Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - igor_2

Sivuja: 1 [2] 3 4 5
21
Päivitin konetta ja tuli emolevy, jossa ei enää ole rinnakkaisporttia. Yritin saada usb - rinnakkaisportti adapteria toimimaan, mutta turhaan. Myöskään Digituksen parallel korttia en saa pelaamaan. Taitaa olla viisainta luovuttaa ja viedä kierrätykseenn toistakymmentä vuotta pelannut HP 2100 tulostin. Johan se on vanhakin kyllä.

Tarvitsen ainoastaan tulostusta, mutta saisihan siinä tietysti skannerikin olla, vaikkei olennainen olekaan. Katselin esimerkiksi Gigantin Brothereita ja sieltä pomppasi esille Brother DCP1612W AIO, https://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/tulostus-ja-monitoimilaitteet/DCP1612W/brother-dcp1612w-aio-mustavalkolasertulostin Sille näyttäisi löytyvän ajurit deb pakettinakin http://support.brother.com/g/b/downloadhowto.aspx?c=eu_ot&lang=en&prod=dcp1612w_us_eu&os=128&dlid=dlf101533_000&flang=4&type3=559

Uskaltaisiko tuommoisen ostaa ja mahtaisiko ummikko saada sen pelaamaan? Myös ehdotuksia prittereiksi mielellään otetaan vastaan.

22
Moro,

Jessien Iceweasel (ver. 38.8.0) herjaa jatkuvasti flässistä. Aikaisemmin olen aina saanut tilanteen korjautumaan komennolla "#update-flashplugin-nonfree --install", mutta nyt uutta versiota ei tunnu tulevan tarjolle.

Onko Jessien käyttäjillä samoja havaintoja?

23
Moro,

Mulla on Debian 8, jossa ajan VMWarea ja Win XP:tä. Pyörittelen XP:ssä Photoshop CS 8 versiota, joka pyörii kohtuullisesti, mutta uudemmat tahmaa pahasti. Emolevynä koneessa on M4N68T-M, jossa muistia 6 gigaa, josta XP:lle saan annettua vajaa 4 gigaa. Näytönohjaimena joku GeForce, jossa muistia 128megaa, joka kaikki näkyy myös XP:n puolella.

Nyt mietin, että saisinko ajettua uudempia Photoshoppeja vain vaihtamalla tehokkaamman näytönohjaimen, eli jonkin jossa olisi reippaammin muistia.

Miltäs kuulostaa, mahtaisiko tämmösestä muistilisäyksestä olla apua?

24
Moro,

Mulla on Samsung Galaxy Trend Plus S7580 älypuhelin, mutta en onnistu siirtämään tiedostoja USB kaapelin avulla. Kun kytken puhelimen kiinni kaapeliin, niin Debian avaa kyllä Nautiluksen ja pystyn selailemaan hakemistoja, mutta en esimerkiksi pysty siirtämään mitään puhelimesta koneelle. Tulee vain ikkuna, jossa lukee

Virhe kopioitaessa Yhteystiedot.vcf ja lisätiedot sanoo, että Virhe pyydettäessä tiedostoa: -6 ei tuettu.

Nautiluksen sijainti sanoo, että "gphoto2://[usb:001,002]/" - jos siitä jotain apua olisi.

25
Moroo,

Onko joku saanut digikammin värejä (teemoja) toiminaan Debian 7:ssa? Olen nyt taistellut kun mielen häriössä, mutta ei. Haluaisin digikammin näytön, taustan ja albumi-listauksen, harmaaksi, mutta en onnistu säätämään sitä mitenkään sellaiseksi. Esimerkiksi Wanton Soup-teema antaa aika lähelle sen mitä haen, mutta kun käynnistän koneen uudelleen, niin esimerkiksi albumi-alueen tausta on täysin valkoinen. Olen yrittänyt myös säätää teemoja, mutta tuntuu, että ne toimii vähän miten sattuu eikä säädöt edes tallennu oikein kunnolla.

26
Moro,

Käytössä Debian 7.2 Gnomella ja pakettivarastoista tuleva Digikam. Yritän saada sen teemaa saada muutettua tummaksi, esim. harmaaksi tms., mutta ei vain oikein tahdo onnistua. Olen asentanut KDE työpöytää niin paljon, että Digikammista löytyy eri teemoja ja saan valittua niitä käyttöön, esimerkiksi juuri niin, että albuminäyttö on harmaa, mutta ohjelman valikkorivi ja vasemmalla oleva albumipuu ei muutu miksikään. Ne olla jököttävät itsepäisesti harmaana (tai peräti valkoisena, en muista, enkä ole koneella). Olen myös yrittänyt muokata teemaa, mutta tuntuu että säädöt eivät vaikuta oikein mitenkään.

Onko jollain sama kokoonpano ja toimiiko teeman vaihto ok?

27
Moroo,

Ajattelin vähitellen päivittää Debian 6 seiskasarjaan ja tuntuisi, että karkeasti ottaen saan kaiken tarpeellisen toimimaan ihan ok. Murheeksi näyttää muodostuvan tulostin, joka on HP LJ 2100. Vanha kyllä ja voisihan sen periaatteessa vaihtaa, mutta kun niitä on kaksi, toinen vanhalla äiteellä ja toinen itsellä. Tähän asti se on luottopeli kaikissa käyttämissämme Ubuntuissa ja nyt Debianissa, mutta ei enää.

Yhteys sinällään toimii, mutta tuntuu että kirjoittimen alustaminen ei onnistu. Cupsin statuksessa lukee, että "/usr/lib/cups/filter/commandtops failed". Yritin googlailla, mutta en löytänyt oikein mitään hyödyllistä (tai en ainakaan tunnistanut sellaista).

Käytössä siis seiskasarjan Debian, Gnome käyttöliittymällä. Printteri on rinnakkaispiuhalla kiinni (muuta kirjoitin ei tuekaan).

Any ideas?

28
Osaako joku sanoa, voiko / osaako 64-bittinen virtuaaliboksi ajaa tavallista 32-bittistä XP:tä?

29
Päivittelin taannoin emännän ja oman koneen Ubuntu 10.04:lle ja samalla meni uusiksi myös digiKam. Helpin mukaan se on nyt versiossa Versio 1.2.0. Edellinen versio pelasi oikein mallikkaasti, mutta nyt tämän version käynnistyminen kestää kiusallisen pitkään. Kun ohjelman käynnistää, niin se saattaa jauhaa levyä vaikka puoli minuuttia, joskus ehkä vieläkin pidempään. Kuvia on toki paljon, mutta karkeasti ottaen niitä oli aivan sama määrä myös edellisessä Ubuntu-versiossa, eikä tällaisia ongelmia ollut silloin. Olen kytkenyt ohjelmasta uusien kuvien automaattisen ohjelmaan skannauksenkin pois, mutta tuntuu että se ei vaikuttaisi ehkä oikein mihinkään. Sama ongelma molemmissa koneissa.

Onko joku havainnut samaa ja vielä tärkeämpää, onko joku onnistunut ratkaisemaan probleemin.

30
Moro,

Mulla on usb muistitikku jolla siirrän satunnaisesti tiedostoja esimerkiksi työkoneelle, joka on win XP. Kun liitän tikun koneeseen, niin se mounttaantuu automatic /median alle nimellä MUSTA-TIKKU, joka on tikun nimi. En tiedä olenko irrottanut tikun unmounttaamatta vai miten, mutta nyt median alta löytyy hakemisto perusnimellä ja sen lisäksi pari hakemistoa joissa on alaviiva tai pari perässä.

Haluaisin nämä nimet pois (aiheuttaa hämminkiä rsyncin kanssa) ja tilanteen sellaiseksi, että tikku mounttaantuu vain omalla nimellään tai mieluummin vielä niin, että ei mounttaantuisi automaattisesti lainkaan. Kun poistan hakemistot (sudo rm -r /media/MUSTA-TIKKU), niin hakemisto poistuu, mutta kun kytken tikun, niin poistettu hakemisto palaa ja sen lisäksi alaviivallinen hakemisto, johon tikku mounttaantuu.

Miten saisi hakemistot pois, eli tilanteen siis sellaiseksi, että tikku mounttaantuu aina nimellään, mutta ilman alaviivoja, taikka miten saan estettyä automaattisen mounttaantumisen, mutta vain tämän yhden tikun osalta - muut USB jutut saisi mounttaantua kuten ennekin.

31
Multimedia ja grafiikka / Digikammin valopöytä
« : 15.01.11 - klo:23.19 »
Moro,

Tietääkö kukaan onko digikammin valopöydällä mahdollista tarkastella enemmän kuin vain kahta suurikokoista kuvaa kerrallaan? Jotenkin minulla on muistikuva, että olisin jossain nähnyt tässä tilassa kolme tai neljäkin isokokoista kuvaa, mutta itse saan siihen vain sen kaksi, joka siinä on ilmeisesti oletuksenakin.

32
Laitealue / Kone hyytyy saman tien
« : 30.11.10 - klo:08.39 »
Terve,

Viikonloppuna pitäisi mennä katsomaan konetta, josta nyt olen vasta saanut maallikon suusanallisen vikakuvauksen: Kun virran kytkee päälle normaalilla tavalla, niin kone (keskusyksikkö) hyrähtää käyntiin sekunniksi tai pariksi, mutta sammuu sen jälkeen. Jos yrittää käynnistystä heti uudelleen, niin ei tapahdu mitään, jos odottaa pidempään taikka käyttää poverissa olevaa pääkytkintä nollalla, niin saa koneen taas hyrähtämään - mutta samalla tuloksella.

Kyseessä mitä ilmeisimmin jonkin asteinen rautavika, mutta mikä voisi aiheuttaa tällaisen efektin? Ideoita?

33
Laitealue / No mikä prosessori
« : 03.08.10 - klo:19.08 »
Morgonen

Meni nippu emolevyn konkkia päreiksi ja jouduin päivityspuuhiin. Sattumoisin ilmaantui käsille ilmeisen uuden tuntuinen emo, prosessoreineen ja muistineen. Asensin ne vanhaan koteloon ja kytkin käyttöön vanhan levyn, johon on aivan äsken asennettu Ubuntu 10.04. Bootti onnistui ja kaikki näyttää pelaavan erinomaisen hyvin - no, yhtä yksittäistä boottivaiheen virheilmoitusta lukuun ottamatta. Tämä virherivi vilahtaa kuitenkin niin nopsaan, että sitä ei ehdi lukea vaikka kuinka yrittäisi...

Tsiikailin nyt tarkemmin ja jäin miettimään, että onkohan tässä tietämättäni nyt alla 64 bittinen rauta. Tietääkseni ei pitäisi, mutta eipä asiasta kylläkään myöskään puhuttu, kun rautatavaran käsiini sain. Pääte osaa sanoa asiassa seuraavasti.

lscpu
Koodia: [Valitse]
Architecture:          i686
CPU op-mode(s):        64-bit
CPU(s):                1
S?ikeit? per ydin:     1
Ytimi? per kanta:      1
Prosessorikantoja:     1
Valmistajan tunniste:  AuthenticAMD
CPU family:            16
Malli:                 6
Stepping:              2
CPU MHz:               800.000
Virtualization:        AMD-V
L1d cache:             64K
L1i cache:             64K
L2 cache:              1024K

Ja cat /proc/cpuinfo
Koodia: [Valitse]
processor    : 0
vendor_id    : AuthenticAMD
cpu family    : 16
model        : 6
model name    : AMD Sempron(tm) 140 Processor
stepping    : 2
cpu MHz        : 2700.000
cache size    : 1024 KB
fdiv_bug    : no
hlt_bug        : no
f00f_bug    : no
coma_bug    : no
fpu        : yes
fpu_exception    : yes
cpuid level    : 5
wp        : yes
flags        : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm 3dnowext 3dnow constant_tsc up nonstop_tsc extd_apicid pni monitor cx16 popcnt lahf_lm svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch osvw ibs skinit wdt
bogomips    : 5425.33
clflush size    : 64
cache_alignment    : 64
address sizes    : 48 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts ttp tm stc 100mhzsteps hwpstate

Kysymys nyt siis vain, että kun en osaa tulkita näitä infoja, niin onko käytössä normi prosessori vaiko peräti 64 bittinen. Jos jälkimmäistä, niin vaikka kaikki näyttää toimivan ihan jees, niin kannattaako systeemit päivittää 64 bittiseen Ubuntuun vain antaa olla näin kun nyt on?

34
Virheellisistä tiedoista (esimerkiksi http://linux.fi/wiki/Ralink_rt2x00) poiketen Ubuntu 10.04 mukana asentuva kernel 2.6.32-21 tai päivityksenä tuleva 2.6.32-22 eivät tue suoraan ainakaan kaikkia markkinoilla olevia RT2870-sarjan wlan-tikkuja. Esimerkiksi itsellä on kaksi Asus USB-N11 Wireless tikkua joihin olen joutunut kääntämään ajurit sekä Ubuntu 8.04 että 10.04:ssä. Piirille löytyy kuitenkin linux-ajurit Ralinkin sivuilta, joiden kääntäminen ja asentaminen on suoraviivainen toimenpide eikä edellytä ohjelmointi- tms. yliluonnollisia tietoja eli taitoja.

Ohjeistusta pukkaa, mutta lue viesti kokonaan ennen kuin alat puuhaan.

Lataa ajurit työpöydälle Ralinkin sivuilta http://www.ralinktech.com/support.php?s=2 tarvittava paketti on RT2870USB(RT2870/RT2770) 12/04/2009 2.3.0.0. Ole tarkkana että käytät 2.3.0.0 versiota, sillä ajureista liikkuu myös 2.2.0.0 versioita, jotka toimivat muuten, mutta eivät tue wlanin salauksia.

Ladataan koneelle tarvittava kääntäjä ja linuxin otsikot
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install build-essential linux-headers-generic

Siirry työpöydälle
Koodia: [Valitse]
cd ~/Työpöytä

Pura paketti
Koodia: [Valitse]
tar -xvf RT2870_LinuxSTA_V2.3.0.0.tar.bz2

Editoi config.mk:sta kaksi parametria
Koodia: [Valitse]
gedit RT2870_LinuxSTA_V2.3.0.0/os/linux/config.mk
# Support Wpa_Supplicant
HAS_WPA_SUPPLICANT=n -> y

# Support Native WpaSupplicant for Network Maganger
HAS_NATIVE_WPA_SUPPLICANT_SUPPORT=n -> y

Edellisessä siis muutetaan oletuksena olevat 'n' 'y':ksi (No -> Yes).

Lisätään piiri tuettujen piirien listalle. Kopioi alempi rivi esimerkiksi muiden /*Asus*/ tikkujen jatkoksi
Koodia: [Valitse]
gedit RT2870_LinuxSTA_V2.3.0.0/common/rtusb_dev_id.c
{USB_DEVICE(0x1761,0x0b05)}, /* RT2870 */

Vaihda työhakemistoksi
Koodia: [Valitse]
cd RT2870_LinuxSTA_V2.3.0.0

Käännä ja asenna ajurit. Käännöksen aikana tulee joukko frame-varoituksia, mutta ellei halua fiilistellä, niin niistä ei tarvitse välittää
Koodia: [Valitse]
sudo make
sudo make install

Ota ajuri käyttöön ja käynnistä verkko ja network-manager uudelleen
Koodia: [Valitse]
sudo modprobe rt2870sta
sudo /etc/init.d/networking restart
sudo restart network-manager

Jos koneessa ei ole muita wlan-kortteja, niin näiden toimenpiteiden jälkeen kortti näkyy if- ja iwconfigissa nimellä ra0, jos on, niin nimi on luultavasti jotain muuta.

Oman koneen ifconfig antaa
Koodia: [Valitse]
ra0       Link encap:Ethernet  HWaddr 00:1f:c6:b2:a1:87
          inet6 addr: fe80::21f:c6ff:feb2:a187/64 Scope:Link
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:4 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:377 (377.0 B)  TX bytes:1008 (1.0 KB)

ja iwconfig
Koodia: [Valitse]
ra0       Ralink STA  ESSID:"11n-AP"  Nickname:"RT2870STA"
          Mode:Auto  Frequency=2.412 GHz  Access Point: Not-Associated  
          Bit Rate:1 Mb/s  
          RTS thr:off   Fragment thr:off
          Link Quality=10/100  Signal level:0 dBm  Noise level:-97 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

Nyt verkko on asennettu.

Käännetty ajuri, taikka ainakin sorsat, kannattaa säästää, koska luultavasti Ubuntun seuraava kernel-päivitys ylikirjoittaa nyt käännetyn ajurin. Näin tapahtuu ainakin päivityksessä 2.6.32-21 -> 2.6.32-22 mutta luultavasti tämä on ainainen riesa... Kun ajurit löytyy valmiiksi käännettynä, niin riittää että ajaa komennot sudo make install, sudo modprobe rt2870sta, sudo /etc/init.d/networking restart, sudo restart network-manager, kts. alla.

Valmiiksi muokattu ajuripaketti löytyy myös netistä. Olen tehnyt siihen alussa olleet gedit-muokkaukset valmiiksi, jolloin riittä että paketti ladataan omalle koneelle, käännetään, asennetaan ja otetaan käyttöön. Tässä tapauksessa tarvittavat komennot on

Koodia: [Valitse]
sudo make
sudo make install
sudo modprobe rt2870sta
sudo /etc/init.d/networking restart
sudo restart network-manager

Valmiiksi muokattu ajuripaketti löytyy esimerkiksi täältä
Koodia: [Valitse]
wget http://muninter.net/images/RT2870_LinuxSTA_V2.3.0.0.tar.bz2

Vasso kuu. Ja normaaleja taloudellisia huomionosoituksia voi taas lähetellä tuttuun tilinumeroon...

35
Tämä nyt ei liity Ubuntuu, mutta kyselenpä täällä kun on asiantuntevaa pornakkaa paikalla.

Kyse on kiinteistä ADSL-liittymistä, eli perusliittymistä kotiin. Saunalahti tarjoaa nyt 24 kuukauden sopparia nopeudella 8/1M hintaan 28.0e/kk. Tarjous pitää sisällään myös mokkulan, jossa rajaton kotimaan data-liikenne. Soneran tarjous on muuten sama, mutta ilman mokkulaa ja hinta 35 juuroa per kuukausi.

Meillä on nyt ollut useamman vuoden pienen paikallisen palveluntarjoajan liittymä, nyt nopeudella 2M/512k hintaan noin 33 euroa per kuukausi. Olen täysin tyytyväinen nykyisen liittymän toimivuuteen ja luotettavauuteen, mutta suurempi nopeus karkeasti ottaen samaan hintaan houkuttaa. Saunalahden mokkulallalle ei ole kuin kuriosiiteetin arvo - lähinnä kai sitä voisi käyttää varayhteytenä, sikäli kun sen jaksaisi väkertää toimimaan Ubuntussa.

Kysymys olisi, että mitä kokemuksia ihmisillä on näistä kahdesta operaattorista? Miten luotettavat ovat heidän kiinteät liittymänsä, onko ennakoimattomia käyttökatkoksia jne.?

36
Mistä tässä uudessa LTS:ssä pääsee määrittelemään wlan-kortteja ja ajureita?

Minulla on Asus USB-N11 Wireless N USB jossa on RT2870 piiri ja sain sen taikuutta lähentelevällä ajurikääntelyllä toimimaan 8.04:ssä, mutta nyt samat temput eivät tunnu purevankaan.

Voisiko olla, että tässä uudessa versiossa tulki löytyy jo luonnostaan, enkä vain osa.

37
Asensin taannoin A-Linkin USB WLan sovittimen Ubuntu 8.04:ään heittämällä. Nyt tarvitsin toisen tikun, mutta niitäpä ei enää ollutkaan hyllyssä. Taannoisista kokemuksista rohkaistuneena ostin kuitenkin, niin ikään Linux-tuetun, Asuksen USB-N11 tikun ja kuvittelin homman olevan yhtä helppoa. Katin kontit. Itku meinasi tulla, kun ymmärsin, että luvattu Linux-tuki tässä 8.04 tapauksessa tarkoitti ajurien itse kääntämistä...

Aikani guuglailtuani siellä ja täällä törmäsin kuitenkin tähän (-kin) ohjeeseen http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=29118.msg223708#msg223708 joka toimikin sellaisenaan myös 8.04:ssä. Kiitoksia Jyppen!

Homma näyttää vaikeammalta kuin sitten lopun kaiken onkaan. Jos taistelet saman tikun kanssa, niin hae ajurit täätä http://www.wireless-driver.com/download/asus/asus-usb-n11-wireless-usb-driver-utility.htm ja toimi rohkeasti Jyppen ohjeiden mukaan, niin eiköhän ala pelata.

Itse teen aina kaiken vaikeamman kautta. Otti esimerkiksi aikansa ymmärtää, että kun testaa wlan-tikkua, niin on hyvä disabloida emolevyn verkkokortti, koska muuten ne saattavat häiritä toisiaan. Käyttökelpoisia komentoja on esimerkiksi

Koodia: [Valitse]
ifconfig
iwconfig

sudo /etc/init.d/networking restart
sudo ifconfig eth0 down
sudo ifconfig ra0 up
sudo ifconfig ra0 down
sudo ifconfig eth0 up

Joskus, tällaisina hetkinä, tuntuu, että tämä Ubuntun päivityspolitiikka ei ole ihan tältä planeeltalta. Minä, Jyppen ja moni muu tämän saitin lukija selviää näistä ongelmista, mutta suuren massan tällainen kyllä pitää loitolla. Onko se sitten hyvä vaiko huono - se on toisen pohdinnan paikka.

No, loppu hyvin, kaikki hyvin ja taas rallatellaan tyytyväisenä Ubuntulla eteenpäin.

38
Kun olin tarvitsevinani uutta gramps-ohjelmaa, niin kääntelinpä sitten ensimmäisen ohjelmani lähdekoodeista - joka tosin ei olisi ollut tarpeenkaan, koska ohjelman kotisivuilla on Ubuntu 8.04 version deb:kin, mutta yhtä kaikki.

Käytin kääntämiseen linux.fin ohjetta: http://linux.fi/wiki/K%C3%A4%C3%A4nt%C3%A4minen.

Sorsien noudon ja purun jälkeen kääntäminen ja asennus menee näin:

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get build-dep gramps
cd ..
cd gramps-3.1.1/
./configure
sudo apt-get install intltool
./configure
make
sudo make install

Wikin ohjeen loppupuolella todetaan näin: "Kenties paras vaihtoehto on tehdä käännetystä ohjelmasta oman jakelun mukainen paketti ja asentaa se paketinhallinnan kautta.".

Koska käännettyä ohjelmaa on tarkoitus käyttää vain tässä omassa koneessa, niin kysymys kuuluu, että minkä tähden kenties olisi paras vaihtoehto tehdä ohjelmasta deb paketti ja asentaa vasta sitä kautta?

39
Laitealue / Hidas HP LJ 2100 tulostus
« : 08.02.09 - klo:19.51 »
Morgonen,

Mulla on käytettynä ostettu HP Laserjet 2100:nen, joka periaatteessa täyttää tarpeeni oikein hyvin, erityisesti kun tulostettavana on tekstiä tai jotain muuta yksinkertaista, kuten yleensä on. Silloin tällöin on kuitenkin tarve myös tulostaa erilaisia kuvia ja se on hidasta puuhaa. Erityisesti jos kuva on iso, vaikka noin A4:n kokoinen, niin tulostuksen valmistelu voi viedä ihan minuutti kaupalla aikaa. Itse tulostus tapahtuu sitten kyllä nopeasti ja tulostuu ihan ok.

Tulostimessa on nyt 4 megaa muistia, mutta kun en oikein tiedä olisiko apu sitten sen lisääminen, koska, kuten sanottu, tuloste tulostuu kyllä ok, mutta se kestää hirveän kauan. Kirjoitin on kiinni koneessa perinteisellä rinnakkaispiuhalla ja Ubuntun (8.04) puolelta ajelen sitä ihan Ubuntun omalla HP LJ 2100 kirjoitinajurilla.

Tässä kirjoittimen Itsetesti / Konfiguraatio: http://muninter.net/images/hplj2100.jpg

Olisiko muistin lisäämisestä apua, onko 10 vuotta vanha kirjoitin auttamatta liian vanha, onko mitään toivoa?

40
Multimedia ja grafiikka / ascii to jpg (ratkaistu)
« : 03.02.09 - klo:20.34 »
Morgonen,

Sain sähköpostissa jpg kuvan joka ei normaalilla konvertoidu automaattisesti jpg-kuvaksi, vaan se näkyy asciina. Syy lienee se, että viesissä oli myös kreikkalaisia kirjaimia ja mikä lie merkistökoodaus jonka seurauksena, näin oletan, kuvan normaali ascii->jpg konvertointi ei lähde käyntiin. Yritän etsiä ohjelmaa jolla voisin konvertoida tekstin takaisin kuvaksi, mutta ei tunnu tärppäävän. Jpg:stä -> asciihin löytyy kyllä hardyn varastoistakin, mutta ei päin vastoin.

Onko onglema kenellekään tuttu ja löytyiskö ratkaisua tai kertotietä pulmaan.

Nyt kuva näkyy siis viestialueella näin:
Koodia: [Valitse]
begin 666 Apt.jpg
M_]C_X `02D9)1@`!``$`R #(``#__@`?3$5!1"!496-H;F]L;V=I97,@26YC
M+B!6,2XP,0#_VP"$``("`@("`@("`@("`@("`@("`@("`@("`@("`P,#`P,#
M`P,#! 4$`P0%! ,#! 8$!04%!@8&`P0&!P8&!P4&!@4!`@("`@("`@("`@4#
...
...
...
`
end

Sivuja: 1 [2] 3 4 5