Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Exitium

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Ilmainen Quake III:n uudelleentehty versio ja selaimen kautta pelattava Quake Live saapuu Linux (ja Mac OSX) käyttäjien keskuuteen ensi tiistaina, eli 18.8.2009. Nykyinen beta-versio on saatavilla vain Windowsille. Pelaaminen vaatii siis toimivan selaimen (nykyvaiheessa Windowsilla IE tai Tulikettu, muita selaimia tulee myöhemmin) sekä selaimeen ladattavan erillisen pluginin.

http://www.destructoid.com/quake-live-to-support-mac-linux-starting-next-tuesday-144199.phtml

Hitto oon nopea etsimään tietoa, asiasta ilmoitettiin siis vajaa tunti sitten QuakeCon-tapahtumassa. :D

Edit: Ilmestynyt - http://www.quakelive.com/#news/site_news/31851

22
Ensinnäkin, käytössä Arch 64bit KDE4.3:lla (ei KDEmod). RAM 4 gigaa DDRII-800

Tuossa muutama päivä sitten ihmettelin, että miksi muistin käyttö nousee jatkuvasti eikä oikeastaan laske missään välissä. Bootatessa muistin käyttö on semmoinen 15-20% (mikä on tarkoituskin), mutta siitä se pikku hiljaa nousee eikä laske alas, vaikka sammuttaisinkin kaikki ohjelmat, jopa restarttaisin X:n. Esim. viiden tunnin päälläolon jälkeen muistia saattoi olla käytettynä päälle 90%, joka johti siis huomattavaan hidastumiseen. Kysyin asiasta eri henkilöiltä, mutta en saanut vastaukseksi juuta eikä jaata.

Noh, lopulta löysin ongelman ytimen. Cache ei tyhjene, vaan jää kummittelemaan. Googlettamalla löysin komennon, joka tyhjentää cachen...

Koodia: [Valitse]
echo 3 > /proc/sys/vm/drop_caches
Tulos oli ällistyttävä. Ensimmäisellä tekohetkellä muistin käyttö tippui 70%:a alle 20%:iin. Tein tästä taikatempusta pienen bashiscriptin, ettei tarvitsisi typoa jatkuvasti tuota komentoa.

Kuitenkin, välillä vähän kyrpii kun pitäisi jatkuvasti tehdä kyseistä taikatemppua. Etenkin virtuaalikone päällä tuo muisti menee täyteen *naps*. Eli, tiedättekö MIKSI cache täyttyy jatkuvasti eikä tyhjene ja miten asian voisi korjata? Haluaisin, että se tyhjenisi tilanteen vaatiessa kuin muissakin distroissa.

Kiitos etukäteen, jos joku tietää asiasta tarkemmin.

23
Pelit / Heroes of Newerth - DotA klooni (nyt ILMAINEN!)
« : 27.07.09 - klo:01.20 »
http://heroesofnewerth.com/

Elikkäs Savageista tunnettu S2Games tekee uutta peliä, joka on tässä vaiheessa closed beta vaiheessa. Kyseessä on Heroes of Newerth, joka on, pelin tekijöidenkin suoraan sanomana, DotA klooni. Peli on myös saanut DotA:n nykyisen tekijän IceFrogin suostumuksen.

Itselläni on tällä hetkellä beta-tunnus käytössä. Hieman buginen vielä tässä vaiheessa, mutta itse DotAa pari vuotta pelanneena pakko sanoa, että loistava "modernisoitu" versio DotAsta. Pari juttua on tosin eri lailla ja niihin pitää tottua. Ei kyllä niissä kauaa kestä, pari matsia nyyppäilee niin eiköhän ala olla siinä sitten. :)

Peli eroaa DotAsta siis siten, että heroilla on luonnollisesti eri modelit ja eri nimet, vaikkakin ovat taidoiltaan ym. täysin samanlaisia alkuperäiseen DotAan verraten. Lisäksi on pari muuta täysin uutta heroa, jota ei ole DotAssa. Käyttöliittymäkin on hieman erilainen. Siinä erot itse asiassa olivatkin, muuten peli on vain modernisoitu DotA. Ja peli on siis myös ihan itse oma pelinsä, ei mikään modi kuten DotA (Warcraft III modi), niin pelissä on pari semmoista ominaisuutta jotka ovat mahdollisia vain omana pelinään.

Niin, ja miksi tänne ilmoittelen... Luonnollisesti sen takia, että pelistä tulee myös natiivi Linux-client ja on ilmainen (vaikkakin ei vapaa, yhyy). Ja hyvin toimii ainakin beta. Teidän joilla ei ole closed-beta inviteä niin joudutte odottelemaan virallista julkaisua tai hankkimaan sen inviten joltakin jolla niitä on. :D

Gameplayta: http://www.youtube.com/watch?v=4FY3-JH_AmE

Ja tässä esimerkki, millainen esimerkiksi Pudge on HoN:ssa, eli siis Devourer (osaatte sanoa siis eron vain jos olette DotAa pelanneet): http://www.youtube.com/watch?v=uaCQBv7IreE

Edit: Jotkut puhuvat foorumeilla, että peli OLISIKIN maksullinen kun tulee ulos. Eek! Katsotaan jatkanko sittenkään tämän pelaamista, minulla on sentää DotA. Mutta tosiaan, nämä ovat vain huhuja käyttäjien suusta, ei varmaa tietoa.

Peli on nyt virallisesti julkaistu ja hintaa sillä on 30$ ja sen voi ostaa digitaalisena pelin kotisivuilta. Kaupan hyllylle peliä ei tule siis ilmestymään. :P


Edit 29.7.2011: Peli on julkaistu nyt ilmaiseksi! Lisätietoa pelin kotisivuilla ja tämän topicin kolmannella sivulla.

24
Yleistä keskustelua / Virtualbox 3.0 - 3D kiihdytys
« : 01.07.09 - klo:18.13 »
http://digg.com/linux_unix/VirtualBox_3_0_0_for_Linux_Brings_3D_and_OpenGL_2_0_Support

http://news.softpedia.com/news/VirtualBox-3-0-0-for-Linux-Brings-3D-and-OpenGL-2-0-Support-115491.shtml

Eli tässä uudessa Virtualboxissa on kuulema kunnollinen 3D-kiihdytys otettu käyttöön, tarkemmin ottaen kunnollinen OpenGL 2.0 tuki. Kaiken lisäksi siihen on kuulema tungettu Winestä tuttu WineD3D, joka siis sallii DirectX 8 ja 9 ohjelmien (=pelien) pyörittämisen Linuxilla. Ei siinä sillein mitään, suorituskyky on ehkä samaa luokkaa kuin Winellä, mutta virtuaalikoneessa pyörii sitten kuitenkin kunnon Windows, joka taas tarkoittaa sitä että pelit eivät kärsi epämääräisistä bugeista ym. "vajaan" Winen takia. Tämän ansiosta esim. Punkbuster-serverit voisivat pyöriä ongelmitta. Ainoa ero Windowsiin tulee siis olemaan vain FPS, ei mikään muu.

Ihmiset, olen askeleen lähempänä täydellistä linuxiustumista. Dualbootin tarve vähenee (vaikka onhan se Windows yhä siellä virtuaalikoneessa).

Niin, ja onhan tuossa uudessa Virtualboxissa kaikkea muutakin kivaa. :)

Edit: Testaan itse asap

25
Yleistä keskustelua / "Avoimen lähdekoodin" vetyauto
« : 16.06.09 - klo:22.36 »
http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8103106.stm

Eli siis suurella tiivistyksellä niille, jotka eivät lontoota osaa: auto, jonka koko malli laitetaan julkiseen levitykseen, että kuka tahansa saa valmistaa kyseistä mallia ja muokata sitä mielensä mukaan, on myös ympäristöystävällinen

26
Multimedia ja grafiikka / Ei ääntä ALSA:lla
« : 21.05.09 - klo:17.25 »
Minulla on omituinen ongelma. Ääntä ei kuulu ALSAlla, mutta Pulseaudiolla kylläkin.

Kaikki toimi ennen hyvin kun headsettini oli kiinnitetty suoraan koneen sisällä olevaan äänikorttiin. Mutta yhdessä vaiheessa huomasin, että mikki ei toiminut kunnolla (eikä toiminut myöskään Win7 puolella, joten ajattelin että vika on äänikortissa/koneessa, ei järjestelmässä) niin "varastin" (luvan kanssa :D ) veljeni USB-porttiin kiinnitettävän äänikortin ja tökkäsin headsettini siihen kiinni. Ääntä ei luonnollisesti aluksi kuulunut, mutta kun laitoin KDE:n Järjestelmäasetuksista Multimedia-kohdassa tämän erillisen äänikortin "korkeammaksi" kuin koneen sisäisen, niin johan alkoi ääni kuulumaan ja mikkikin toimi kiltisti. Amarokissa, Skypessa, Kopetessa ja Mumblessa kaikki oli kunnossa.

Mutta kun koetan käyttää jotain ohjelmaa, joka käyttää suoraan ALSAa, esim. Winellä ajettuna WC3:a tai Urban Terroria (natiivia Linux-clienttiä), niin nämä ohjelmat ova aivan mykkiä. Sama ongelma myös Flashin kanssa.

Mitenkäs tämmöinen vika korjataan?

Käytössä siis Kubuntu Jaunty 64bit.

27
Yleistä keskustelua / Uusi läppäri
« : 20.05.09 - klo:23.05 »
Olen harkinnut kunnon läppärin hankkimista lähinnä "siirrettävän tietokoneen" virkaan. Minulla on jo pöytäkone ja miniläppäri, jotka hoitavat omat asiansa. Sen takia haluaisin normiläppärin, mutta en tiedä mikä täyttäisi hyvin vaatimukseni. Sen takia kysyn teidän mielipidettä, että tarjoaako mikään kauppa haluamaani ratkaisua:

- Ei turhan kallis, mielellään 400-600€
- Ei tarvitse olla mikään tehomylly, dualcore ~2GHz riittää
- nVidian näytönohjain, eli ei ATI:a eikä integroitua Intelin palikkaa. Se voisi olla juuri jotain GeForce 7000- tai 8000-sarjalaisia, sillä en tule ajamaan tällä mitään DX10/OpenGL 3.0 grafiikkaa/pelejä vaan lähinnä hieman vanhempia ja tehoja vähemmän vieviä pelejä kuten Quake Live, Nexuiz (karsituilla grafiikoilla), Urban Terror, Warcraft III (DotA) sekä mahdollisesti myös CoD2 ja CS:S (karsituilla grafiikoilla).
- Siinä ei ole turhan paljoa mitään ylimääräistä kuten sormenjälkitunnistusta ym., webbikamera ei haittaa
- Ei ole ulkonäöltään aivan palikka, mikään Apple-style-überdesign ei tarvitse olla, mutta kuitenkin semmoinen että sitä kehtaa kantaa mukana.
- Siinä ei ole esiasennettua Windows-käyttöjärjestelmää, mielellään ilman käyttöjärjestelmää tai mahdollisesti esiasennettu Linux tai joku muu ilmainen käyttis, en halua maksaa turhaan M$ lisenssistä
- Akunkesto ei tarvitse olla über, kone on enemmän verkkovirrassa ja kuten sanoin, "siirrettävän tietokoneen" virassa

Eli haen siis konetta, johon tulee GNU/Linux (distroa en ole vielä päättänyt) ja sillä voi pelata jotain vanhempia pelejä (natiiveja Linux-pelejä ja Windows-pelejä Winen avulla) ja käyttää muutenkin hyödyksi yksinkertaisissa multimediajutuissa. Tehokäyttöön minulla on pöytäkone ja jokapaikkaan vietävä kapistus on miniläppäri.

Lähinnä kysyin tätä sen takia, kun 99% kaupoista tunkee tuota Windblows Visvaa messissä. Sitä en halua.

28
Pelit / Hyviä ilmaispelejä Linuxille
« : 12.05.09 - klo:21.25 »
Tein eräälle pelifoorumille jonku aikaa sitten topicin, missä listasin (ja pyysin muitakin listaamaan) hyviä ja laadukkaita ilmaispelejä. Ideana oli siis listata semmoisia "vakavia" ja "varteenotettavia" pelejä, jotka saa laillisesti ilmaiseksi, eli ei siis mitään Muumipappa kalassa tyylisiä pelejä tai joidenkin maksullisten pelien pelaamista privaservuilla/warettamalla. Listaa tehdessäni huomasin kuinka lähes kaikki listaamani pelini ovat saatavilla myös natiivisti Linuxille. Tämän takia ajattelin pistää saman listan myös tänne, teidän iloksenne. Valtaosa peleistä on avointa lähdekoodia ja pistän sen myös merkille, että onko peli avoin vai suljettu. Tämä lista on siis tarkoitettu natiiveille ilmaisille Linux-peleille. Muistakaa myös, että joitakin Windows-pelejä voi pelata Linuxilla mm. Winen avulla, mutta tähän en tässä perehdy tarkemmin. Ja vielä sekin, että kaupallisiakin pelejä on saatavilla Linuxille, mutta huomattavasti pienemmässä määrin kuin Windowsille.

(Lähes) kaikki allaolevat pelit ovat saatavilla myös Windowsille ja Macille, eli vaikka lukisit tämän topicin läpi muttet käytä Linuxia vielä/enää/jotain, niin voit kuitenkin pelata näitä pelejä. :)

Huomatkaa, että olen kovasti FPS (First Person Shooter) miehiä, joten oma listani on myös hyvin FPS painotteinen. Kaikki listan alkupään pelit ovat siis minun laittamiani ja jossain vaiheessa tulee sitten muiden tähän topicciin kirjottaneiden ihmisten listaamia pelejä. Merkitsin selvästi, että mihin oma listani loppuu, mutta oikeastaan sillä ei ole mitään väliä lukijan kannalta. :)

**************************************************

Nexuiz
Tietoa: Hyvin nopeatempoinen räiskintäpeli, joka ei jätä kylmäksi. Hyvin samankaltainen Quaken ja Unreal Tournamentin kanssa, mikä varmaan kuvailee hyvin pelin tyyppiä, eli räiskintää jossa refleksit nousevat kunniaan ja ammutaan lähes kaikkea mikä liikkuu. Yksi parhaimmista pelaamistani ilmaispeleistä. Avointa lähdekoodia ja peliä onkin yleisesti kehuttu laadukkaimmaksi avoimen lähdekoodin peliksi. Peli on saatavilla Ubuntun omista repoista, mutta siellä on vanha versio, joten suosittelen pelin omilta sivuilta lataamaan uusimman version.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.alientrap.org/nexuiz/


Quake Live
Tietoa: Legendaarisen Quake III:n uudelleentehty versio, joka pyörii selaimen kautta. Nexuizin tapaan nopeatempoinen räiskintäpeli, mutta Quake on se "aito oikea". Quake III julkaistiin siis vuonna 1999 ja se on yksi kaikkien aikojen suosituimmista nettipeleistä. Muutoksia alkuperäiseen Q3:een (pelattavuuteen) hyvin vähän, ainoat erot käytännössä hieman parannellut tekstuurit sekä ettei railgun tapa yhdestä. Peli myös pyrkii hakemaan pelaajalle hänen omatasoisiaan pelejä. Peliin kuuluu Quake III:n ja Quake III Team Arenan (lisäosa) sisältö ja aivan uusia karttoja (pelaajien omia modeja/karttoja ei kuitenkaan saa).
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://quakelive.com


Tremulous
Tietoa: Alun perin Quake III:n modiksi kehitetty peli, joka toimii nykyään myös itsenäisenä pelinä (kiitos id Tech 3- pelimoottorin [Quake III- moottori] lähdekoodin julkaisun GPL-lisenssin alaisena). Pelissä kaksi joukkuetta, ihmiset ja alienit, koettavat yksinkertaisesti mättää töisen joukkueen kumoon. Peli on kuitenkin siinä mielessä mielenkiintoinen, että peli yhdistelee FPS ja RTS elementtejä. Peli on pääasiassa FPS tyyppinen (Quake III modi, huom), mutta RTS:ää peli saa sillä, että oman joukkueen tukikohtaan voi rakentaa uusia rakennuksia ym. Ihmiset ja alienit ovat hyvin erilaisia pelattavuudeltaa, mutta kuitenkin loistavasti tasapainossa. Ihmiset ovat melko heikkoja, mutta niillä on pyssyt, kun taas alienit ovat pirun nopeita lähitaistelijoita, jotka voivat evoluutoida itseänsä erilaisiksi alieneiksi. Pelin uusin versio, 1.1.0 julkaistiin vuonna 2006, mutta peliä onkin pidetty sen jälkeen "valmiina". Peli valittiin vuonna 2006 parhaaksi ladattavaksi peliksi ja parhaaksi modiksi, eli kyseessä ei ole mikään epämääräinen kyhäelmä. Pelin graffat ja laitteistovaatimukset ovat Q3 tasoa, eli melko vanhahtavat. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS, RTS
Kotisivu: http://tremulous.net/


Urban Terror
Tietoa: Edellisen tapaan tämäkin peli julkaistiin alun perin Quake III:n modina, mutta id Tech 3- pelimoottorin (Quake III- moottori) avoimeksi lähdekoodiksi muuttaminen salli pelin levittämisen itsenäisenä pakettina. Kyseessä on jollain tavalla reslistinen, mutta kuitenkin "fun over realism" aattella tehty peli. Peli muistuttaa jonkin verran Counter Strike 1.6:a, vaikka pelissä onkin näiden lisäksi hieman quakemaisia piirteitä (bunny hopping, wall jumping...). Pelimodeja on perus Deathmatchista CS:stä tuttuun pommitteluun (en muista millä nimellä se tässä pelissä liikkui). Q3 tapaan graffat ja laitteistovaatimukset eivät ole kummoiset. Peli on osittain suljettua lähdekoodia, lukuunottamatta pelimoottoria.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.urbanterror.net/


Teeworlds
Tietoa: Pelissä veikeän näköiset söpöt pallerot tappavat toisiaan aseinaan nuijista sinkoihin ja ninjamiekkoihin. Peli on Lieron ja Soldatin tyyppinen 2D nopeatempoinen pyssyttelypeli. Eipä varmaan voi enenpää kuvailla, mutta pelimodeja ovat kaikki perus DM, TDM, CTF jne. ja kaiken lisäksi peli on aivan perunan hauskaa kaveriporukalla, allekirjoittaneena voin sanoa. Pelissä ei lennä veri, joten sopii myös ehkä vähän nuoremmallekkin kaverille, vaikka kyllä tämä aikuistakin hymyilyttää. :D
Tyyppi: 2D Run and gun
Kotisivu: http://www.teeworlds.com/


Wolfenstein: Enemy Territory
Tietoa: Return to Castle Wolfenstein- pelin ilmainen nettipeliosuus, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Tämä peli keskittyy enemmän siihen aitoon maailmansotaan, kun emäpeli puolestaan on "hieman" fiktiivinen... :D Peli ei vaadi toimiakseen maksullista Return to Castle Wolfensteinia. Peli on yksi pelatuimmista ja tunnteuimmista ilmaispeleistä. Pääosin suljettua lähdekoodia, vaikka ei täysin. Ubuntun käyttäjille suosittelen lukemaan tämän asennusohjeen: http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory
Tyyppi: FPS
Kotisivu (?): http://www.splashdamage.com/?q=node/57&s=afff8c0a6e95ebe9ddbeae2ec1e95df8


True Combat: Elite
Tietoa: Edellisen pelin modifikaatio (eli vaatii ET:n toimiakseen), joka sijoittuu nykyaikaan ja on täysin erilainen verrattuna pohjapeliin. Keskittyy enemmän realistisuuteen ja "hardcore" pelaamiseen. Pelissä ei ole mm. pistetähtäintä lainkaan, vaan tähtääminen hoidetaan ns. "First Sight" tilassa. Lisäksi tähtäämisessä voi käyttää ns. "Free Aim" tilaa. Peliä voisi luonnehtia "CS:n ja CoD4:n välimuodoksi". ET:n tavoin suljetua lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.truecombatelite.com/
Huomioitavaa: Pelin virallinen asentaminen on vain .zip paketin purkamista ET pelikansioon. Tämä saattaa tuottaa erityisesti aloittelijalle hieman ongelmia. Tämän takia suosittelen pelin asentamista customoidun Loki Installerin avulla, joka on siis normaali asennusohjelma (vaikkakin epävirallinen). Sen voi ladata bittorrentilla tästä linkistä: http://liflg-tracker.death-row.org/torrents/true.combat.elite_0.49b-english-4.run.torrent (Ubuntussa tulee mukana bittorrent-ohjelma). ET pitää olla tosin jo valmiiksi asennettu ennen tätä asennustiedostoa.


Sauerbraten
Tietoa: Kutsutaan myös "Cube 2":ksi, sillä on tämän pelin ideologinen jatkaja. Cube oli muinoin tietääkseni ensimmäinen kokonaan avoimen lähdekoodin peli (jolla täysin oma avoin Cube-moottori) ja Sauerbraten on tästä paranneltu ja nykyaikaistettu versio. Pelissä ei ole mitkään ihmeelliset grafiikat, mutta peli keskittyykin lähinnä tekniseen toteutukseen, avoimuuteen ja "egoshooter" tyyppiseen hauskaan pelaamiseen. Pelaaminen on nopeatemposta Quaken, Nexuizin ja UT:n tyylistä räiskimistä. Lisäksi pelissä on useampia eri modeja.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.sauerbraten.org/


Alien Arena
Tietoa: (Taas) Quaken ja UT:n kaltainen nopeatempoinen räiskintäpeli, jossa pääosassa on, yllätys yllätys, muukalaiset marsista tai ties mistä. Peli toimii jonkinmoisena tribuuttina 1950-luvun sci-fi tyylille (katso pelikuvat niin ymmärrät). Pelimoottorina toimii CRX-moottori, joka on rankasti modattu ja nykyaikaistettu id Tech 2- pelimoottori (Quake II- pelimoottori). Pelimodeina ovat tavallisten DM ym. lisäksi pari harvinaisempaa pelimodia, kuten Deathball (joka on samanlaista kuin UT:n Bombing Run). Peli noudattaa ns. "vuosiversioita", eli uusin versio pelistä on Alien Arena 2009. Peli on avointa lähdekoodia.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://icculus.org/alienarena/rpa/


Battle for Wesnoth
Tietoa: Piirrosgrafiikalla höystetty vuoropohjainen strategiapeli. Hyvin monipuolinen ja laaja kokonaisuus ollakseen ilmainen. Peli pyörii fantasiamaailmassa, eli mukana on ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli on avointa lähdekoodia ja se on käännetty suomeksi.
Tyyppi: Vuoropohjainen strategia
Kotisivu: http://www.wesnoth.org/


Savage & Savage 2 (HUOM! Sisältää maksullista lisäsisältöä!!!)
Tietoa: Savage yhdistelee taidokkaasti FPS, RPG ja RTS elemettejä samaan pakettiin. Pelissä siis kaksi joukkuetta taistelee vastakkain ja pelaaja voi toimia erilaisissa hahmoissa ja asemissa. Peli oli niin monipuolinen ja ehkä hieman hankalasti lähestyttävä, että sain vain pintakosketuksen peliin (Savage 2). Mutta vaikutti hemmetin namulta jos osaisi pelata. Peli on muuten ilmainen, mutta voit rahalla hankkia ns. "oikean" accountin ja saada käyttöösi joitakin parempia örvelöitä ym. pientä. Peli on kaupallisen pelin tasoa grafiikoiden ja monipuolisuuden osalta, sillä onhan tämä jossan mielessä kaupallinen peli (lisäsisältö). Peli on fantasiatyyppinen. Suljettua lähdekoodia (yllättäen).
Tyyppi: FPS, RPG, RTS (kyllä, kaikki sekaisin)
Kotisivu: http://www.s2games.com/savage/ (Savage), http://savage2.com/en/ (Savage 2)

Warsow
Tietoa: Taas vielä yksi nopeatempoinen FPS peli, kuten Quake, UT, Nexuiz jne. Warsow kuitenkin eroaa omaperäisellä tavallaan näistä. Pelin grafiikat ovat sarjakuvamaiset ja pelin fysiikka ja liikkuminen on olennaisemmassa asemassa kuuin muissa peleissä. Pelissä bunny hopping, wall dash ym. vastaavat temput ovat olennainen osa pelattavuutta ja lisäksi pelissä on huomattavasti enemmän erilaisia pelimuotoja kuin muissa vastaavissa peleissä (esimerkkinä mainittakoon "Bomb", joka vastaa CS-tyylistä pomminlaittamista). Peli käyttää avointa id Tech 2 moottorista (Quake II moottori) edelleen kehitettyä QFusion-moottoria. Peli itsessään on freeware, mutta ei vapaa. Peli on myös suosittu "vakava" kilpapeli ja se onkin virallisesti tuettu peli mm. ClanBasessa.
Tyyppi: FPS
Kotisivu: http://www.warsow.net/

*** Oma listani loppu, tästä eteenpäin on muiden listaamia pelejä jotka heitän ensimmäiseen viestiin sen takia, että löytyisi helpommin ja lista olisi yhtenevämpi.***

Super Tux
Tietoa: Super Mario tyyppinen 2D tasohyppely peli joka sijoittuu pohjoisnavalle. Käytännössä sama kuin Super Mario, mutta ympärisö on vain erilainen, sankarina toimii Linuxin maskotti Tux ja peli on avointa lähdekoodia. Saatavilla Ubuntun pakettienhallinnasta.
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivu: http://supertux.lethargik.org/


Action Quake2
Tietoa:Action Quake2 nopeatempoinen realistinen* First Person Shooter (moninpeli). Action Quake2 on itsenäinen peli. Pelaajien taso voi olla kova aloittelijalle. Pelistä löytyy myös aktiivinen suomiyhteisö osoitteesta: http://www.aq2suomi.com/
Typpi: FPS
Kotisivut: http://action.telefragged.com/
Asennusohje (lopusta löytyy 64bit client ja peli on ilmainen)
Liikkuvaa kuvaa pelistä.
(*Minä Exitium kyseenalaistan sanan "realistinen", ingame video kertoo miksi... :D )


Secret Maryo Chronicles
Tietoa: Super Marion kaltainen tasohyppelypeli, joka on nimestäkin päätellen saanut suoraan vaikutteita Super Mariosta. Käyttää tehokkaasti hyväksi mm. OpenGL rajapintaa ja takaa täten loistavan pelilaadun. Avointa lähdekoodia. Katso myös yllämainittu "Super Tux".
Tyyppi: Tasohyppely
Kotisivut: http://www.secretmaryo.org/


Wormux
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Worms-klooni. Peli on vuoropohjainen hauska "sotapeli", jossa eri elukat ampuvat toisiaan mitä ihmeellisimmillä ja oudoimmilla aseilla. Asearsenaali on laajudeltaan konekivääristä lehmään. Pelin hahmot ovat läheisiä Linux ja UNIX ympäristölle.
Tyyppi: Vuoropohjainen sota/strategiapeli
Kotisivut: http://www.wormux.org/


Pingus
Tietoa: Avoimen lähdekoodin Lemmings-klooni. Peli on aivoja kiusaava pulmapeli, jossa joukko (tyhmiä) pingviinejä pitää saada vietyä maaliin asti.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://pingus.seul.org/


XMoto
Tietoa: 2D "moottoripyöräpeli", jossa pitää kerätä kentän kaikki mansikat ja sitten mennä lopulta maaliin. Pelissä käytetään hyväksi fysiikkaa ja kentän muotoja ja peli onkin jonkinmoinen "pulmapeli". Kyseessä ei ole siis moottoriurheilupeli. :D Lähes samankaltainen peli legendaarisen Elasto Manian eli "Elman" kanssa. Avointa lähdekoodia.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://xmoto.tuxfamily.org/


Freeciv
Tietoa: Ilmainen vastine civilization peleille. Pelissä rakennetaan kansakuntaa vuosisatojen ajan.
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://freeciv.wikia.com/wiki/Main_Page


Enigma
Tietoa: Hiirikättä kehittävä pulmapeli, jossa tarkoituksena on liikuttaa yhtä tai useampaa palloa kerrallaan ja ratkaista taso.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.nongnu.org/enigma/


Frozen-Bubble
Tietoa: Pingviinihahmoilla koristeltu Puzzle Bobblen tyyppinen peli, jossa tarkoituksena on hävittää kaikki eriväriset jäätyneet kuplat ennen kuin ne osuvat sinuun.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://www.frozen-bubble.org/


IceBreaker
Tietoa: Pieni ja yksinkertainen peli, jossa on tarkoituksena rajata pomppivat pingviinit mahdollisimman pieneen tilaan.
Tyyppi: Pulmapeli
Kotisivut: http://mattdm.org/icebreaker/'


Hedgewars
Tietoa: Idea sama kuin Wormisissa, projektina käsittääkseni nuorempi kuin Wormux mutta omasta mielestäni pelattavampi, nätimpi ja kaikinpuolin parempi.
Peliä myös kehitetään jatkuvasti suht nopeaa tahtia ja uusia versionumeroita tahtoo välistä tulla kuin sieniä sateella. Pelimoottori koodattu käsittääkseni Pascalilla ja pelivalikot QT:llä.. (qt:n voin muistaa väärin...) Peli ammentaa ideansa tosiaan alkuperäisestä Wormsista mutta lisää paljon omia aseideoita (ja tulevaisuudessa uusia pelimoodeja).
Tyyppi: Strategia
Kotisivut: http://hedgewars.org


Glest
Tietoa:Peli sijoittuu mielikuvitukselliseen keskiaikaan. Joukkueiksi voi valita joko

1. Tavalliset ihmiset (noh... teknikot kyllä rakentavat sotaan mm. ilmalaivoja, ornitokoptereita ja käveleviä sotakoneita) tai
2. Maagit (jotka leipovat esiin mm. demoneita, jättiläisiä, lohikäärmeitä)

Peliin kuuluu eirilaisia maastoja ja skenaarioita, joita voi ratkoa yksin tahi valitsemalla kolmesta heimosta joko vastustajia tai liittolaisia.
Alussa on tekemistä pärjätä, mutta taitojen kasvaessa voi vastaansa otta aina enemmän ja voimakkampia vastustajia. Kolmea ultra-tason vastustajaa vastaan ei pärjää ilman paussi-näppäintä - tauon aikana täytyy jokaista hahmoa ohjata yksittäin eri vihulaisia vastaan.  Heikoista mutta tulivoimaisista sissiosastoista täytyy rakentaa vihollisen selustaan iskujoukkoja tuhoamaan kultaa, puuta ja kiveä kerääviä työläisiä.

Hauskimpia tehtäviä on ottaa yksi heimo liittolaiseksi ja yrittää yhdessä puolustautua kahta vihollista vastaan.
Tyyppi: RTS
Kotisivut: http://glest.org




Lisää pelejä tulee ajan kanssa..................

29
Eräs Arch Linuxin käyttäjä päätti tehdä Nexuizista oman kevyemmän version. Nykyinen Nexuiz on sen verran raskas tekele, että se ei oikein pyöri aivan tehottamassa raudassa, mutta tämä pyörii. Sopii hyvin miniläppäreille tai vanhoille koneille. Graffat ovat tietysti aivan toista luokkaa kuin oikeassa versiossa, mutta pääseepä kuitenkin pelaamaan. Lisäksi peli on vain 66 megan kokoinen, kun aito on 638 meganen paketti. Siitä on poistettu siis huomattavasti eri grafiikkaominaisuuksia, ääniä on poistettu/muokattu ja se on saatavilla vain 32 bittisenä pakettina Linuxille (eli ei siis Wintukalle tai Macille).

Remix perustuu uuteen 2.5 versioon.

Lataa: http://omploader.org/vMWk4Mg/nexuiz-remix-25.zip

Itse en ole vielä ehtiny testata, mutta uskon tarpeeksi hyvin kuitenkin alkuperäisen tekijän sanaan. Laitan huomenna miniläppärille (EEE 901), siinä olen testannut nimittäin alkuperäistä Nexuizia (~10-20 FPS kun kaikki mahdolliset asetukset minimillä).

Alkuperäinen viesti: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=69452

Edit: Nyt testasin henkilökohtaisesti, toimi loistavasti hyvillä FPS:llä (en kattonut paljonko, mutta kuitenkin tarpeeksi, ei nykinyt yhtään).


30
Pelit / Nintendo 64 (+ muut) emulaattori nettipelillä?
« : 07.04.09 - klo:18.04 »
Itse en ole nimittäin emulaattoreita aikaisemmin harrastanut, joten kysyisin heiltä joilla on enemmän kokemusta, että onko Nintendo 64:lle (JA mahdollisesti muillekkin, kuten PS1 jne.) saatavilla Linuxille emulaattoria jonka kautta voisi pelata myös netin välityksellä kaverin kanssa? Windowsin puolelle hankin semmoisen kuin "Pj64k", joka käyttää siis nettipeliin jotakin Karellia-nimistä juttua tjsp. Tätä kyseistä emulaattoria ei nimittäin nähtävästi ollut saatavilla Linuxille. Mutta onko siis vastaavia tarjolla Linuxille, ehtona kuitenkin niin että tämä olisi saatavilla myös Windowsille (kun kaverit ovat ikkunoiden äärellä)?

Wine + emulaattoriohjelma kuulostaa semmoiselta ratkaisulta puolestaan, että en viitsisi alkaa testaamaan sitä ensimmäisenä...

31
Laitealue / Ongelma Logitech Chillstream ohjaimen kanssa
« : 06.04.09 - klo:20.40 »
Sain serkuilta kuukauden myöhässä synttärilahjaksi Logitech Chillstream- ohjaimen. Se on siis tietokoneeseen tehty peliohjain, joka on ulkoasultaan aika pitkälti XBox 360 ohjaimen mallinen. Noh, kuitenkin, Ubuntu (Intrepid 64bit) huomaa laitteen ja periaattees se toimiikin. Mutta vain sillä tavalla, että vasen tatti liikuttaa hiiren kursoria johonkin suuntaan ja sitten se palautuu takaisin siihen missä oli ennenkin. Muut näppäimet ovat puolestaan kuolleita. Koetin googlettaa, mutta löytämäni ratkaisut olivat lähinnä että koko laite ei toimi.

Onko olemassa mitään ohjelmaa/scriptaa, millä jokaisen ohjaimen näppäimen saisi konfiguroitua erikseen käsin tai edes saisin selville, että huomaako Ubuntu muut ohjaimen näppäimet vasemman tatin lisäksi. Minusta nimittäin tuntuu, että Ubuntu luulee tätä ohjainta joystickiksi. :-\

Wintukan (win7 ^^) puolella muuten pelittää iha jees, paitsi että näppäinasettelu oli aluksi aivan pielessä enkä saanut niitä mitenkään vaihdettua (joku M$ oma kusiajuri eikä mitään konffausmahdollisuutta). Lopulta sain ohjaimen toimimaan paremmin "ControlMK" nimisen ohjelman avittamana (pääsin konffaa jokaisen näppäimen erikseen).

32
Ubuntu tietokoneissa / Hiiren sivunäppäin + Konqueror
« : 22.02.09 - klo:12.16 »
Mjoo, eli olisi pieni käytännön ongelma. Useimmat, mukaan lukien minä, menee selaimessa edelliselle sivulle painamalla hiiren sivunäppäintä. Ja olen itse tottunut tähän. Konquerorissa on vain se ongelma, että edelliselle sivulle meno hiiren sivunäppäimellä ei toimi. Firefoxissa tämä puolestaan toimii. Joten miten saisin tämän pienen jutun toimimaan? Googlettamisella löysin ohjeen, että saisin tämän toimimaan Konquerorin näppäinyhdistelmiä muokkaamalla. Ongelma on vain siinä, että Konqueror ei mitenkään rekisteröi näppäinpainallusta.

33
http://debian.org/News/2009/20090214.fi.html

//edit gdm. Linkki vaihdettu Suomenkieliseen.

34
(Huom. En laittanut peliosioon sen takia koska ongelma ei koske itse pelejä...)

Eli, minulla on G15 näppäimistö jossa on runsaasti eri namiskoja mm. musiikin toistamiseen ja itse ohjelmoitavia näppäimiä toistakymmentä kappaletta. Ne toimivat muuten hyvin Ubuntulla (ja muissa distroissa), mutta kun alan pelata niin eipä toimi sen jälkeen. Ongelma koskee siis natiiveja Linux- pelejä joita pyöritän fullscreenillä (Winellä pelattavissa peleissä tätä ongelmaa ei ole). Millä tavalla voisin saada nämä näppäinpainallukset reagoimaan?

Esimerkiksi näihin ns. G-näppäimiin pistän komentoja xbindkeys- softan avulla. Eräät komennot olisivat hiiren herkkyyden vaihtamiseen lennosta. Työpöydällä homma toimii hyvin, mutta tarvitsisin tätä ominaisuutta lähinnä pelatessa.

35
Yleistä keskustelua / Onko se Windows 7 vai KDE 4?
« : 06.02.09 - klo:23.03 »
http://www.zdnet.com.au/insight/software/soa/Is-it-Windows-7-or-KDE-4-/0,139023769,339294810,00.htm

Hupia riitti. Mutta itse olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että KDE4 ulkoasu > Win7 ulkoasu.

36
Elikkäs asensin tuon True Combat Eliten, joka on siis Wolfstein: Enemy Territory modi Linuxille (natiivit ET ja TC-Elite Linuxasennukset). Peli toimii muuten hyvin, mutta eräs asia pilaa todellakin pelikokemuksen...

Kun joku ampuu minua kohti/lähelläni (niin että *pampam* kuuluu lähes korvan juuressa) niin peli lagaa pikkasen. Kyseessä on vain murto-osasekunnin lagista, mutta tämä tapahtuu pari kertaa putkeen (eli jokaisella luodilla) ja täten todellakin häiritsee omaa ampumista ja täten omaa peliäni kun ei pääse vastaamaan tuleen. Mittarin mukaan FPS pysyy siellä 90:ssä koko ajan käytännössä muuttumattomana. Lagi tapahtuu vain äänien yhteydessä.

ET:n kohdalla seurasin näitä ohjeita: http://wiki.ubuntu-fi.org/Enemy_Territory ja korjasin äänet ohjeiden mukaan kun ei aluksi toiminut. Liittyykö tämä ongelma jotenkin tähän korjaukseen? Äänet olisivat tosin hyödyllistä kuulla. :)

37
Ubuntu tietokoneissa / Konqueror + flash & java (64bit)
« : 29.01.09 - klo:23.56 »
Eli suht uusi KDE:n käyttäjä olen, ennen aina ollut pääsääntöisesti Gnome. Nyt alla KDE4.2 ja tykkään valtavasti, päätin jopa harkita Konqueroria pääselaimeksi...

Ongelma on vain siinä, että flashit ja java eivät näy. Koetin googlettaa asiasta, mutta en löytänyt mitään joka olisi auttanut (tai sitten olin vain sokea). Tuliketussa flash ja java siis toimivat (kubuntu-restricted-extras paketti asennettu). Kyseessä siis 64 bittinen järjestelmä (Intrepid).

Luultavasti aivan perusjuttu, mutta kysynpä kuitenkin kun en halua kuluttaa enää yhtään ylimääräistä aikaa säätämiseen. Olen tehnyt sitä tänään jo tarpeeksi. :)

Edit: Oho, päivä vaihtui jo. :D

38
Eli tuossa päivällä oli tarkoitus asennella Arch Linux 64 bittinen versio koneeseen (kun sillon oli alla 32bittinen) KDE4.2:lla. Mutta jostain syystä GRUB ei toiminut enkä päässyt boottaamaan mitään, Archia enkä Windowsia. Ajattelin, että se johtui omasta kädettömyydestä, joten suosiolla asensin Kubuntun (64bit).

Asennus onnistui ja GRUBin kautta pääsen myös boottaamaan tähän Kubuntuun. Mutta minulla on Windows rinnalla - siihen en pysty boottaamaan. Kun valitsen Windowsin boottivaihtoehdon, niin tulee seuraavanlainen virheilmoitus:

Koodia: [Valitse]
Error 18: Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS
Googlettamisella löysin seuraavanlaisen kohdan: http://wiki.linuxquestions.org/wiki/GRUB#Error_18 Koetan ohjeen mukaan tehdä /boot osion kovalevyn alkuun ja sitten / osion tämän jälkeen (eli /dev/sdb1 ja /dev/sdb2, kaksi seuraavaa olisivat windows eli /dev/sdb3 ja ntfs-peliosio /dev/sdb4). Tätä ennen siis / oli /dev/sdb1 ja swappi /dev/sdb2 (nyt poistin swapin kokonaan, muistia nimittäin riittää 4 gigan edestä). Mutta ei mitään vaikutusta. Ainoa ero oli siinä, että aluksi grub ei toiminut ollenkaan (error 15) mutta sain sen korjattua Live-CD:llä asentamalla grubin uusiksi.

Windowsia käytän pelaamiseen, jota teen paljon, joten siihen pääseminen olisi minulle suhteellisen tärkeätä. Lisäksi voisi olla vielä hyvä sanoa, että /dev/sda on erillinen kovalevy joka on kokonaan kryptattu Truecryptilla. Jostain syystä en pystynyt mountata kyseistä levyä Kubuntulla (olisi tarkoitus testata että onnistuuko se enää Windowsissakaan). Toivottavasti se ei menny pilalle, sillä siellä on rehellisesti elintärkeää tavaraa joiden katoaminen bittihelvettiin olisi erittäin paha asia.

Nyt todellakin apuja kaivataan.

Btw: KDE4.2 on kiva. :)

39
http://stopsoftwarepatents.eu/

Luonnollisesti lukekaa läpi mitä menette allekirjoittamaan.

40
Yleistä keskustelua / Linux asennettu.... perunaan
« : 11.12.08 - klo:17.24 »
http://www.bbspot.com/News/2008/12/linux-on-a-potato.html

Kaikkeen se taipuu. Voittaa jopa NetBSD:n leivänpaahtimessa.

Edit: Niin totta tosiaan, NetBSD:hän se olikin leivänpaahtimessa eikä OpenBSD. :D Korjattu.

Sivuja: 1 [2] 3 4