Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tomaatti

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
41
Yleistä keskustelua / Re: Vista build 5472
« : 18.07.06 - klo:01.38 »
Tuo "New Windows Standard" näyttää hyvältä. En ole koskaan pitänyt siitä, että nappulat ovat ihan ylhäällä.

42
Yleistä keskustelua / Re: SLED 10 julkaistu
« : 18.07.06 - klo:01.35 »
Luin tuosta yhden arvostelun ja sai muistaakseni täydet pisteet.

43
Itselläni on käytössä Tahoma.

44
Tässä on myös hyvä (Web-pohjane):
http://www.ilmainensanakirja.fi/

Jossakin ohjelmointiputkassa tai mureakuhassa oli jonkinlainen scripta, jolla pystyi kääntämään sanoja. Käytti kai tuota lähteenä.

45
Tässä teille kätevä vaihtoehto, jos ette jaksa bootata Windowssiin ohjelmien takia. VMWare Server, joka on helppokäyttöinen ja ilmainen.

Ohje siihen löytyy tästä: tästä

46
Yleistä keskustelua / Re: IM protokollat
« : 01.07.06 - klo:20.06 »
Sain jo ihmisiä siirtymään Jabberiin.

47
Onko normaalia että asennus kysyy "sinulla on Breezy haluatko päivittää Dapperiin" Ja minulla pitäisi kyllä olla Dapperi 6.06.
Se katsoo sources.listan läpi ja etsii rivit, joissa on sanat ubuntu.com, breezy ja deb. Jos sellaisia on, niin tämä väittää käyttistä Breezyksi.

Muuta rivi 60
"sour=`cat /etc/apt/sources.list | grep ubuntu.com | grep breezy | grep deb`"
täksi:
"sour=`cat /etc/apt/sources.list | grep eimitaanloydyvaanlalalala`"

Tai poista sources.listasta ne breezy rivit.

48
CrossOver Officella (maksullinen) saa Flash8:in toimimaan Firefoxiin. Kokeilin trialia ja se toimi ihan hyvin, vaikka tuntuikin hieman "raskaammalta". Vaihdoin kuitenkin takaisin Flash7:eiskaan, kun ei kestänyt niitä "This is trial blalba" ikkunoita.

Löysin tälläisen ohjeen (Winellä Firefox+Flash 8.5): http://www.howtoforge.com/ubuntu_flash_player Se toimi ja oli helppo.

49
Hmm... Muistaakseni piti jotain laittaa fstab tiedostoon, mutta valitettavasti en muista siitä oikein mitään.

Yksi viritys kiertää chmod oikeuksien menetys on luoda kansio kyseiselle osiolle ja chmodata se 777. Eli näin:
Koodia: [Valitse]
sudo su
cd /media/hda5/
mkdir kansio
chmod 777 kansio
exit

Parempi ratkaisu on toki muuttaa fstab tiedostoa. Toivottavasti joku muu tietää tästä paremmin.

50
Oletko antanut levylle oikeuksia?
Se onnistuu näin:
Koodia: [Valitse]
sudo chmod 777 /media/hda5

51
Kokeile ohjelmaa Mercury. Se tukee kustomihymiöitä ja olioita ynnä muita mesen ominaisuuksia. Itse koen oliot kuitenkin häiritseviksi.

52
Olen koonnut tähän useat aloittelijan tekemät virheet ja kysymykset.

VÄÄRIN: Haluan asentaa irssin. Menen siis irssin sivuille ja lataan sen lähdekoodit.
OIKEIN: Haluan asentaa irssin. Asennan irssin paketinhallinnan kautta.
SELITYS: Kaikki ohjelmat asennetaan paketinhallinnan kautta, ellei mitään erityistä syytä ole (uusi versio, ohjelmaa ei ole paketinhallinnassa). Paketinhallinnassa voit asentaa ohjelmia ja poistaa niitä helposti.

VÄÄRIN: Menen asentamaan viruksentorjuntaa...
OIKEIN: En välitä viruksentorjunnasta, mutta asennan palomuurin.
SELITYS: Viruksia Linux-käyttöjärjestelmälle ei ole paljoa ja monet niistä tähtäävät servereihin. Peruskäyttäjä on siis turvassa ilman virustorjuntaa. Lisäksi järjestelmä on tehty niin, että et pysty muokkaamaan kotikansiosi ulkopuolella olevia tiedostoja ilman pääkäyttäjän oikeuksia tai tiedostolle säädettyjä lukuoikeuksia. Palomuurikaan ei ole pakollinen, mutta suositeltavaa aloittelijalle. Voit vahingossa nimittäin asentaa serverin tai jotain muuta sellaista.

VÄÄRIN: Menin mIRCin sivulle ja löysin sieltä .exen. Kuinka asennan sen?
OIKEIN: Latasin Skypen Linux-version.
SELITYS: Windows-ohjelmat eivät toimi Linuxissa. Hanki siis Linuxille olevia ohjelmia, kuten tässä tapauksessa XChat (Paketinhallinnasta löytyy), irssi, Konversion... Windows-ohjelmia voit kuitenkin ajaa winen kautta, mutta kaikki ohjelmat eivät välttämättä toimi.

Ja sitten kysymyksiin:

Toimivatko Windows-pelit Linuxissa?
Eivät suoraan. Jotkut pelit on portattu Linuxille, kuten Unreal Tournament, Doom, Quake, Nevermight...jne. Voit saada joitakin pelejä toimimaan winen avulla, mutta wine tukee vain OpenGL:ää. DirectX pelejä (ja OpenGL) voit pelata cedegan kautta, mutta cedega on maksullinen ohjelma. Cedegan saa tosin CVS:ästä ilmaiseksi ja laillisesti, mutta sitä joutuu säätämään. Muista että winellä tai Cedegalla ei saa kaikkia pelejä toimimaan!

Tässä esimerkkejä peleistä mitkä saa toimimaan winellä tai cedegalla: Counter Strike, Half Life, Half Life 2, CS:S, Battlefield 2, Warcraft 3, Morrowind... Katso Transgaming games database.
Nativena pelejä myös löytyy: Unreal Tournament GOTY, Unreal Tournament 2003, Unreal Tournament 2004, Doom 3, Doom, Quake, Quake 2, Quake 3, Quake 4, Enemy Territory, American's army...  Enempää en muista.

Miten saat mp3:et tai videot pyörimään?
Helposti saat tehtyä tämän EasyUbuntulla.
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_hallinta#Multimedia

Kumman ottaisin, 64 bittisen version vai 32 bittisen?
Suosittelen 32 bittistä. 64 bittiselle ei ole tietyille suljetuille videotyypeille codeccia ja tiettyjä suljettuja ohjelmia ei ole 64bittisenä, kuten flash. Nämä saa toki toimimaan chrootin avulla, mutta se on säätöä. Aloittelijalle siis 32 bittinen ja helppoutta rakastaville.

Saako Photoshopin Linuxille?
Valitettavasti Photoshoppia ei ole käännetty Linuxille. Onneksi kuitenkin photoshopin saa winellä toimimaan Linuxissa. Helpoiten saat tämän Crossover Officella, joka perustuu wineen. Crossover Office tosin maksaa, mutta se ei varmaan haittaa Photoshopin omistajana.

Voit kokeilla myös Linuxille tehtyjä ohjelmia, kuten GIMP, Krita tai kaupallinen Pixel Image Editor. Pixel Image Editor muistuttaa photoshopin ulkoasua ja on aika käytettäväkin. Valitettavasti se on vasta betassa, mutta kehittyy huimaa vauhtia.

Mitä minä käyttäisin selaimena? tekstinkäsittely?
Selain: Firefox, Opera
Email: Evolution, Thunderbird, KMail
Tekstinkäsittely: Openoffice, Abiword, Kword
Muistio: gedit, leafpad (todella simppeli) ;)
Musiikki: beep-media-player, AmaroK, xmms, Rhytmbox, Listen

Lisää korvikkeita löytyy tästä: http://doc.gwos.org/index.php/AppHelper

Tämä opas on WIP (Work In Progress).

53
Ei. Älä asenna 64 bittistä versiota, jos olet aloittelija. Joitakin suljettuja codecceja ei saa 64bittiselle Linuxille tai joitain suljettuja ohjelmia (flash). Nämä toki saa kikkailulla, mutta silloin Firefoxinkin pitää olla 32bittinen. Suosittelen siis 32 bittistä versiota ainakin alkuun.

Linuxissa et tarvitse viruksentorjuntaohjelmaa. Ja ohjelmia ei ladata netistä, vaan paketinhallinnan kautta. ("Synaptic"). Kannattaa unohtaa (melkein) kaikki Windowssista opitut asiat.

Counter-Striken saa winellä toimimaan. Battlefieldin saa cedegalla toimimaan. Cedega on maksullinen, mutta siitä on CVS-versio. Suosittelen kuitenkin ostamaan Cedegan, että Cedegan kehitys jatkuisi ja säästyisit säätämiseltä. Cedegan CVS-version kanssa joutuu kirjoitusten mukaan säätäämään. Kaikki pelit saat toimimaan boottaamalla Windowssiin.

Jos et ole paketinhallinnan lähteitä lisännyt, niin kannattaa aktivoida pakettilähteitä. Helposti tämän ja codecit saa asennettua Easy Ubuntulla.

PS: Saatoin selittää kaiken ehkä liian hankalasti, joten lisää kysymyksiä ja tarkennuksia saa esittää.
PSS: Ubuntu Tutuksi wikikirja

54
Älkää unohtako OpenSolarista, FreeBSD:tä, OpenBSD:tä...jne. Kuinkahan paljon näitä on?

55
Shelliscripteihin kai pitää laittaa alkuun "#!/bin/bash". En tiedä miksi, mutta jokaisessa scriptassa sellainen on. Siksi minäkin sellaisen olen aina laittanut.

Jonkun EOF jutun näin jossakin scriptassa, joka korvasi sources.listan. Mutta helposti sen tiedoston saa pyyhittyä komennolla:
rm -f /polku/tiedostoon
Tai mielummin näin:
mv /polku/tiedostoon /polku/tiedostoon.bak
Jolloin meillä on backuppikin.

56
Olen taas leikkinyt scripteillä ja tehnyt pienen ohjelman, joka sallii piilotettujen ominaisuuksien muuttamisten helposti. GUI on hieman könkkö, mutta parempaa ei oikein zenityllä tehdä. Ehkä pitäisi siirtyä Pythoniin ja pygtk:eseen.

Lataa

Asennus:
Lataa kyseinen paketti ja pura se jonnekin. Kaksoisklikkaa gnometweak.sh tiedostoa.

Kuvia:




Edit: Näppäinlukko (=Kirjoitustauko) ei tainnutkaan olla piilotettu asetus. ;)

57
Yleistä keskustelua / Re: Kritiikki
« : 28.06.06 - klo:10.45 »
Nexenta OS:in FAQ:ista lainattu:
Lainaus
Solaris (and OpenSolaris) DDI (that is, Device Driver Interface) is stable. While it is not uncommon for Linux drivers to break even between builds, both Solaris 10 and NexentaOS will run drivers circa '98 or even older without problems. The stable DDI is one important factor to consider when weighing the long-term pros and cons.

58
Muutat vain ohjelmatiedot2.png tiedostoa. Se löytyy ~/.gdesklets/Displays/ohjelmatiedot/ kansiosta.

59
Missäköhän vika, kun mulla kaikki skandit näyttäytyy varsin kauheena sillisalaattina? Samainen vika on muuten paketin kaikissa tiedostoissakin. Onkohan jotkut merkistöasetukset päin seiniä?

Varsin näppärä pöristin kyllä. Olis mukava saaha toimimaan kunnolla.
Oletko tehnyt mitään järjestelmän lokaaleille? Esimerkiksi vaihtanut oletuslokaalin ISO-8859-15 merkistöön? Kaikki tiedostot ovat nimittäin UTF-8.

60
Muuta tiedostoa ~/.tv.php ja sieltä kohtaa $montako_ohjelmaa_n = 3;

Tiedoston muokkaaminen onnistuu komennolla:
Koodia: [Valitse]
gedit ~/.tv.phpSuosittelen muokkaamaan myös grafiikkaa, sillä ohjelmat saattaa lentää perusgrafiikan ulkopuolelle. Toki jos silmät sitä kestää, niin eihän siinä mitään.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8