Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - slux

Sivuja: 1 2 [3]
41
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu pc-kauppa
« : 22.06.06 - klo:09.17 »
Kukaan kun ei mitenkään kommentoinut niin pitää nyt vielä ihmetellä, että miten ihmiset sitten ostavat rautansa? Jos vaikka tulostinta tai WLAN-korttia hommaa niin  miten hankitte niitä, onko kauppaan vaan marssiminen ja valinta vain teknisten tietojen perusteella hyvä/toimiva ratkaisu nykyään?

Noissa konekaupoissakin taisi ainakin pääsääntöisesti Ubuntu-koneet olla vaan tuollaisia niin-halvalla-kuin-kone-voi-lähteä ratkaisuja joista voi olla vähän ikävä valita...

42
Yleistä keskustelua / Re: Ubuntu pc-kauppa
« : 20.06.06 - klo:15.26 »
No, kauppakohtainen oma jakelu kuulostaa lähtökohtaisesti kuitenkin ideana vähän hassulta. Mikähän WasaWaren versiossa sitten on erityisenä ideana jonka takia kannattaisi lähteä uuden todennäköisesti pienen piirin ja melko pienillä voimavaroilla ylläpidetyn jakelun käyttäjäksi?

Se on toki ehdottomasti GNU/Linuxin vahvuus ja rikkaus, että versioita on monenlaisia ja itsekin pidän ja käytän muitakin kuin vain Ubuntua.

Kauppaan liittyen itselläni on kyllä ideoita ja haluakin nähdä tuollainen. Kysymyksiä vain on, että ovatko suomen Linux-käyttäjät riittävän suuri ryhmä jonkinnäköisen kaupan pyörittämiseen ja jos ovat niin minkälaisia etuja tarvitaan, että ostokset tehtäisiin omasta liikkeestä eikä sieltä mistä saa mahdollisesti vähäsen halvemmalla.

Tarkennetaan nyt vielä, että en puhu pelkkien koneiden Winkkarittomasta myynnistä vaan siitä, että kaikenlaisia mainiosti Linux-yhteensopivia oheislaitteita saisi ostettua jostain vaivatta (ainakin minusta Linuxin kanssa elellessä oheislaiteostokset saa usein kohtuuhyvin tutkia että saa "varmasti" toimivaa)

43
Ubuntu tietokoneissa / Re: Rumat valikot?
« : 03.11.05 - klo:23.45 »
Molemmissa on puolensa. Itse käytän iTunesia Macilla, kun se on aika ainutlaatuisen hyvä erityisesti siellä.
Niin tuota iTunesin soitinta ei saa Linuxille, mutta niillekkin tiedoksi jotka eivät ole kuulleet, että Dvd-Jon:in SharpMusique:lla voi ostaa ja ladata kappaleita iTunesin verkkokaupasta.

PS. Sanokaapa joku soitin, joka ei hyydy vähän isompaankaan musiikki kokoelmaan (yli 10 000 kpl).

Mikäs tuossa iTunesissa nyt sitten on niin ainutlaatuisen hyvää? Koitin joskus enkä löytänyt mitään poikkeuksellista siitä, paitsi sen että haluaa tehdä omat kopiot biiseistä joita täysin hallitsee (ja tämä ilmeisesti joistakin on hyvä puoli) ja sen ettei se tue Ogg Vorbista jonka takia noin puolet musiikeistani on mahdottomia soitettavia sillä.

AmaroKin ei pitäisi ainakaan hyytyä isommankaan kirjaston kanssa ja se on muutenkin varsin mainio joskin ehkä vähän liikaakin tavaraa sisältävä, mikä soitin sitten on hyytynyt? Rhythmbox joskus GNOME 2.4:n aikoihin segfaulttasi kun koitin antaa sille suhteellisen ison musakokoelmani, mutta kyllä se nykyään siitä selviäisi...

44
Ubuntu tietokoneissa / Re: Rumat valikot?
« : 31.10.05 - klo:18.43 »
Ja siis bmp tietenkin perustuu XMMS:ään, ovat vaan turhautuneet alkuperäisen projektin vanhassa versiossa pitäytymiseen ja forkanneet. Samat pluginit sun muut kelpaavat sitten sillekin. XMMS:n parempaa varmaan tässäkin suhteessa tuova versio on maat ja taivaat lupaava XMMS2 joka on nyt se mihin XMMS-tiimi kehityspanostaan kohdistaa...

45
Ubuntun kehitysversio / Re: openoffice.org-help-fi?
« : 24.09.05 - klo:15.54 »
Mutta hetkinen, mikä tällä sivulla puhuttu suomennos sitten on: http://linux.sange.fi/suomenkielinen

Toinen suomenkielisestä ohjeesta puhuva sivu on tämä: http://www.raimokoski.com/OpenOffice.html

Paketti oli versioon 1.0.3, mutta koitin kuitenkin asentaa sen Ubuntuuni ja vaikka ohje ei ihan täysin toiminutkaan (Sisältö jäi näyttämään englanninkielisiä ohjeita, ääkköset eivät näkyneet) niin se näytti aika laajalta ja ihan suomenkieliseltä.

46
Ubuntun kehitysversio / openoffice.org-help-fi?
« : 24.09.05 - klo:12.40 »
Onko noiden Openoffice.orgin suomenkielisten ohjeiden puuttuminen kiinni vain siitä ettei kukaan ole lähtenyt pakettia tehtailemaan vai onko tuossa jotain suurempaa hankaluutta? Olisi nimittäin aika hyödyllinen varmaan monille kun pitää jotain toimintoa etsiä... Voisihan sitä itsekin taas debien rakentelua koittaa... Onkos Ubuntun kotoistaminen miten organisoitua puuhaa tällä hetkellä?

47
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 17.09.05 - klo:18.23 »
Lainaus
minä kuvittelin, että se olisi jo tiputettu tässä uudessa Gnomessa mutta voi hyvin olla, että se tiputetaan oikeasti vasta seuraavassa. en kyllä mene takuuseen korvaako alsa sen vai tuleeko siihen tilalle jotain muuta (kuten tuo gstreamer, joka kelpaisi minulle todella hyvin).

ALSA ei vastaa äänipalvelinta. Se tarjoaa kyllä softamiksauksen kuten ESD/Arts/jne. mutta ei äänipalveluita verkon ylitse kuten esimerkiksi thinclienteissä saatetaan haluta. Gstreamer sitten taas onkin ihan oma lukunsa eikä se korvaa kumpaakaan näistä vaikka. ALSA, esd ja Gstreamer voivat vaikka kaikki yhteistyössä tuottaa kaiuttimistasi kuuluvan äänen koska ne hoitavat erilaisia asioita vaikka päällekkäisyyttäkin voi olla. En usko että äänipalvelimia heitetään kokonaan pois, mutta jokin yhteinen ratkaisu saatetaan löytää.


48
Yleistä keskustelua / Re: Gnome vai KDE
« : 17.09.05 - klo:11.30 »
No kirjoittelen tätä vastausta kyllä KDEssa, mutta GNOME on kyllä enemmän se ympäristö josta pidän ja minulla on sitä toisissa koneissa käytössä nytkin.

GNOME on käytettävämpi, käyttöliittymää on selkeästi mietitty eikä kaikkea tuhatta asetusta ole pitänyt laittaa suoraan nähtäville. Lisäksi ainakin sen tiedostonäkymät ovat (Nautilus/Konqueror) selvästi ripeämpiä vanhassakin koneessa. KDEssa tunnun joutuvan odottelemaan parinkin gigahertsin koneessa turhan kauan Konquerorin avautumista. Lisäksi olen pitänyt siitä, että GNOME on kakkosversion jälkeen uskaltanut tehdä omanlaisiaan täysin tämän hetken "valtavirran" käyttöliittymistä erilaisia ratkaisuja.

Pidän silti KDEstakin ja erityisesti muutamat sen ohjelmat kuten K3B ja AmaroK ovat niin hyviä että käytän niitä GNOMEssa.

49
Yleistä keskustelua / Re: paras käyttis?
« : 14.09.05 - klo:14.10 »
Tuossapa oiva markkinarako.

Markkinaraon koko vaan arveluttaa vaikka jotain tällaista olen myöskin kovasti mietiskellyt, mitenköhän mahtaisi ostajia riittää?

Tuohon langattomaan vielä kommentoisin, että suosittelen lämpimästi Ralinkin RT25xx -sarjaa jos 802.11g -kortti olisi kiikarissa. Veikkaan että on ainoa tuon luokan kortti jonka ajurit valmistaja on itse julkaissut GPL:n alaisena kokonaisuudessaan ja itselläni on ollut PCI-mallinen käytössä nyt tauotta 113 päivää, erittäin hyvin tuntuu toimivan. Ainoa miinus siitä, että ajurin saattaa joutua itse kääntämään, en tiedä onko sitä vieläkään saatu ytimeen vakiovarusteeksi.

Nähdäkseni varsinkin 802.11g korttien kanssa toimivan yksilön metsästäminen saattaa aiheuttaa pieniä ongelmia jos etsii vaikka prism54-ajurin kanssa toimivaa ja esimerkiksi madwifi-ajurista on osa suljettuna. 802.11b on sitten helpompi, mutta niissäkin on tietysti ajurien laadun kanssa eroja, kaikki eivät tue iwconfig komentoja tai ovat muuten vain hieman puutteellisia toteutuksia...

50
Warty ja Hoarylaatikolliset ovat molemmat ihan mukavasti minulle tulleet Shipitistä ilman sen kummempia ongelmia tullin kanssa, tosiaan ihan EU:n sisältä ovat lähettäneet.

51
Jos asiat olisivatkin niin yksinkertaisia... Luin kerran advogatosta tai jostain dadaan linjoilla olevan trollauksen.

On ihan ymmärrettävää että hyvin yksinkertaisesta käyttäjänäkökulmasta on Linuxin puute jos laite x tai Windows-ohjelma x ei ole saatavilla sille. Sekin on OK, että vastaus "se ei ole ihan niin yksinkertaista" ei tyydytä: monia ihmisiä ei niin kiinnosta miksi ongelma on olemassa, vain se että se on olemassa.

Täydellistä laitetukea halajaville Linux ei tule koskaan olemaan valmis koska sellaista tukea saa vain Windowsin asemassa oleva täydellisestä monopolista nauttiva käyttis. OS X ei todellakaan myöskään tätä ongelmaa ratkaise, koitapa vaan käydä ostamassa lähimmästä putiikista sekalainen lajitelma laitteita ja katso moniko niistä sen kanssa pelaa.

Samoin jos lähdet siitä että kaikkien softiesi pitäisi löytyä myös GNU/Linuxille täysin identtisinä niin voit suosiolla pysytellä siellä Windowsin parissa. Järjestelmästä vaihtaminen tulee *aina* aiheuttamaan tiettyä totutteluntarvetta. Ja kyllä, tässäkään kohtaa OS X ei ole mikään hopealuoti.

Eli, valituksenaiheesi voivat olla ihan aiheellisia. Hyvin käytännöllisestä näkökulmasta on myöskin ihan sama kenen vika ne ovat vaikka Janne onkin ihan oikein kertonut miten hankalia asioita nämä ovat korjata. Jos nämä sinua vaivaavat niin ettet pysty pitämään Linuxia vakavana vaihtoehtona niin Linux ei ole, eikä tule ihan hetkeen olemaankaan sinulle tarkoitettu. Palaa asiaan sitten joskus jos GNU/Linuxin osuus markkinoista on sitä luokkaa kuin Windowsin tänä päivänä. Silloin varmasti kaikki rauta toimii vaikka ostaisit sen naapurin mummolta katsomatta yhtään mitä on ja kaikki ohjelmatkin joita laajalti käytetään löytyy.

52
Yleistä keskustelua / Re: Kernelin toiminnallisuus.
« : 12.09.05 - klo:15.39 »
Periaatteessa olisi ihan mahdollista tehdä Windowsmainen järjestelmä jossa suljetut binääriajurit toimisivat useammankin ydinversion kanssa, mutta kernelinkehittäjät eivät halua tätä tehdä enkä minäkään haluaisi sellaista koskaan nähdä.

Lue yhden ytimenkehittäjän kommentointia siitä miksi:
http://www.kroah.com/log/linux/cp2102.html

Suljettujen ajurien laillisuuskin on hieman kyseenalaista, ei ole mitenkään selvää että edes NVidian ajuri (joka sisältää avoimen osan ja on alunperin kehitetty kernelistä irrallaan) olisi laillinen nykymuodossaan GPLään suhteessa.

<edit>
Huomaapa vielä että tasan *jokaikinen* ajuri kernelissä on "kaupallinen" koska joudut aina ostamaan sen laitteen että pystyisit sitä käyttämään. Erottelu mitä tässä pitää käyttää on vapaa/avoin vs. suljettu/ei-vapaa. Aika harva ajuri itsessään maksaa mitään.
</edit>

Sivuja: 1 2 [3]