Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - salai

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 107
81
Kyllähän taulukkolaskennan funktioitten nimien suomentaminen on melko typerää.
Joskus 1990-luvulla yritin tehdä tuttavan tuttavan firmaan hienon tavaraluettelon hakutoimintoineen Excelillä.
Ei siitä mitään tullut, kun kaikki funktiot oli suomennettu ja maa- ja kieliasetukset hankaloittivat notaation ymmärtämistä.
Lopullinen niitti tuli, kun huomasin funktioitten suomentajien ja manuaalin/help-tiedoston kirjoittajien olleen eri henkilöitä, jotka olivat keksineet kukin itsenäisesti uusia (ja aivan erilaisia) ilmauksia englanninkielisille termeille.

82
Multimedia ja grafiikka / Vs: yle-dl lakkasi toimimasta
« : 14.09.16 - klo:06.59 »
Toimiiko http://areena.yle.fi/1-3330377 ?
Minkä takia osoite oli https-muotoa, eihän sivu ole (ainakaan kokonaan) suojattu.

83
kiitos vastauksesta.
koetan tuota luukku plussaa, jos sen löydän.
Se maksaa 21,90 €/v. Sillä saa pop/imap-tuen, jonka käyttöönotto on todella hankalaa, kun ne osoitteet on vedetty ihan hatusta joka tilille erilaiset. Lisäksi saa ruhtinaalliset 200 Mt lisätilaa. Miten kukaan kehtaa nykypäivänä tyrkyttää tuollaista tekelettä?

84
Spotify kai joutuu lopettamaan uusien levyjen soittamisen ilmaisille käyttäjille.
En ymmärrä, miksi kukaan maksaisi niistä, kun on vanhaa hyvääkin vielä olemassa?

85
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 04.09.16 - klo:17.54 »
Ei Windows 10 Chromessa näy Ubuntu.fi:n favicon.
Jossain vanhassa (Firefoxin) profiilissa taisin sen viimeksi nähdä ennen välimuistin tyhjentämistä.

Suurempi ongelma tässä sivustossa on liian lähellä toisiaan olevat linkkinumerot sivun alareunassa. Onko todella mahdotonta lisätä sinne tavanomaiset "seuraava" ja "edellinen" painikkeet. Nykyisellään keskustelualuetta on mahdoton selata ensimmäistä sivua pidemmälle puhelimella tai tabletilla.

86
Ei Radio Rockin nettiradio mitään muuta vaadi kuin flashplayerin, eli toimii Firefoxillakin.
Tuolta pääsee sinne suoraan http://nettiradio.fi/rock
Typerät mainoksetkin lähtee pois ublock originilla.
Testattu äsken usb-tikulta Peppermint 7:llä.

88
NM:n kommentti tuosta 32/64-bittisyydestä ja uudempien koneiden EFI:stä on totta.

Alkuperäiseen ongelmaan jotenkin liittyen yksi Linuxin hienouksista:
Keväällä törmäsin yhteen kannettavaan W8:sta W10:een päivitetty kone, joka ei buutannut eikä palautus toiminut. Kovalevyä ei voinut toisessa koneessa Windowsin puolella lukea. 

Sain sen kuitenkin pienellä googlauksella mountattua usb-tikulta Linuxissa read-onlyksi ja pelastettua liki 10 vuoden ajalta kerätyt kuvat ja videot.
Koneessa oli 1TB kovalevy, jonka osiotaulu oli rikki, koska siihen ei voinut asentaa Windowsia uudelleen. Asensin sitten sitten 240 SSD:lle puhtaan W10, joka toimi oikein hyvin. 
Tein sitten uuden osiotaulu alkuperäiselle kovalevylle, jossa NTFS-formatoinnin jälkeen ei testeissä näyttänyt olevan kuitenkaan mitään fyysistä vikaa. Laitoin se levyn sitten Kingstonin usb-koteloon ja neuvoin käyttämään back-uppien tekoon.
Palkkaa jäi parin päivän hommasta 20 € ja aika hyvä mieli onnistumisesta.

89
Joo, näinhän se on. Tuli vain juuri (viikko sitten) lopetettua premium-tili ja huomasin edelleen ilmaisen tilin käytön olevan mahdollista ilman mainoksia säilyttäen vanhat soittolistat. Täytyy kokeilla toisella tilillä, jossa ei ole koskaan ollut premiumia.

Olisikohan se Premium edelleen voimassa, koska saat kuitenkin nauttia siitä tilauskauden (esim. kk) loppuun. Premiumin loputtua se jatkuu normaalisti ilmaisversiona, joten siinä ei ole mitään erikoista. Itse saan mainoksia, mutta aika usein jos laitan tabletista soimaan, niin ensin näytetään sponsorimainos ja kerrotaan, että seuraavaan puoleen tuntiin ei tule sen vuoksi mainoksia eli saa kuunnella aika rauhassa. PC:llä tulee aina mainoksia. Joskus aiemmin on itsellänikin ollut Premium käytössä, koska se vaadittiin silloin vielä mobiilikäyttöön (ja siinä on edelleen rajoituksia ilmaistileillä).
Kyllä se ilmainen premium loppui, kunhan sain sen ensin loppumaan. Sonera ei tarjoa nettisivullaan mahdollisuutta lopettaa sitä, tai edes tarkistaa tilauksen tilannetta. Edellisen kerran oli pakko mennä liikkeeseen kysymään asiasta, nyt onnistui nettikeskustelussa halutessani yhteydenottoa.

Pari päivää sitten kännykällä tuli ilmoitus, että S-kauppa tarjoaa ilmaiset 30 min, mutta nettiselaimella soitettaessa ei mainoksia ole vielä tullut.

En tiedä, mitä vaikutusta eri selaimillla/adblockereilla mahdollisesti on.

90
Joo, näinhän se on. Tuli vain juuri (viikko sitten) lopetettua premium-tili ja huomasin edelleen ilmaisen tilin käytön olevan mahdollista ilman mainoksia säilyttäen vanhat soittolistat. Täytyy kokeilla toisella tilillä, jossa ei ole koskaan ollut premiumia.

91
Tuo ilmainen Spotify tarjoaa kai yleensä mainoksia (ainakin kännyversiossa).
Mulla on useamman kerran ollut (Soneran tarjoama) premium, eikä edelleenkään sen lopettamisen jälkeen selaimesta käynnistetyssä Spofyssä tule mainoksia.
Tässä nyt testissä W10 Firefox 48.0.1 + uBblock Origin, mutta näin se on toiminut Linuxin puolellakin.
https://play.spotify.com/?utm_source=web-player&utm_campaign=bookmark

92
Kiitoksia jälleen neuvoista. Olin jo kirjoitaa ratkaistu, koska windows-levy ilmestyi jälleen tiedostohallintaan. Mutta sitten! Kun olin välillä ollut Windows- puolella, en saanutkaan enää sitä näkyviin Ubuntussa. Käynnistin koneen uudelleen ja menin Windowsiin ja muistaakseni "sammutin" ja taas kaikki näkyi myös Ubuntussa. Luultavasti ongelma on juuri tuo, mistä olette kirjoittaneet: windows ei sammuta kokonaan itseään. Olisin kuitenkin kysynyt, pitääkö neuvomanne komennot antaa Windowsissa, vai voiko ne tehdän Ubuntussa, jos windows-levy ei tule näkyviin?
Tuo Fast Startup / Hibernate täytyy poistaa/estää Windowsin puolella.  Tuo esittämäni vaihtoehto taitaa olla helpoin tapa poistaa se pysyvästi (esim. dualbootissa). Tilapäisesti Fast Startupin voi poistaa sulkemalla Windows 10 shift-näppäimen kanssa.

93
Fast Startupin ja hibernationin saa nopeasti pois päältä antamalla järjestelmänvalvojan komentokehotteessa komennon:
Koodia: [Valitse]
powercfg -h offKomentokehote löytyy ikkunavalikosta hiiren oikealla näppäimellä.
Tilan voi tarkastaa komennolla::
Koodia: [Valitse]
powercfg -a

94
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomi hidastunut
« : 19.08.16 - klo:14.10 »
Tää on (kai) pari päivää ollut hitaampi kuin mikään muu sivusto, myös DNA- ja Saunalahti-verkoissa.

95
Tallentaako youtube-dl tämän http://areena.yle.fi/1-3295588 ?
Flickfetch sanoo Windowsissa:
Jakso on DRM-suojattu (Digital Rights Management)
Jakso on suojattu, eli sitä ei ole mahdollista ladata millään lataajalla.

96
Näköjään noita skriptivirityksiä ei enää tarvitse 16.04 kanssa.

Kokeilin useammalla vanhalla (3g ja LTE) mokkulalla Lubuntu 16.04:ssä ja kaikki käynnistyivät (tunnistuessaan) automaattisesti, jos niin oli asetuksissa määritelty.
Kehitys kehittyy, vaikka joskus meinaa usko mennä.

97
Näköjään usb-creator on muutettu Ubuntun 16.04-versioon:
Lainaus
usb-creator (0.3.0) xenial; urgency=medium

  [ Marc Deslauriers ]
  * Rework the whole imaging process for writing to devices:
    - Use an equivalent of dd to make an exact copy of the image to the device
    - This also breaks persistence.
Aivan älytön muutos (vaikka ehkä tekeekin ohjelmasta luotettavamman). En halua ylikirjoittaa (isojakin) tikkujani dd:llä ja tehdä niistä read-onlyjä. Windowsin puolella Rufuksella sentään pystyy valitsemaan, käyttääkö tikun tekoon tiedostojen kopiointia vai dd:tä.
Täytyy kai tehdä ensin tikku vanhalla systeemillä ja kopioida tarpeelliset tiedostot remasteroidusta levykuvasta, jotta pystyy muokkaamaan esim. käynnistysparametrejä.

98
Minulla kyllä onnistui boot-repairin sisältämän Lubuntu-tikun teko.

Eli asensin kovalevylle Lubuntu 16.04 (64-bit), siihen kaikki haluamani ohjelmat, äsken Boot Repairin lähteestä https://launchpad.net/~yannubuntu/+archive/ubuntu/boot-repair.
Aikaisemmin olin asentanut  Pinguy Builderin (4.3-8_all-beta.deb) tuolta: http://pinguyos.com/2015/09/pinguy-builder-an-app-to-backupremix-buntu/
Sen asennus ei eilen onnistunut jonkun riippuvuuden puuttumisen johdosta. Tänään onnistui kyllä ja sekä Backup, että Dist-valinnat tuntuvat toimivan.
Buuttaava tikku syntyi Käynnistyslevyn luonti -työkalulla (se ei enää kysy salasanaakaan).
Sekä Dist-, että Backup-tikut käynnistyivät ilman ongelmia ja Boot Repair (Tietokoneen käynnistysvalintojen korjaus) näyttäisi käynnistyvät oikein.

Jotain häikkää tuossa kuitenkin on; kumpikaan tikulta käynnistynyt remasterointi ei sammu loppuun asti normaalisti, vaan vaatii nappularesetin.
Kyllä kai tuon Boot Repairin voi asentaa edelleen PPA:sta mille tahansa Ubuntu-livetikulle tarvittaessa, kunhan nettiyhteys on käytössä?

99
Lubuntu 16.04 lähteistä ei löytynyt linux-firmware-nonfreetä ollenkaan, vaan piti googlettaa ja ladata wily-versio, että sai yli 10 v. vanhan Asuksen My Cinema P7131 digi-tv-kortin toimimaan.
http://packages.ubuntu.com/search?keywords=linux-firmware-nonfree

100
Joo, noilla ohjeilla toimii nauhoita-skriptin valinta FlashGotissa
Mulla on tässä puhdas Lubuntu 14.04.4 (64-bit), eikä siinä tuo asennus ollut kopioinut mitään skriptejä .menut-kansioon, joten piti tehdä homma käsin.
Kun tuo launchy ei enää toimi, voisi kai sen asennuksen poistaa kokonaan ja ehkä yksinkertaistaa/selventää asennusta?
Harmillista kyllä, kun toistakymmentä vuotta käyttämäni Firefoxin laajennukset pikkuhiljaa lopettavat toimintansa. Tuota Launchyä kokeilin Ubuntu-Firefoxissa joskus 2005 ja silloin joku täkäläinen kai autteli minua edesmenneellä Mozilla-tukifoorumilla.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 107