Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - igor_2

Sivuja: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 38
601
Suljettua koodia ei minusta voi mitenkään puolustaa paremmaksi, pikemminkin päinvastoin, huonompaa se on tässä merkityksessä, ja monessa muussakin.

Ei, eikä pointtini ollutkaan se, että suljettu koodi olisi jotenkin luontojaan parempaa, vaan se oli se, että avoimen koodin hyvyyttä tässä mielessä ei olla päästy viedä edes testaamaan.

Avoin koodi ei ole niin sanotusti joutunut vielä eturintamaan. Nythän niin on Mozillan kohdalla käymässä ja jälki on sitä mitä tässä ketjussakin on nähty.

Janne nosti esille myös mielenkiintoisen aspektin, nimittäin sen, että Mozilla on muuttanut toimintatapaansa aina vain enemmän suljetun koodin suuntaan.

Hän näkee sen toiminnassa selvän muutoksen.

Mitä muuta on tapahtunut?

Sen, Firefoxin, käyttäjämäärät ovat moninkertaistuneet. Äkkiä laskien sen osuus on muuttunut seuraavasti:

2003      5%
2004    12%
2005    20%
2006    27%
2007    30%

Lähde: Browser Statistics.

On siis käynyt kuten aijemmin todettu, se on saanut taakseen massaa joka puolestaan herättää mielenkiinnon sielläkin missä sen ei olisi niin väliksi. On alkanut ilmetä kooditason häikkää, jota tuhannen silmäparin ansiosta ei pitänyt olla alunperinkään.

En väitä mitään, mutta tämän perusteella saattaisi voida vetää myös sellaisen johtopäätöksen, että ulkoisten vaarojen uhatessa avoimellakin "ohjelmistotalolla" saattaisi olla taipumus käpertyä itseensä ja alkaa toimia kuten toimivat alunperinkin suljetulla periaatteella toimivat toimijat.

Janne aprikoi motiivejanikin. Aivan aiheesta.

Minun motiivit on kertoa rehellisesti omat näkemykseni myös silloin kun ne ei ehkä sovi yleiseen liturgiaan. Näen avoimissa ohjelmissa suuren potentiaalin ja tietyin varauksin myös uskonkin niihin. Avoimilla ohjelmistoilla on paikkansa ja tilauksensa, mutta meidän kenenkään etu ei ole hiljaa silloin kun näkee omasta mielestään parantamisen varaa.

602
Onnistumiskokemus Ubuntun ja Linuxin kanssa?

Jaa-a... olisikohan se se kun ensihämmennyksen jälkeen sain asennettua juubuntun ekakerran testikoneelle.

Tai olikohan se sittenkin se kun Regelin ansiokkaalla opastuksella onnistuin partitioimaan levyn mielestäni järjellisesti?

Saatoihan se muuten kyllä olla myöskin se, että kun oletin ymmärtäväni lähteiden filosofian ja opin komentamaan sudo apt-get install sitä_ja_tätä. Vai olisiko sittenkin ollut se kun onnistuin poistamaan sudo apt-get remove --purgella evolutionin ja asentamaan thunderböördin tilalle.

Aika potentiaalinen top-kokemus saattaisi olla myöskin se kun viimeinkin, monen mutkan ja yrityksen jälkeen, sain lopultakin kaikki (toistaiseksi) tarvitsemani multimedia-härpäkkeet ja codekit toimimaan.

Ellei sitten ollutkin se kun viimeinkin, pitkällisten ja seikkaperäisten testailujen jälkeen, tulin siihen tulokseen, että tämä, Ubuntu, on se vekotin jolla yritetään seuraavaksi tulla toimeen.

Ei, väärin arvattu, ei ollut mikään näistä.

Ehdottomasti suurin onnistuminen lyhyen Ubuntu & Linux urani aikana on ollut se, kun samassa yhteydessä tuli hankittavaksi tyttärelle oma kone ja hän, kaikesta kaveripiirin jne. esimerkistä huolimatta, ilmoitti ykskantaan että käyttöjärjestelmä voisi sitten muuten olla Ubuntu & Linux. Vielä suuremman kliimaksin koin kun emännälle hankittavaan koneeseen haluttiin myös Ubuntu.

Ensinmainitun osalla vielä pysyin tolpillani, mutta jälkimmäisen kohdalla oli tajunnanmenetys enemmän kun lähellä.

Näin suuria onnistumisia ei yhden ihmisen elämän varrelle montaa sovi.

603
Riston ohjeilla varmaan pärjää hetken.

Itse voisin ajatella myös ihan toista lähestymistapaa. Meillä vastaavassa tilanteessa on sovittu, että kouluaamuja vastaan ei surffata kello 22:00 jälkeen ja jos konetta käytetään, niin sitten koulutehtäviin.

Ukaaseitta on toiminut. Jälkikasvu on oivaltanut, jos on ollut edes tarpeen, että modeeminvalot paljastaa ja ylityksiä ei hirveen monia hyvällä katsota.

Perimmäinen pointti on tietenkin se, että sovitaan asia, ei sanella - vaikka käytännössä se vanhemman sana tietenkin se viimeinen sana on.

604
Usein kuulee avoimia ohjelmia motivoitavan mm. sillä, että ne ovat turvallisempia koska niiden lähdekoodi on julkisessa jakelussa ja että ne näin ollen olisivat paremmin oikoluettuja kuin vastaavat suljetut ohjelmistot sekä sillä, että havaitut puutteet korjataan nopeammin kuin vastaavat korjaukset saadaan kaupallisiin ohjelmiin.

Palturia.

Kysymys on siitä, että avoimet ohjelmat ovat olleet, ja (luojan kiitos?) suurimmaksi osaksi ovat edelleenkin, marginaaliohjelmistoja jotka eivät yksinkertaisesti ole rikollisessa / haittamielessä kiinnostavia.

Väitän, että niin pian kun ne saavat osalleen kriittisen käyttäjämassan, niin tilanne muuttuu - eikä ikävä kyllä parempaan suuntaan. Ensimmäiset viitteet siitä on jo saatu. Mozilla tietyiltä osin alkaa olla aikamiehen mitoissa ja alkaa saada osakseen myös vähemmän mairittelemaa huomiota.

Mikä on opensource yhteisön vastaus?

Vastaus on juuri se sama johon on saatu tottua esimerkiksi Microsoftin tai, osin myös, Applen taholta: Alkaa valitusvirsi maailman epäoikeudenmukaisuudesta ja kyydin saa niin syylliset kun pyhät periaatteetkin.

Joka päivälle oma mielenkiintoinen uutinen. Tänään sen tarjoilee Digitoday.

Näin ikkään:

Lainaus
Mozilla moittii bugijulkaisijoita

Antti Kirves
Julkaistu 27.03.2007 kello: 08:18


Ohjelmistohaavoittuvuuksia etsivillä tietoturvatutkijoilla on liikaa valtaa tietoturva-aukkojen korjaamisprosessissa, sanoo Mozillan tietoturvapäällikkö Window Snyder.

Snyderin mukaan ohjelmistoalan ajama haavoittuvuuksien raportointimalli on saanut tuulta purjeisiinsa, mutta tutkijapuolella on avaimet käsissään.

– [Tietoturvatutkijoilla] on kaikki valta. He päättävät, koska he julkaisevat [haavoittuvuuden], ja he päättävät siitäkin, onko ohjelmistotoimittaja tarpeeksi nopea, Snyder sanoi News.comin mukaan viikonloppuna hakkerien ShmooCon-tapahtumassa.

Snyderin mielestä ohjelmistoyhtiöille pitäisi antaa 30 päivää aikaa valmistaa ja julkaista korjauspäivitys ennen kuin haavoittuvuus tuodaan julkisuuteen.

Ohjelmistotoimittajat kantavat Snyderin mukaan vastuuta niille raportoiduista haavoittuvuuksista. Moni on tästä eri mieltä.

Koko stoori: http://digitoday.fi/page.php?page_id=14&news_id=20077599

605
Huonolta kuulostaa jos Digikam muka muokkaisi kuvia.. Voiko johtua  niiden automaattisesta kääntämisestä - kannattaa varmaan ruksia pois päältä..?

Se kuulostaa hämäräperäiseltä - jopa niin, että sitä on vähän hankala uskoa.

En löydä kuitenkaan mitään logiikkaa siihen mitä kuvia se näyttää käpistelevän ja mitä ei. Hetken luulin, että se puuttuu TIF-kuviin, mutta niinkään ei ole, vaan samaa se näyttää tehneen myös ihan suoraan kamerasta olevan jpg:n kanssa.

Kyseessä ei ole kuvan kääntämiseen liittyvä juttu, vaan se saattaa tehdä saman myös vaakakuville joita ei käännetä.

Exiftoolssin ja sinun skriptin jälkeenhän ongelma on sinällään kosmeettinen, mutta vähän jää nyt kyllä kaivelemaan, ettei se sitten käy ikäänkuin uudelleen tallettamassa kuvaa (ja etenkin uudelleen pakkaamassa sitä).

Pidän sinällään digikammista. Se voisi olla joustavampi, olen tottunut iView Media Prohon ja se on yksinkertaisesti maailman paras laatuaan, mutta digikam on riittävän hyvä - kunhan on valmis vähän joustamaan vaatimuksistaan.

Tiedän että 6.06:lle löytyy pari muutakin albumisoftaa ja olen äkkiseltään vähän kokeillutkin niitä. Digikam tuntuu kuitenkin puutteistaan huolimatta istuvan parhaiten käteen (ja emännän käteen...) ja yritetään nyt tulla tällä toimeen jokin aika.

Jos oikein hyvin käy, niin vaikka seuraavaan Ubuntu LTS-versioon asti...

606
Yleistä keskustelua / Vs: Tietoturvareikäinen Ubuntu
« : 26.03.07 - klo:18.42 »
Mikä on turvallinen ja mikä ei. Kysymys on myöskin siitä miten turvallisuus määritellään.

Jos turvallisuus on sitä, että tavallinen käyttäjä voi täyttää tavalliset tarpeensa turvallisesti, niin siinä mielessä Linux ja Ubuntu on varmaankin vahva ehdokas saamaan leiman "turvallinen on".

Haittaohjelmien tekijöiden ja muiden hämäräheikkien bisness perustuu aina massoihin. Tämä leimaa niin tiedon kalastelua, bottiverkkojen keräilyä kuin myös kaikkea muutakin tämän alan puuhaa.

Massaan perustuu se.

Niin kauan kun taviskäyttäjien enemmistö tyytyy hyvillä mielin eri windows-versioihin, niin linux-puoli saa nukkua ruususen unta.

Verratkaapa vaikka käyttöosuuksia tästä: http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp ja siellä vähän alempana on eritelty käyttisten tyypit ja käyttöosuudet.

Jos taas turvallisuus määritellään jonain absoluuttisena tasona jonka jälkeen ei mikään "ei toivottu" ole mahdollista, niin tilanne on varmaankin aivan toinen. Veikkaisin, että siinä kisassa opensource (mahdollisesti mukaan lukien myös itse Linux) kupla poksahtaisi ja jälki voisi olla rujoa.

Käytännössä, niin kauan kun Linux-puolen osalta tässä suhteessa ainoat vaaranmerkit on se, että joku on jossain netissä kuullut jonkun jossain puhuvan että jotain voisi ehkä olla mahdollista tehdä, niin niin kauan ainakin minulle riittää avointen ohjelmien nykyinen turvataso.

607
Yleistä keskustelua / Tietoturvareikäinen Ubuntu
« : 26.03.07 - klo:13.00 »
Tässä varmaankin useita kiinnostava uutinen.

Lainaus
"Vista paras ensimmäiset 90 päivää"
Microsoft runttaa kilpailijoiden tietoturvan

Microsoft on tehnyt raportin Vistan ja muiden käyttöjärjestelmien taivalluksen alusta, ja sen mukaan Vista lyö esimerkiksi Linuxin selvästi . Vistasta ei ole juuri löydetty turva-aukkoja, kun taas Linuxeista löytyi samana aikana kymmeniä tai satoja aukkoja.

Raportin on tehnyt Microsoftin tietoturvayksikön johtoon kuuluva Jeff Jones. Hän muistuttaa, että tietoturva-aukkojen löytämisen nopeus ja määrä on kasvanut selvästi viime vuosina, joten teoriassa uudesta käyttöjärjestelmästä pitäisi löytyä paljon enemmän aukkoja kuin vanhasta.

Vista: 5 aukkoa, 4 korjaamatta

Mutta Windows Vistasta on ensimmäisen 90 päivän aikana löytynyt vain 5 turva-aukkoa, joista yksi oli vakava. Näistä on korjattu yksi ja neljä oli korjaamatta 90 päivän rajan sulkeuduttua.

Windows XP:stä löydettiin samana 90 päivän aikana 14 haavoittuvuutta, joista 8 oli vakavia. Korjaamatta jäi jakson loppupuolella 4 aukkoa.

Ubuntu ja Red Hat helisemässä

Jones vertasi näitä lukuja Red Hat Linuxin ja Suse Linuxin työasemaversioiden vastaaviin lukuihin. Linux-aukoista laskettiin vain sellaiset, jotka liittyivät sellaisiin Linuxin osiin, jotka löytyvät myös Windowsin perusasennuksesa. Red Hat Enterprise Linux 4 Workstation -versiosta löytyi jo ennen julkaisua 86 turva-aukkoa, joista julkaisun yhteydessä korjattiin 34.

Kokonaisuutena Red Hatistä löytyi ensimmäisenä kolmena kuukautena 137 turva-aukkoa, joista 40 oli vakavia. Aikajakson lopussa aukkoja oli korjaamatta 64.

Vastaavat luvut Ubuntu Linuxille olivat Jonesin mukaan 71 turva-aukkoa, joista 27 oli vakavia. Aikajakson lopussa korjaamatta oli 29 aukkoa.

Novell ja Mac myös reikäisiä

Tuorein esimerkki on Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10, joka julkaistiin viime kesänä. Susesta löytyi 80 turva-aukkoa, joista 30 vakavia. Korjaamatta jäi 90 päivän aikana 31.

Applen Mac OS X v10.4 ei ollut juuri parempi. Jonesin mukaan siitä löytyi alussa 20 reikää, joista 8 oli vakavia. Korjaamatta oli kolmen kuukauden jälkeen 17[

http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=30048&tyyppi=1

En osaa ottaa kantaa suuntaan enkä toiseen.

Vaihdoin taannoin Ubuntuun ja yksi siirtymisen syy oli juurikin kuvitelma sen tämän hetkisestä turvallisuudesta. En sitten tiedä miten todellisuudessa, mutta ainakin toistaiseksi kaikki on pelannut mallikaasti. Toivotaan että jatkossakin.

608
Mulla on tämmöinen date_update.sh - skripti josta on ehkä apua. Kaksi looppia, jotta tekee saman operaation sekä .nef (Nikon Raw) että jpg - kuville.

Jumankauta Risto, sä olet taikuri! Jään pullakaffeet velkaa. Maksun paikka on varmaan kun treffataan jossain miitissä.

Äkkiä ruokatauolla testattuna vaikuttaisi nimittäin että tämä lääke puri.

Sinällän digikammilta on aika persoonallin ratkaisu sortata kuvat muutospäivämäärän mukaan ja näyttää sitä myös pikkukuvissa. Nyt on nimittäin ilmeistä että kun tuo kuvia digikammiin, niin joissain tapauksissa se muokkaa myös lähdekuvaa (pakattujen jpg kuvien osata hyvä, hyvä!) ja päivittää samalla myös muutospäivän. Josta siis seuraa, että muutospäivä on usein se päivä jolloin kuva on tuotu ohjelmaan...

Asiaa joudutaan kiertämään näin ja lopputulema on, että on menetetty mahdollisesti arvokasta tietoa.

Exiftoolssiin: Luin jostain heidän prosyyreistä, että kannattaa ottaa muutoksen yhteydessä backup vanhasta jotta jos jotain sattuu, niin on backup tallella.

Onko sulla (tai jollain muulla) käyttökokemusta exiftoolssista niin paljon, että osaisi vähän sanoa, että onko sen tapana korruptoida tai muuten tärvellä kuvia.

609
Multimedia ja grafiikka / Vs: Amarok ei enää käynnisty
« : 26.03.07 - klo:11.23 »
Elikkäs amarok ei ole enää lähtenyt käyntiin ja syytä tähän en keksi millään

Suoralta kädeltä osaan sanoa että en osaa auttaa itse ongelmassa, mutta itse kokeilen aina vastaavissa tilanteissa käyttää ohjelmaa toisella käyttäjäprofiililla.

Luo uusi testi-tunnus yritä käynnistää amarok. Jos käynnistyy, niin vika on sun käyttämässä profiilissa, varmaankin niissä hidden-tiedostoissa (.jotain), ja ongelma korjaantunee poistamalla tai uudelleennimeämällä ne ja käynnistämällä amarok jolloin se luo tarvittavat setup-tiedostot uudelleen.

610
Hmm.. exiftool voi jeesata jotain ja muistaakseni nuo KDE:n työkalut käyttävät exiv2 -softaa exifien lukuun, varma en ole.. exiftool kuitenkin näyttää että onko siellä mitään jäljellä..

Mahdollista voi toki myös olla että Photoshop tallentaa EXIF:t jotenkin eri formaatissa/rikkinäisinä tms. eli siten, että vain se itse osaa niitä lukea, muttei juurikaan muut..?

r

Njaa, kyllähän Photoshop on defacto standarti ja tämmösessä asiassa on turha antaa tasoitusta varsinkin sikäli kun vastaavat win-albumiohjelmat kyllä tuntuu osaavan lukea niitä kuinkapäin vain.

Mutta tuo exiftool auttoi ymmärtämään mistä kenkä saattaa puristaa. Kiitti vinkistä!

Tässä yhden muokatun kuvan exifit (sori pitkä "lainaus"):

Koodia: [Valitse]
ExifTool Version Number
      5.67
File Name
      PB038690_ed.jpg
File Size
      1327 kB
File Modification Date/Time
      2007:03:23 17:47:25
File Type
      JPEG
MIME Type
      image/jpeg
JFIF Version
      1.2
Image Description
      OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Software
      Adobe Photoshop CS Windows
Components Configuration
      YCbCr
Flash
      On
User Comment
     
Exif Image Length
      3264
Interoperability Index
      R98
Interoperability Version
      0100
Compression
      JPEG (old-style)
Thumbnail Offset
      1560
Thumbnail Length
      4590
Displayed Units X
      inches
Displayed Units Y
      inches
Global Angle
      30
Global Altitude
      30
Copyright Flag
      False
Photoshop Thumbnail
      (Binary data 4590 bytes, use -b option to extract)
Photoshop Quality
      10
Photoshop Format
      Standard
Progressive Scans
      3 Scans
Application Record Version
      2
Caption-Abstract
      OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Shutter Speed
      1/30
Aperture
      8.0
Exposure Program
      Aperture-priority AE
Exif Version
      0221
Date Time Original
      2006:11:03 18:35:37+02:00
Date/Time Digitized
      2006:11:03 18:35:37+02:00
Exposure Compensation
      -1/2
Max Aperture Value
      2.8
Metering Mode
      Multi-segment
Light Source
      Unknown (0)
Focal Length
      14.0mm
Flashpix Version
      0100
Color Space
      sRGB
Exif Image Width
      2448
Exif Image Height
      3264
File Source
      Digital Camera
Custom Rendered
      Normal
Exposure Mode
      Manual
White Balance
      Auto
Digital Zoom Ratio
      1
Scene Capture Type
      Standard
Gain Control
      None
Contrast
      Normal
Saturation
      Normal
Sharpness
      Normal
ISO Speed
      100
Flash Fired
      True
Flash Return
      No return detection
Flash Mode
      On
Flash Function
      False
Flash Red Eye Mode
      False
History
     
Make
      OLYMPUS IMAGING CORP.
Camera Model Name
      E-300
Orientation
      Horizontal (normal)
X Resolution
      314
Y Resolution
      314
Resolution Unit
      inches
Y Cb Cr Positioning
      2
Create Date
      2006:11:05 15:13:30+02:00
Modify Date
      2006:11:05 15:13:30+02:00
Metadata Date
      2006:11:05 15:13:30+02:00
Creator Tool
      Adobe Photoshop CS Windows
Derived From Instance ID
      uuid:291c75a6-6cab-11db-83d8-fd1351046ae0
Derived From Document ID
      adobe:docid:photoshop:291c75a5-6cab-11db-83d8-fd1351046ae0
Document ID
      adobe:docid:photoshop:24c451ff-6ccf-11db-8abf-bf9dc875d3b3
Instance ID
      uuid:24c45200-6ccf-11db-8abf-bf9dc875d3b3
Format
      image/jpeg
Description
      OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Profile CMM Type
      Lino
Profile Version
      2.1.0
Profile Class
      Display Device Profile
Color Space Data
      RGB
Profile Date Time
      1998:02:09 06:49:00
Profile File Signature
      acsp
Primary Platform
      Microsoft Corporation
CMM Flags
      Not Embedded, Independent
Device Manufacturer
      IEC
Device Model
      sRGB
Device Attributes
      Reflective, Glossy, Positive, Color
Rendering Intent
      Perceptual
Profile Connection Space
      0.9642 1 0.82491
Profile Creator
      HP
Profile ID
      0
Copyright
      Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company
Profile Description
      sRGB IEC61966-2.1
Media White Point
      0.95045 1 1.08905
Media Black Point
      0 0 0
Red Matrix Column
      0.43607 0.22249 0.01392
Green Matrix Column
      0.38515 0.71687 0.09708
Blue Matrix Column
      0.14307 0.06061 0.7141
Device Mfg Desc
      IEC http://www.iec.ch
Device Model Desc
      IEC 61966-2.1 Default RGB colour space - sRGB
Viewing Cond Desc
      Reference Viewing Condition in IEC61966-2.1
Viewing Cond Illuminant
      19.6445 20.3718 16.8089
Viewing Cond Surround
      3.92889 4.07439 3.36179
Viewing Cond Illuminant Type
      D50
Luminance
      76.03647 80 87.12462
Measurement Observer
      CIE 1931
Measurement Backing
      0 0 0
Measurement Geometry
      Unknown (0)
Measurement Flare
      0.999 %
Measurement Illuminant
      D65
Technology
      Cathode Ray Tube Display
Red Tone Reproduction Curve
      (Binary data 2060 bytes, use -b option to extract)
Green Tone Reproduction Curve
      (Binary data 2060 bytes, use -b option to extract)
Blue Tone Reproduction Curve
      (Binary data 2060 bytes, use -b option to extract)
Image Width
      2448
Image Height
      3264
Aperture
      8.0
Image Size
      2448x3264
Shutter Speed
      1/30
Thumbnail Image
      (Binary data 4590 bytes, use -b option to extract)
Focal Length
      14.0mm

Nyt on ilmeisesti sitten niin, että kun tuon kuvan tuohon digikammiin, niin se käpistelee niitä jollain tavalla ja pistää sen hetkisen päivämäärän tuonne "File Modification Date/Time"-kenttään. Nyt on vielä vähän hämärän peitossa, että minkä tähden mulla on hytinä että se liittyisi näihin PS:ssä muokattuihin kuviin. Voi olla vääräkin tuntuma; kuvia on, kuten sanottu, muutama...

Voiko tällä eixiftoolssilla suoritta muunnoksen niin, että kopioi "Date Time Original" kentän sisällön tuonne File Modification Date/Time kentään?

611
Mikähän lienee kun käytän Digikammia (Dapper / 6.06:sessa) ja suoraan kamerasta olevien kuvien exif-tiedot näkyy ihan ok, mutta jos kuvaa on käsitelty PhotoShopilla ja tallennettu (jpg:nä), niin eipä enää näykään.

Erityisesti haittaa että kuvien päivämäärät ovat "kadoksissa" ja nyt digikam ei osaa pistää niitä ajanmukaiseen järjestykseen.

Oletan että ongelma ei ole niinkään digikammissa, vaan jossain muualla. Kun katson esimerkiksi muokattua kuvaa nautiluksella ja otan siellä Ominaisuudet / Kuva, niin sekin sanoo, että "Kuvatietojen lataaminen epäonnistui".

Exif-data sinällään on kyllä kuvissa. Kun sen avaa esimerkiksi takaisin PhotoShoppiin, niin tallella ovat. Näyttäisi siis että joku tässä Dapperin & Digikammin puolella ei vain osaa lukea tietoja.

Muokatut kuvat on talletettu PhotoShopin 7.0 ja CS2.0 versioilla. Kuvia on runsaasti, kaiken kaikkiaan n. 10 000, ja jonkin sorttinen osa niistä on muokattuja.

612
Laitealue / Vs: Laitetuen ylläpito
« : 24.03.07 - klo:13.22 »
Ei sinulle käytännössä tule koskaan tälläistä ongelmaa. Mikä laite on kyseessä?

Palturia. Näitähän juuri tulee jos sattuu ostamaan "liian" uutta rautaa.

Meillä on yksi kone jossa emo on M2N-E ja 6.06:nen. Ei pelaa näytönvirransäästö, pitää käyttää noapic-optiota jotta lähtee edes käyntiin.

613
Wineä tarkoitin, ei Adobe natiivina kehitä Linuksille.

Niin-in, winellä sitä joudunkin ajeleen, mutta ajattelin että olenko missannut jotain ja että se löytyisi ihan linxusillekin.

614
Laitealue / Vs: lirc apua
« : 20.03.07 - klo:22.44 »
Mutta tarkoitukseni olikin saada sellainen komento joka sammuttaa näytön ilman mitään viiveitä kun painan power nappia ja sitten vaikka toinen komento joka taas "herättää" näytön kun paina toista nappia. Eli sillä tavalla että näyttö toimisi samalla tapaa kuin tv kun power nappia painaa.

Ok. Ymmärsin väärin tarkoituksesi. Ettei menisi vain jonkinsorttiseksi koodaamiseksi (vaikka silloin todennäköisesti käyttäisit juuri mahd. tätä samaa komentoa) ja siinä en osaakaan avittaa. Sori.

615
Laitealue / Vs: lirc apua
« : 20.03.07 - klo:20.34 »
Olisi muuten hyvä mutta jos laitan tuohon ajaksi esim 1 niin sitten näyttö sammahtelee sekunnin välein kokoajan... Eli haen sellaista komentoa joka aktivoisi lepoajan vai kerran eikä joka kerta kun kone on sekunnin käyttämättä.

Hetkinen... Jos laitat komennon 'xset s 1' niin silloinhan juuri komennat näytön lepotilaan kun kone on käyttämättä sekunnin.

Jos komennat vaikka 'xset s 1800' (1800 sekuntia per 60 = 30 minuuttia), niin näyttö pimenee puolen tunnin kuluttua.

616
Saa Linuxiinkin seiskan.

Mitä tarkoitat? Winellä kyllä mutta saako muutenkin?

617
Laitealue / Vs: lirc apua
« : 20.03.07 - klo:17.30 »
Kysympä tässä ketjussa että onko olemassa sellaista komentoa/scriptiä tms. jolla saisi sammutettua ja käynnistettyä näytön? Olisi kätevä sellainen laittaa tuohon power nappulaan...

Päätteessä komento
Lainaus
xset s x
jossa x on monitorin sammutusaika sekunteina pitäisi toimia. Jos siis monitorin lepotila muutenkin toimii.

618
Totta. Toteutus muakin eniten epäilyttää. Voipi jopa käydä että on niin vahvasti naimisissa IE:n kanssa että ei tule mitään.

No, mukava nähdä mitä saavat aikaan.

619
Hohoo, tätä olenkin odottanut. Jos totetuu ja on käyttökelpoinen niin menee viimeinen syy pitää koneella edes wineä.

Tietokone uutisoi:

Lainaus
Puolen vuoden kuluessa
Photoshopista ilmainen nettiversio

Laajakaistayhteyksien nopeutuminen ja yleistyminen on tehnyt myös sovellusten siirtämisestä nettiin entistä houkuttelevampaa. Google tarjoaa jo toimisto-ohjelmapakettia nettiversiona, ja nyt Adobe aikoo tuoda saataville suositusta Photoshop-kuvankäsittelyohjelmasta internetissä toimivan ilmaisversion.

Asiasta kertoi Adoben pääjohtaja Bruce Chizen News.com-uutispalvelun haastattelussa. Photoshopin nettiversio on käyttäjille ilmainen, ja tuloja Adobe aikoo saada mainoksia myymällä. Chizenin mukaan palvelu käynnistetään puolen vuoden kuluessa.

Netti-Photoshop on osa Adoben laajempaa strategiaa, jossa tuotteille tavoitellaan enemmän käyttäjäkuntaa etenkin kuluttajapuolelta. Pari viikkoa sitten yritys julkaisi web-pohjaisen Adobe Remix -videoeditointiohjelman, joka on käytettävissä Photobucket-kuvanjakopalvelun kautta.

Chizen kommentoi News.comille, että mainosrahoitteisten sovelluspalvelujen tarjoaminen on Adobelle uutta. Yritys haluaa kuitenkin tuoda omat tuotteensa saataville nettiin ennen kuin Google tai muut kilpailijat ehtivät apajille.

Originaalssi teksti: http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=29825&tyyppi=1

620
1) Gaim CVS:n toimivuus, josko se toimisi oikein

Miten tuo tutkinsa suoritettaisiin?

Sivuja: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 38