Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Squirrel

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23
381
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Miten toimi makefile
« : 08.12.06 - klo:00.37 »
Sitä just sanoin, että se saattaa olla ongelma, tosin vain emolle integroidun verkkokortin kanssa.

382
Käsittääksein .iso tiedosto ei boottaa vaan .iso on ns. levy-image, joka poltetaan levylle tai käytetään "virtuaali-levyasemaa".

383
onko koneessa sitten verkko? Ainakin noita servereitä asennellaan verkonläpi, joten olisi kait mahdollista asentaa se.

384
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Miten toimi makefile
« : 07.12.06 - klo:14.07 »
Yksi asia on, jos se verkkokortti on emolle integroitu, siinä saattaa olla jonkin sortin biossissa sisäinen palomuuri". Ainakin Asuksesa on jotain tälläisia viritelmiä. Vilkaise biossia ja laita se disableen.

Yksi konsti selvittää on, ladata Knoppix ja sitä kautta katsoa miten Knoppix on saanut sen verkkokortin toimimaan. (http://www.knoppix.org/)

385
Mulla ei toiminut mikään 64-bittisessä versiossa, ja olen kuullut samaa monelta muulta; jos haluat välttämättä 64-bittistä kerneliä ajaa, niin sitten pitää olla Gentoo tai Debian. Kait toimivia on muillakin, mutta Ubuntun 64-bittinen on susi.

386
Laitealue / Re: Ubuntulle sopivat WLAN-vermeet
« : 06.12.06 - klo:11.57 »
Verkkokortin pitää osata lähettää tuolla 54mbs -käyttävällä tekniikalla.

387
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Miten toimi makefile
« : 06.12.06 - klo:02.03 »
Jos kerta ei ole wlania, niin /etc/network/interfaces tiedostosta laita # merkki eteen

Koodia: [Valitse]
auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp

Koodia: [Valitse]
# auto wlan0
# iface wlan0 inet dhcp

388
mitenkäs kotihakemistot näkyvät ubuntun oletusasennuksesta ulospäin?
Ajattelin mahdollista serveriasennusta
Miten se sitten eroaa tuosta desktop versiosta muka että siinä nsitten kotihakemistot näkyvät?

Jos siinä on on apache ja public_html -kansio, niin <ip/domain>/~nick

389
ei yleensä vaan aina.

Tuo on kyllä totta, toisaalta jos on sisäverkko ja siinä on serveri nattaamassa yhteyttä netin välissä, en näe kovin suureksi uhkaksi verkkoa, jos koneella ei ole julkista ip:tä ja yhteys natattu, että joku rootiksi pääsisi, kun pitää ensin päästä sinne serverille.

tämä on kyllä totta, mutta edelleenkään rootin tilin aktivoimiseen ei ole mitään tarvetta ja käytännössä se aiheuttaa tarpeen muistaa sen olemassaolo aina palveluita konffatessa ja edelleen lisää järjestelmään yhden ylimäärisen heikkouden.

Linuxin yksi hienoista puolista minusta on juuri se, että ei tarvitse tehdä kaikkia välttämättä juuri niin, kuin kehistystiimi sen on kuvitellut. Tässä rootin salasanattomuudessa on mielestäni kehitystiimiltä moka.

jaa saa vai? monellakos ubuntukoneella on ulkomaailmaan vastaileva finger-serveri asennettuna?

Enpä ole selvitellyt, vastaileeko ubuntun finger verkkoon. Red Hatin ainakin vastaili pari vuotta sitten, samaten Debianin versiossa. Tosin näistä kummastakaan en tiedä, onko ne tullut distron mukana vai asennettu jälkikäteen.

mitenkäs kotihakemistot näkyvät ubuntun oletusasennuksesta ulospäin?

Ajattelin mahdollista serveriasennusta

siis nettiähn on nykyiseläänkin täynnä tuollaisia scriptejä hyödyntäviä matoja. yllättäen ne kokeilevat oletuksena kaikkia linux-järjestelmistä varmasti ja usein löytyviä tunnuksia ja kuin sattuman kautta englantilaisia nimiä.

omalle serverilleni tulee ssh-porttii kolkutteluja juuri tuollaisilta scripteiltä satoja päivässä. yksikään ei ole arvannut vielä yhtään tunnusta oikein. ei niin, että oikein arvannutkaan scripti pääsisi yrittämään brute-force hyökkäystä, mutta ovatpahan tuonkin verran kauempana.

Heh, noita kolkutteluja tulee tosi paljon nykyään niin servereille kuin työpöytäkoneillekkin, en jaksa enään edes paljoa niitä seurata, on sen verran muuta tekemistä.

älä sitten. oikeasti nuo hyökkäykset ovat hyvin yleisiä ja esim. työkaverini ssh-palvelimella onnistuttiin juuri jonkin aika sitten murtautumaan. onhan sitä linuxia tietty kiva asennella uusiksi...

Nää on aina ikäviä, kun murtaudutaan, mutta en usko että siltä olisi vältytty, jos käyttäjätunnus olisi ollut toinen.

390
Laitealue / Re: Ubuntulle sopivat WLAN-vermeet
« : 04.12.06 - klo:15.58 »
Kannattaa myös vilkaista tämän foorumin howtosta verkkoalue, jos siellä on howto, se tarkoittaa sitä, että sellainen kortti toimii.

391
Ubuntu tietokoneissa / Re: Winellä Firefox 2.0 ja Flash?
« : 04.12.06 - klo:10.21 »
Minusta sinun kannattaisi mielummin etsiä missä vika on? Itsellä ei ole tuo linux-firefox kaatunut flashissä koskaan. Konquerorin flash tuki on toki huono.


392
minä olen aikalailla eri mieltä, mutta kukin toki tavallaan. tuon kun tekee, niin rootin tili on avoinna hyökkäyksille ja root on aika paljon helpommin arvattavissa oleva käyttäjätunnus kuin vaikkapa matti. minusta ei ole mitään syytä rikkoa distron omaa tapaa hoitaa asioita.

Yleensä kannattaakin estää rootin loggautuminen ssh:n kautta, jolloinka rootiksi pääsee vain localina. Taikka kirjautumalla ensin jollain toisella käyttäjällä, jolloinka "arvattavuus" nousee samaan tasoon kuin ennen. Toisaalta ne käyttäjätunnukset saa selville fingerillä, tosin ei se ihan porttiskannausta vasta, mutta tekemällä skriptin joka kolkuttelee almanakasta löytyviä nimiä serveriä. Taikka katsomalla löytyykö niiltä kotihakemistoja. Itse en laske käyttäjätunnuksen arvattomuudelle yhtään, kun kuitenkaan se ei ole kovin vaikea työ ottaa selville.

393
Sitten kun saat kuntoon, niin kannattaa se rootin salasana määritellä, ei tarvitse pelleillä. Voit sitten vaihtaa ilman sudoakin rootiksi.

394
Laitealue / Re: Mikä linux pentinium2:seen?
« : 03.12.06 - klo:00.09 »
Kyllä siinä Gnome on oletus työpötäympäristönä. Debianista kun on kyse niin eikös sen asentaminen sen puuttuessa onnistu sudo apt-get install gnome-desktop-environment .

Asennuksessa sen saa valita. Debianin sivuilla on molemmista screenshotteja. Debian ei ole niin sidottu yhteen kuin ubuntu, mikä on ihan hyvä vain.

395
Oletko kokeillut sammuttaa ykkösen ja käynnistää sen jälkeen kakkosta?

Koodia: [Valitse]
sudo su -
/etc/init.d/apache stop
/etc/init.d/apache2 start

Sen jälkeen, jos ei käynnisty, niin katso mitä logista error.log sanoo, Debianissa se löytyy /var/log/apache2/error.log, tiedä sitten Kubuntun vastaavaa mestaa.

396
Xrossover Windows emulaattori (tai vastaava) on tehty nimenomaan siksi, että Photoshop saataisiin toimimaan linuxilla, hinta on kohtuullinen. Googlella löytyy saitit.

Itse sain Xrossoverilla Debiainin kanssa toimimaan macromedian shockwaret ja vastaavat pluginit. Se on yllättävän hyvä, jopa IE:nkin sain asentumaan "äksdee".

Kokeile myös Kubuntua, mielipideasioita, mutta ei kannata jättää kokeilua sen yhden työpöydän varaan. Tai vaihtoehtoisesti asenna se kde, kun olet Gnomen saanut pelittää. Samalla tosin voit testata montaa eri työpöytävaihtoehtoa.

397
Laitealue / Re: Mikä linux pentinium2:seen?
« : 01.12.06 - klo:20.59 »
Mutta mitenpäs x-ikkunoinnin voi asentaa, kun en vain yksinkertaisesti osaa.. : P Taitaa olla joku serveriversio tämä vielä, kun töissä vain jonkun debianin levyn viskasin sisään.

Debianissa ei taida missään versiossa olla vakiona mitään ikkunointiohjelmaa.

398
Multimedia ja grafiikka / Re: Kaffeine ei käynnisty
« : 01.12.06 - klo:20.57 »
Itselläni on myös sama ongelma ilmenny kubuntu 6.10:ssa. Kaffeine ei käynnisty ollenkaan, se kahvipapu vain jää pomppimaan. Mutta kun tapan sitten prosessin komennolla killall kaffeine niin homma alkaa taas toimia normaalisti. Ei kyllä ole mitään hajua mistä tuo johtuu.

Kiitoksia, noilla ohjeilla sain sen käynnistymään. :)

399
Multimedia ja grafiikka / Re: Kaffeine ei käynnisty
« : 30.11.06 - klo:22.50 »
Asensin Kubuntun uusiksi ja rupesi toimimaan. Nyt taas parin viikon käytön jälkeen sama ongelma, tosin löysin virheilmoituksia nyt:

Koodia: [Valitse]
X Error: BadPixmap (invalid Pixmap parameter) 4
  Major opcode:  54
  Minor opcode:  0
  Resource id:  0x16023d1
DCOP aborting while waiting for answer from 'kaffeine'
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 166
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 166
  Major opcode:  144
  Minor opcode:  3
  Resource id:  0x0
Failed to open device

400
Laitealue / Re: Matroxin näytönohjaimet
« : 26.11.06 - klo:11.53 »
Matroxiin palaamistahan olen harkinnut juuri Matroxin 2d  kuvanlaadun vuoksi; melkeinpä Ati ja nVidia häviää siinä osiossa Matroxille.

Itsellä oli 3-4v sitten Debian Matroxilla; tosin kuvaputkella. Nykyäänhän mulla on TFT DVI -liittimenkautta.

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23