Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - T.M

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9
141
Mielestäni aivan sama. Kerneli on kuitenkin linuxin kerneli. Samat ohjelmat molemmissa pyörii.

Jos kerta tämän ubuntuforumin "tuki" tuntuu hyvältä niin voisin kuvitella että ubuntu olisi vahvoilla.

142
Google-jelppaa

Nuo nokian puolivillaiset ajurit kelpaavat vain 2.4 sarjan kernelille. Joku taitava sielu on kuitenkin saanu tehtyä uudet ajurit.

http://sourceforge.net/projects/d211

Mitään hajua ei ole ylläolevan projektin toimivuudesta. Asennus näyttäisi menevän kutakuinkin samalla lailla kuin noilla nokian alkuperäisillä ajureilla.

Tietolähde:
http://www.tablix.org/~avian/blog/archives/cat_3/index-page2.html
Google hakusana:
nokia d211 2.6 kernel


143
Ohjeessa lukea tojottaa seuraavaa:

#cp config.mk.orig config.mk

Editoi ensin confik.mk sopivaksi

Sen jälkeen :

make all
make install

config.mk:n editointi voikin olla hieman kimurantimpaa.

# User Settings EDIT THESE TO MATCH YOUR CONFIGURATION!
# LINUX = /usr/src/linux               # Linux is here
# OS_RELEASE=2.6.17-10                    # Kernel version for module inst.
# INSTDIR=/sbin                        # Install tools here
# ROOTDIR=/                            # Root for kernel module installation
# SMAC2=d211fw.bin                     # Firmware for the card

Elikkäs vaatinee asennettavaksi käytetyn kernelin headerit

Omassa tapauksessani
#apt-get install linux-headers-2.6.17-10

Tarkista mikä kerneli sinulla on käytössä esim.
#uname -r

linkitä sitten
#ln -s /usr/src/linux-headers-2.6.17-10   /usr/src/linux




144
Tänä iltana kokeilin ensimmäistä kertaa yhteissoittoa rumpalin ja kosketinsoittajan kanssa, basisti enää puuttuu ;-).
Täällä on yksi jolla pysyy basso kourassa joten voin lonksutella bassot jos pistät linkin pohjiin tulemaan. Mielellään myös kappaleen soinnut voisin ottaa tekstimuodossa jos oma kultakorva sattuu viemään harhaan :)

Itse olen mac:n puolella turannut omat musiikkijutut mutta nyt ibook on auttamatta jäämässä vanhaksi joten ehkä seuraavaksi pc-puolelle. Apple:lla on vaan hirvee läjä valmiita rumpulooppeja joten niitä jää kaipaamaan. Muuten tarpeet taitaisi hoitua hydrogen/jokosher/audacity yhdistelmällä.

145
Ubuntu tietokoneissa / Re: Nagios-asennuksesta
« : 28.12.06 - klo:09.03 »
Harmi kun en huomannut tätä topiccia ennen nagioksen asennusta/konffausta. Otin ohjelmiston käyttöön duunissa ja nyt ihmetyttää miten olen pärjännyt ilman :). Harmi vaan että kriittiset viat tuppaavat täällä olemaan sellaisia että ensimmäisenä kärsii internet-yhteys tai koko verkko-infra on jökissä.

En oikein keksi kätevää tapaa tällaisissa tapauksissa lähettää vikaviestiä. Soneran analogimodeemilla lähetettävä sms-palvelukin on poistunut, tai ainakin vaihtanut numeroa.

No ajattelin seuraavaksi modifioida hieman ohjelmaa niin että se lähettää vikaviestit ulkopuolisella smtp-palvelimella niin ei tarvitse tässä nagios-koneessa olla postfixiä päällä.

146
Yleistä keskustelua / Re: Ei näin.
« : 20.12.06 - klo:09.42 »
Nyt kyllä kannattaisi hieman miettiä perusteita ettei sama ongelma kävele vastaan uudelleenasennuksen jälkeen.

En kyllä ymmärrä miten saa dataa häviämään eri levyltä pelkällä mountilla ? Ehkä sen saa näyttämään siltä jos liittää uuden levyn vahingossa kotihakemistoksi mutta sehän katoaa simppelisti umount:lla.

Asennuksia en tee kuin uudelle koneelle oli kyseessä win/linux/mac.  Asennuksen jälkeen image levystä ja jos levy possahtaa niin palautus mielummin imagelta. Eihän noita millään jaksa konffata alusta asti uusiksi. Distrojen jatkuva kokeilukaan ei kiinnosta kun samat ohjelmat niissä kuitenkin pyörisi.

Työkone paahtaa apt-get dist-upgradella kolmatta ubuntuversiota. Kotikone pc on sen verran tuore hankinta että siinä on dapper-ensiasennuksella. Osx:kin laahaa esiasenetulla pantterilla kun ei viitsi tiikeristä maksaa.



147
DVD: Samsung SH-S182D (muuta cd/dvd asemaa ei laitteessa ole)

Käyttöjärjestelmä: Ubuntu Edgy

Polttelin gnomebaker:lla datadvd:tä. Medioina imation dvd-R 16x levyt. Kokeilin polttaa levyjä 8 ja 4 x nopeudella. Poltto menee ilman virheitä (finalize) toiminto käytössä.

Automaattinen levyn mounttaus ei onnistu ja jos käsin yritän mountata levyä tulee alla olevaa:
#mount /dev/hdc /media/cdrom
mount: block device /dev/hdc is write-protected, mounting read-only
mount: you must specify the filesystem type

#mount -t iso9660 /dev/hdc /media/cdrom
mount: block device /dev/hdc is write-protected, mounting read-only
mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdc,
missing codepage or other error
In some cases useful info is found in syslog - try
dmesg | tail  or so

Syslogissa on sitten tällaista
hdc: command error: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hdc: command error: error=0x54 { AbortedCommand LastFailedSense=0x05 }
ide: failed opcode was: unknown
end_request: I/O error, dev hdc, sector 64
isofs_fill_super: bread failed, dev=hdc, iso_blknum=16, block=16

Näyttäisi ihan selvästi vikaantuneelta medialta mutta kun levyt toimivat kokeilemassani fujitsu-siemens kannettavassa OK. Tyhjiä dvd:tä ei ole kauheesti käytössä joten ei hotsita kaikkia tuhlata säätelyyn. Olisiko jollain vinkkiä mitä kannattaisi seuraavaksi kokeilla.

CD:t tuo laite mounttaa ihan OK (toimivaa dvd:tä ei nyt löydy kokeiltavaksi).





148
Yleistä keskustelua / Re: Foorumi & Lynx ja Links
« : 01.12.06 - klo:13.01 »
Itse käännettyä elinks:ä käytän paljonkin varsinkin duunissa. Muistaakseni en saanut ubuntun omaa linksiä toimimaan hiiren kanssa tarpeeksi hyvin ja muistaakseni käänsin tähän myös jonkinasteisen javascript-tuen mukaan.

Välillä sattuu ikäviä töppäyksiä foorumeilla kun ei nää hymiöitä joten tulee vastattua turhan tosissaan johonkin läppään :)

149
Yleistä keskustelua / Re: Linux leviää kouluissa
« : 01.12.06 - klo:10.40 »
(Rajusti off-topic:ia, älkää välittäkö)
Epäilen (jos koulun ylläpitäjät eivät ole aivan käsiä) active directory yhteensopimattomuudella tarkoitetaan sitä että ei pystytä ad:llä rajaamaan/hallinnoimaan linux-työasemia samoilla työkaluilla kuin windows-työasemia.

Esim. halutaan kieltää tietyiltä käyttäjiltä/työasemilta cdrom:n käyttö. Helppo tehdä ad-policy:llä  *jos vaan sattuu toimimaan, mitä minulla ei aina tee :) *
Linux-työasemissa homma pitää tehdä muilla työkaluilla, lisätyötä/lisävaivaa. Huom. Itse vihaan tuota ad:tä kun olen aika käsi sen kanssa mutta tarjoaa mukavia ominaisuuksia ilkeiden käyttäjien tekemien jäynien rajaamiseen. Voisin kuvitella että kouluympäristössä tuottaa näiden "osaavien käyttäjien" kaitseminen lisävaivaa vielä enemmän kuin työympäristössä.

Novelin ZenWorks oli viimeisimmässä opinahjossa jossa olin, sehän pitäisi olla jotenkin Suse:een köytetty ja taitaa tarjota linux-työasemien hallintaan ominaisuuksia. Windows-maailmaan Zenworks vaikutti tosi pätevältä jos pääsisi rakentamaan arkkitehtuurin skrätsistä.

150
Yleistä keskustelua / Re: Linux leviää kouluissa
« : 01.12.06 - klo:08.34 »
Lappeenrannan opetustoimen atk-koordinaattori ilmoitti, että vapaiden softien asentaminen opettajien käytössä oleville koneille pitää maksaa koulukohtaisesti erikseen. Ei siis voida asentaa mm. openofficea. Meille ilmoitettiiin, että m$:n vakiotyökalut ovat "riittäviä". Jä siis kaikki netissä olevat odt-tekstit jää avaamatta sekä opiskelijoiden tuotokset lukematta.  Ei vaikuttanut mitää sekään, että oppilaita luokkien koneilla opetetaan opetussuunnitelman mukaisesti avoimen koodin ohjelmien käyttöön.Ilmeisesti rahaa on vielä kunnalla hieman ylimääräiseen  :'(
Niin openofficen levittäminen hallitusti opettajien koneillekkaan ei varmasti ole ilmaista+ohjelman päivittäminen jatkossa. Asennus toisi varmasti lisäkuluja testauksineen ja jos kerta koneilla on jo mäsän officet niin turha sinne on lähteä muita laittelemaan.

Paras vaan ottaa selvää missä formaatissa opettaja tehtävät haluaa ja tallettaa ne siinä muodossa tekee sitten tehtävät vaikka vi+latex+lisämokkula yhdistelmällä.

151
Työkone jonka päivitin aikoinaan breezystä-dapperiin oli otollinen alusta kokeilla päivitystä edgyyn. Tein jonkinmoisen backupin järjestelmästä (en kokeillut palautusta) ja ei muuta kuin /etc/apt/sources.list edgy kuntoon.

apt-get --download-only dist-upgradella latasin ensin paketit koneen levylle.
apt-get dist-upgrade kosahti jo yllättävän aikaisin x11-commonin virheeseen. Koneen edellinen käyttäjä oli asentanut operan ja eikö /X11R6/bin:ssä ollut symlinkki operatiedostoon. Asennusohjelma herjasi tästä ihan loogisesti mutta keskeytti asennuksen huonoon tilaan. Melkoinen bugi. Olisi paras että asennusohjelma olisi sallinut käydä esim. alt+ctrl+F2:sella toisessa terminaalissa tuhoamassa linkin ja sitten jatkaisi normaalisti. No eipä tuosta oikein osaa tehdä bugiraporttia kun ei tiedä tarkasti mihin pakettiin tuo liittyy. No ei auttanut kuin yrittää korjata tilanne.

Eivät apt-get -f install loitsut yms. auttaneet joten oli turvauduttava kaikkein pahimpaan eli forcetin dpkg:llä tuon x11-commonin.
dpkg --force-all -i /var/cache/apt/archives/x11-common_1%3a7.1.1ubuntu4_i386.deb

Tämän jälkeen päivitys eteni ihan loogisesti apt-get dist-upgradella. 40 pakettia jäi hold:iin päivityksen jälkeen esim. mplayer. Suurimman osan poistin mutta mplayerin asensin uudelleen.

Tämän jälkeen tuli 2h vmware-player:n kanssa tappelu. Edgy-kernelillä vmwaren vmnet0 sitoi itsensä väärään verkkokorttiin joten en saanut bridge-tilaa toimimaan. Tuurilla löysin syyn (tosin tässä vaiheessa olin asentanut jo vmware-playerin pakettihallinnan ulkopuolelta mutta jääköön tuo käyttöön).

Soikko-oikoluvun poistaminen ei myöskaan onnistunut ennenkuin puukotin post-install scriptistä pari virheentarkistusta pois.

Debian/Ubuntukoneita olen päivitellyt ehkä tusinan verran versiosta toiseen mutta tämä dapper-edgy päivitys oli v-mäisin tähänmennessä. Vastaavaa olen kokenut viimeksi kun päivitin redhat:iä versiosta toiseen apt-get:llä :)

Tarinan opetus: Jos lähdet päivittämään, huolehdi backup:sta. Tee mieluiten ihan image-tyylinen ratkaisu jollekkin toiselle levylle. Huolehdi siitä että lähistöllä on yksi internet-kelpoinen tietokone että pääset päivityksen jumiessa googlettamaan.







152
Itselläni ainakin onnistui siirto edellä mainitulla tavalla.

Windowssin puolella mailit thunderbirdiin ja sieltä sitten kopioin thunderbirdin profiilin linuxin puolelle. Muistaakseni ääkkösillä nimetyt kansiot meni hieman omituisiksi mutta muutin ne vään käsin tyyliin "Lähetety" yms...

153
Itse pistäisin ongelmaa eniten korppujen luotettavuuden piikkiin. Henk. koht en lähtisi kuljettamaan mitään korppua muualle ennenkuin kokeilisin että tiedosto todella on korpulla ja myös aukeaa halutulla ohjelmalla. (Oli käyttöjärjestelmä mikä tahansa).

Sama pätee myös usb-tikkuun. Esimerkiksi ipod (suffeli) on pettänyt kerran eli tarvittava ajuritiedosto oli tikulla mutta sepä ei auennut. Syynä taisi olla väkivaltainen irrotus windows-koneesta.

154
Ubuntu tietokoneissa / Re: Intranet 'softaa' etsimässä
« : 08.09.06 - klo:14.13 »
Itse olen käyttäny drupal:ia...

www.drupal.org

Nyt jos pitäisi alkaa väsäämän voisi wiki olla paras vaihtoehto.

155
Ubuntu tietokoneissa / Re: Ubuntun tekstieditorit
« : 01.06.06 - klo:16.15 »
vim editoria tulee käytettyä aina kun pitää saada jotain aikaiseksi. Uskomattoman monipuolinen vekotin ja e-mail:tkin tulee sillä kirjoiteltua.

Oppimiskynnystä tuossa tietysti on jos meinaa edes osaa ominaisuuksista hyödyntää mutta näinhän se taitaa joka työkalussa olla. Hyviä tutoriaaleja löytyy googlettamalla ja pieni cheatsheetti on hyvä olla monitorin vieressä :)


156
Kertoisitko mitä /var/log/syslog antaa herjaksi
/etc/init.d/mysql start

jälkeen...

157
XP-möhkäle on vain hakemisto jonka voit tietysti tuhota jos haluat virtuaali-imagen poistaa.

Tiedostojen siirto on mahdollista myös luomalla virtuaali-imagelle (XP) yhteinen hakemisto joka näkyy molemmille käyttiksille. Tätä en itse ole kokeillut kun työtiedostot on verkkolevyllä. Hmmm tämä taitaa olla juuri sama asia kuin mitä edellä kirjoittanut mainitsi.

Näkyy verkkoympäristössä vmware shared folders nimellä.


158
Voit asentaa sen ilman osiointia.

Virtuaali-masiina (XP) luotaessa voit määrätä missä se tiedostomöykky sijaitsee.


159
Oma DELL-Matoloota kärsii myös todella pitkästä boottia ajasta. Olen myös paikallistanut "vian" scci-korttiin. Valitettavasti en voi sitä poistaa kun asensin ubuntun scsi-levylle. Täytyy siirtää systeemi jossain vaiheessa vehkeen ide-levylle ja heivata kortti hemmettiin.

160
Oma päivityspakettien levityspalvelin voisi olla hyvä idea:
http://www.debian-administration.org/articles/286
Koneet sitten päivittymään turvapäivitysten osalta joka yö cron:lla.

Eli testaat ensin jollain yleispätevällä masiinalla että hajottaako päivitys jotain jos ei niin pistät levitykseen.

Lisäksi on olemassa "ohjelma" jolla voi suorittaa terminaalikomennot ssh:n yli monella sadalla koneella yhdellä kertaa. Tätä voi käyttää hätätapauksissa esim. vihoittelevien pakettien poistossa tai erikoisempien päivitysten teossa. (En nyt löytänyt freshmeat:stä tätä programmia, joku viisaampi varmaan neuvoo).

Näillä minä lähtisin liikkeelle.


Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9