Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mortus

Sivuja: [1]
1
Terve, tarvitsisin vähän hjelppiä.

Pitäis rakentaa neljän-viiden kameran videovalvontajärjestelmä itselle. Muutama parin-kolmen satasen ir-kamera ja yks parin tonnin bosch. Kohtuu laadukasta kuvaa pitäs saada talteen. Kaikki myyjät kauppaa noita kaameen hintasia pienellä kovolla olevia tallentimia ja itsellä mieli tekis vetää linuxkoneelle noi talteen.

Tuo zoneminderhan tuntuu olevan aika pätevä softa etähallinnalla yms. Ja pärjää lähes kaikkien kameroiden kanssa. Kyselisinkin lähinnä, onko toi ajatus ihan tuhoon tuomittu, ja mistä pirusta tekisin jonkun laadukasta kuvaa antavan videokortin bnc-tuloilla. Neljälle kameralle oon löytänyt jonkun reilun satasen kortin, tuollaisen. Se vaan ei vakuuta, kun on taas joku selittänyt, että kunnon kortti maksaa ainakin kolmesataa.

Lähinnä siis jos on kokemuksia/suosituksia, että meenkö suosilla maksaan yli tonnin tallentimesta ilman näyttöjä tai muuta, vai rupeenko väsään ite sitä, että kasaan koneen (joku hyvä tuplaydinprossu, neljä gigaa muistia, kohtuu näyttis, 1,5T levyjä pari), siihen halvalla jostain näyttöö ja muuta ja zoneminder pyöriin.

Lähinnä siis sitä, että toimiiko se. Nyt on kahden vuoden tauko pakottavien syiden takia linuxympyröistä ja oon ihan pihalla, mikä toimii missäkin ja mitä rautaa ees pitäs laittaa. Ei kiinnostais vaan noi valmiit paketit, kunhan toimis. Eikä viittis ostaa sellasta mitä ei saa toimiin.


2
Jea, löysin itsekin ton, mutta pitäis olla sellanen softa, mitä pystyis käyttämään muutenkin, kuin netin yli, verkkoon en halua koko myllyä :/ Toi ilmeisesti vaatii käytön verkon kautta?

3
Kävi taannoin harrastetallilla varkaita ja nyt olisi suunnitelmissa, jos saisi valvontakameran tai pari paikkaan nauhoittamaan. Este on kuitenkin näiden suolainen hinta.

Ajattelin, olisiko olemassa jotakin kätevää nauhoitukseen sopivaa ohjelmaa, jonka voisi pistää vanhan ubuntu-koneen päälle pyörimään hallin nurkkaan ja tuoda valvontakameroista kuvaa siihen. Kameroita ei ole vielä, eli digiversiotkin vois olla mahdollisia, vanhoja analogisia vissiin sais halvemmalla. Idea olis, että pari päivää tallentuis kovalevylle ja sit rupeis automaattisesti poistaan alkupäästä tai tallentaan vanhan päälle. Se vois mennä niinkin, että parin vuorokauden välein poistais alottas uudestaan tallennuksen ja poistas vanhan.

Onko kellään tietoa tai ideoita mitä tällanen vaatis ja onko ylipäätään mitään järkevää softaa olemassa tollaseen. Tuskin ne kaikki voi olla jonkun windowsin päälle rakennettuja kalliita etäkatseltavia softia, tohon ei tarvis päästä mitenkään netin kautta käsiks ja katsominenkin tulis vaan sillon, jos tulee varkaita tms..

Kiitoksia avusta!

4
oli sen lisäksi vähän muutakin ropleemama ja halusin lisäksi eri osioinnin peliin.

muttaniin.

Tuo mounttausongelma on. Nyt on backuppejakin hukassa taasen, eli pitäs saada ainakin luettua usbikovolle noi datat...

5
Asensin ubuntun kubuntu tilalle, kun tahtoi vaihtelua kde:hen.

Koneessa on kaksi kovoa, itse linuxille varattu 80 gigan kovo ja 120 gigainen kuville ja musiikeilla ja muulle roinalle.

Annoin asennuksessa ykkskovolle formattia ja koitin mountata /DATA ja /DATA2-nimille kakkoskovon eri osiot. Ykkösosio on 20g ja kakkos 100g.

Nyt kuitenkin on niin, että tuon tyhjän ykkösosion kone tunnistaa ja suostuu mounttaamaan. Kakkososion kanssa kävi niin, että kubuntu tunnistaa sen (system manager), mutta herjaa, kun koittaa asettaa aktiiviseksi. ubuntulla nyt koklailin mountata antamalla tiedostojärjestelmän (mount -t ?), mutta valittaa, että koko asemaa ei ole olemassa. Ikävää lisäksi se, että en muista, onko tiedostojärjestelmä ext3, jfs, xfs, vai reserfs. Sellainen kutina olisi, että se ei olisi ext3.

Onko jotain kätevää vinkkiä jollakin heittää. Oma pää ei riitä näissä ongelmatilanteissa googlenkaan kanssa kovin pitkään, vaikka jokusen vuoden tuo linukka ollut onkin. Riittäs kun sais ees siksiaikaa mountattua, että saisi usb-kovolle lykättyä tavarat sieltä ja sitten formatoida molemmat kovot.

6
Pakottavista syistä piti kannettavaan vaihtaa ubuntu-yritelmä takaisin windowsin puolelle, pöytäkoneessa toki pysyn tässä.

Kaikista tärkeistä tein backupit, mutta siinä vaiheessa, kun windowsin asennus teki pika-alustusta ja oli puoliväliin ehtinyt, vedin virrat poikki, kun rupesi pelko jäytämään takaraivoa. Ja yhden piilokansion alla ollut erittäin tärkeä tiedostohan se toki oli unohtunut.

Saako tuollaista millään takaisin? windowspuolella joskus poistin osiot kokonaan ja sain ne jollain palautusohjelmia (testdiskin, partitionmagicigin yms) sisältävän buutticeedeen avulla kaivettua jotenkin takaisin.

Nyt kuitenkin kun xp:n asennus veti osiotaulut tyhjäksi, löytää livecd yhden 94gigan levyn ja sieltä vain sen,mitä windows on ehtinyt vissiin kirjoittamaan, bootcd:llä ei löydy sen enenpää kaivelemalla.

Oon voinut käsittää ihan väärin, että toi pika alustus ei kirjoita päälle, vaan merkitsee vain tyhjäksi? Tiedostojärjestelmä osioille oli vissiin ext tai jfs, nyt näyttää ntfs:ää. Onkohan yhtä kansiota millään pelastettavissa?

En tiedä, olisko pitänyt kysellä jossain windowsongelmaisten palstalla, mutta alunperin kun nuo nyt on olleet linuxin alla, niin toivon, josko täällä joku osaisi auttaa. Ja ei, en vie konettani minnekään, missä maksaa viiskymppiä tunti kun kaivelevat niitä, sitten saa hävitä ja otan paskaa niskaani tuosta:)

7
Nyt kun taannoiset tulostinongelmat selvisivät, oli sopiva hetki laittaa läppäriin linux.

Ensimmäisenä olisi hieno tietä, miten saan laitettua käynnistysparametreihin oletukseksi ubuntussa "noapic", koska nyt se pitää antaa joka kerta erikseen tai käynnistys jämähtää totaalisesti.

Toinen ongelma on tämä dv6013ea:n langaton verkko. Löysin netistö ohjeita ja asensin CM43xx: ja siihen firmwaren.

Ubuntu toi mielestäni tässä myllyssä paremmin, kde jotenkin tökkii vaikka sitä oon tottunutkin käyttään. Syy vaihtoon oli se, että gnomen Wireless assistant ei saanut yhteyttä, koska halusi wep-salausta ja käytän boksissa wpa:ta. Onko tähän jonkinlainen ratkaisu olemassa?

KDE:ssä kNetworkManagerilla sain yhteyden toimimaan. Ja tässä tuleekin ongelma. En tiedä, johtuneeko asetuksista, vaiko ajureista vai mistä. kwifimanager näytti nopeudeksi 11mbit/s, kun taas kNManager näyttää  50mbit/s.

Aikaisemmin tässä oli windows, langaton ja langallinen pelitti samoilla nopeuksilla. Nyt takkusi kaikki ja tein parikin nopeustestiä, wlanilla antoi nopeudeksi parhaimmillaan 45,8kbps, kun taas tästä langallisena saan 1,1.....4,8kbps. Koitin viimeyön googlen ja forumeiden kanssa selvittää mikä voisi olla, mutta oma järki ja taidot kyllä loppuvat...

Voisin ton gnomenkin ottaa takas tähän, jos joku kertoo miten saan sen wpa:n pelittään, näkis sitten, miten sillä puolella toimii.. On nimittäin tullut jo jokunen asia, mikä toimi gnomessa paremmin...

8

Se ohje näyttää aika vaikealta, mutta se on kuitenkin step-by-step -ohje. En usko, että kukaan osaa tuon tarkemmin niitä ohjeita antaa. Tarkista, että teet juuri niin kuin ohjeessa neuvotaan, muuta en osaa sanoa. Tai sitten hanki enempi Linux-ystävällinen printteri ja myy se Canon jollekin Windows-only-ystävällesi.

https://wiki.ubuntu.com/Canon_LBP_2900_HowTo

Ystävällisin terveisin Asmo Koskinen.

Jees. Muuten tuo kyllä onnaa, mutta se on se yksi ppd-filen kopiointi jota se herjaa, tein koko homman uudestaan ja siihen tökkää, kiitos kuitenkin. Poiskaan ei viitsi myydä, kun kone on just ostettu, eikä kaupassa tullut taas mieleen, kuin hienosti hoopeet on asentuneet.

9
Hei!

Olen aika newbie tämän kanssa, vaihdoin kolmen vuoden jälkeen susesta kubuntuun (käsittääkseni toimii kuten ubuntu) ja hommat vähän hakusessa.

Pitäisi saada tuo ostamani canonin laser toimimaan, mielellään verkkotulostimena, mutta vähän ongelmantynkää tuntuu olevan. Tuolla ubuntu-wikin canon how-to:lla sitä tein, kuitenkin seuraavaan komentoon tulee seuraava vastaus:

$ sudo /usr/sbin/lpadmin -p LBP2900 -m CNCUPSLBP2900CAPTK.ppd -v ccp:/var/ccpd/fifo0 -E
lpadmin: Unable to copy PPD file!

Myös niihin aiempiin tiedostonluonteihin fio0 ja pariin muuhun se antaa että file already exists mutta sillä ei liene väliä, kun ovat olemassa ja oikeudet saa annettua?

Googlettelin pari iltaa tuota ja saksaa tai ranskaa pitäisi osata, että tietäisi, mitä tuohon ongelmaan on forumeilla ohjeistettu. Osaisiko joku auttaa, missä vika?

Ja jos samassa viestissä joku osaisi kertoa, miten päästään "pääkäyttäjän tiedostonhallintaan", eli miten saa nyt rootin oikeuksilla olevia kansioita annettua kaikille luku- ja kirjoitusoikeuksin (datankansiot hdb2). Samoin, miten pääsen ylipäätään kirjautumaan roottina, pitteekö käyttäjätunnus jotenkin "aktivoida" vai mitä, kun ei hyväksy tunnusta konsolissa, eikä kde:n kirjautumisessa?

Kiitos, jos joku jaksaa hjelppiä. Ja ubuntu tutuksi ja muut on kyllä luettu.

Sivuja: [1]