Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Squirrel

Sivuja: 1 ... 21 22 [23]
441
Vähän asiaan liittyen.

Eli haluaisin tuon pasten siten, että painamalla sekä vasenta että oikeaa näppäintä toimisi pastena, mutta rullasta painamalla ei.

Tulee vähän liikaakin paineltua tuota rullaa ku pyörittää ja se välilä pasteaa liiankin paljon turhaa kamaa. :P

442
kyllä huono sikäli, että joku saattaa ajaa jotain graafista ympäristöä roottina. rootin oikeuksin ei pitäisi koskaan ajaa mitään mitä ei ole pakko ajaa. toisaalta jos ajattelee millaiselle käyttäjäryhmälle debian on suunnattu, saattaa hyvin olla, että distron kehittäjät olettavat sen käyttäjien olevan sen verran fiksuja, että ymmärtävät olla tekemättä tiettyjä juttuja vaikka niitä ei olisi erikseen estettykään.

Jep, siitä olen samaa mieltä, että on tarpeetonta ajaa ohjelmia roottina, ellei kyseessä ole joku järjestelmäohjelma / ohjelmien asennus.

Debianissa taas tarvetta root-kirjautumiseen ei ole, kun sudo su - tai su - ei koskeen ole osoittautunut toimimattomaksi, aina on rootiksi päässyt, jos on halunnut.

Eikä graaffinen ympäristö ole paha asia, onhan Mac OS X:nkin kaikki asetukset säädettävissä ilman konsolia ja Mac OS X on kyllä ihan käyttökelpoinen käyttöjärjestelmä. Tosin Macissakin ei ole rootilla salasanaa, joten en tiedä voisiko sillä kirjautua jos sen asettaisi.

443
se(?) ei hyväksynyt administratorin salasanaa?

Nope. Ei omaa eikä rootin

siinä tapauksessa oletuskonffi on huono.

Ei ole huono vaan toisella tavalla konffattu.

444
Rootin kirjautuminen pitää erikseen aktivoida Ubuntussa. (Luulin, että myös Debianissa?) Ja tämä on hyvä. Itsekin, ylläpitohomissa loitsin itseni pääkäyttäjäksi (sudo su root), mutta silloin teen vain välttämättömyydet ja exittaan sen jälkeen.

Ei, Debianiassa rootti luodaan asennuksessa. Ja kyllä, käytän Debianissa sudoa jne. ylläpitotoimenpiteisiin. Syy miksi haluan roottina kirjautua, oli juuri tuo, ettei se hyväskynyt administratorin salasanaa.

Huolellinen ja osaava käyttäjä on luultavimmin turvassa (käyttäessään linuxia), mutta miksi ottaa tarkoituksella riski, kun turvallisempi tapa on valmiina?

En tiedä, onko sudo rm -rf / yhtään sen turvallisempi kuin roottina jaaa rm -rf /

Se vähä, mitä olen Debianiin tutustunut, on kaikki ylläpitotyökalut olleet tekstipohjaisia. Eikä oletuksena root pysty käyttämään
X-istuntoa tai graafisia kilkkeitä. Hyvä näin. Samoin root-tunnuksilla joissakin muissakin jakeluissa on graafisten ohjelmien
ajaminen "estetty". Toki tuo voidaan ohittaa, mutta se ei siis ole välttämätöntä.

Debianissa se ainakin päästää oletuksena rootin KDE:sta sisään, kun haluaa kirjautua. Tosin kovin montaa kertaa en ole sitä edes kokeillutkaan.

Se, ettei salasanaasi tunnisteta oikein, voi johtua vääristä näppäimistömäärityksistä (esim. jenkkinäppis tms.). Tuollaista näet joskus sattuu... Erityisesti kannattaa tuntea jotenkin jenkkinäppis.

En usko, koska en käytä salasanoissa skandinaavisia merkkejä. Ja ongelma oli kahdessa eri koneessa vieläpä; toisaalta päivitin Edgyyn, niin ongelmat hävisi molemmista eli tavallaan tämä ketju on turha.

445
Eräs desktoppi ei hyväksy administratorin salasanassa omaani eikä rootin salasanaa. Terminaalissa pystyy hyvin sudolla menee rootiksi taikka jos ctrl + alt + f1 painaa, niin silloinkin pystyn hyvin kirjautumaan rootiksi.

Ei ole kertaakaan 5 vuoden aikana Debianissa ollut vastaavaa ongelmaa, enkä oikein usko, että siitä mitään ongelmia syntyy, jos roottina kirjautuu graaffisesti.

ja toisekseen, en pidä lainkaan siitä että tietokone (tai ohjelma) päättää asioitani. Jos siitä pitäisin, asentaisin Windowssin.

446
Asentaminen ja käyttöönotto / Tarvitsen root loginia.
« : 09.11.06 - klo:16.29 »
Elikkä ongelma on, että en löydä paikkaa, mistä saan enabloitua rootin loginin kde:ssa. Elin ettinyt melkein jokaisen tiedoston /etc/X11/ alta ja en löydä. SSH serverasetuksien ei pitäisi vaikuttaa tuohon.

Mistä löytyy tiedosto, josta sen voi käydä sallimassa?

447
Elikkä minun mielestäni olisi parempi, jos nuo "vastaa lainaten", "vastaa", "uusi aihe" näkyisi vieraillekkin, vaikka vain rekisteröityneet pystyvät kirjoittamaan.

Aika usein tulee surffattua työpaikalta enkä ole kirjautuneena ja sitten tuleekin mielenkiintoinen postaus, johon haluaisi vastata, mutta tarvitseekin käydä kirjautumassa ja etsiä ketju uudestaan; pitkässä ketjussa jopa se postauskin.

Se olisi helpompaa, jos ne olisi näkyvissä, painaa vastaa lainaten ja sitten syöttää tunnukset & salikset ja vastaamaan. Sama homma on jos surffaa kirjaston tai muuten vain tollasella koneella, jossa ei voi laittaa, että on aina kirjautuneena sisään.

448
Laitealue / Re: 6.06:n muistinvaatimus
« : 30.10.06 - klo:13.35 »
No kyseessä ei varmasti ole 6.x sarjalainen. Yllättyisin jos alkaisi edes 5.x, veikkaan että koneessa on joku 4.0 tms. tyyliin.

Prosessori on 350mhz, sen muistan.

449
Laitealue / 6.06:n muistinvaatimus
« : 30.10.06 - klo:09.39 »
Eli 6.10 vaatii muistia 256mb, niin onko 6.06:n pienempi?

Työpaikalla on ns. yleisökone kahvilassa, jossa on kubuntu. Se on pari vuotta sitten asennettu ja varmaan aika vanhakin, ei ole asennuksen jälkeen päivitetty.

Nyt ajattelin sitä päivittää. Koneessa on kylläkin 256mb muistia, mutta en haluaisi sitä ihan minimivaatimuksella käyttää. Yritin etsiä 6.06:n muistivaatimusta Kubuntun sivuilta, mutta kaikki tieto oli 6.10:stä.

450
Eli mulla on nyt edgy. Kaffeine ilmoittaa: Details xine: cannot find input plugin for mrl [VCD://]

451
Latasin vahingossa live-cd paketin; onko live-cd:ltä asennettu Kubuntu ihan sama kuin "perinteisellä" menetelmällä?

Toisekseen mitän tämän omituisen hiiren temppuilun saa loppumaan? Vähä väliä se painaa edellistä ja shellissä se kanssa kelaa komentohistoriaa. Tiedän, että se on joku ominaisuus, miten sen saa pois?

452
Ei ole. Linux kehittyy huimaa vauhtia, joten ei vuoden vanha jakelu ole vaihdettavissa suoraa uusimpaan uuteen.
Päivityksiä 5.10 olisi saatavissa, joten kyllä silläkin pääsee... ja päivitys Dapperiinkin olisi suositeltavaa, riippuu
tarpeistasi.
Jos Windows-maailmaan verrataan ei Win3.1 ole päivitettävissä Vistaan.

Tarkoitin tietysti sitä, että olisi se asennusskripti voinut herjata jotain.

453
Eli mulla on ongelma, että mitään virheilmoitusta ei tule, mutta silti ei päivity. Ensin kyllä valitti, et jotain puuttu ja sanoi "try with --fix-missing option" tjsp. ja sen kanssa kaikki ok. Mut kuitenkin /etc/issue näyttää edelleen versiota 5.10

Muok:
Eli kyseessä on AMD 64 bittiselle piirille tarkoitttu versio, jos siitä tiedosta on apua.

Ei onnistu suoraan 5.10 -> 6.10, vaan järjestyksessä pitää päivittää,
eli ensin Breezy (5.10) -> Dapper (6.06) ja sitten Dapper (6.06) -> Edgy (6.10)

HUOM! Lukekaan tämä ohje ensin, ja päivittäkää sen mukaan toimien.
https://help.ubuntu.com/community/EdgyUpgrades

Siellä mm selkeästi sanotaan näin:
You can only upgrade to Edgy from Ubuntu 6.06 ("Dapper Drake").
Suomeksi tuo tarkoittaa sitä että päivityksen Edgyyn (6.10) voi tehdä vai Dapperista (6.06).


Onpas typerää. Olisi edes antanut virheilmoituksia, niin olisin heti älynnyt. >:P Asentaako 6.10 suoraan vai päivittäinsinkö? (asensin tuon 5.10 eilen, ei ilmeisesti pitäisi käyttää cd-levyä joka on lojunut kirjahyllyssä pidemmän aikaa :P (yhtään ohjelmaa en ole tähän vielä asennellu)).

454
Eli mulla on ongelma, että mitään virheilmoitusta ei tule, mutta silti ei päivity. Ensin kyllä valitti, et jotain puuttu ja sanoi "try with --fix-missing option" tjsp. ja sen kanssa kaikki ok. Mut kuitenkin /etc/issue näyttää edelleen versiota 5.10

Muok:
Eli kyseessä on AMD 64 bittiselle piirille tarkoitttu versio, jos siitä tiedosta on apua.

455
Kun luin tämän topicin, formatoin kovalevyni ja asensin vain Kubuntun.

Mutta ilmeisesti mulla on /etc/apt/sources.list paljon tyhjempi kuin ketjun aloittajalla, kun suurin osa komennoista tulee vain "packaxe x has no install kandidate" >:P Onko ketjun aloittajalla antaa hyvää sourcea?

Sivuja: 1 ... 21 22 [23]