Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Exitium

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Pelit / Quake 3:n äänet eivät toimi
« : 29.10.07 - klo:19.52 »
Tuli tuossa pari päivää sitten asennettua koneelle legendaarinen Quake 3 Arena. Kyseessä siis natiivi Linux- versio. Peli toimii muuten loistavasti, mutta äänien kanssa on ongelmia.

Aluksi äänet eivät toimineet lainkaan. Sitten löysin tavan, millä sain ne toimiaan. Eli ennen kun käynnistää pelin, niin heittää komennot

Koodia: [Valitse]
echo "quake3.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
echo "quake3.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss

Kyseessä on siis sama komento kuin Wikissä mainittu Wolfstein: Enemy Terrorityn äänienkorjaus (ET:hän käyttää Quake 3 pelimoottoria, joten siinä selitys). Kyseessä on jopa sama error, eli:

Koodia: [Valitse]
/dev/dsp: Input/output error
Could not mmap /dev/dsp

Äänet toimivat valikossa sitten hyvin, mutta kun menen peliin (yksin tai netissä) niin koko peli jäätyy ja kajareista alkaa kuulumaan vain epämääräistä jumputusta. Jos en tee ollenkaan tuota äänenkorjauskomentoa, niin äänet eivät luonnollisesti toimi, mutta itse peli toimii sulavasti.

Olisiko kellään mahdollista ratkaisua?

62
Eli tuli äskettäin päivitettyä vanha Feisty uuteen Gutsyyn. Päivityksen jälkeen tuli jo useita ongelmia, mm. ne, että näppäimistössä ei toiminut ääkköset eikä Gutsy havainnut jostain syystä näytönohjaimen ajureita. Sain ne lopulta korjattua asentamalla  nVidian sivuilta uudet ajurit ja ääkköset säätämällä Järjestelmä -> Asetukset -> Näppäimistö. Nyt siis nämä ovat kunnossa.

Mutta nyt on ongelma tämä: En saa Compiz Fusionia toimimaan. Asetukset olen säätänyt ja kun ajan "compiz --replace", niin kyllä se Compiz käynnistyy, mutta työpöytä on aivan valkoinen. Kun heilutan sitä, niin musta tausta kyllä näkyy, mutta se ei paljoa lohduta. Toisaalta tuommoista tuli esille:

Koodia: [Valitse]
Checking for Xgl: present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for Xgl: present.
Starting gtk-window-decorator

Koetin vaihtoehtoisesti asentaa nvidia-glx-new aujrit, mutta sama tulos. Tällä hetkellä taas nVidian sivuilta ladatut ajurit siis käytössä (versio 100.14.19)

Sitten toisiin ongelmiin:
1. Feistyssä Windows- pelit toimivat moitteetta Winen avulla. Mutta Gutsyssa ei. Terminaalissa herjaa tällaista:

Koodia: [Valitse]
ALSA lib conf.c:3949:(snd_config_expand) Unknown parameters 0
ALSA lib control.c:909:(snd_ctl_open_noupdate) Invalid CTL default:0
err:ole:CoCreateInstance apartment not initialised
fixme:advapi:SetSecurityInfo stub
err:wgl:get_render_type_from_fbconfig Unknown render_type: 0
err:d3d:WineD3D_CreateFakeGLContext Can't find a suitable iPixelFormat
err:d3d:InitAdapters Failed to get a gl context for default adapter
err:wine_d3d:WineDirect3DCreate Direct3D8 is not available without opengl

Jos katsotaan etenkin vikaa riviä, niin mahtavan aivotoimintani perusteella voisin todeta, että opengl kusee. Eli mitenkäs tämän korjaan? Käytössä oleva Wine on Gutsylle tarkoitettu 0.9.47. Samaa muuten herjasi Feistylle tarkoitetussa 0.9.44:ssä (testasin sillä ensin, sitten vasta päivitin).

2. Tuntuu että joistakin lähteistä äänet olisivat jotenkin sumeat. aMSN:n hälytysäänet kuuluvat sumeampana kuin Feistyssä, mutta toisaalta Amarokilla (huom. käytän kuitenkin Gnomea) soitettaessa musiikki on aivan selkeää. En ole vielä kartoittanut, että missä kaikissa äänet ovat sumeat.

Siinä nyt tähän hätään pari ongelmaa. Toivottavasti joku osaa neuvoa, pikaisella googlettamisella en löytänyt vastausta. Kiitos etukäteen.

Käytössä siis: Ubuntu Gutsy Gibbon 7.10; näytönohjain nVidia GeForce 8800 Ultra

63
Ubuntu tietokoneissa / Gnomen teemat KDE:ssa?
« : 28.08.07 - klo:17.44 »
Eli kun siirryin Gnomesta KDE:hen, niin kaikki toimii muuten hyvin paitsi että kaikki vanhat Gnomen ohjelmat (eli käytännössä ne jotka käyttävät GTK:ta) ovat ulkoasultaan aivan kamalan näköiset. Eli miten saan vanhat kunnon teemat pyörimään KDE:ssa tai siten, että nämä kyseiset ohjelmat käyttävät KDE:n teemoja?

Mahdollisimman pikainen vastaus kiitos.

64
Ubuntu tietokoneissa / KDE resoluutio
« : 26.08.07 - klo:20.29 »
Elikkäs päätin tällaisena sateisena päivänä testata tuota KDE:ta vanhan tutun Gnomen rinnalle. Ongelmia ilmeni heti alkuaan asennuksen jälkeen, sillä resoluutio on ties mitä, ettei se mahdu koko ruutuun. En löytäny mistään miten voisin vaihtaa resoluutiota. Vaikka menin (tällä hetkellä vielä englannin kielellä, joten toivottavasti osaatte tulkata itse suomeksi) Control Centeriin ja sieltä sitten Peripherals, siellä pitäisi olla Display, valitsin josta voi vaihtaa resoluution (katsoin tämän sitten jostakin ohjeesta). Mutta kun ei sattumoisin ole. Joten puuttuuko minulta joitakin libejä vaiko teinkö asennuksen jotenkin väärin vai olenko pelkästään tyhmä? Vai onko kyseessä bugi (vaikka tuskin on)?

KDE:n asensin siis ihan yksinkertaisesti: sudo apt-get install kde ja kaikki sen ehdottamat paketit. Gnome on vielä rinnalla, ja Gnome siis oli tässä koneessa alun perin. Resoluutio pitäisi saada 1280x1024, nyt on aivan liian suuri (ei mahdu edes näytölle :P )

KDE versio on siis 3.5.6

65
Pelit / Kysymys Winestä [ratkaistu]
« : 29.07.07 - klo:20.33 »
Eli onko Winessä semmoinen mahdollista, että eri ohjelmilla on eri regeditillä tehdyt asetukset (eli nämä UseGLSL ja vastaavat, en tiedä tarkkaa yleisnimitystä :D ). Nyt kun ne asettaa sieltä, niin muutokset ovat voimassa kaikissa ohjelmissa.

Ja vielä edelliseen liittyen, onko tällä tavalla mahdollista tehdä siten, että toinen ohjelma (=peli) on emuloidulla 1024x768 työpöydällä ja toinen taas normaalina ilman tätä emuloitua työpöytää omana ikkunanaan (=XFire). Toivottavasti tajusitte.

66
Pelit / Parempi FPS CoD2:een?
« : 03.07.07 - klo:01.05 »
Elikkäs tuli tuossa pari päivää sitten siirrettyä Call of Duty 2:n tiedostot Windows- osiolta Linuxin puolelle Winen käyttöön kun tuli ostettua ikivanhan ATI Radeon X800 tilalle upouusi ja kallis nVidia Geforce 8800 Ultra. Peli pyörii muuten melko nätisti (lukuunottamatta pientä ongelmaa OSS kanssa [ALSA:n kera ei toimi]; äänet ovat n. 0,2-0,5s jäljessä, mutta se ei pahemmin haittaa) mutta FPS on kamalan pieni. Kun testailin aluksi CoD 2:a Wintoosan puolella niin maksimiasetuksilla FPS oli jopa yli 100 (minimiasetuksilla 200-300). Winella pyöriessä FPS pomppii siinä 20-70 välillä - riippuen kuinka paljon hässäkkää taustalla (pelailen siis Multiplayeriä). Osaako kukaan kertoa mitään erityistä "kikkaa" millä tavoin saisin FPSää parempaan suuntaan? Semmoinen 60-80 olisi se mitä tarvitsisin. Toki sen tiedän että Winellä pelatessa FPS kärsii jonkun verran. Mutta onhan se että tuommoinen upouusi ja erittäin kallis näyttis käytössä ja ainoa mitä siitä saa pelissä irti on 30-70 FPS.

Wintoosan puolelle en aio palata parista syystä. Ensinnäkin se, että pidin dualboottia vain siksi että pääsisin pelailemaan CoD 2:a ATI:n näyttiksen aikoihin. Toiseksi se, että kun näyttiksen kanssa tuli myös vaihdettua emo, niin Wintoosa on niin käyttäjäystävällinen ja sanoo että "Tietokoneeseen on tullut sen verran merkittäviä muutoksia, että Windows pitää aktivoida uudelleen" tjsp. Kun koetan aktivoida, Windows itkee "Kyseistä serialia on käytetty niin monta kertaa että sitä ei voida enää käyttää" tjsp. Tokihan muutaman vuoden aikana tuli pariikiin otteeseen asennettua Windows uudestaan (siis ennen kun Ubuntuun tutustuin). Serial siis aito.

Tässä siis vielä pikkuiset informaatiot:
Näyttis - nVidia GeForce 8800 Ultra
Ajurit - nvidia-glx-new (nVidian omilta sivuilta ladatut ajurit tälle näyttikselle antoi jopa vähän huonommat FPS:t, älkää kysykö miksi).
Wine versio - 0.9.40

Toivottavasti joku osaa auttaa. Olisin erittäin kiitollinen. :)

edit / rhk: kielenkäyttöä siivottu

67
Elikkäs en ole tämän päivän aikana löytänyt kirveelläkään kunnollista ohjelmaa, jolla saisi lisättyä .sub tekstitystiedoston .avi elokuvaan kiinteäksi. Eli ns. "hardcode subtitles". Tietäisikö joku ohjelman, jolla kyseinen homma hoituisi helposti Ubuntu Edgyssä?

68
Ubuntu tietokoneissa / Teemaongelma
« : 01.11.06 - klo:22.52 »
Elikkäs tänään jaksoin vihdoin ja viimein siirtyä Dapperista Edgyyn. Pienten ongelmien jälkeen sain tämän vihdoin toimimaan melko moitettomasti (pari Dapperissa olluttakin vikaa onnistuin korjaamaan). Mutta ongelma on nyt vain siinä, että Edgy ei suostu vaihtamaan teemaansa muunlaiseksi, vaan nyt toiminnassa on mielestäni ei-niin-kauniinnäköinen teema. Perjaatteessa tämä ei vaikuta koneen käyttöön mitenkään, mutta haluaisin tämän teeman toimimaan...

Minulla siis TOIMII Beryllin mukana tullut Emerald Theme Manager. Tämä kumminkin vain vaikuttaa ikkunoiden yläpalkkiin. Vika on siis Gnomen omassa teemasäätämisessä (kansioiden kuvakkeet, painikkeet ym.) Jos koetan vaihtaa teemaa, niin kone miettii siinä hetken ja lätkäisee saman vanhan mikä tälläkin hetkellä toimii. Olisiko jotain asiantuntija-apua? ;)

Sivuja: 1 2 3 [4]