo, mutta tässä tilanteessa rsync vetää vain kiintolevyltä toiselle, ei mitään hätää. Ja lataat vielä tuon uusimman rsyncin(2.6.9, ubuntun omissa lähteissä 2.6.8), ja asennat sen, niin on bugejakin paljon vähemmän.

Ok. Käytätkö muuten myös itte sitä?

744
Ok, eli ubuntussa on varmuuskopiointiohjelma nimeltä rsync.

Hohoo, aika paha: Suunnittelen Linuxiin siirtymistä mm. tietoturvasyistä ja ensimmäisiä tärppejä tuolla rsync hakusanalla antaa osumaksi

http://www.ficora.fi/suomi/tietoturva/varoitukset/varoitus-2002-05.htm

Nooh vitsi vitsi. Kun pääsen tuohon backup-vaiheeseen, niin pitääpä perehtyä tähän ohjelmaan. Lyhyellä googlauksella se vaikuttaa aivan varteenotettavalta ohjelmalta.

745
Oppaiden kehittäminen / Re: wine kuntoon
« : 27.12.06 - klo:14.42 »
Johan on... Olen mielestäni asentanut toimivasti IE6, mutta kun yritän asentaa erästä windows-ohjelmaa, niin sanoo että IE:stä on liian vanha versio, päivitä ja yritä uudelleen.

Nyt oletan että mun pitäisi päästä sanomaan jossain winen puolella että mitä versiota se näyttää "ulospäin". Mahdanko olla täysin väärillä jäljillä?

746
Jos et windowsia tarvitse/halua, niin silloin tuo toimii täydellisesti. Ajattelitko ottaa varmuuskopiot millä tavalla? Jostain tietystä kansiosta uusi? Vai kenties aina täydentää vanhoja varmuuskopioita, jos on jotain lisää tullut?

Niin, tavoite on päästä niin windowssittomaan tilanteeseen kun mahdollista. Photoshopin haluan mukaan kun olen sen aikanaan kalliilla ostanut ja samoin kuva-albumiohjelman haluan säilyttää (iView MediaPro). Sekin oli tyyris, mutta kotikäyttöön ei ole yksinkertaisesti mahdollista tehdä parempaa...

Backupin pitää kyllä olla jollain asteella "elegantti". Symantec on fiksu, se ottaa backupit vain muuttuneista tiedostoista ja jotain samaa pitäisi kyllä löytyä nyt myös Linuxsille.

Linux on perinteisesti vahva palvelinpuolella ja olettaisin että backup-asiat on kohtuu "helppo" saada mallilleen. Taitaa jopa olla tältä foorumilta kun luinkin jostain "increment-tyyppisestä" sovelluksesta joka siis varmistaa vain uudet ja muuttuneet.

Jos on ehdotuksia, niin otetaan kyllä vastaan mitä suurimmalla kiitollisuudella.

747
Kerro muuten koneesi tarkemmat tiedot (prossu, muisti yms.).

Noh, itse asiaan. Wine ei pyöritä tietääkseni uusinta Photoshoppia (CS2), joten windows on siihen välttämätön, ellet halua kokeilla, josko Linuxin vastineet riittäsivät - mutta eivät ne samaan tasoon yllä Photoshopin kanssa.

Emmäämuista. Joku 2.4 gigan prosessori, muistaakseni mega muistia ja levyinä siis 2 * 200 gigaa. Koneessa on nyt XP ja kakkoslevyä käytetään siinäkin backup-levynä. Symantec ajelee backupit öisin. C-levy on varsinainen työlevy.

Jotain samantyyppistä kuviota olen nyt siis hakemassa myös tähän ubuntuun. Backuppeihin sitten myöhemmin.

Pyrkimys on kylläkin päästä niin puhtaaseen Linux-käyttöön kun mahdollista. Löysin äskettäin (olettaakseni!) toimivan tekniikan ajaa ainakin Photoshop 7 Winessä. Jos se osoittautuu todella toimivaksi, niin saatan kertoa muutaman sanan tuolla Wine toimimaan-ketjussa.

Aiheeseen.

Eli sunkin näkemyksen mukaan järjestelmälle riittää aika vähäkin partitio. Luulen säveltäväni nyt sitten tuota sun ohjetta noudattaen jotain tämmöstä:

Levy 1
------
/      ext3       10 GiB
swap   linux-swap  1 GiB
/home  ext3        loput

Levy 2
------
Varmuuskopioksi koko levy.

Kiitoksia vinkeistä!

748
Tuleeko muita käyttöjärjestelmiä?

Tässä vaiheessa oletus on, että ei. Jos tulee, niin se on tietenkin XP ja sillä käytettäisiin vain Photoshoppia.

Yritän kuitenkin vielä saada PS:n toimimaan winellä, mutta Jos se ei hyvistä yrityksistä huolimatta onnistu, niin silloin sille partitiolle tarvittaisiin n. 15 megaa, eli linuxin puolelle jäisi näin ollen n. 160 - 170 megaa.

749
Aikeissa ottaa ubuntu käyttöön ja, monien muiden lisäksi, mielessä yksi perustavaa laatua oleva kysymys:

Miten levy(t) pitäisi partitioida?

Mulla tulee tuohon koneeseen 2 * 200 G levyä joista toista ajattelin käyttää pelkästään backup-levynä ja toista sitten järjestelmälle ja käyttäjien datalle.

Oletan, että kannattaisi siis partitioida ensimmäinen levy kahteen suurin piirtein näin:

- 1 Järjestelmälle, koko x megaa
- 2 käyttäjien datalle, koko x megaa

ja kolmas siis yhteen partitioon ja sinne ajetaan backupdata.

Käyttäjädataa, kuvia ja muuta tarpeellista, on tällä hetkellä n. 70 - 80 megaa.

Kysymys nyt siis lähinnä, että kuinka paljon normaali linux (ubuntu siis tässä tapauksessa) tarvitsee tilaa itse järjestelmälle. Käytettäviä ohjelmia ei ole pilvin pimein, kuvan käsittelyt, sähköpostit jne.

Toinen aihetta liippaava kysymys on se, että kuinka perustavaa laatua olevia kysymyksiä on tuo 1 levyä koskeva pohdinta. Kokeilin ja kattelin hiukan esimerkiksi fdisk-ohjelmaa ja voidaanko esimerkiksi sillä jouhevasti (=data-turvallisesti) muutella jälkikäteen partitioiden kokoja, ts. voiko noviisi esimerkiksi pienentään helposti partitiota niin, että dataa häviää?

Sivuja: 1 ... 36 37 [38]