Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - LittleLion

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 62
21
Haluaisin kovasti näkyviin esim. sarakkeen josta kävisi ilmi esimerkiksi kansiossa olevien mp3-tiedostojen Bitrate,Esittäjä,Albumi jne.

Tuollaisten tietojen näyttämiseen nautiluksessa ei ole mielestäni mitään perusteltua syytä, koska järjestelmässä on todella paljon muitakin tiedostoja kuin mp3:sia/musiikki tiedostoja. Importtaa musiikki kirjastosi rhythmbox ohjelmaan ja selaa niitä sillä. Mielestäni siinä pitäisi näkyä tuollaiset tiedot.

tai ainakin tuota bitrate columnia tosin vielä siinäkään ole: http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=167659

22
Ja uusien käyttäjien kannattaa ehdottomasti lukaista läpi Ubuntu tutuksi wikikirja.

23
Kubuntu (KDE) on lähempänä Windowsia, mutta itse kyllä kannatan Ubuntu (GNOME), josta johtuen en sitten winkkaria osaa enää käyttääkkään :)

24
Jäin tässä kuitenkin miettimään, että onko mielestänne viisaampaa tehdä 64-bittisen version ongelmista ja asennusohjeista oma sivunsa vai laitetaanko nämä ohjeet tuonne muiden ohjeiden sekaan niille kohtiin missä noihin asioihin viitataan?

25
Tässä ohjessa jää nyt vähän epäselväksi, että mitä nuo asetukset tekevät? Mihin ne vaikuttavat? Milloin/Kenen niitä kannattaisi käyttää?

26
Hauppauge HVR-1100 on malli. En tiedä toimiiko edgyn omilla moduuleilla. Joku sanoi että 2.6.16 jälkeen pitäisi toimia suoraan, siksi päivitin (ei kääntynyt v4l myöskään dapperissa :| ) Olen koitellut modprobella, mutta dmesg ei kyllä anna mitään viestiä että kortti tunnistuisi. Olen kiitollinen jos jaksat opastaa.

Koitas ladata cx88-dvb moduli: sudo modprobe cx88-dvb
ja kerro mitä dmesg ilmoittaa.

27
Koodia: [Valitse]
scripts/make_makefile.pl /lib/modules/2.6.17-6-k7/build

2.6.17 eli sinulla siis edgy käytössä? Sen olisi tietysti voinut mainita.

Oletko varma, että ei toimi ihan edgyn omilla DVB-moduleilla, kun mouttaat ne oikeilla parametreillä. Mikä hauppauge malli?

28
Itsellä on samantyyppinen ongelma tuon hauppaugen kanssa eikä käänny v4l :|

Mihin tökkää tuo kääntäminen?

29
Oon asentanut tään ubuntu 386 arkitehtuurilla koska 64-bit levyillä en saa näytönohjainta toimimaan. MItä paketteja mun pitäs asentaa ja poistaa että saisin prossustani kaikki ilot irti etc.

64-bittisestä prosessorista ei saa kaikkea irti muuten kuin asentamalla 64-bittisen käyttöjärjestelmän ja käyttämällä siinä 64-bittisiä ohjelmia.


Mikä ongelma näytönohjaimen kanssa oli? Mikä näytönohjain?

30
Laitealue / Re: Nokian E sarjalainen
« : 29.08.06 - klo:12.23 »
mietin tuossa voisiko sitä jotenkin yrittää mountata käsin?
ja jos voi niin miten?

Kerroppas mitä komento: dmesg sanoo kun laitat tuon paikalleen. Tuon pitäisi varmaankin ilmesty /dev/sdXY laitteeksi. Katso löytyykö sieltä /dev/sdXY tiedostoja joissa tuo X on joku kirjain ja Y numero.

31
Käytäppä kuitenkin nyt sitä distron omaa kerneliä.

Sitten asennetaan ajureiden kääntämiseen tarvittavat paketit: sudo apt-get install mercurial linux-headers-386 build-essential gcc g++ make automake autoconf

Ja sitten asennat ajurit tuon hpne:n ohjeen mukaan: http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/How_to_build_from_mercurial

32
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Powered by Ubuntu tarrat
« : 27.08.06 - klo:10.18 »
Onkos täältä kukaan tilannut mitään Powered by Ubuntu tarraa? Läppäriin tuollainen istuisi paremmin kuin levyjen mukana tulleet isokokoiset

Tuonne shipittiinhän voisi ehdottaa, että levyjen mukana voisi lähettää myös tuollaisia tarroja.

33
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 24.08.06 - klo:14.19 »
Millaista tietoa tuonne laitteisto sivulle kaivattaisiin? Täällä: http://fi.wikibooks.org/wiki/Keskustelu:Ubuntu_tutuksi#Rakenne_uusiksi.3F on lueteltu jotain mutta mitä noista haluttaisiin tietää?

Eli olisiko tuon sivun tarkoitus olla noiden laitteiden asennus ja konfigurointi ohje vai enemmänkin selvitys siitä miten erillaiset laitteet ovat tuettuja Ubuntussa/Linuxissa?

34
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 24.08.06 - klo:13.56 »
Koitan katsoa niitä myöhemmin. Hienoa, että jaksat muokata rakenteen uusiksi!

Eipä mitään. Ompahan minullakin jotain tekemistä. Nyt uusi rakenne käytössä, myös varsinaisella etusivulla.


Lainaus
Lainaus
EDIT: Mistäs tuota pääsee muokkaamaan?
http://fi.wikibooks.org/wiki/Malline:Ubuntu_tutuksi

Nyt tuokin muutettu.


Lainaus
Lainaus
EDIT2: Mihinkäs väliin tämä tungetaan uudessa järjestelyssä: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Pintaa_syvemm%C3%A4lle

Siellä ei ole muuta kuin tuo ohje apt-get:n käyttöön, joten sen voisi varmaan sijoittaa kohtaan "Ohjelmien asentaminen ja pakettivarastot."

Laitoin sinne.

35
Sitä juuri. Ihan nätisti tuo on toiminut.

Hyvä tietää. NVIDIA vakuuttaa taas :)


Lainaus
Lainaus
Noissa UniChrome korteissa on rautatason MPEG-4 purku jota ei ihan kaikista korteista löydykkään. Ja nuo jaksavat varmasti pyörittää XGL:ää, yms.
Jos kyse on divx toistosta, niin sellaistahan pyorittaa jo millaisella nuhapumpulla. H264/x264 toisto sen sijaan on jo tosi jees jos siinä tosiaan sellainen on.
nVidialla on oma PureVideo kodekkinsa x/h264 toistoon, mutta "yllättäen" vain Windowsille.

Nyt en ole varma tuosta.

36
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 24.08.06 - klo:07.46 »
Kohdasta järjestelmän asetukset puuttuu aika paljon tekstiä verrattuna aiempaan mm. käyttäjätilit, fontit ja näytön asetukset jne.

Totta. Mietin tuossa, että olisin jakanut tuon osiin, mutta taidan jättää sen kuitenkin tekemättä.


Lainaus
Muuten tuo uusi rakenne on hyvä! Vanhoista sivuista voi varmaankin pikku hiljaa koittaa päästä eroon ja ottaa tuon uuden etusivun käyttöön.

Koitan saada tänään aikaiseksi.


Lainaus
Tärkeää vaan olisi, että vanhoille sivuille jätettäisiin uudelleenohjauslinkit uuteen rakenteeseen. Esim. tällä foorumilla on melkoinen määrä linkkejä joihinkin wikikirjan osioihin.

Onnistuu


Lainaus
Noita artikkelien otsikoita voisi koittaa myös miettiä osuvammiksi.

Tämä ei ole mikään minun vahvin ala, joten jos joku voisi avustaa. Onko nuo uuden etusivun otsikot ja siitä löytyvien artikkeli sivujen otsikot hyviä? Noihin artikkeli sivuilta löytyviin artikkeleihin ei ajatellut oikestaan koskea muuta kuin sen verran, että jaan ne tuon uuden rakenteen mukaisiksi.


Lainaus
Myös alareunan navigointilaatikko pitää muokata uudenlaiseksi.

Totta. Ei passaa unohtaa.
EDIT: Mistäs tuota pääsee muokkaamaan?


EDIT2: Mihinkäs väliin tämä tungetaan uudessa järjestelyssä: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Pintaa_syvemm%C3%A4lle

37
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Ubuntu tutuksi wikikirja
« : 23.08.06 - klo:14.07 »
Sisältöä on tarkoitus jäsentää vielä jatkossakin selkeämmäksi. Kommentoikaapa tuota: http://fi.wikibooks.org/wiki/Keskustelu:Ubuntu_tutuksi#Rakenne_uusiksi.3F

Rakentelin tuon mukaista etusivua tänne: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/etusivu2

Ja kopioin täältä: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_hallinta osat tänne:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/J%C3%A4rjestelm%C3%A4n_asetukset
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Suljetut_tiedostomuodot


Laittakaapa kommentteja tulemaan miltä tuo nyt näyttäisi ja rohkeasti vaan muokkaamaan jos tuolla on jotain tyhmästi tehty. Tyhmää tuossa nyt tietysti on se, että nuo samat tekstit on tuolla useaan kertaan. Pystyykö nuo linkittämään yhteen niin, että jos toista muokkaa niin toinenkin muuttuu?

38
nVidia toimii vallan mainiosti.

Siis tarkoitatko, että NVIDIA:n suljetut ajurit toimivat hyvin myös 64-bittisessä järjestelmässä?


Lainaus
UniChrome ei mielestäni ole ratkaisu jos pitää saada näyttis jossa on vääntöä.

Tuo vähän riippuu minkälaista vääntöä ja mihin käyttöön tarvitaan. Noissa UniChrome korteissa on rautatason MPEG-4 purku jota ei ihan kaikista korteista löydykkään. Ja nuo jaksavat varmasti pyörittää XGL:ää, yms... juttuja mutta tietysti jos 3D-mallinnusta suunnittelee tekevänsä niin ei nuo välttämättä riitä, mutta jos ei tarvitse älyttömän tehokasta näytönohjainta UniChrome on varmasti erittäin kilpailukykyinen nimenomaan tuon MPEG-4 purun ja Open Source ajureidensa takia.


Lainaus
Jotain softaa kanssa katselin taannoin.. taisi olla Skype tai jokin muu dirlandaa kökkösofta, josta oli tarjolla vain binäärejä ja yllätys yllätys, vain 32-bittisille.

Kaikki suljetut softat joista ei löydy 64-bittistä versiota tuottavat vähän harmaita hiuksia.

40
Minkä muiden asioiden kanssa teillä on ollut ongelmia käytettäessä 64-bittistä järjestelmää?

Itselläni on i386-kone ja -käyttöjärjestelmä mutta tiedän, että Voikko-oikolukuohjelmiston pakettia openoffice.org-voikko ei voi kääntää amd64-arkkitehtuurille, koska itse OpenOfficesta ei ole saatavana kunnollista 64-bittistä versiota – ainakaan Dapperiin. Monet amd64-arkkitehtuurin OpenOfficet ovat oikeasti 32-bittisiä, ja niiden kanssa pitäisi käyttää i386-versiota myös Voikosta. En valitettavasti osaa sanoa, kuinka tämä sotku ratkaistaan. Ehkä täytyy vain odotella 64-bittistä OpenOfficea.

Tässä on yksi ratkaisu: http://fi.openoffice.org/servlets/ReadMsg?list=dev&msgNo=786


Lainaus
Sinänsä mukavaa, että jotkut haluavat käyttää amd64-järjestelmää. Hyödyllistä se on varsinkin siinä tapauksessa, että myös raportoitte bugeista ohjelmien tekijöille. Multimediacodecit ja muut suljetut ohjelmistot ovat aina ongelma: kukaan muu kuin niiden tekijä ei voi tehdä asialle mitään.

Joo. Tarkoitus olisi raportoida bugeista aina kun niitä tulee eteen. Onhan se kuitenkin kaikkien etu.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 62