Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Remontti

Sivuja: [1] 2 3
1
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / FreeCad w7
« : 03.09.15 - klo:18.36 »
No niin... tämä on linulla foorumi mutta asensin kumminkin tuon FreeCAD winkku seiskaan. Versio on uusin eli 0.15. Sain jopa tehtyä sillä mitä halusin mutta yksi juttu näyttää olevan hiukan hukassa. Kuinka saan paperille kuvan jossa on mittaviivat ja arvot mukana? Jotain ohjeita oli tuolla FreeCADin vikissä mutta vähän heikko kielitaito ei nyt suo apuaan. Kuinka sen työkalun saa asennettua... tai ensinnäkin ladattua .zip-pakettina.

2
Myönnettäköön että olen tässä vuosien mittaan päässyt tipahtamaan tietokonearkkitehtuurin kehityksestä kun tavallisista pc-tyyppisistä laitteista on siirrytty mobiililaitteisiin. Eniten minua kiinnostaa nuo tabletit ja niiden muuntaminen tehdasjärjestelmistä johonkin muuhun kuten Ubuntu-linux. Tabletithan on pääsääntöisesti tehty käytettäviksi kosketusnäytöllä ja sitä myöten kukin käyttöjärjestelmän tekijä on pyrkinyt myös kosketusnäyttötukeen. Enää ei puhuta juuri Intel- tai AMD-laitteista vaan nexus- ja OMAP-laitteista. Mistä voi päätellä mikä laite on mahdollista ns. rootata, eli vaihtaa käyttöjärjestelmä? Ja mistä voi päätellä minkä mallinen käyttöjärjestelmä pitää asentaa korvaajaksi?

Itselle siunautui tuommoinen halpis-tabletti joka ilmeisesti on tarkoitettu käytettäväksi kosketuskynällä koska sen Android 2.3 ei kunnolla ota jouhevasti vastaan käskyjä. Työni puolesta olen joutunut muutamaan ensikosketukseen Acer'in tablettien kanssa joissa on tehdastoimituksena Windows 8/8.1 ja niissä tekniikka toimii paljon jouhevammin kuin tuossa Goclever'in TAB I71:ssä. Ilmeisesti kiintolevytekniikoissakin on suuria eroja. Muista en tiedä yhtään mitään mutta tuossa halpiksessa on pieni muitikortti sisällä kiintolevynä.

3
Kuinka ihmeessä tuossa nykyisessä Gnome3 työpöydässä saa sovellusten käynnistyskuvakkeita luotua jos sovelluksen asennus ei sitä jostain syystä osaa tehdä?

Jotain ympäripyöreitä ohjeita löytyy kyllä tuon gnome-desktop-item-edit -ohjelman käyttämiseksi, mutta vähintään se, että ei ole jotain objektia tai sitten ei ole oikeuksia, kaataa koko homman. Eli miten noita valikoita pääsee muokkaamaa siten että sinne voi liittää käynnistimen em. sovelluksella.

Ennen oli tuo työkalu pikakuvakkeena järjestelmätyökaluissa mutta en löytänyt sitä enää. Komentona kylläkin mutta se ei lähde käyntiin jos ei tiedä minne niitä tallentaa, tai tarkentimia.

4
Asensin tuossa taas kerran Ubuntun ja tällä kertaa Lubuntu-työpöydän. Sovelluspalkkiin ole yrittänyt laittaa moniakin aiemmin hyödyllisiksi havaitsemiani toimintoja mutta nyt en löydä mistään sovellusta jolla saan yhdellä hiiren klikkauksella työpöydän lukituksen päälle. Ennen se oli niiden sovellusten lisäys työkalussa mutta nykyään siellä on ihan muuta kuin mitä tarvitsisi.

Mistähän sen voisi asentaa?

5
Koetin tuossa ettiä tietoa mistä kohtaa puukottamalla saisin lisää tarkkuusasetuksia otsikossa mainitsemani läppärin näytönohjaimelle. Näytönohjain olisi S3 ProSavage8 ja windows-ajuri antais sille jopa 1280x1024 resoluution mutta mulle riittäis 1152x864. Xorg.conf-tiedostoa ei näköjään enää ole. Ubuntuni on 11.04.

Eli mitä tehdään?

6
Yritin tuossa hiukan selvittää mitä tiedostojärjestelmää Sony käyttää PS3:n kiintolevyissä. Mutta mitään yksiselitteistä vastausta en saanut. Onkohan se jälleen kerran jotian Sony'n omaa salatiedettä? TESTDISKin kehittäjätkään eivät näköjään ole Sony Playstation partitiota ottanut mahdollisten palautettavien joukkoon.

Onko kukaan saanut PS:n kiintolevyn sisältöä näkyviin tietokoneella?

7
Tuossa on nyt ollut aika monta jutua siitä miten DosBoxin avulla saadan vanhoja DOS-ohjelmia toimimaan mutta semmoinen tarve on nyt ilmennyt että pitäisi saada DosBox-ohjelman päällä käynnistymään ohjelma työpöydän pikakuvakkeella. Ikään kuin käynnistettävä ohjelma olisi vedetty työpöydällä DosBox-ohjelman päälle.

8
Multimedia ja grafiikka / Vanha Mozilla-plugin-vlc
« : 05.10.10 - klo:13.06 »
Noissa ohjeissa kehoitetaan asentamaan vanha mozilla-plugin-vlc, jotta nuo IPTV-lähetykset saadaan näkyviin... Mutta mutta... Miten saan jonkun aataminaikuisen asennuspaketin ladattua koneelle ja mitä kaikkea pitää huomioida jotta se vanha ei sitten myöhemmin jyräydy jonkun uudemman päivityksen takia?

Nykyinen Ubuntuni on 10.04LTS.

En ole onnistunut löytämään ubuntuun asennuspakettia esim. 0.8.6c-versiolle.

9
Laitealue / Internet-yhteysasetukset?
« : 22.06.10 - klo:01.04 »
Tämä ei ehkä kovin hyvin kuulu UBUNTUn piiriin mutta kun läheltä liippaa ja jostain on apua saatava niin kysympä ensin täältä.

Siihen asti kaikki meni hienosti kun ISP:llä oli käytössä PPPoE autentikointi internetyhteyden muodostamisessa käytössä. Mutta nyt kun he siirtyvät käyttämään DHCP:tä tulikin IPCop'in kanssa ongelma.

Soitto-asetukset välilehdellä ei ole mitään vaihtoehtoa mitkä asetukset pitää valita kun ei ole modeemia missään portissa, vaan on normaali Ethernet-kortti jonka kautta on yhteys siltaavaan ADSL-modeemiin.

Modemin asetukset on tehty  juuri  sitä varten siltaaviksi että ei tarvita kovin montaa eri ip-osoitteen jakajaa ja yhteyden avaajaa. Ko. modeemissa on neliporttinen kytkin joka jaka myös ISP:n osoitteen VoIP-systeemiin ohi IPCop'in. Joten internet tyhteys täytyy suojata muulla palomuurilla ja se on nyt nimen omaan IPCop.

Tässä DHCP-käytännössö ei tarvita enää mitään käyttäjätunnuksia yhteyden muodostamiseen, mutta silti kaikki liitäntävaihtoehdot niitä vaatii.

Kuka osais neuvoa, miten saan internet yhteydenavauksen toimimaan IPCopilla kun ISP käyttää DHCP;tä PPPoE:n sijasta?

10
Multimedia ja grafiikka / MuseScoren asetukset?
« : 30.04.10 - klo:11.36 »
En tiedä onko tämä oikea paikka tälle kysymykselle, mutta kysympä kumminkin.

Asensin tuon linuxisista tutun MuseScore ohjelman myös Windows7:lle. en kuitenkaan soundfontteja toimimaan tai sitten en saa äänilaite asetuksia sellaisiksi että nuo PC51d.sf2 -fontit saisin toistettua edes demopartituurilla. Ohjeessa sanotaan, että jos meinaa käyttää muita soitin ääniä kuin mukana tulevan pinnon ääniä niin pitää ladata GeneralMidi soundfonttitiedosto. muun muassa tuo yllä mainitun tiedostoon kerrotaan käyvän kyseiseki. Vai olenko jotenkin ymmärtänyt vääri? Vai pitäisikö ko. GeneralMidifonttitiedosto itse koota yksittäisistä soitinääänifonteista?

11
Laitealue / LVM-partiton laajentaminen?
« : 24.11.09 - klo:13.07 »
Mistä löytyis työkalu ja ohjeet kuinka saan LVM partition laajennettua kun levyllä on tyhjää osioimatonta tilaa? GPARTED ei osaa noita loogisia muokata.

12
Laitealue / Brother P-Touch
« : 23.07.09 - klo:11.50 »
Olisko kellän tieto miten Brotherin P-Touch teippikirjoittimia saisi liitettyä Ubuntuun?

13
Multimedia ja grafiikka / ProjectX:n VDR-tiedostomuoto
« : 03.03.09 - klo:13.31 »
Kuka osaisi kertoa mitä ratkoitusta varten tuo ProjectX:n VDR-tiedostoksi muunto on? Mihin sitä oikeesti voi käyttää?

14
Laitealue / Canorama ei toimi
« : 08.12.08 - klo:12.26 »
Mulla on Pythonin kamera joka ei suostu toimimaan Canoraman kanssa. Ilmoittaa että Unable to capture image.

Muutoinkin tuo web-kameraajurisysteemi ei näytä oikein kunnolla toimivan kun vastaavassa tilanteessa tuo ohjelma ei löydä toisenmerkkistä kameraa ollenkaan.

Samainen Typhon toimii hiukan kummasti aMSN:n ja Muikun kanssa. Käynnistyksen jälkeen pitää hiukan valikkokikkailulla härnätä tuota kamera enne kuin kuva settuu katseltavaan asentoon. Muutoin se on pelkkää pikselisekamelskaa. Samoin Canoramassa. Canoramassa vaan ei pääse niin pitkälle että pääsisi kikkailemaan. Se kaatuu heti. Tuo toinen kamera toimii kyllä sekä aMSN:ssä että Muikussa.

Mitähän kohtaa pitäs alkaa säätämään jotta kaikki toimisi oikein. Aiemmin 7.10:sta alkaen mulla on systeemi toiminut, mutta tässä 8.10:ssä on nää ongelmat.

15
Mitä tapahtui kun tein pakettipäivittimellä rutiinipäivityksen, mutta sen jälkeisessä käynnistyksessä ei ilmesty ruudulle muuta kuin GRUB ja homma toppaa siihen. Mistä etsin vikaa ja miten sen korjaan? Voiko
GRUBin asentaa uudelleen jotenkin? Koneessa on LVM-levyjärjestelmä.

16
Laitealue / DigiTV-virittimiä
« : 13.11.08 - klo:14.32 »
1. Kertokaapa kokemuksia erilaisten digi-tv-virittimien käytöstä Ubuntu-käyttöjärjestelmässä.

2. Onko kukaan asentanut MSI:n Media Live-runkoon Ubuntua ja digi-tv-viritintä?

17
Ubuntu tietokoneissa / Virtuaali DVD-asema
« : 04.11.08 - klo:16.01 »
Onko Ubuntulle softaa joka osaa muodostaa DVD-ISO-imagesta virtuaalisen DVD-aseman, jonka voisitten ottaa medialähteeksi vaikkapa VLC-mediaplayeriin.

18
Kopioin kiintolevyn partiton GPARTED-ohjelmalla uudelle levyllä mutta GRUP ei käynnistykään kun yritän käynnistää uudelta levyltä. Kuika tuo korjataan?

19
Ubuntu tietokoneissa / VoIP softaan asetukset kuntoon?
« : 07.07.08 - klo:00.03 »
Onkohan kellään hyviä ohjeita miten noihin VoIP-softapuhelimiin laitetaan asetukset jotta sen saa toimimaan lankaverkkopuhelimena.

Vieläparempi jos olis joku joka on systeemin laittanut Netikan verkkon.

20
Onko kenelläkään tietoa miten ikkunoitten ja työpöydän animoinnit saa pois käytöstä. Ne hidastaa vain koneen toimintaa.

Versio on puhdasasenteien 8.04 (ei siis päivitys) ja käyttöliittymä on GNOME.

Sivuja: [1] 2 3