Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juhhe1

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54
41
Picasaa koitin viimeksi varmaan joskus reilu vuosi takaperin ja silloin kompastuskiveksi jäi skandinaaviset merkit tiedostoissa/hakemistoissa (ei muistaakseni osannut UTF-8:ia), mutta kun koitin sitä eilen niin nyt se näyttää hanskaavan jo ne.
Ainut huonompi puoli mikä tuosta tulee mieleen on se, että jos on esim alihakemistossa eläimet kuvia ja luokittaa picasassa kuvia eläimet luokkaan niin hakemalla se näyttää kaikki eläimet hakemistoissa olevat kuvat myös eikä pelkästään eläimet luokituksen alla olevia.
Tuosta en ole ihan varma, mutta luulisin noin.

Digikamia koitin kanssa, mutta en saanut sitä niin ettei se olisi kopioinut noita kuvia uudelleen kansioon joka on valittu digikam albumeille.

F-Spotissa ei ilmeisesti ole jatkuvaa tarkkailua kuvakansioille? Eli jos menen siirtämään/nimeämään uudelleen jonkun kuvan tms. niin se ei toimi f-spotissa enää ilman että aina skannaa kaikki kuvat läpi?

42
Mitä albumi ohjelmaa käytätte/suosittelette?
Itselläni on n.18000 kuvaa ja ne sijaitsevat NFS jaolla palvelimeni kovalevyllä. Plussaa olisi jos saisi käytettyä samaa databasea monella koneella.
KPhotoAlbumia koitin, mutta se näytti jotenkin hieman rupuselta. Picasa ja F-Spot ovat nyt mielessä, mutta kertokaa oma suosituksenne ennekuin alan tekemään luokituksia ym juttuja jollain ohjelmalla.

43
Onko sinullakin siinä ohjelmassa olevat tekstit ikäänkuin liian hennolla fontilla, sellaisia hauraan näköisiä?

Onhan nuo tuollaiset "hennohkot", en kuitenkaan pidä ongelmana, vaihtelu virkistää. Ikään kuin puoliksi läpinäkyviä kirjaimia.

Tuo johtuu siitä että tuo versio on käännetty tcl ja tk 8.4 kirjastojen päälle, jotka eivät tue antialiasoituja (olipa vaikea kirjoittaa) fontteja.
Itsellä tuli kanssa tuollainen "hento", eli tuo pakettivarastosta löytyvä versio oli 8.5 version päälle käännetty.
En ole aivan varma asiasta, mutta muistelisin näin.

44
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 26.07.08 - klo:00.05 »
Kertokaahan millainen akkukesto tuossa on?

45
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 26.07.08 - klo:00.03 »
Asentelin tuossa joku aika sitten alkuperäisen Xandroksen takaisin, kun se käynnistyy niin mukavan nopeasti.
Kannattaa kokeilla Arch Linuxia jos pitää päästä viilailemaan järjestelmää helpommin kuin Xandrosia. Ihan samaan en päässyt kuin Xandros, mutta käytänkin KDEmodia mikä on raskaampi. Kernel boottaus aika on todella nopea.

Pitää koittaa jahka postissa tulee sd kortti konetta varten, niin on helpompi kokeilla distroja siihen. Asensin ensin eeexubuntun tuohon ja hetken päästä eeebuntun ja nyt takaisin xandrokseen, kun totesin etten tarvi välttämättä kaikkia "hienouksia" siihen. Riittää kun buutti aika on nopea ja nettiä pääsee kahlaamaan.

46
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 24.07.08 - klo:21.22 »
Asentelin tuossa joku aika sitten alkuperäisen Xandroksen takaisin, kun se käynnistyy niin mukavan nopeasti. Nyt vaan ihmetyttää sellainen, että jos laitan koneen nukkumaan niin herätyksen jälkeen näytön kirkkaus on täysillä ja säätö ei toimi. Muilla samaa vikaa?

47
Eikö XBMC osaa noita .sub tekstejä? Vai onko kyseessä xbox360?

48
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 23.06.08 - klo:22.42 »
O0

EEE:n xandros easymodekin näköjään jo suomennettu (oliko jo valmiina koneen mukana suomenkielisenä?). Itse heitin jo eka päivän jälkeen vesilintua tuolla xandrossilla.

49
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Karttoja gpsdrive ohjelmaan?
« : 17.06.08 - klo:20.34 »
asenna gpsdrive-scripts paketti ja sieltä löytyy gpsfetchmap skripti millä voi hakea karttoja.
En ole vielä ehtinyt kokeilemaan tuota. Ja toinen varteenotettava vaihtoehto ohjelmaksi on NavIt, joka tukee turn by turn reititystä äänen kera.
Tuo pitää itse kääntää, mutta mulla ainakin kääntyi ihan helposti. En ehtinyt tuotakaan vielä paljoa testailemaan.


jos kerkiät testaamaan niin olisin kiitollinen yksityiskohtaisista ohjeista. en kerkee tässä koneella istua montaa minuuttia kerrallaan ja ens viikon jälkeen vielä vähemmän... (alan remppaamaan taloa)


Pitää koittaa tuota jossain välissä (itsellä myös remppaa vähän jatkuvasti ja kaikkea muutakin)

50
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun sammuttaminen
« : 17.06.08 - klo:20.32 »
Asensin Eee PC koneeseen Eee Ubu 8.04:sen ja samantapaista sammumattomuusongelmaa. Alla olevat temput ei auttanu. Koneen kun sammuttaa niin hyvin sujuu lähes loppuun asti, muuten sammuu mutta virtavalo jää palamaan eli menee jonkinlaiseen valmiustilaan. Ei herää millään kyseisestä tilasta, ainoastaan kolmen sekunnin virtanapin painallus katkaisee virrat.

Ehdotuksia mistä jatketaan tutkimuksia?

Tässä vastaus: http://wiki.eeeuser.com/getting_ubuntu_8.04_to_work_perfectly?s=hardy#make_it_shut_down_properly
Tuolta löytyy kaikenlaista muutakin viritysohjetta. Ihmettelen vaan ettei tuossa eee ubuntussa ole tuota korjattu valmiiksi (omassa eeebuntu versiossa ainakin oli tuo valmiiksi korjattu)

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun sammuttaminen
« : 17.06.08 - klo:20.29 »
Otsikko oli sen verran hyvä, että lainaampa sitä. Eli jossain oli joskus ohje miten saa koneen sammumaan tietyn ajan päästä. Päätteelle kirjoitetiin jotain. Tuo olisi kyllä hyvä osata, koska tulee laitettua leffa pyörimään ja kesken unien herää sammuttelemaan, kun yks ja sama valikko musa soi taukoamatta.

sudo shutdown -h 21:00 sammuttaa koneen kello 21:00 eli tuo -h vipu tarkoittaa halt (sammutus) -r vipu taas on reboot.
Jos tuota nyt ajoit takaa?

52
Laitealue / Vs: Aiotko virittää Asus EEE PC:täsi??
« : 10.06.08 - klo:16.39 »
Nyt se alkoi, tilasin muisteja lisää. Laitetaan ne ja katsotaa mitä sen jälkeen...
Tuli jo kurkattua laitteen sisään - utelias kun olen   ::) ::)
Jostain pitää hommata pari Linuxin tarraa tuohon näytön taakse!!

Joko sait koneen itsellesi? Mites tuo takuu mahtaa olla jos koneen avaa kokonaan ja virittelee sinne uutta kamaa, kun asushan on muuttanut tota takuu asiaa niin, että muistiluukun saa avata ja vaihtaa muistit ilman takuun raukeamista (siinähän on se warranty void tarra)?
En ole vielä itse saanut aikaiseksi tilata muistia lisää kun tuolla puolella gigallakin on alkuun päässyt.

53
Laitealue / Vs: Asus EEE PC - Pieni linux läppäri
« : 03.06.08 - klo:18.53 »
Onkos kukaan laittanut ubuntu hardya tuohon laitteeseen? Miten mahtaisi toimia?
Mitenkäs tuohon käytännössä asennetaan käyttis kun ei ole cd asemaa?

Mulla on hardy tässä koneessa. Tarkemmin eeebuntu, eli imutin ton ison ja tein toisella koneella siitä buuttaavan live-levyn muistikortilleni. Sillä käynnistin eee:n ja asensin eee:n levylle.

54
linuxille oli joku oma ohjelmakin tuohon harmonyn säätimeen, mutten itse sitä ainakaan saanut toimimaan.
Itse jouduin tekemään niin, että asensin winxp:n vmware-serverillä virtuaalikoneeksi ja päivittelen säätimen sitä kautta.

55
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Karttoja gpsdrive ohjelmaan?
« : 01.06.08 - klo:20.10 »
asenna gpsdrive-scripts paketti ja sieltä löytyy gpsfetchmap skripti millä voi hakea karttoja.
En ole vielä ehtinyt kokeilemaan tuota. Ja toinen varteenotettava vaihtoehto ohjelmaksi on NavIt, joka tukee turn by turn reititystä äänen kera.
Tuo pitää itse kääntää, mutta mulla ainakin kääntyi ihan helposti. En ehtinyt tuotakaan vielä paljoa testailemaan.

56
Saitko gps:n paritettua? itse tappelin omani kanssa aika kauan ja en saanut sitä paritettua muutakuin graafisesti, eli asensin jonkun gnome-bluetooth paketin (voi olla gnomessa jo valmiinakin) ja paritin gps:n sillä.
Ja muistaakseni se ei toiminut jollei sitä ruvennut pikapuolin virtojen päälle laiton käyttämään (ei se lähettänyt enää mitään tietoja koneelle).

57
Laitealue / Wippies homeboxin kautta jaettu kovalevy
« : 17.05.08 - klo:18.40 »
Iskin ulkoisen kovalevyni (2* ext3 osioita) kiinni homeboxiini. Levy on ennen ollut kiinni ubuntu koneissa, joten tiedostonimien merkistökoodaus on UTF-8.
Nyt purkissa kiinni ollessaan skandit ei toimi tiedostonimissä oikein niin miten saisin kikkailtua tuon niin, että se toimii UTF-8:lla?
Eli tuo purkki jakaa sen samba jakona sisäverkkooni.

58
Pelit / Vs: UltraStar Deluxe (uusi mikkiongelma)
« : 15.05.08 - klo:21.31 »
Juhhe1: Sain siis pelin toimimaan Gutsyssa heittämällä winen avulla. Nyt uudelleenasennuksen jälkeen sama ei kuitenkaan jostain syystä onnistu.

Edit: Tuo Sinatra vaikuttaa muuten hyvältä, mutta mahtaako siihen olla millainen kappaletarjonta? Ja löytyykö suomenkielisiä kappaleita?

Mulla se latailee hetken aikaa (ikkuna aukeaa ja siinä on kuva jossa lukee loading ja sit se sammuu). Itselläni on hardy alla.
Sinatraan käy samat kappaleet kuin ultrastariin.
PS. oletko löytänyt jostain suomenkielisiä biisejä tolle?

59
Pelit / Vs: UltraStar Deluxe (uusi mikkiongelma)
« : 14.05.08 - klo:21.07 »
Oletko koittanut tätä peliä? http://sinatra.nu/
Itse kokeilin ensin ultrastar-ng:tä, joka toimii täysin, mutta tuo sinatra näytti mukavammalta ja oli aika helppo kääntää se lähdekoodeista.
ultrastar deluxea en saanut ainakaan heittämällä toimimaan niin jätin sen kokeilun pois kokonaan.

60
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu tahmaa oudosti
« : 12.05.08 - klo:20.59 »
Oletko koittanut tehdä uutta käyttäjää ja kokeillut sillä jos tahmaus loppuu?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 54