Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Exitium

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Ei ole vielä julkaistu, mutta odotukset korkealla:

http://chakra-project.org/

Vaikuttaa niin namilta että tekisi melkein syödä se. :)

Ja ne jotka eivät lontoota ymmärrä: Arch Linuxiin perustuva distro, joka käyttää työpöytänään jollain tavalla modattua KDE4:sta (KDEmod). Lupaavat hienoa ulkoasua, käyttäjäystävällisyyttä sekä nopeutta. Nami nami. :)

Edit: Sivulla on nyt kiva video.

42
Minulla on pieni käytännön ongelma. Ostin tuossa kesällä itselleni ensimmäisen Applen tuotteeni: iPhonen. Muuten kiva lelu (nyt voin sanoa että Nokian kapulat ovat parempia), mutta eniten tässä ärsyttää se että iPhonen ja tietokoneen kommunikointi tapahtuu iTunesin avulla. Ja iTunesha on saatavilla vain Wintukalle ja Mäkille. iTunesin Winettäminen ei nykytilanteessa oikein pelitä.

Minulla on kyllä asennettu tämän pingviinin rinnalle WinXP lähinnä pelikäyttöön. Nyt se on myös laajentunut iTunesin käyttöön. Huomasin kuitenkin, että Applen ihana logiikka sallii laitteen käytön max. viidessä koneessa. Nyt on mennyt jo kaksi kertaa, sillä Windows on asennettu kerran uusiksi tässä välissä.

Tämä on tässä ongelmana. Asennan käyttöjärjestelmiä jatkuvasti uusiksi, etenkin Windowseja. Ja kunhan Windows 7 BETA ilmestyy, niin tungen luultavasti senkin nykyisen WinXP tilalle. Mutta haluaisin kuitenkin jatkaa tämän iHubelimen käyttöä sen kahden vuoden ajan mihin olen sitoutunut. Keksin ratkaisun, että voisin asentaa erillisen WinXP:n Virtualboxille.

Mutta kysymys kuuluukin: Jos asennan Virtualboxin tässä nyt alla olevalla Arch Linuxilla, niin pystynkö jatkamaan saman virtuaalikoneen käyttöä esimerkiksi Windowsilla asennetulla Virtualboxilla tai millä tahansa distrolla, minkä tulen asentamaan tulevaisuudessa. Eli vaikka itse tietokoneen käyttöjärjestelmät vaihtuvat, niin Virtualboxin WinXP pysyisi kuitenkin samana - kuten myös iTunes. Asennan vain Virtualboxin uuteen käyttöjärjestelmään ja valitsen kovon perältä vanhan virtuaalikoneen käyttöön. Toimiiko tämä Virtualboxissa? Ymmärtääkseni VMwaressa tämä toimii ainakin, mutta en haluaisi ostaa VMware Workstationia kun Virtualboxikin on tarjolla.

Niin ja sitten lisäkysymys, miten hyvin Virtualbox handlaa nuo USB kaapelit ym. tsydeemit. Eli että tiedostojen siirtäminen onnistuisi kaapelia pitkin? :) Ja pystynkö virtuaalikoneessa selaamaan tämän tietokoneen fyysisten kovalevyjen sisältöä? Minulla on siis erillinen kovalevy (yksi osio, NTFS), missä on siis kaikki musiikit ym.

PS. Jos tämä ratkaisu toimii, niin enää ei tarvitse edes bootata tietokonetta Windowsin puolelle kun haluan siirtää tavaraa hubelimeeni. :)

43
Yleistä keskustelua / Testaa Linux- tietosi
« : 04.11.08 - klo:22.30 »
http://www.infoworld.com/tools/quiz/news/IQ2008linux-news-quiz.php

Miten hyvin tunnet tämän käyttöjärjestelmän?

Itselläni olisi voinut mennä paremmin, vain 55. :P En ole loppujen lopuksi kuitenkaan mikään täysi fanaatiikko.

44
Pelit / Mikä on paras kokoonpano Linuxpelaajalle?
« : 01.11.08 - klo:00.02 »
Olen pelaaja. Olen myös Linuxin käyttäjä. En vihaa Windowsia, mutta käyttäisin paljon mielummin Linuxia koko ajan, ilman että minun olisi dualbootattava Windowsin puolelle aina kun haluan pelata jotain raskaampaa peliä. Tämän takia teen tämän pienen kyselyn, jossa etsin kaikista parasta pingviinikokoonpanoa pelaajalle. En tarkoita tässä tietokoneen kokoonpanoa rautapuolella, vaan ohjelmistotasolla. Millaisella käyttöjärjestelmällä saisin peleihin paljon potkua, olettaen siis että käyttöjärjestelmää käytetään VAIN pelaamiseen - ei mihinkään muuhun. Tämän takia haluan tietää, että millainen distro, kerneli, ikkunanhallinta/työpöytämanageri on paras pelaajalle suorituskyvyn näkökulmasta katsottuna. Helppokäyttöisyyttä ei tässä haeta. Vaikka en ole mikään Linuxekspertti (mutta en myöskään aloittelija), niin haluan kuitenkin niin tarkan tiedon kuin mahdollista. En välttämättä henkilökohtaisesti itse tee näitä juttuja, mutta haluan tietää että miten asia olisi mahdollista tehdä.

Haluasin vastauksen erityisesti näihin kysymyksiin. Kaikki ylimääräinen infromaatio on myös tervetullutta:

1) Distro
Mikä distro sopisi parhaiten suorituskyvyn kannalta pelaajalle? Tällä hetkellä mielestäni Arch Linux olisi paras mahdollinen, sillä se on niin helkkarin kevyt että suorituskykyä ei mene hukkaan käyttöjärjestelmän pyörittämiseen. Mutta saattaa kuitenkin olla joitakin parempiakin vaihtoehtoja. Mitä olisi?

2) Kernel
Eri prossuarkkitehtuurille optimoitu kernel (esim. Archin perus i686:lle optimoitu), realtime kernel, täysin itse käännetty vai mikä? Mitä ilmeisimmin itse käännetty olisi paras (?), mutta jos pitäisi olla valmiiksi käännetty vaihtoehto. Mikä olisi paras mahdollinen vaihtoehto?  Oletetaan että tietokoneessa on moderni moniydinprossu, joka tukee myös 64bit.

3) Ikkunanhallinta
Olettaisin, että mitä kevyempi niin sitä parempi. Mutta onko työpöytämanagerien tai ikkunanhallintojen välillä peleissä mitään radikaaleja FPS eroja? Onko FPS kuinka paljon huonompi/parempi Gnomen, KDE:n, Xfce:n, Fluxboxin tai Openboxin välilä? Ja onko täysin raaka käyttöjärjestelmä ilman työpöytää kuinka hyvä vaihtoehto - että pelit käynnitestään naputtelemalla sekä X:n käynnistyskomento sekä itse pelin käynnistyskomento samaan riviin ilman siis mitään muuta graaffista palikkaa. Millaisia eroja suorituskyvyissä on havaittavissa?

4) Wine, Cedega, CrossOver
Tämä olisi lähinnä Windows- pelejä varten, sillä valtaosa pelaamistani peleistä on tehty Windowsille. Mikä näistä on paras vaihtoehto? Wine on tietysti ilmainen ja helpoin hankkia, mutta onko Cedegassa tai CrossOver Gamesissa kuinka paljon parempi Direct3D- tuki (= parempi FPS?). Haluan tietää millainen tilanne on siis nykyään.

Siinä oli tärkeimmät kysymykset. Toivottavasti joku osaa vastata, sillä haen todellakin niin hyvää pelipingviiniä kuin teoriassa on vain mahdollista.

Huomatkaa lisäksi, että laitan tämän saman viestin myös muille foorumeille - myös Lontoon murteella. Haluan saada niin paljon vastauksia kuin mahdollista.

45
Käytän Arch Linuxia, mutta veikkaan että se ei vaikuta asiaan paljoakaan. Lähinnä veikkaan että asiat koskevat itse Gnomea.

1) RATKAISTU!!! Ensimmäinen asia koskee työpöydällä olevia pikakuvakkeita toisiin osioihin. Eli mitenkä nämä kuvakkeet saisi poistettua, että siis työpöytä olisi siisti? Ubuntulla sain tämän tehtyä siten, että latasin LinuxMintille tehdyn softan (nimeä en muista) jonka kautta sitten raksitin erään valinnan joka kadotti nämä kuvakkeet näkyvistä. Haluan siis, että kuvakkeet olisivat poissa, mutta niitä EI unmountattaisi.

Elikkäs nämä pitäisi saada husvekspois.

2) RATKAISTU!!! Kun klikkaan joko Kotikansio, Tietokone tjsp. kuvaketta, niin se aukaisee Nautiluksen niinkuin pitääkin. Mutta ongelma on siinä, että se aukaisee Nautiluksen tämän kuvan mukaissa tilassa, josta en pidä, sillä siinä ei näy mitään noita selausjuttuja ja jokainen kansio aukeaa kokonaan uuteen ikkunaan. Haluasin että se aukeaa sillä tavalla kuin Ubuntussa - ja kuten se myös aukeaa jos mene klikkaamaan Sovellukset -> Järjestelmätyökalut -> Tiedostonhallinta, eli tällä tavalla.

Sain selville, että Nautilus aukeaa tuolla "väärällä" tavalla, jos aukaisukomennoksi laitetaan pelkkä nautilus. Mutta "oikein", kun komento on nautilus --browser. Mistä tämän saa siis säädettyä sillä tavalla, että kaikki nautilukset muuttuisivat nautilus --browseriksi?

3) Äänet ovat jostain syystä mutella aina kun käynnistän koneen. Minun pitää laittaa ne päälle tuolta Gnomen äänisovelluksesta. En jaksaisi pistää niitä joka käynnistyksen yhteydessä, eli mikäs kusee? Tämä voi tosin olla myös Archin ongelma, mutta kysynpä samalla.

46
Hirveä sanahirviö, mutta kuitenkin.

http://live.linux-gamers.net/

Kyseessä on siis pelaamiseen tarkoitettu Live-DVD. Perustuu Arch Linuxiin. Mitäpä tässä enempää selittelemään. itsekkin juuri äsken vasta löysin tieni sivulle.

Onko jollakulla kokemuksia tästä?

47
Yleistä keskustelua / Linux 17v
« : 17.09.08 - klo:21.33 »
Elikkäs kaikkitietävän Wikipedian mukaan Linus Torvalds julkaisi 17. syyskutta vuonna 1991 Linux kernelin version 0.01.

Kylläpäs siitä on tullut iso poika/tyttö. :)

Onnittelut vain kernelille, loppua ei näy.

48
Otin tässä lukion ensimmäisessä jaksossa ATK- kurssin, joka sisältää koodausta Pythonilla (kurssi siis vielä kesken). Periaatteessa olemme jo nyt käyneet kurssin teorian läpi (eli kaikki perusjutut Pythonilla, kieli kun sattuu olemaan suht helppo) ja seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä loppukurssi jotain suurempaa työtä.

Itselläni on jo idea, mutta en tässä halua paljastaa sitä (jos se onnistuu, tulette kuulemaan siitä). Tämä kuitenkin vaatii jonkinmoisen GUI:n tekemisen. Opettelimme yhdellä tunnilla pikaisesti yksinkertaisen GUI:n tekemistä EasyGUI:lla, mutta kuten opettaja itsekkin totesi, se on aika "palikka". Eli siis turhan yksinkertainen. Ja lisäksi tarvitsisin hieman enemmän monipuolisuutta, en ihan noin yksinkertaista. Lisäksi haluasin, että jälki olisi tarpeeksi nättiä katsottavaa (mieluiten siis GTK tai QT pohjainen GUI, mutta muukin kelpaa), sillä tuolla EasyGUI:lla sai ainoastaan harmaita lootia ja niiden fonttia pystyi ainoastaan säätämään (näytti Linuxin puolella harvinaisen kaamealta).

Eli tietäisikö joku suhteellisen simppeliä, mutta kuitenkin melko laadukasta GUI:n tekemiseen tarkoitettua juttua Pyhtonilla? Tarkoitus olisi siis tehdä ohjelma, jossa olisi nämä perus säätöakkunat, ponnahdusikkunat (waningit, infot ym.) ja vastaavat. Mitään peliä en ala tekemään, joten sen suhteen mitään ylihyvää (ja hankalaa) juttua GUI:n tekemiseen en vaadi. Sen verran kuitenkin, että perusjutut saa tehtyä laadukkaasti.

Ottakaa lisäksi huomioon, että olen koodannut Pythonilla vasta muutaman viikon.

Kiitos etukäteen.

49
Yleistä keskustelua / Distrojen kokeiluprojekti
« : 08.07.08 - klo:17.39 »
Tässä kesäloman aikana olen pikkasen päässyt tylsistymään, joten keksin "loistavan" tavan tappaa aikaa: Asennan VirtualBoxiin erilaisia distroja ja kokeilen niitä ja raa'asti ja koetan saada eri distrojen eroja esiin työpöytäkäytössä. Pitää kuitenkin ottaa huomioon, että en ole mikään ekspertti ja aionkin lähinnä keskittyä asioihin mihin Pertti Peruskäyttäjä kohdistaa mielenkiintonsa: toimivuus, vakaus, asennus, nopeus, perussoftat etc. Mitään erityisen hankalaa teknistä puolta en ala katselemaan, keskityn työpöytäkäytön olennaisiin asioihin. Tarkoituksena olisi asentaa distrot aivan perusasennuksella, mukaanlukien distron oletustyöpöydän. Lopussa sitten katson että mikä on missäkin parasta ja koetan saada esille sen "parhaan" (jos mahdollista).

Mutta kuitenkin, ajattelin kysyä että mitä distroja kannattaisi laittaa testiin? Pari jo latasin ja asensin (joten testit ovat sinänsä jo alkaneet), mutta kaipaisin lisää testattavia. Lisäksi voitte myös ehdotella, että minkälaisista tuloksista kansa olisi kiinnostunut sillä ajattelin ehkä pistää mietteeni tänne tai jonnekkin muualle esille kun olen testannut distroja kyllästymiseen asti. Isäntäkoneen tehoista ja kovalevytilasta ei sitten ole pulaa (etenkin kun teen jokaiselle käyttikselle vain 5gigan virtuaalikovalevyn, pistän isomman jos tarvitaan), joten voitte vapaasti ehdotella. :) Kovalevy on kiintiöltään 500Gb ja käytettynä vajaa 200Gb.

Lisäksi tässä vaiheessa pitää vielä sanoa, vaikka testi on lähinnä eri Linuxin distroille, niin en voinut vastustaa kiusausta joten latasin myös FreeBSD:n (edit: muutettu PC-BSD:ksi). Koetan sitä sitten vertailla Linuxin kanssa, sillä uskon että tämä on melko mielenkiintoista tulkittavaa. Pitäisikö ottaa myös toinen ei-Linux esille, esim. Solaris? Huomatkaa kuitenkin, että en ole edes ikinä nähnyt näitä toiminnassa ennen tätä. :)

Tällä hetkellä testissä ovat seuraavat distrot (ja käyttikset):
PCLinuxOS 2007
Fedora 9
Ubuntu 8.04 (tämä tosin isäntäkoneessa, turhia tätä asennan enää VirtualBoxiin :) )
openSUSE 11.0 (en ole vielä asentanut, mutta oli tässä koneessa pääkäyttiksenä pari päivää joten jonkinmoinen kuva on jo nyt)
Gentoo (itse en testaa kun ei taidot/hermot riitä, kaveri tekee likaisen työn omalla koneellaan)
Mandriva 2008 Spring
----------
PC-BSD 1.5.1

50
Ubuntu tietokoneissa / Gnomen oletusohjelmien vaihto
« : 25.06.08 - klo:17.09 »
[RATKAISTU] Siirryin pikaisen openSUSE kokeilun jälkeen takasin Ubuntun puolelle. openSUSE distrona ei loppujen lopuksi ollutkaan ihan mieluinen, vaikka KDE4 oli herkkua ja Kubuntun KDE4 versio on sen verran köyhä että en siihen aio vähään aikaan koskea. Joten nyt mennään Gnomella Ubuntun kera.

KDE4:sta jäin kuitenkin kaipaamaan teemoja. Nyt haluasin nämä samat teemat käyttöön Gnomessa. Joten mitä tehdä?

Yksi vaihtoehto olisi ollut, että tekee saman tempun kun asettaa GTK ohjelmille Qt4 teemat KDE:n puolella. Eli KDE:n systemsettingsien kautta. Olen asentanut koko kubuntu-kde4-desktop paketin taustalle (ajattelin käyttää nimittäin myös aika paljoa muitakin KDE ohjelmia) joten tuo KDE:n systemsettings on jossain piilossa (ei näy Gnomen valikossa). Täten joku voisi ystävällisesti kertoa KDE4:n systemsettingsien käynnistyskomennon, että voisin testata tätä tapaa. Ja jos jollakulla olisi muutenkin parempi ehdotus saada teemat kuntoon, niin ehdota pois. [/RATKAISTU]

Ja sitten lisäkysymys: Miten saan Gnomessa vaihdettua oletusohjelmia kun esim. klikkaa Ubuntun valikossa "Kotikansio" että se käynnistyy Nautiluksen sijaan Dolphinissa?

51
Ubuntu tietokoneissa / Wine 1.0 julkaistu
« : 17.06.08 - klo:18.50 »
Lainaus
June 17, 2008: Wine 1.0 Released

    The Wine team is proud to announce that Wine 1.0 is now available. This is the first stable release of Wine after 15 years of development and beta testing. Many thanks to everybody who helped us along that long road!

    While compatibility is not perfect yet, thousands of applications have been reported to work very well. Check http://appdb.winehq.org to see the details for your favorite applications.

    The source is available now. Binary packages are in the process of being built, and will appear soon at their respective download locations.

http://winehq.org/

Hyvä hyvä. Tätä ollaan odoteltu turhankin kauan. :)

Harmi vain, että olen pari päivää sitoutunut Wintoosaa käyttämään, joten en pääse kovin äkkiä tätä testaamaan. :(

52
Mjuuh, elikkäs tuli tuossa jonkun aikaa sitten mieli testailla tätä Operaa tässä Kubuntu Hardy KDE4:ssa. Ja minulla on 64bit, jotenkas jostain etsin ohjeet että miten Operan saa asennettua 64bit järjestelmään. Kuten olettaa saattoi, Opera ei toiminut ohjeista huolimatta. Kun koetan käynnistää Operaa, niin tulee tämmöinen teksti:

Koodia: [Valitse]
henkka@alquzar:~$ opera
ERROR: ld.so: object 'libjvm.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
ERROR: ld.so: object 'libawt.so' from LD_PRELOAD cannot be preloaded: ignored.
/usr/lib/opera/9.50-20080422.6/opera: error while loading shared libraries: libqt-mt.so.3: wrong ELF class: ELFCLASS64
henkka@alquzar:~$

Mutta kuitenkin, päätin pysyä tutussa ja turvallisessa Tuliketussa aka Firefox. Tämän takia päätin sanoa Operalle tervemenoa. Mutta kas kummaa, kun koetan poistaa Operaa, niin tulee tämmöinen ilmoitus...

Koodia: [Valitse]
henkka@alquzar:~$ sudo apt-get purge opera
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu
Luetaan tilatietoja... Valmis
Pakettia opera ei ole asennettu, niinpä sitä ei poisteta
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
henkka@alquzar:~$

Joten, miten saan Operan pois? Googlettamisella en löytänyt mistään vastaavanlaista ongelmaa mutta sain kuitenkin selville, että tuon niminen paketti pitäisi poistaa.

53
Ubuntu tietokoneissa / GTK teemat KDE4:ssa [RATKAISTU]
« : 24.04.08 - klo:18.54 »
Nyt on uusi Kubuntu 8.04 KDE4 alla. Muuten näyttää toimivan suhteellisen hyvin, vaikkakin pientä häikkää välillä esiitnyy (noh, KDE4.1 odotellessa). Mutta kuitenkin, olisi kova hinku käyttää näitä GTK:lla toteutettuja ohjelmia täällä Kubuntun puolella (mm. Mozilla Firefox). Googlettamisen jälkeen löysin kaksi lupaavaa vaihtoehtoa, eli

http://w.kdelook.org/content/show.php/gtk-kde4?content=74689&PHPSESSID=14105b2517250edc0df7604f4fef765b

sekä

http://www.kde-look.org/content/show.php/GTK-QT+Theme+Engine?content=9714

Mutta kun ei toimi. Ensimmäisen kohdalla herjaa tämmöistä:

Koodia: [Valitse]
henkka@alquzar:~/gtk-kde4$ cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr/lib/kde4/
CMake Error: ERROR: cmake/modules/FindKDE4Internal.cmake not found in /home/henkka/.kde4/share/apps;/usr/lib/kde4/share/kde4/apps
-- Configuring done
henkka@alquzar:~/gtk-kde4$ nano readme
henkka@alquzar:~/gtk-kde4$ sudo make install
make: *** Kohteen "install" tuottamiseen ei ole sääntöä. Seis.
henkka@alquzar:~/gtk-kde4$

Tässä tämän readme:
Lainaus
Created by Konchunas "Apocalypse" Yulian
Ukraine, Khartsizsk, muwee@gala.net
Copyright (C) 2008

Requirements:
cmake 2.4
KDE4
Qt4
If you haven't GNOME, install gtk-engines-pixmap and gtk2-engines-pixbuf.


To install:
cd <path_to_app>
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX= <here_you_must_write_your_KDE_installation_directory,_for_example /usr/lib/kde4 etc.>
sudo make install

If this way give no results, try:
Copy kcm_gk4.so into <kde_path>/lib/kde4
Copy kcm_gk4.desktop into <kde_path>/share/kde4/services
Copy gk4icon.png into <kd_path>/share/icons

Notice: You needn't triangle brackets anywhere
Coood luck! ;)

Ja toisessa puolestaan:
Koodia: [Valitse]
henkka@alquzar:~/qt4-gtk$ cmake .
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc
-- Check for working C compiler: /usr/bin/gcc -- works
-- Check size of void*
-- Check size of void* - done
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++
-- Check for working CXX compiler: /usr/bin/c++ -- works
CMake Error: Qt qmake not found!
-- Configuring done
henkka@alquzar:~/qt4-gtk$ make
make: *** Kohteita ei ole annettu, eikä makefileä löytynyt. Seis.
henkka@alquzar:~/qt4-gtk$ sudo make install
make: *** Kohteen "install" tuottamiseen ei ole sääntöä. Seis.
henkka@alquzar:~/qt4-gtk$

Ja tässä puolestaan tämän readme:
Lainaus
Prerequisites:
    CMake 2.4
    Qt 4.3 developement package
    GTK developement package

To compile, run the following commands:
    cmake .
    make
    sudo make install

Mielestäni kaikki pitäisi olla asennettuna, joten missä vika?

Kubuntu 8.04 KDE4 64bit

54
Elikkäs huvikseni päätin testata tuota Kubuntu Hardyn Betaa KDE4:lla. Ajattelin nimittäin siirtyä siihen heti kun Hardyn final ilmestyy. Noh, luonnollisesti asensin sen Virtualboxiin. Homma pelittää muuten hyvin, paitsi että max. resoluutio on 800x600. Ja minun koneeni näyttö tukee 1920x1200 asti.

Pienellä googlettamisella sain selville, että Guest Additions pitää asentaa. Koetin aluksi asentaa, mutta pukkasi erroria eikä suostunut asentamaan. Tällöin oli siis kyseessä Virtualbox-OSE, versionumero 1.5.2 (Gutsyn repoista). Googelttamisen jälkeen löysin vinkin, että kannattaa hommata uudempi. Joten hommasin tavallisen suljetun Virtualboxin, versionumero 1.5.6 (uusin). Guest Additions asentui hienosti, ilman minkäänlaista erroria. Mutta kuitenkin - max. resoluutio yhä 800x600 (komennot sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg eikä sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg auta asiaa mitenkään, ei salli vaihtaa resoluutiota). Kyllä kuitenkin vaikuttaa että ne Guest Additionsit asentui, sillä muuten Kubuntu pyörii nyt sulavammin kuin asennuksen jälkeen.

Joten, missä vika? Tarkoitus olisi saada resoluutio 1920x1200 ja ajaa sitten Kubuntua Fullscreeninä.

VMwarea testasin myös yhdessä välissä. Sen guest-hommelit asentuivat ja sain siinä reson 1920x1200, mutta netti ei toiminut. Joten se siitä.

55
Elikkäs toissapäivänä latasin tuon Nexuizin, versio 2.4 (en siis ladannut repoista, vaan virallisilta sivuilta). Kun käynnistän pelin, niin ei mitään ongelmia, asetukset pystyn säätämään kiltisti ja pelaaminen luonnistuu kiltisti. Pelin lopettaminenkin luonnistuu kiltisti. Mutta kun koetan käynnistää pelin uusiksi, niin peli jäätyy siihen alkulogoon eikä mene eteenpäin. Kone ei jäädy, sillä Compizin kuutio pyörittää työpöytää nätisti.

Komentorivikään ei auta paljoa, sillä...

Koodia: [Valitse]
henkka@alquzar:~$ nexuiz
Nexuiz Linux 11:32:13 Feb 29 2008
Trying to load library... "libz.so.1" - loaded.
Added packfile data/79drdm5_beta2_nex.pk3 (128 files)
Added packfile data/79drgc2_nex.pk3 (31 files)
Added packfile data/acid3dm5_nex.pk3 (34 files)
Added packfile data/af3hex_nex.pk3 (31 files)
Added packfile data/ame7q3dm3_nex.pk3 (101 files)
Added packfile data/ame7q3tny1_nex.pk3 (53 files)
Added packfile data/apocalyptica_nex.pk3 (27 files)
Added packfile data/bal3dm3_nex.pk3 (69 files)
Added packfile data/bal3dm5_nex.pk3 (63 files)
Added packfile data/batcula_nex.pk3 (62 files)
Added packfile data/chronic_nex.pk3 (154 files)
Added packfile data/CMP1-dm6_nex.pk3 (52 files)
Added packfile data/common-spog.pk3 (26 files)
Added packfile data/cttourney1_nex.pk3 (70 files)
Added packfile data/data20080229.pk3 (3992 files)
Added packfile data/distonic_nex.pk3 (75 files)
Added packfile data/dubneoc_nex.pk3 (22 files)
Added packfile data/geo-core_nex.pk3 (32 files)
Added packfile data/hal_palindrome_nex.pk3 (50 files)
Added packfile data/HandsOfGod_nex.pk3 (32 files)
Added packfile data/ikzdm1_nex.pk3 (141 files)
Added packfile data/jaxtourney2_nex.pk3 (30 files)
Added packfile data/klzegypt_nex.pk3 (91 files)
Added packfile data/ktsdm4_nex.pk3 (36 files)
Added packfile data/map-gleeb_geocomp3_nex.pk3 (28 files)
Added packfile data/mappack.pk3 (1 files)
Added packfile data/mIKEctf2_nex.pk3 (27 files)
Added packfile data/monolith_nex.pk3 (25 files)
Added packfile data/pukka3dm2_nex.pk3 (34 files)
Added packfile data/puma3tourney4_nex.pk3 (29 files)
Added packfile data/q3skoredm1_nex.pk3 (22 files)
Added packfile data/qbeast_nex.pk3 (34 files)
Added packfile data/qdolphin_nex.pk3 (35 files)
Added packfile data/quimera_nex.pk3 (22 files)
Added packfile data/quintdm3_nex.pk3 (63 files)
Added packfile data/redm04_nex.pk3 (64 files)
Added packfile data/storm3dm3_nex.pk3 (75 files)
Added packfile data/straledm5_nex.pk3 (125 files)
Added packfile data/zpdm01_nex.pk3 (38 files)
Trying to load library... "libcurl.so.4" - loaded.
Trying to load library... "libvorbis.so.0" - loaded.
Trying to load library... "libvorbisfile.so.3" - loaded.
Trying to load library... "libOffscreenGecko.so" "./libOffscreenGecko.so" - failed.
execing quake.rc
execing default.cfg
execing physicsQBR.cfg
execing newhook.cfg
execing weapons.cfg
execing normal.cfg
execing config.cfg
couldn't exec data/campaign.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Initializing Video Mode: window 1920x1200x32x60hz (4x AA)
Loading OpenGL driver libGL.so.1
Trying to load library... "libjpeg.so.62" - loaded.
Trying to load library... "libpng12.so.0" - loaded.
Draw_CachePic: failed to load gfx/complete
Draw_CachePic: failed to load gfx/inter
Shader 'textures/bal3hh/lig_128-01w1-2k' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8trimlight2_pur' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8tinylightpur' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8lighttrim_b_pur' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8lighttrim_pur' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8circle_pur' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/e8clangfloor' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/logo' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/ame7jp' already defined
Shader 'textures/cmp1-dm8/ame7glass' already defined
Shader 'textures/Reaptxt/sun' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/lig_032-01b1-2k' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/lig_032-05b1-2k' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/lig_064-05b1-2k' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/lig_128-02y1-2k' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/lig_128-03w3-2k' already defined
Shader 'textures/tech1soc_sfx/jpblue_floor01a' already defined
S_Startup: initializing sound output format: 48000Hz, 16 bit, 2 channels...
SndSys_Init: using the ALSA module
SndSys_Init: PCM device is "default"
Sound format: 48000Hz, 2 channels, 16 bits per sample
ioctl CDROMREADTOCHDR failed
CDAudio_Init: No CD in player.
Initial CD volume: 1
CD Audio Initialized
Client using an automatically assigned port
Client opened a socket on address local:2
Client opened a socket on address 0.0.0.0:33010
Fake CD track 1 playing...
<-----------------------------------------------TÄSSÄ VAIHEESSA JÄÄTYY, JOTEN PAINAN PAINAN CTRL+C----------------------------------------------->
Received signal 2, exiting...

henkka@alquzar:~$

Tuo "nexuiz" komento on siis oma yksinkertainen scripti jolla käynnistän pelin, eli...

Koodia: [Valitse]
#!/bin/sh
cd /home/henkka/Nexuiz/
./nexuiz-linux-glx.sh

Saan pelin käynnistymään, kun poistan .nexuiz kansion Kotikansiosta. Ongelma on vain siinä, että asetukset menevät nollille enkä jaksaisi joka kerta laittaa asetuksia uusiksi.

Onko korjausehdotuksia?

- Ubuntu Gutsy Gibbon 7.10 32bit
- nVidia GeForce 8800 Ultra
- Ajurit nvidia-glx-new
- Nexuiz 2.4 (virallisilta sivuilta asenenttu, repoista löytyy nimittäin vanha 2.3)

56
Elikkäs tänään saavuin mökkiressulta kotiin ja laitoin tietysti heti päivitykset tulemaan. Päivitysten mukana oli aMSN:n uusin versio, eli 0.97. Kun päivitykset oli tehty ja koetin käynnistää aMSN:n niin tulikin tämmöinen akkuna...



Pienellä googlettamisella löysin tämmöisen topicin, mutta kun en ole kääntänyt itse ohjelmaa niin en oikein osaa noudattaa noita ohjeita. Miten pitäisi siis toimia?

Edit: 200:s viesti. :D

57
Laitealue / Tuplanäyttö ongelma (HDMI-DVI) [RATKAISTU]
« : 15.02.08 - klo:15.19 »
Tuossa joitakin päiviä sitten veli tuli ostelleeksi HDMI-DVI kaapelin jotta saisimme tuon koneen vieressä olevan plasmatelkun toiseksi näytöksi mm. leffojen katseluun. Vistassa homma toimi muuten hyvin, paitsi että leffat eivät vain näy missään media playerissä, pelkkää mustaa, myös yhdellä näytöllä (no, koetan joskus korjata tämän itse, en vaivaa teitä tässä) (Edit: korjattu). Mutta TV:lle tulee siis kuva hyvin resoluutiolla 1920x1080. Tietokoneen näytön resoluutio riittää jopa 1920x1200 asti, mutta muutin sen 1920x1080 jotta kuvat olisivat identtisiä.

Mutta Ubuntun puolella sitten hieman ongelmia. Ajoin sudo nvidia-settings ja koetin sen kautta sitten laittaa tuon telkkarin näyttämään kuvaa (X Server Dispay Configuration- välilehden alla). Sain kuvan näkymään, mutta korkeimmillaan resoluutiolla 1280x1024. Tämä ei todellakaan riitä, kun telkkari tukee 1920x1080.

Joten, miten pitää toimia? Pitääkö xorg.conffia säätää jollakin tavalla että telkkari osaa käyttää oikeaa resoluutiota? Tietokoneen näyttö siis pystyy 1920x1200 asti. Katselun aikana olisi tarkoitus vaihtaa molempiin sama resoluutio (1920x1080) jotta saisin identtisen kuvan ja näin paremman käytettävyyden. Ja kun TV:tä ei tarvita, niin norminäyttö taas 1920x1200.

Tietokoneen näyttö: Samsung Syncmaster 245B 24"
Televisio: Panasonic en-tiedä-tarkkaa-mallia (HD Ready) 42"
Näytönohjain: nVidia GeForce 8800 Ultra

Xorg.conf
Koodia: [Valitse]
# xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "fi"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "eraser"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "cursor"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia GeForce 8800 Ultra"
Driver "nvidia"
BusID "PCI:7:0:0"
Option "NoLogo" "true"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Tyypillinen näyttö"
Option "DPMS"
HorizSync 30-75
VertRefresh 30-60
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia GeForce 8800 Ultra"
Monitor "Tyypillinen näyttö"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1920x1200" "1856x1392" "1792x1344" "1680x1050" "1600x1200" "1400x1050" "1280x1024" "1152x864" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen"
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"

# Uncomment if you have a wacom tablet
# InputDevice     "stylus" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "cursor" "SendCoreEvents"
# InputDevice     "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

58
Hieman kiire nyt, joten en ehdi oikein itse etsiä muualta vastausta. Mutta miten suomenkieliseen järjestelmään ja suomenkieliseen OpenOfficeen asennetaan ruotsin kielen oikoluku (siis englannin ja suomen rinnalle)? Repoista olisi ollut tämmöinen tarjolla: openoffice.org-l10n-sv - Swedish language package for OpenOffice.org mutta ainakaan oikolukua ei tullut siinä. Tarvitsisin kyseistä oikolukua koulutöihin nyt ja tulevina vuosina.

Kiitos etukäteen.

59
Ubuntu tietokoneissa / Kone sammuu pelatessa
« : 31.12.07 - klo:20.44 »
En oikein tiedä, että minne tämä topicci olisi kuulunut, sillä aihe ei yksinään ole Ubuntun puolella eikä kyseessä sinänsä ole Ubuntun ohjelmakaan vaan asia koskee enemmän tietokoneen hardwarea... Noh, joku siirtää jos kuuluu muulle alueelle.

Koneessani on siis asennettuna Ubuntu Gutsy ja Vista (josta aion lähiaikoina päästä eroon ja XP tilalle). Vistaa käytän siis raskaiden 3D- pelien pelaamisessa, mihin Wine ei pysty kunnolla (tai pystyy, mutta FPS jää hieman matalaksi). Noh, mutta Vistan puolella siis pelaan Call of Duty 2:sta ja Call of Duty 4:sta. Ongelma on siinä, että jos pidän CoD2:ssa grafiikoita MATALANA (esim. DX7 käytössä, kaikki bling bling grafiikkajutut pois jne. että FPS olisi mahdollisimman suuri), niin n. 15 minuutin kuluttua kone yksinkertaisesti sammuu ilman varoitusta. MUTTA jos laitan raskaat grafiikat (DX9, kaikki mahdolliset bling blingit päälle jne.) niin kone jaksaa pyöriä huomattavasti paremmin. Ei tainnut kertaakaan kaatua CoD2 näillä asetuksilla. Sama juttu CoD4:ssa jonka sain jouluna - pienillä grafiikoilla kone sammuu lähes väistämättä mutta raskailla toimii huomattavasti paremmin. Ongelma on vain siinä, että kone kuitenkin sammuu välillä vaikka raskaat grafiikat olisivat käytössä. Mutta kuitenkin huomattavasti harvemmin, ehkä joka toinen/kolmas päivä. Onhan grafiikat nätimmät, mutta minä tykkään enemmän FPS:n kalastelusta. Ongelma ei johtunut koneen ylikuumenemisesta, sillä sen tarkistin aivan ensimmäiseksi.

Eräillä toisilla foorumeilla kysyin tästä asiasta ja syylliseksi sain Vistan (64bit Vista kaiken lisäksi). Muutaman päivän ajan sitten haukuin Vistaa normaalia enemmän.

Mutta suurin hämmästys tuli, kun pelasin Warcraft III The Frozen Thronea Winellä Ubuntun puolella (kyseessä siis Windows- peli). Peli toimi aivan loistavasti, mutta kerran pelatessani hämmästyin suuresti - kone sammui samalla tavalla kuin Vistan puolella. Siinä vaiheessa aloin jo miettimään, että onko koko syy todellakaan Vistassa. Yhtäkkiä tätä alkoi tapahtumaan useammin. Luulin keksineen ratkaisun siten, että ajoin pelin OpenGL tilassa (käynnisytskomennon perään siis -opengl). Mutta äskettäin kone taas sammui.
Huomatkaa siis, että en ole pelannut WC3:sta vähään aikaan, siitä lähtien kuin Battle.Net (nettipeli) lakkasi toimimasta Winen version .45 jälkeen, mutta nykyisessä se siis taas toimii (.52).

Oudointa on vielä se, että natiivien Linux- pelien kohdalla sammumista ei tapahdu (pelit ovat Frets on Fire sekä Quake 3). Vain Widnowsille suunnatuilla peleillä Windowsilla ja Winellä. Eikä missään muussa tilateessa kuin pelatessa.

Kysymys yllättäen kuuluu: Missä vika?

Ongelmat alkoivat siitä lähtien kun vaihdoin veljen kanssa tietokoneemme koppia (hän tarvi hiljaisemman, mutta tämä nykyinen on muuten parempi) ja samalla asensin entisen 1 gigan tilalle 2 gigaa välimuistia (vanha giga lähti menemään). Lisäksi vanhassa kopassani minulla oli 430W poweri ja tässä uudessa 500W. Nyt muutama päivä sitten asensin 2 gigaa vielä lisää välimuistia (2+2=4), täsmälleen samamerkkinen tuote. Mutta tämä ei kuitenkaan ole vaikuttanut asiaan mitenkään. Kun asensin muistit niin en tehnyt muuta kuin otin vahan irti ja uudet tilalle. Olisiko pitänyt tehdä jotain muuta?

Ensimmäiset sammumiset tulivat siis kopan vaihdon ja ensimmäisen 2 gigan muistin asennuksen jälkeen, jos tieto jäi epäselväksi.

Neuvoja kiitos. Alkaa välillä nakertamaan kuin pelit jäävät kesken (ja tuskin sammuminen on koneellekkaan kovin terveellistä).

Ja hyvät uudet vuodet kaikille pupuntijoille. :)

60
Pelit / Frets on Fire hidas [RATKAISTU]
« : 09.12.07 - klo:18.52 »
Elikkäs olen tässä viime aikoina alkanut pelata tätä Guitar Hero:n avoimen lähdekoodin kloonia Frets on Firea. Kyseinen peli on saatavilla myös natiivina Linuxille ja latasinkin sen Ubuntun repojen kautta. Noh, peli pelittää muuten hyvin paitsi että välillä ruudunpäivitys tuppaa olemaan hidas. Peruskappaleissa tämä ei haittaa, mutta kun alan soittelemaan hieman nopeatempoisempaa kappaletta kuten The Troopper, niin pelaaminen menee mahdottomaksi. FPS on sen verran pieni että en pysty seuraamaan painikkeita. Grafiikoiden säätäminen pelissä ei auta asiaan yhtään.

Ihmeellisintä on kuitenkin se, että tyyliin ET: Quake Warsin demo pelittää avain loistavasti hyvillä FPS:llä. Tämänhän pitäisi olla raskaampi peli kaiken kukkuraksi...?

Testasin peliä Windowsin puolella (Windows versio pelistä siis, yllättäen). Siellä FPS oli semmoinen kuin pitääkin olla, mutta äänet vain rätisivät (mutta haluan kuitenkin pelata tätä peliä Linuxissa).

Tämäkään ei auttanut yhtään:
Koodia: [Valitse]
metacity --replace
Olisiko jollakin jotain apuja? Tahtoo soittaa näppiskitaraa. :D

Näyttis siis nVidia GeForce 8800 Ultra ja Ubuntun uusimmat (rajoitetut) ajurit käytössä. Ei siis pitäisi olla laitteistosta kiinni. Ubuntu on siis Gutsy.

Sivuja: 1 2 [3] 4