Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - koomikko

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6
41
Totuuksia tullut useampia tässä ketjussa, mutta kuten mainittiinkin, niin olleellista olis saada uusia ihmisiä kokeilemaan ja käyttämään Linuxia.

Keskinäinen kisailu distron, käytettävyyden ja tuen osalta on mielestäni jossain määrin suotavaakin ja kehittää osaltaan toimintoja. Kisailun ei pitäisi sisältää toisten yhteisöjen/distrojen mollaamista, sehän ei ole kenenkään etu. Enemmän varmaankin saavutettais etuja yhteistyöstä ja mahdollisesta toisten hyvien ominaisuuksien kopioimisesta (hyvä maku ja oikeudet muistaen).

Niin kuin monesti todetaan, niin pyörää ei kannata keksiä uudelleen, eli kannattanee hyödyntää muiden oivalluksia ja vahvuuksia, mahdollisesti myös jatkojalostaa niitä (taas hyvät tavat ja oikeudet muistaen).

42
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntun esittely kirjastossa
« : 07.03.07 - klo:11.24 »
Tälläsiin tilaisuuksiin olis ehkä mahdollista saada esittely myös vapaille-ohjelmistoille. Aikataulu kyseisen tilaisuuden hyödyntämiseen alkaa olla tiukilla, mutta ehkä vielä mahdollinen.
Jos jollakin löytyy aikaa, mielenkiintoa, esittelymateriaalia, mahdollisesti esittelykonetta paikalle, levyjä jaettavaksi (kaksi ensimmäistä oleellisimpana), niin olis hyvä tilaisuus toimia. Tämän tapaiset tilaisuudet olis hyviä kohteita saada uusia kiinnostuneita.

http://www.lahti.fi/www/bulletin.nsf/headlinespublicfin/B3D8CF254729F87EC22572920041250C

43
Eipä ole itsellä kokemusta kyseisestä kortista, mutta täältä löytyy aiempi keskustelu, jossa sitä käsitellään.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8105.0

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Laitteisto#Broadcom.2C_43xx-sarjan_wlan-kortit

Koita, jos noista löytyy apuja. Hakemalla 4318 löytyy lisää keskusteluja aiheesta.

Kysy lisää, jos ei selviä, joku osaavampi varmaankin auttaa

44
Yleistä keskustelua / Vs: Bill Gates rajoittaa
« : 28.02.07 - klo:09.40 »
Löytyykö valmiita ohjelmia tähän käyttöön?

Sen verran peruskäyttäjä olen, etten skriptin kirjoittamisesta ymmärrä mitään.

45
Yleistä keskustelua / Vs: Bill Gates rajoittaa
« : 25.02.07 - klo:18.58 »
Terve

Varmaankin asiallinen toimepide monille muillekkin, kuin Billyn lapsille.

Onko Ubuntuun saatavissa kilkkeitä, jolla homman sais hoidettua automaattisesti?
Eli useampi käyttäjä, joille kullekkin olis erikseen säädettävissä istunnon max. kesto/vrk ja max. nettiaika/vrk, sekä mahdollisesti vuorokauden aika. Tälläsellä vehkeellä sais valvonnan hanskattua ilman kelloa ja ennalta määriteltyä ajankohtaa. Esim. istunnon kesto 2tuntia, josta mahdollinen netissä touhuaminen 1tunti. Vielä, jos istunto vois olla useammassa erässä, niin aina parempi.
Onko tämän tapaista ominaisuutta olemassa, onko kokemuksia?

46
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Wikikirjalla kesäkoodiin
« : 13.02.07 - klo:21.28 »
Joo, kyllä noi oikeusministeriön sivut on käsittääkseni tiedossa. Aloitusohjeet ihan asialliset, mutta tunti ja harjoitusmateriaalin puute kaiketi ongelmana. Noin vuosi sitten kyselin OpenOfficen ja Gimpin käytöstä opetuksessa, sillon vastattiin, että koululla on lisenssiohjelmat hankittuna, eikä tuntunut olevan mielenkiintoa vaihtaa. Nyt on tekstinkäsittelyohjelma vaihtunut opetuksessa OpenOfficeen, jospa vuoden päästä olis jo muitakin, saa nähdä.

Tossa Wikikirja kehityksessä olis hyvä myös mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon ohjeiden käyttö koulussa ja opetuksessa. Suomessakin monta koulua ilman ainoatakaan Linux-konetta ja monia tietotekniikanopettajia vailla Linux-kokemusta.

47
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: KIITOKSET
« : 12.02.07 - klo:22.48 »
Omat ongelmat:
Breezyn muistin käyttö, korjaantui Dapperilla(ensimmäinen kerta, kun käyttis päivitys nopeuttaa konetta)
Xorg kesällä, korjaus ohjeet tuli nopeasti
Sama homma, kun Igorin porukoilla, korjaantui viime viikonloppuna tulleissa päivityksissä(ajahan päivitykset).

2 konetta Dapperilla, 7 ihmistä (4-37 vuotiaita) käyttämässä, vajaa vuosi ensi kosketusesta Linuxiin (ei voi perustella pitkällä kokemuksella), kaikki automaatti päivitykset antanut asentaa.

48
Mukana ollaan toiminnassa ja kolehdissa, kertoo vaan mitä tehdä.
Saa tarvittaessa lähestyä myös sähköpostilla.

Onko kaikki kulut selvillä kenelle niitä tulee ja kuinka paljon, eli kerätään kaikki kerralla jollekkin, joka tarvittaessa siirtää toiselle osan?
Mitä kirjettä hommassa käytetään?

49
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Wikikirjalla kesäkoodiin
« : 12.02.07 - klo:21.44 »
Tämän tapaista kirjaa kaipailin itsekkin ja lukisin mielelläni vieläkin, vaikka muutama kone on tullut viriteltyä toimintaan.

Lähtökohtana perus Win käyttäjä ja heikko kielitaito ei ole paras mahdollinen opetellessa Linuxin alkeita. Ubuntusta on jo melko paljon Suomenkielistä tekstiä ja hyvin auttava foorumi, mutta edelleen on meitä jotka luemme mielummin paperia varsikin, jos dokumentti on hyvin jäsennelty ja muotoiltu. Tällä hetkellä saatava muu, kuin perustieto on melko hajallaan pitkin foorumia ja nettiä, joten monen asian hakeminen on varsinkin aloittelijalle ja vaatimattomalla mielikuvituksella varustetulle henkilölle monesti vaikeaa ja hidasta. Tämä lopettaa joidenkin kokeilun nopeasti ja saattaa aiheuttaa asennevammoja, jotka ovat esteenä myöhemmillekkin kokeiluille.

Toi helppo muunneltavuus muillekin jakeluille on tärkeää, eipä taida muille olla näinkään helpolla ohjeita ja apuja saatavilla.

Olen tässä pari vuotta kiusannut paikallista koululaitosta office ohjelmistoista. Eräässä paikallisessa koulussa tekstinkäsittely puoli on siirtynyt    OpenOfficeen, mutta muut toiminnot on edelleen lisenssin alaisessa. Esteenä muiden käytölle on Suomenkielisten ohjeiden ja opetusmateriaalin saanti. Joutsin sivuja linkitin, mutta jos ollain on vinkata muita, mielummin vapaastikäytettäviä, niin vinkatkaa. (Tämä nyt ei kuulunut aiheeseen, mutta käytinpä tilaisuutta hyväksi.)

50
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 05.02.07 - klo:17.58 »
Kylläpä toi ajoitus vaalien jälkeiseen aikaan saattaa olla tehokkaampi. Ennen vaaleja toteutettuna homman pointtihan olis ollut se, että jatkamaan aikovien ainakin olis pitänyt kokeilla ja ottaa jotain kantaa asiaa. Vaalien jälkeenhän monesti käy niin, että osa edustajista hiljenee ja painuu näkymättömiin lähes neljäksi vuodeksi.

Pitäisköhän hommaan suunnitella jo valmiiksi jatkoa: Edustajille kysely pari kuukautta levyjakelun jälkeen. Edustajille mahdollisuus lisätietoihin ja käyttäjätukeen omalla keskustelupalstalla, tai mahdollisesti henk.koht.sähköpostilla. Kiireisemmillä ei välttämättä aika ja kärsivällisyys riitä etsimään ongelmaratkaisuja netistä. Niille, jotka tosissaan lähtevät kokeilemaan, olis tärkeää saada järjestelmä mahdollisimman nopeasti toimimaan. Toivottavasti Feisty on vieläkin helpompi.

Tossa mikkohuo:n kirjepohjassa tuodaan asia esiin enemmän avoimien ohjelmistojen ja Linuxin suunnasta ja Ubuntu tulee sivussa. Pitäisin tätä varmempana tapana lähestyä. Minullekkin Ubuntu ja sen aatemaailma kertoo jo jotain, vaikka en vielä kovin kauan ole asian kanssa ollut tekemisissä. Itselläkin oli kiinnostus Linuxiin useamman vuoden ennen, kuin lähdin etsimään mahdollista jakelua ja törmäsin Ubuntuun, tähän palstaan ja Wikikirjaan. Ihminen joka ei ole tuntenut mielenkiintoa, tai tarvetta toiseen käyttöjärjestelmään saattaa perääntyä, jos jutussa painotetaan liikaa aatteita, tai ideologioita. Kaiken tämän juonena on kuitenkin avoimuus, joka mahdollistaa paljon muita etuja. Näitä etuja tossa kirjeessä tuodaan hyvin esiin. Toi osoitus "KIRJE KANSANEDUSTAJILLE" ja "Arvoisa kansanedustaja" on hyvä juttu.

Toi Timon kirjepohja vois kyllä toimia paremmin lentolehtisenä esimerkiksi julkisilla paikoilla jaettavaksi(kirjastot, tilaisuudet). Herättää monen mielenkiinnon noilla ensimmäisillä lauseillaan, eikä henkilöidy mihinkään tiettyyn ihmisryhmään.

Pitäiskö tämän projektin antaa jatkua ja kehittyä tässä ketjussa ja aloittaa muille omansa, tulee muuten niin pitkä ketju, ettei kukaan jaksa lukea?

52
Lisää noi medibuntun pakettivarastot sources listaan ja poista, tai kommentoi ne vanhat plf pois. Tämän jälkeen Skype löytyy paketin hallinnasta.

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=7853.0

53
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 29.01.07 - klo:21.16 »
Kulupuoleen pitäis löytyä yhteisvastuullisuutta.

Miten kulujen jako ja toteutus hoidetaan, niin sitä olis hyvä miettiä myös tulevaisuutta silmällä pitäen. Vaikka kulut ei ketään kaataisikaan, niin kohtuutonta kumminkin, jos vapaaehtoisessa hommassa joillekkin jää kulupuoli henk.koht. vastuulle.
Jatkossa levitysprojekteja, sekä mahdollisia tapahtumia/kokoontumisia saattaa tulla lisää. Nämä vaativat lähes aina vähän valuuttaakin.

Koitetaas miettiä, miten homman sais hoidettua niin, että saatais pienillä hen.koht. panoksilla (esim.5-10€) rahoitus kasaan. Eli rahaa ei kerätä mihinkään rahastoon, vaan jokaista mahdollista projektia varten erikseen.
Olis esim. tili, johon visalla, tai verkkopankin kautta pystyis tekemään suorituksia . Jollain luotettavalla henkilöllä olis oikeudet tiliin, joka siinä vaiheessa, kun tilillä on tarpeeksi valuuttaa aiheena olevaan projektiin laittaa pelin poikki. Tiedoitukset tarpeista ja etenemisestä hoidettaisiin esim. omalla alueellaan tällä palstalla.
Silloin kaikkilla olis mahdollisuus osallistua, tai olla osallistumatta. Panokset hoidettaisiin nimettöminä.

Toi Rypyn idea tulosteista olis tietenkin helpoin toteuttaa, mutta homma vaan ehkä helposti rönsyilee, jos monessa paikassa tulostetaan ja postitetaan johonkin, jossa hoidetaan pakkaaminen ja edelleen lähetys. Voi toi kyllä toimia hyvinkin.
Itse voin tulostaa, mutta vain musta-valkoisia, tai osallistua rahapanoksella.

Noi nimelliset kuoret olis ehkä vaikuttavammat.

54
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 25.01.07 - klo:21.59 »
Miten olis, jos kirjeen lopussa kertoisimme Ruotsinkielellä, että homma toimii vapaaehtoispohjalla ja pienillä resursseilla. Tähän vedoten neuvoisimme haluttaessa tutustumaan Ubuntu-Ruotsin sivustoon, johon laitettaisiin linkki.
Tällä osoittaisimme sen, että olemme huomioineet myös Ruotsinkieliset ja toisaalta sen, että tämä asia tunnetaan muuallakin, kuin Suomessa. Totuushan on kumminkin se, että kaikki edustajat puhuvat ja vähintään kohtuullisesti lukevat Suomea.

55
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 25.01.07 - klo:20.48 »
Alkaa kirje mielestäni olla valmis. Perusteet on kerrottu selkeästi, eikä toi ideologiakaan enää näytä liian rankalle.

Tossa mikkohuo:n esityksessä on tärkeimmät asiat, mitkä pitäis saada perille, mutta mikäli ne käydään ummikolle edes lyhyesti esittelemään, niin A4 ei riitä. Ja että homma saatais hyvin alkuun, niin ensi kosketus pitää olla mahdollisimman miellyttävä, eikä ummikkokaan saa tuntea itseään täysin ymmärtämättömäksi. Eduskunnassakin työskentelee heitä, jotka aristelevat ja kunnioittavat tietokoneita, vaikka muuten olisivatkin fiksuja ihmisiä. Arkailevalla saattaa olla vielä normaalia suurempi kynnys kokeilla uutta, jos näkevät siinä liikaa nippelitietoa.

Onko Ubuntu-Suomella sähköpostiosoitetta, jonka nimissä vois esim. viikko levyjakelun jälkeen lähettää sähköpostilla juttuja ja linkkejä noista mikkohuo:n esille nostamista asioista? Kansanedustajien työ-osoitteethan on eduskunta.fi, joten niiden etsimiseltä säästyy. Mikäli postitus onnistuu ja se nähdään hyväksi toteuttaa, niin sekin pitäisi touhuta valmiiksi etukäteen.

56
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 25.01.07 - klo:14.17 »
Noista kirjeistä laittaisin jalostukseen sen jossa mainitaan Wiki-kirja.
Ideologia osuuden jättäisin pois, se saattaa ummikon säikäyttää ja lyödä estot päälle.
OpenOffice osuutta nostaisin enemmän esiin, mikäli mahdollista. Oliko niin,että levyltä pystyy asentamaan joitain ohjelmia Wintoosa pulolelle, jos niin on, niin se kannattais mainita.
Jollain lailla kannattais ehkä mainita se, että levyltä kokeillessa järjestelmän latautuminen ja käyttö on huomattavasti hitaampaa, kuin asennetun systeemin.
Sitäkin vois mainostaa, että apua ongelmiin saa Suomenkielellä ilmaiseksi ja niin halutessaan vaikka anonyymisti.



Vielä hyvä tilaisuus kaikilla halukkailla päästä osallistumaan.
Ei ikä, eikä kokemus rajoitteita. 

57
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 25.01.07 - klo:13.03 »
Kyselin postitus käytöntöä eduskunnasta:

jos haluat lähettää kaikille 200 kansanedustajalle saman postin, kirjeen,
kannattaa sinun joko toimittaa ne pääovelle (portaiden yläpäässä,
Mannerheimintie 30) tai postittaa ne yhteen kuoreen pakattuna. Kuoren päälle
maininta: JAETTAVAKSI KANSANEDUSTAJILLE.Postiosoite on: 00102 Eduskunta.

Jokaista kirjettä ei tarvitse erikseen nimetä, mutta jos haluat niin tehdä
kansanedustajien nimet löytyvät eduskunnan internet-sivulla, www.eduskunta.fi

58
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 24.01.07 - klo:15.34 »
Luulen, niin oikein ajoittamalla, mutta pitämällä projektit erillään, voitais saada paras teho ja julkisuushyöty.
Esim. Levynjako ja lehdistötiedote vaikka 3 viikkoa ennen FLUGin kyselyä, vois toimia pohjatyönä. Tämä saattais varmistaa, että viimeistään FLUGin kyselyn myötä levyyn ja asiaan pitää tutustua. Tämä levy-projekti vaikuttaisi enemmän kansalaisaloitteelta, kun taas FLUGin kannanotto ja kysely enemmän viralliselta.

Jonkun tarttis ottaa hoitaakseen se lehdistötiedote. Jos jollain olis vaikka osaamista/kanavia, senkin homman pystyy hoitelemman mistäpäin Suomea tahansa.

Jos me saadaan tiedote julkaisuun ja muutama viikko myöhemmin FLUG hoitelee oman projektinsa ja mahdollisen tiedotteen, niin tässä olis mahdollisuus saada positiivista näkyvyyttä. Edellyttäen, ettei kumpikaan projekti ei sorru ylilyönteihin ja tavaramerkeistä puhuminen pidetään vähäisenä. Eli aihe enemmän suuntautuneena avoimiin ohjelmistoihin, tällöi kynnys asiaan tutustumiseen saatetaan saada pidettyä alempana ja käyttöjärjestelmä hiipii siinä sivussa pinnalle.

Nämäkään eivät ole totuuksia, vaan höpinöitä jotka perustuvat olettamuksiin ja mielikuvitukseen, joten ottakaa kantaa.

59
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 24.01.07 - klo:11.28 »
Olen käytettävissä projektiin, välimatkaa Helsinkiin noin 100km, jos pääkaupunkiseudulta löytyy paikanpäälle porukkaa, niin mä voisin koittaa tehdä jotain täältä maakunnasta käsin. Tarvittaessa järjestän itseni Helsinkiin, joku ilta, tai viikonloppu, jos homma vaatii.

Saatekirje pitäis varmaankin tehdä niin, että se on osoitettu kansanedustajille, kirjoitettu selkeästi ja ymmärrettävästi ja kohteliaaseen sävyyn. Tästä vois saada selkeämmän, kun olis se yksi selkeä linkkisivun osoite, josta johdetaan eteenpäin. Sen päättäköön joku, mikä se on, vai laitetaanko useampia sivuosotteita. Onko parempi yksi kirje, vai laitetaanko kirjeeseen myös lentolehtinen?

Eli tarvittanee ainakin: Kirjeen laatijaa, tulostajaa, kirjekuoria, joku toimittamaan kirjeet eduskuntaan(sopia jakelu), mahdollisia sponsoreita hoitamaan ton materiaalipuolen(tulostukset, kirjekuoret), kulut ei hirveitä, mutta nekin vois hoitaa, joku firma, tai muu systeemi, ettei kenenkään tarttis laittaa henkilökohtaisia. Pitääkö sponsorointi hoitaa anonyymisti, vai saako esim. firmojen nimiä näkyä?

Porukkaa ilmottautumaan ja kertomaan, minkälaisia vahvuuksi/mahdollisuuksia/mielenkiinnon kohteita kelläkin on. Ilmottautua voi tällä palstalla, tai haluttaessa varmaankin yksityisviestillä Jussi Nykäselle? Jos Jussille käy?

Ottakaa kantaa, kritisoikaa, antakaa touhuun hyviä vinkkejä, ilmoittautukaa mukaan. Pyritään homma hoitamaan sivistyneesti, ketään painostamatta ja liikaa rasittamatta.

60
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Edgy-levyjen jakaminen
« : 23.01.07 - klo:20.29 »
No toihan on suunnilleen sitä mitä meinasin, helpoin osoite muistettavaksi, lyhyet ytimekkäät esittelyt.
Linkit näille virallisemmille ja muille Suomenkielisille sivuille sais olla vähän näkyvämmät.
Osoitehan varmaankin vapaasti levitettävä ja julkaistava.
Pieni asiavirhe tökkäs sivulla silmään Dapperin julkaisupäivässä, joka ei kyllä vaikuta mihinkään. Olis ehkä hyvä, että olis linkit ja maininta myös Edgystä, jos sivun osoitetta mainostetaan levyjä jaettaessa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6