Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - DonJuha

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11
41
Kansiosta /var/log/mythtv löytyvistä backendin logeista voi löytyä vinkkiä, että meneekö sammutus pieleen jos mythtv:n päässä.

42
En tiedä yhtään puhelinta, jota voi käyttää ulkoisena GPS:nä.... Bluetooth-nettiyhteyden ja GPS:n (eri laitteet) käyttö yhtäaikaa pitäisi onnistua.
Tarkemmin kun tutkin haulla, niin ei tosiaan löytynytkään tietoa, että puhelimen käyttö olisi onnistunut gps-palikkana. Jollain extGPS-ohjelmalla puhelimen päässä joku oli sitä yrittänyt kuitenkin. Tuohan olisikin liian näppärää, jos sama laite toimisi GPS:nä ja 3G-tikkuna.

43
Laitealue / Puhelimen 3G ja GPS yhtäaikaa bluetoothilla
« : 20.03.11 - klo:10.09 »
Puhelintahan voi käyttää nettitikkuna ja ilmeisesti myös ulkoisena GPS:nä bluetoothin kautta, mutta onnistuuko molemmat yhtäaikaa?

44
Mulla on läppärillä(vanha Asus 6k) Fedora 14 ja ei voi todellakaan puhua nopeasta buutista. Toisena käyttiksenä Crunchbang, joka buuttaa nopeammin kuin kumpikaan palautuu hibernatesta.

Tietysti, jos usein käynnistelee, niin suspend on kätevä, mutta omassa suspendikin syö akun noin puolessa vuorokaudessa, joten yöksi täytyy joku laittaa hibernateen tai sammuttaa kokonaan.

45
Spotify taitaa olla melkein ainoa palvelu, joka on edes vähän nähnyt vaivaa myös linux-käyttäjien tukemiseen. Virallisilta sivuilta löytyy ohjeet Winen käyttöön ja premium-käyttäjille on tarjolla myös linux-clientti. Melko epäkiitollista alkaa edes kyselemään ohjeita tiedotojen rippaamiseksi. Mene hippi töihin, jotta on varaa maksaa levyistä! :)

46
Yleistä keskustelua / Vs: Sopiiko Linux teinille?
« : 11.01.11 - klo:08.39 »
Tuo Ossi on trolli, joka tietää, että blogiin tulee klikkauksia, kun arvostelee hieman kärjistäen Linuxia tai Applea.

En periaatteesta lukenut Ossin blogia, mutta eiköhän linuxin sopivuus riipu samasta asiasta teineillä kuin muillakin eli siitä, mitä koneellaan haluaa tehdä. Jos kone on pääasiassa hittipelien pelaamiseen, niin sillon linux sopii huonosti. Oikeastaan kaikkeen muuhun käyttöön linux sitten sopiikin, jos oletetaan ettei teini ole intohimoinen CAD-ohjelmien käyttäjä :)

47
Pulsellahan vastaava tosiaan onnistuisi, kun laittaisi Spotifyn läppärillekin ja jakaisi musiikit verkon yli. Mutta olen ottanut Alsan käyttöön Pulsen sijasta, koska Pulsea käyttäessä oli pahoja ääni-kuvasynkkaus ongelmia MythTV:ssä. Täytyy katsoa, jos jaksais joskus harrastaa taas noiden huulisynkkausongelmien ratkomista Pulsen kanssa ja sitten viritellä tuo ääniserveri käyttöön. Kiitos linkistä hyviin ohjeisiin.

48
Mulla on televisiossa ja stereoissa kiinni yksi kone, jossa Ubuntu 10.04. Pääasiassa konetta tulee käytettynä digiboksina. Televisio-ohjelmia nauhoittaa MythTV.

Mikrobitissä oli juttua Music Player Daemonista ja siitä se ajatus sitten lähti... Eli haaveena olisi systeemi, jossa MythTV-koneen musiikin soittoa voisi ohjata läppäriltä. Musiikkia olisi tarkoitus kuunnella Spotifysta ja paikallisista tiedostoista, kun kaikkia levyjä ei löydy Spotifysta. Mopidylla onnistuu jompikumpi, mutta ei ilmeisesti molemmat yhtäaikaa. Olisiko jollain tiedossa jotain muuta ratkaisua?

49
Eikös tuo onnistu, kun rajoittaa min- ja max-funktioilla suoran yhtälön antaman arvosanan? Eli jotain tyyliin: y = max( min(5, ax+b), 0) Syntaksi ei välttämättä ole suoraan openofficen ymmärtämä.

50
Saako tuota käytettyä helposti "mokkulana" linux-koneen kanssa, bluetoothilla ja piuhalla kytkettynä? Voisi olla mukava lelu, jos keksis jonkun puolijärkevän perusteen ostamiseen :) Vai joko se on loppuunmyyty?

51
Ubuntu tietokoneissa / Vs: NetworkManager
« : 07.12.10 - klo:19.04 »
Oletko kokeillut käynnistää koneen uudelleen? Jostain syystä appletti on varmaan sulkenut itsensä.

Jos se ei palaudu buutilla, niin päätteessä voi kokeilla käynnistää sen manuaalisesti komennonna nm-applet. Päätteessä kännistettynä se myös mahdollisesti kertoo jotain vinkkiä, jos käynnistyminen ei onnistu.

52
Ubuntun kehitysversio / Vs: Unity 11.04:n työpöydäksi
« : 06.12.10 - klo:21.39 »
Muuallakin kiinnostusta Unityyn: http://ostatic.com/blog/fedora-moving-to-unity-too
Otsikko nimetty hieman skandaalinhakuisesti, mutta muuten asiallista toimintaa. Näinhän sen pitääkin mennä Open Sourcessa, että joku kehittelee jotain, niin muutkin hyötyvät. Nyt näyttäisi, ettei Unitykaan jäisi välttämättä pelkästään Canonicalin puuhasteluksi.
Tästä saattaa tulla vielä mielenkiintoinen vääntö Unityn ja Gnome-Shellin välillä. Meidän käyttäjien onneksi ne kirittävät toisiaan ja saamme lopulta valita kahdesta hyvästä omasta mielestämme paremman.

53
Ylen tekstitys on standardin mukaista ja vika on vastaanottavassa ohjelmistossa, kuten timbba sanoi. MythTV:n tapauksessa DVB-tekstien synkronointiongelma johtui FFmpegin MPEG-TS-demukserin toiminnasta ja vika on korjattu MythTV:n SVN trunkin versiossa 24242. Ubuntu 10.04:ssä on versio 24158.

Asenna MythBuntun Launchpad-lähteistä versio 0.23.1 tai 0.24.

Nyt oli lopulta taas hetki aikaa syventyä tähän.

Ymmärsinkö oikein, että repot ovat MythTV-versiokohtaiset? Eli ei olisi pelkoa, että jossain vaiheessa sieltä päivittyy joku miina, joka ei olekaan enää yhteensopiva Lucidin kanssa. Mythbuntuhan ei taida tuntea käsitettä LTS-versio, vaan kaikki versiot ovat samanlaisia.

Suunnitelmana olisi pysyä 10.04 Ubuntussa ainakin kevääseen 2012 ja katsoa sitten onko raudan päivitys ajankohtainen vai yritänkö päivitystä seuraavaan LTS:ään.

54
Englanninkielisessä Ubuntu 10.04:ssa DNS:t voi määrittää suunnilleen seuraavasti:
Oikeassa yläkulmassa on verkkokuvake, jota klikkaamalla hiiren toisella napilla voi valita kohdan edit connections. Aukeavasta ikkunasta valitset käyttämäsi yhteyden ja painat edit-nappia. Aukeaa taas uusi ikkuna, jossa on välilehdet IPv4 Settings ja IPv6 Settings. Method kenttään voi laittaa IPv6:lle Ignore ja IPv4:lle Automatic (DHCP) adresses only. Samalla IPv4 Settings -välilehdellä on kohta DNS servers, johon voi kirjoittaa nimipalvelimet, jotka toivottavasti löytyvät googlella.

55
Ylen tekstitys on standardin mukaista ja vika on vastaanottavassa ohjelmistossa, kuten timbba sanoi. MythTV:n tapauksessa DVB-tekstien synkronointiongelma johtui FFmpegin MPEG-TS-demukserin toiminnasta ja vika on korjattu MythTV:n SVN trunkin versiossa 24242. Ubuntu 10.04:ssä on versio 24158.

Asenna MythBuntun Launchpad-lähteistä versio 0.23.1 tai 0.24.

Kiitos. Täytyy joskus kerätä rohkeutta päivittämiseen. Tuo on kuitenkin verrattain pieni kiusa ja ei haluaisi ottaa riskiä, että päivitys hajoittaa koko systeemin ;)

56
Käytössä Ubuntu 10.04, joka muuten pelaa hienosti, mutta MythTV:ssä on YLEn tekstityksissä pientä ajoitusongelmaa. Osa teksteistä tuntuu tulevan pahasti myöhässä, osa teksteistä taas on aivan ajallaan. Äkkiseltään näyttäisi siltä, että jos tekstityksessä on pieni tauko, niin sen jälkeen ensimmäiset tekstit myöhästyvät joitakin sekuntteja. Olisiko kellää ajatusta, mistä tuo voisi johtua tai mitä asialle voisi tehdä? Ärsyttää katsellessa, kun valmiit naurut tulevat komedioissa selvästi ennen suomennosta :)

Aiemmin oli käytössä Mythbuntu 9.04 ja sen kanssa en huomannut vastaavaa ongelmaa.

Edit:
Päivitin MythTV:n nm:n ohjeiden mukaisesti versioon 23.1 ja nyt ainakin pikaisella testauksella tekstitykset näyttäisivät toimivan paremmin. Kiitos avusta.

57
Mitäs Firefoxin tilarivi kertoo sivua avattaessa? Kestääkö esimerkiksi sivun etsiminen(looking for...) kauan ja sen jälkeen itse lataus lyhyemmän ajan? Tuollaista ongelmaa on ollut ainakin Soneran jakamien ADSL-modeemien kanssa ja se korjaantui laittamalla Operaattorin DNS-osoitteet kiinteästi käyttöön ADSL-purkin DNS:n sijasta.

58
Multimedia ja grafiikka / Vs: PulseAudio jäätää!!!
« : 27.11.10 - klo:15.23 »
Muuten toimii hyvin, mutta MPlayer-pluginissa Firefoxissa ja itse MPlayerissä ei toimi äänet. Mistähän sen saisi vaihdettua käyttämään alsaa? Flashit, Spotify ja MythTV toimii hyvin.

/etc/mplayer/mplayer.conf

Muokkaa pääkäyttäjänä (gksudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf) riviä:

Koodia: [Valitse]
ao=pulse,alsa,sdl:aalib

Muotoon:

Koodia: [Valitse]
ao=alsa
Jos tämä ei vaikuta selainliitännäiseen, ainakin gecko-mediaplayerin asetuksissa on muistaakseni kenttä, jossa voi asettaa komentoriviparametreja. Laita sinne -ao alsa

Tämä toimi hyvin, vaikka alunperin olikin ongelma totemissa ja totem-pluginissa. Sekoilin nimien kanssa, mutta nyt on käytössä MPlayer yo ohjeiden mukaisilla muutoksilla.

59
Multimedia ja grafiikka / Vs: PulseAudio jäätää!!!
« : 24.11.10 - klo:18.39 »
Tein ylläolevan ohjeen mukaan ja otin pulseaudion pois vielä käynnistyvistä ohjelmista.  Muuten toimii hyvin, mutta MPlayer-pluginissa Firefoxissa ja itse MPlayerissä ei toimi äänet. Mistähän sen saisi vaihdettua käyttämään alsaa? Flashit, Spotify ja MythTV toimii hyvin.

60
Näihin ei taida olla hyviä vaihtoehtoja. Flash on teknisesti surkea ja MS:llä taas ei ole intressejä tukea alustoja mahdollisimman laajasti. Tukevat vain sen verran, että saavat myytyä systeemiään. SubTV:lläkin on varmaan näytetty tilastoja, miten 99% PC-koneista on tuettu. Kukaan ei muistanut puhua matkapuhelimista, iPadeista ym tulevaisuuden laitteista.

Onkos Open Sourcena muuten miten valmiita paketteja tuollaisen lähetyssysteemin rakentamiseksi? Kopiointisuojaus taitaa olla ainakin yksi ongelma, kun se ei oikein istu avoimeen koodiin.

Itse ei ole tullut noita katsottua aiemminkaan, mutta monelle varmasti este Linuxin käytölle.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11