Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Remontti

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
81
Laitealue / Vs: Tuplanäytön ohjaimen ajuri ei toimi
« : 08.11.07 - klo:15.05 »
tuon saman STLab'in tuplanäytön ohjaimen.

Minkä ”tuon saman”?



Tällä foorumilla on jo aika monta kirjoitustani ja kysymystäni tähän samaan asiaan liittyen, jotka on jääneet vaille vastausta. Huomasin että ne on kyllä luettu, mutta vihjeitä ei ole kuitenkaan kerrottu.

Mutta Tuo on ST Lab Ati Radeon RV100

Mutta nyt olen jo päässyt sen verran pitkälle että enää puuttuu tieto miten mä laajennan työpöydän tuolle toiselle näytölle. Pitääkö mun laskimenavulla määrittää työpöydän koko jotta saan riittävän leveän työpöyjä, että tuo toinenkin näyttö herää muuloinkin kuin vain kirjautumisen yhteydessä?

Ubuntun omat työkalut eivät noita ominaisuuksien muutoksia tue, joten muutokset näyttäisi pitävän tehdä käsin... jonnekin mutta minne?

82
Laitealue / Tuplanäytön ohjaimen ajuri ei toimi
« : 07.11.07 - klo:10.32 »
Näyttää siltä että Ubuntutn tekijöille on jää nyt vielä monta kohtaa korjattavaksi. asensin tuossa rinnakkaisena Fedoran Core 7:n ja siihen tuon saman STLab'in tuplanäytön ohjaimen. Siinäkin joutui hiukan kikkailemaan, mutta työpöytnän sain laajenemaan toiseen näytöön ihan mukavasti. Tässä Ubuntu 7.10:ssa ei mikään ohje näytä toimivan. toisen näytön asentaminen ei näytä olevan mitenkään mahdollista, vaikka työkalut kyllä löytyy. Jos asetukset tekee käsin xorg.conf'iin niin sitten ne ei lähde käytiin, vaan konfigurointiohjelma vesittää koko asentamisen.

83
Laitealue / STLab Ati Radeon RV100
« : 31.10.07 - klo:09.30 »
Otsikon mukainen näytön ohjain pitäisi saada toimimaan 7.10:ssa.

Millä ajurilla ja asetuksialla tuon ohjaimen tuplanäyttöominaisuuden saa toimimaan.

84
No niin... nyt minä yritin ottaa tuota MIDIen toistoa käyttöön 7.10:ssa mutta samat ongelmat on edelleen. Eli Rosegarden moittii liian matalaa järjestelmän aikaerottwelukykyä vaikka asensin Realtime kernelin. Sitten tuo JACK serveri ei saa aikaan kytkentöjä. Tai sitten minä en tiedä mitkä pitää kytkeä minnekin. Generig MIDI Devise ei tunnu toimivan jostain syystä.

Mitätän siihen taas pitäisi tehdä?

85
Jos kysymyksiin ovat vastaukset löytyneet ja ongelma tuntuu ratkenneen, voisiko ketjun aloittaja muokata ensimmäistä viestiä (viestin ylänurkasta löytyy 'muokkaa viestiä' -linkki) ja lisätä sen otsikkoon [ratkaistu] tms, kuten esimerkiksi täällä on tehty: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=13147.0

Näin mm. hakutuloksista ja listauksista selviää jo vilkaisemalla, mistä löytyy ongelmaan ratkaisu ja missä vielä apua tarvitaan.

Kiitos!

Tätä en ole vielä ehtinyt tutkia.  8)

86
PCB-kin lieneen osaa vapaista ohjelmista, mutta en ole päässyt ko. ohjelman kanssa sinuiksi.

Eaglella ei saa tehdä kaupallisia sovelluksia, ellei osta lisenssiä.  :(

Se nyt on pikkuongelma.  Nää mun rakentelut on kyllä kaukana kaupallisuudesta.

PCB:llä näyttäisi onnistuvan vain piirilevyn piirtelyt, joka sinällään olisi riittävää jos jostain löytyisi levylle sijoiteltavien komponenttien symbolit. Kaiketi suunni piirilevy tehdään komponenttien mukaan eikä johtojen mukaan. Ja komponenttisymbolien pitäisi olla vielä oikean suhteisia jotta reijitykset tulee oikein. Meinasin (ainakin) yhden suodatin-vahvistin-virtalähde-yhdistelmän piirtä samalle levylle. Valmiusta skemaa kun ei näytä kovin helposti netistäkään löytyvän.

Itse teen kyllä itse piirilevyt, jolloin viivanleveys on todellakin leveys.

Piirilevyn suunnittelussa käytän kaupallista Sprint Layout-ohjelmaa winellä.

Silläkään ei saa tehdä kaupallisia sovelluksia, mutta on yksinkertaisempi käyttää kuin PCB tai Eagle.

Kyseinen ohjelma löytyy bebekistä (http://www.bebek.fi) hinta 65 € + posti ja toimituskulut.
Edit, jos yrität ostaa ko. tuotetta bebekistä, laita hakuun sprint, niin eiköhän löydy. Bebekin sivut kilpailevat mielestäni Suomen huonoimmasta portaalista tasaväkisesti CruzBrokerin kanssa.

Sillä on varsin mukava tehdä yksinkertaisia joutossuunnitelmia, jonka sitten tulostaa kalvolle ja valottaa piirilevyyn, kehittää ja syövyttää. Osaa exportata .bmp, gif, .hpgl :ksi

Tosin itse olen tulostanut suoraan kalvolle - tosin se oli windows-aikaa se.

Joo... kyllähän noita wintoosalle on vaika millämitalla. Crocoklips on myös ihan kätevä. Linukalle ei näköjään ole sallaista kunnon ohjelmaa jolla sais piirrettyä kytkentäkaavan ja kun kerooo komponenttien tiedot niin piirilevyksikääntäminen on vain sitten pientä korjailua kytkentä viivoissa.

87
Mulla tuli tuollainen samanlainen ongelma 7.04:n kanssa. Kävin kurkkaamassa mtab-tiedostoa, mutta en mä tajunnut mikä siellä voi olla pielessä. Vai onko kyse siitä, että mtab:ssa määriteltäviä ominaisuuksia ei kaikilla levyadaptereilla voi käyttää. Siellähän on mounttausmäärityksessä maininta usbfs. Minä yritän IDE to USB-adapterilla liittää 10GB:n Seagaten levyä.

Toinen kummallisuus tulee myös vastaan. Vaikka minä käynnistän sudona chmodin niin en saa mointtauspisteen oikeusmääritystä toimimaan niin että saisin users-ryhmälle luku- ja kirjoitusoikeudet. Kerran minä sain levyn ilmestymään usb0:na ja toisen kerran sdd1:nä, mutta vain root:lle muodostuu käyttöoikeudet, eikä niitä voi muuttaa. Herjaa että ei olisi oikeuksia. nuo herjaukset saan eteenkin silloin kun käynnistä nautilus browserin sudon kera komentorivityökalulla, jotta olisin roottina matkassa.

88
PCB-kin lieneen osaa vapaista ohjelmista, mutta en ole päässyt ko. ohjelman kanssa sinuiksi.

Eaglella ei saa tehdä kaupallisia sovelluksia, ellei osta lisenssiä.  :(

Se nyt on pikkuongelma.  Nää mun rakentelut on kyllä kaukana kaupallisuudesta.

PCB:llä näyttäisi onnistuvan vain piirilevyn piirtelyt, joka sinällään olisi riittävää jos jostain löytyisi levylle sijoiteltavien komponenttien symbolit. Kaiketi suunni piirilevy tehdään komponenttien mukaan eikä johtojen mukaan. Ja komponenttisymbolien pitäisi olla vielä oikean suhteisia jotta reijitykset tulee oikein. Meinasin (ainakin) yhden suodatin-vahvistin-virtalähde-yhdistelmän piirtä samalle levylle. Valmiusta skemaa kun ei näytä kovin helposti netistäkään löytyvän.

89
Mikäs olisi sellainen hyvä Ubuntussa pyörivä ohjelma jolla voisi piirtää elektroniikan piirikaavioita ja kääntää sen painopiirilevyn layoutiksi?

90
Laitealue / Vs: IOMEGA ZIP100 -asema
« : 11.10.07 - klo:15.32 »
nöh, ota kuvakaappaus, kuvan saat liitettyä tänne viestinkirjoitusruudun alapuolella olevan 'lisätoiminnot' -linkin takaa..


r

Ei toiminut.

91
Laitealue / Vs: IOMEGA ZIP100 -asema
« : 11.10.07 - klo:00.07 »
Eipä tuohon näköjään tuota kuvaa saa. Pitänee lukea tuo kuva ensin jollain OCR:llä.

92
Laitealue / Vs: IOMEGA ZIP100 -asema
« : 11.10.07 - klo:00.06 »
Onkos tälle löytynyt ratkaisua?



Koitin ottaa laitehallinnasta kuvan kaappauksen jotta joku viisas osoisi sanoa mitä noille asetuksille voisi tehdä jotta levyn luku alkaisi toimia. asema sinällään kyllä ilmestyy laitehallinataan.

93
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6191.msg44491#msg44491

oiskohan noista mitään apua

Oli niistä. Kiitosta vaan.

Ylimääräinen nettiselauksen hitauskin katosi.. Sitä en kyllä osannut olettaa IPv6:n piikkiin.

Kuinka IPv6:n saa vastaisuudessa estettyä asennuksen aikana?

94
Laitealue / Vs: IDE-USB adapteri
« : 10.10.07 - klo:10.26 »
iske se pci-hässäkkä kiinni ja kerro mitä antaa komento lspci ja lsusb. Tämän jälkeen iske vielä joku usb-laite siihen ja kerro mitä antaa lsusb sekä dmesg|tail


r

Ei siinä ole mitään PCI-hässääkkää. Se on USB-johdon päässä oleva palikka joka tökätään suoraan kiintolevyn liittimiin.

Mutta huomasin kyllä sellaisen ilmiön, jotta ohjeista poiketen joitakin kiintolevyjä ei saa jumpperoida Masteriksi vaan se pitää olla Cableselect. Eli taitaapa se sittenkin johtua enimmäkeenn kiintolevyn omasta elektroniikasta.

Ubuntun laitetietosofta näki tuon adapterin ihan oikein mutta sen perässä ei sitten ollut kiintolevyä.

Tuon kummallisen toiminna mä totesin siten, että liitin palikan wintoosakoneeseen ja jumpperoin levyn ohjeen mukaisesti, niin konepa keroili ihan ihmellisistä kiintolevyn osiointi arvoista. Laitoin jumpperin kaapelivalinnalle, niin homma alkoi pelittämään. Levyt olivat IBM:n 10GB ja WD20. Useimmin se kyllä toimii niin kuin ohjeessa kehoitetaan tekemään, eli jumpperoidaan levy masteriksi. Esim. 2,5":n levyt kun ovat oletuksena masterita ilman jumpperita., ei niihin ole tarvinut jumpperita laitella silloinkaan kun liitän ne tuolla adapterilla tietsikkaan kiinni.

Että sellainen tapaus.

95
No niin... Tuossa oli muutoin hyvää ohjetta, mutta paljon jäi vielä auki.

Mun 7.04:ssa on sellainen vika, että minä en saa DHCP:llä sitä hakemaan IPv4-osoitetta (perinteinen IP), ja mun DHCP ei osaa jakaa IPv6-osoitteita.

En myöskään saa poistettua IPv6-ominaisuutta verkkosovittimen asetuksista ja korvattua sitä IPv4:llä

Tää "vika" tuli jo heti asenuksen aikana. Yritin kiertää sen kiinteällä IP-asetuksella, mutta siitä seurasi se, että koneelle pitää aina tehdä ylimääräinen boottaus raudan käynnistämisen jälkeen, jotta homma alkaisi pelittää.

Mitäs pitää tehdä?

97
Laitealue / IDE-USB adapteri
« : 05.10.07 - klo:22.20 »
Onkohan kukaan lukijoistamme tapellut IDE-USB adaptereitten kanssa.

Mulla on tuollainen Sabrent IDE to USB adapteri http://www.thisnext.com/item/D227C02A/A0C68E9B/Sabrent-IDE-to-USB-2-0-Adapter. Muttta minä en saa sitä toimimaan Ubuntussa millään konstilla vaikka mitä yrittää.

Miksosoftalla se toimii USB 1.1:ssäkin mutta Ubuntun kanssa ei näytä mounttaavan millään. Mitä nyt eteen?

98
Yksinkertaisimmillaan tuon ohjelman tekemä asia tehdään näin:
Koodia: [Valitse]
ffmpeg -i video.flv video.avi
;)

sitten voidaan säätää vaikka
videon bittinopeutta lisäämällä
-b "luku"
sama äänelle
-ab "luku"

jne

Jep... kokeilen taas kun kerkiän.

Koodia: [Valitse]
man ffmpeg kertoo lisää. Tässä on mielestäni hyvä esimerkki miten yksinkertaisista asioista saadaan kovin monimutkaisia.

99
No niin... Nyt on eka kokeilu saatu toimmaan, mutta vasta hiukan puutteellisesti.

Avidemux:illa saa myös MPG-tiedostot käsiteltyä jotenkin, mutta mitenkä MPG-tiedostosta saa äänen ja videon erilleen?

ManDVD herjaa, kun MPG-tiedostosta alkaa polttamaan DVD:tä, että kaikki DVD-soittimet eivät pysty käsittelemään oikein poltettua DVD-levyä. No ei tietenkään koska vain videotietostot muodostuvat, mutta Audio-hakemisto jää tyhjäksi.

Eli ohjeita... kiitos.

100
Annetaanpa sitten suosiolla olla koko homman. Ainakin siihen asti kunnes idiottivarmasti toimiva installeri on tuohon konvertteriin ympätty.

Mä en ole koskaan saanut asennerua luotettavasti lähdekoodista yhtään mitään. Jos .deb-paketit ei toimi niin sitten käytettään wintoosasoftia apuna jotta saadaan haluttu lopputulos kulloiseenkin tarpeeseen.

Tää softapolitiikka on näköjään vielä liian nörttikeskeistä, jotta tavallinen tietsikan luluttaja voisi niitä käyttää vaivatta.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9