Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jeepster

Sivuja: 1 [2]
21
Kiitos! GdD:n neuvon avulla sain vakautetuksi kursorin. Muutkin varmaan aivan hyviä, mutta kun koneella enimmäkseen kirjoitellaan ja ulkoinen hiirikin on, taitaa tämä riittää.

22
Minulla on Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520:ssa Ubuntu 7.10. Häiritsevä ongelma on OpenOfficen kirjoitusohjelmassa tekstikursorin pomppiminen hiiriosoittimen kohdalle niin, että kirjoitettu teksti tulee välillä milloin mihinkin kohtaan ja jos sijoittaa hiiriosoittimen kirjoitusikkunan ulkopuolelle, kirjoitus saattaa muuttua komennoiksi. Sama ongelma on ollut koneessa 6.06- ja 7.04-versioillakin. Mistään asetuksista en ole löytänyt sellaista, millä asiaan saisi korjauksen.

Laite- vai ohjelmaongelma? Onko jollakulla tarjota neuvoa?

23
Kiitos jälleen.

24
Kiitos, noin se asentui. Ongelmaksi sitten tuli näytön nvidia-ajurin puutos, mutta siihenkin löytyi apua. Tähän realtime-kerneliin ei näytä kuuluvan automaattisesti rajoitettua (restricted) -osaa.

25
Päivitin UbuntuStudio 7.04:n, johon olin asentanut realtime-kernelin, gutsyyn. Päivityksessä asentui 2.6.22 generic-kernel eikä Feistyn realtime enää löydä näytönohjainta. Gutsyn Studiossa pitäisi olla realtime oletuksena, mutta sellaista ei vain löydy. Ehkä ohjelmalähteeni ovat pielessä ja nekin pitäisi päivittää. Onko jollakin neuvoa, miten päästä eteenpäin?

26
Ubuntun kehitysversio / Vs: Gutsy:n suomennokset
« : 21.10.07 - klo:11.24 »
Pieni kieliopillinen korjaus: Ohjelmia ladatessa tulee teksti, jossa kehotetaan odottamaan jonkunaikaa. Pitäisi olla_ jonkin_ aikaa, koska jonkun aika on jonkun ihmisen aikaa, jokin aika taas tarkoittaa aikaa yleensä.


27
Ks. viestiketju Helppo konsti ulkoisen kiintolevyn liittämiseksi. Ei tarvita edes koodinpätkää. Storage Device Manager -ohjelman kautta pääsee muuttamaan myös kirjoitus- ja lukuoikeuksia.

28
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu Studion sparraajat
« : 03.10.07 - klo:11.57 »
ZynAddSubFx:ssä ei ole moittimista, mutta syntikka on syntikka. VSTi:t ovat virtuaalisoittimia, joista saa esim. puhallin- ja viulusatseja, tai vaikkapa vanhan mellotronin ujellusta.


29
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu Studion sparraajat
« : 03.10.07 - klo:04.54 »
JAD:ssa mainostetaan olevan VST-koplauksia varten wine-asio ja JOST. Wine-asiota olen yrittänyt UbuntuStudiossa, mutta vaikutelmani on, että kovin on konstikas ja horjuva rakennelma, käytettäväksi suositeltua Reaperiä en saanut kuin jämähtelemään. JOST on uusi kehitelmä.

VSTi:t tosiaan tarjoavat MIDI-ohjauksella saundeja, joiden rinnalla monet MIDI-äänet ovat muovisia kilkutuksia.


30
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ubuntu Studion sparraajat
« : 01.10.07 - klo:11.35 »
Kokeilin JAD 1.0:aa. En päässyt kokeilemaan uusia VST-mahdollisuuksia tai realtimekerneliä, koska buuttauksen jälkeen monitori meni pimeäksi ja ilmoitti signaalin olevan "out of range". Ohjelma oli kuitenkin löytänyt oikean nVidia-kortin ajurin eikä tilanne muuttunut korjaus- eikä uusinta-asennuksen jälkeen millään näytöntarkkuudella. Esim VESA-ajurimahdollisuutta en asennuksesta löytänyt.

Ilmeisesti JAD ei ole vielä loppuun asti hiottu. Toistaiseksi aion pysyä XP:ssä ja UbuntuStudiossa. Helppokäyttöisen ja vakaan VSTi-väylän puuttuminen vain linuxin studiodistroissa on suuri puute, jos ei osaa soittaa kaikkia luonnollisia soittimia.


31
Olen samaa mieltä, ongelmia ei pitäisi olla. LaCien olisi pitänyt toimia "out of the box", mutta niin ei käynyt. Samoja hankaluuksia on ollut Ubuntu-palstojen mukaan muillakin Feistyssä. Toisilla taas jostakin syystä ei. Tähän nyt en saa kaivetuksi ohjeita, jotka löysin englanninkieliseltä foorumilta asian korjaamiseksi, mutta niistä ei ollut apua. Mainitsemani ohjelma hoiti homman ja pääasia että hoiti, pääsen paneutumaan vars. töihini ja varmuuskopioimaan tuotokset.


32
Lisäys: Kun Sovellukset-valikon Lisää/poista sovelluksia -työkalulla on asentanut Storage Device Manager -ohjelman, se löytyy Järjestelmän Ylläpito-valikosta.

33
Minulla oli vaikeuksia LaCien ulkoisen kiintolevyn kanssa, Feisty ei pystynyt liittämään sitä, vaan liittäminen ja irroittaminen oli tehtävä konsolissa. Lisäksi levyä ei voinut käyttää, koska oikeudet olivat vain root-tilassa. Olen löytänyt Ubuntu-palstoilta viestejä, joiden mukaan samoja vaikeuksia on ollut muillakin. Neuvojakin on niiden korjaamiseksi, konsoliskriptejä, mutta niitä noudattamalla en ole saanut asiaa korjautumaan. Formatointi ext3:ksi ei ole auttanut sekään.

Löysin Lisää/poista sovelluksia -valikon Muut-osasta ohjelman Storage Device Manager, jolla sain levyn automaattisen liittämisen ja hiirellä irrottamisen kuntoon. Kys. ohjelman Assistant-valikosta saa myös jaetuksi luku-ja kirjoitusoikeuksia tarpeen mukaan.

Tästä keinosta saattaa olla apua kaltaisilleni epänörteille.

34
Kiitos muusikolle!

Kumpikin neuvo palautti ohjelman, ikkunaluettelon lisääminen alapalkkiin tuntui mukavammalta, koska teki systeemin tutuksi.

35
UbuntuStudiossa on ongelma, jonka kanssa en ole tehnyt tuttavuutta tavallisessa 7.04:ssä, en muussa Ubuntun versiossa enkä muissakaan käyttämissäni Linuxin distroissa: jos laittaa ohjelman tilapäisesti sivuun, se häviää näkymättömiin. Alapalkissa ei näy kuvaketta enkä ole onnistunut keksimään keinoa, miten sellaisen saisi jostain esiin. Näin on käynyt kaikkien kokeilemieni ohjelmien kanssa. Sitten kun sulkee UbuntuStudion, hävinnyt ohjelma vilahtaa hetkeksi näkyviin. En ole aivan varma, ilmaantuiko se vasta sen jälkeen, kun asensin tavallisen 7.04; työpöytäteeman, monitorillani Studion grafiikka ei näytä hyvältä. Luultavasti sen takia, että se on vanha, pieni, hidas LCD-näyttö. Palautin Studion teeman, mutta sillä ei ollut asiaan vaikutusta.

Onko kenelläkään kokemusta samasta? Onko korjausmahdollisuuksia?

Koneessani on emolevynä Asus P5B, prosessorina Intelin Pentium D tuplaydin.

36
Laitealue / M-Audio Audiophile 192 -ajuriongelma
« : 29.11.06 - klo:06.03 »
Moi!

Kiitos Asmo Koskiselle hyvistä audio-ohjeista.

Oman kokemukseni mukaan linux-audion rakentaminen ei ole kuitenkaan kiinni softasta, vaan siitä, että ajureita ei ole.

Ostin kotistudiota varten M-Audion Audiophile 192 -äänikortin, joka on hyvätasoinen ja toimii Windowsissa mainiosti. Kun käytän muuten Linuxia ja vierastan Windowsia, haluaisin saada Linuxin myös studioon. Mainoksissa esitettiin, että linux-ajurikin tuohon M-Audion korttiin löytyy.

Yritin ensiksi livedistrojen (Musix, ASork, dyne:bolic) kanssa ja konfiguroin niiden ohjelmilla äänipuolen, mutta ne kaikki hyytyvät, kun yritän käynnistää esim. Rosegardenia. Tai jos jotain toimintaa on, ei ääni kuulu. Ainoa ohjelma, jonka olen saanut (osassa) toimimaan, on Hydrogen.

Seuraavaksi kokeilin DeMudia, Fedora Coren Planet-CCRMA:ta ja Susen JackLabia. Latasin ne ja lisäohjelmat, ja tein asetukset netistä löytyneiden ohjeiden mukaan. Yritin sekä alsa-ajurilla (ice1724), että 4Forgen OpenSound-ajurilla. Sama tulos, joko ohjelmien hyytyminen, tai ei ääntä. Tunnusäänissä ja äänitestissä hirvittävä särö eikä volyyminsäätöä. Jonkin kautta (en enää muista, minkä) ZynAddSubFx toimi ja antoi ääntä joka kuulosti siniaallolta, ei muuta.

M-Audion tuki vastasi sähköpostikysymykseeni, että OSS ja alsa vastaavat linux-ajureista. Kun kirjoitin, että joo, mutta eivät toimi, ei vastausta enää tullut. Kortin vaihtoon en mielelläni lähtisi.

En ole suuri ohjelmoinnin asiantuntija, mutta jonkinasteisesta konsolinäpertelystä selviän. Toisaalta minusta ei tarvitsekaan olla: se, mitä ohjelmilla tehdään, on pääasia, eivät itse ohjelmat. Ja toiseksi, hyvistäkään atk-taidoista ei taida olla hyötyä, jos laiteajureita ei ole kuin hyvin harvoille laatukorteille, joiden niidenkään taso ei vastaa Windows-puolen ajureita. Valitettavasti. Johtunee laitevalmistajien vastahakoisuudesta.

Käännyin Ubuntun puoleen, koska olen sitä käyttänyt paljon ja yhteisö vaikuttaa virkeältä ja paljon kehitystyötä tekevältä. Olenko väärässä pessimismeineni? Onko jokin keino saada korttini studiokäyttöön Linuxilla?

Koneeni emolevy on P4S8X-MX, prosessori Intelin 2,53 GHz, Seagaten 160G levy OS:lle ja 250G tiedostoille.

Sivuja: 1 [2]