Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Myrtti

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Olen nyt varannut Kaupista kentän jalkapallin ja muitten kesäpelejen pelaamiseen 28.7. klo 1200-1800.

22
Jospa järjestettäisiin tänäkin kesänä liikunnallinen käyttäjätapaaminen Tampereella? Siinä sivussa varmasti voidaan muutakin tehdä ja paikkoja löytyy kentän viereltäkin jos on tarvis, ainakin näin viime vuoden kokemuksella...

in English:
How about we organize again Ubuntu meeting in Tampere with sports (football, frisbee etc.) on mind? Alongside of course discussion on Ubuntu and like. There's always courtside seats for those with less athletic minds and bodies, atleast there was last year...

Ehdotuksia, ajatuksia yms. otetaan vastaan tässä ketjussa. Comments, ideas etc?

23
Tehdäänkös uusi ketju tämänvuotiselle?  ;) ;D

24
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Apua/Kiitos
« : 05.06.07 - klo:12.47 »
Tulevaisuuden varalle muistuttaisin, että voisit käyttää hieman kuvaavampaa aihetta aloittaessasi uutta ketjua. Ymmärrettävä ja lyhyen ytimekäs otsikko houkuttelee ihmisiä paljon paremmin lukemaan ja auttamaan.

 :)

25
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka Apache hakkeroidaan?
« : 04.06.07 - klo:13.07 »
Kaikkein yleisintä lie mennä sisään jostain muualta kuin apachen aukoista (sinänsä). Tästä esimerkkinä parin vuoden takainen YLEn sivujen itsenäisyyspäivän hakkerointi, jossa huolimaton koodari oli käyttänyt includea väärin ja php:n get-ominaisuuden kautta, jossa osoitekentässä näkyi hakemisto ja tiedosto jota käsiteltiin, päästiin järjestelmän salasanoihin saakka käsiksi.

Ja kokemattoman ohjelmoijan jäljiltä tällaisen aukon löytäminen on helppoa. Itsekin omille kotisivuilleni pari vuotta sitten onnistuin sellaisen tekemään...  ::) :'(

26
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: p2p ja ubuntu
« : 02.06.07 - klo:18.19 »
Uskokaa tai älkää, mutta bittorrenttia voi käyttää myös laillisen musiikin lataukseen.

http://www.jamendo.net

Jätetään tulevaisuudessakin nämä vähän vähemmän lailliset nettisivustot mainitsematta, niin ei tarvitse kenenkään pelätä pyllynsä puolesta. Jos joku haluaa warettaa ja harrastaa piratismia, siihen ei täältä tarvitse apua tarjota nimenomaisia osoitteita ja palvelimia mainiten.

27
Huvittavaa, joskin samalla surullista todeta että FLUG Ry. käyttäjämäärä ja aktiviteetti on minimaalinen tähän verrattuna. Toki Flug on maksullinen, mutta siitä huolimatta ero etenkin aktiviteetin ylläpidossa on suuri tämän palstan hyväksi.
<flugin-hallituksen-jäsenen-propagandaa>FLUGiin kannattaa liittyä, ja jos kokee voivansa auttaa FLUGia toiminnassaan, ilmoittaa ja olla itse aktiivinen. Tällä hetkellä esim. FLUGin hallituksessa on suurin osa ihmisiä, jotka ovat jo kauan olleet toiminnassa mukana ja ehkä jo osittain väsymys painaa tekemisissä. Vapaaehtoisena voi kuitenkin tehdä paljon.</flugin-hallituksen-jäsenen-propagandaa>

28
Yleistä keskustelua / Vs: Meijän Timo taas uutisissa
« : 14.05.07 - klo:13.05 »
 ;D hienoa Timo ;-)

29
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly07 - tempaus?
« : 21.04.07 - klo:16.34 »
Tuossa olin juuri FLUGin hallituksen kokouksessa jossa ollaan lähdössä ehdottomasti tähän mukaan. FLUG pyytää myös muitten distrojen edustajilta jotain markkinointikrääsää, mutta sehän ei sido ubuntulaisia mihinkään sen suhteen. Ideapankissa on mm.
  • FLUG-krääsämyynti
  • IUbuntu-levyjä (meidän kautta?)
  • Linux-helpdeskiä lähinnä Ubuntujen voimin, helpdeskiläisille harkinnassa mm. päivystysprepaid-liittymä(t)
  • kama-arvonta

30
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly07 - tempaus?
« : 20.04.07 - klo:11.28 »
Hyvä idea, jos olen paikalla niin olen valmis osallistumaan.

Jabahan tätä helpdeskaamista harrasti jo viime assyilla, ja kysyntää ainakin löytyi: http://www.mbnet.fi/assembly/2006/assyblogi/juttu.aspx?id=860
Joulukuussa jo juttelinkin Jaban kanssa ja kerroin että olen ainakin itse valmis osallistumaan vastaavaan nyt syksyllä.

31
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Assembly07 - tempaus?
« : 19.04.07 - klo:21.55 »
Mitäs jos yritettäisiin kehittää jonkinlainen semiofficial Linux-helpdesk elokuun asmeille? Tätä on puhuttu FLUGin piirissä jo pidemmän aikaa, ja luulisin että eräät muutkin ovat kiinnostuneita asiasta?

33
Yleistä keskustelua / Re: HTML tutoriaali
« : 10.12.06 - klo:12.26 »
voisi kai saadakin, viimeksi kun tarkistin tuolta sivulta niin kokemukset olivat kohtuuhuonoja käsittääkseni, enkä nyt muutenkaan tykkää winestä.

34
näppis nurin, reilu ravistus, ehkä avitusta imurilla? Vaihtoehtoisesti jos kyseessä on langaton laite, vastaanottoyksikön parempi sijoittelu. Ja jos ongelma kerran on sama ubuntulla niin tämähän olisi laiteongelma sitten? :->

35
Yleistä keskustelua / Re: HTML tutoriaali
« : 10.12.06 - klo:09.44 »
Kun kerran käytät windowsia, niin voisin ehdottaa käytettäväksi Notepad++:aa.
Tähän on kyllä semiammattilaisena todeta, että siinä vaiheessa kun aikoinaan löysin HTML-kitin Windowsille, jäin siihen koukkuun. Yksi niistä ohjelmista, joita oikeasti kaipaan Linuxiin. Nyt olen yrittänyt totuttautua Screemin käyttöön, mutta hirvittävän paljon kamaa on sellaista joita Screemiin ei suoraan saa, ja se kenkuttaa.

36
Yleistä keskustelua / Re: HTML tutoriaali
« : 09.12.06 - klo:15.36 »
juu, koodilistauksia voi toki lukea mistä tahansa, mutta oppimista ja taitoja kasvattaa jos oikeasti oppii samalla ymmärtämään mitä mikäkin tagi tarkoittaa (ei siis sitä miltä joku tagi ehkä näyttää selaimessa, vaan millaista dataa sillä on tarkoitus kuvata ja missä tilanteessa sitä kannattaa/pitää käyttä).
Juurikin näin. Kun OpenOfficessa on näyttänyt mikä merkitys on sillä, että otsikko tehdään otsikolla eikä pelkästään suurentamalla fonttia ja boldaamalla (esim. sisällysluettelot ja PDF-exporttaus), voidaan johtaa siihen että hX tarkoittaa otsikko X:ää, p tarkoittaa paragrafia eli kappaletta, blockquote sisennettyä lainausta ja niin päin pois.

37
Yleistä keskustelua / Re: HTML tutoriaali
« : 09.12.06 - klo:13.40 »
Itse olen perinteisesti xHTML:ää opettaessani läväyttänyt täysin aloittelijoille ensin paperia ja kynän käteen ja sen jälkeen OpenOfficen tai Wordin päälle ja antanut ensin opetusta siinä. Paperin toiselle puolelle olen tulostanut jonkun suomalaisen asiakirjastandardin mukaisen dokumentin (paperi == <body>, ylätunniste == <head>, itse teksti == <body>, pääotsikko == <h1>, kappaleet == <p> jne). Sitten olen käskenyt suunnitella paperin toiselle puolelle sivuston ensimmäisen aloitussivun ajatuksella "Mitä laittaisit ylätunnisteeseen", "Mihin haluat kuvat" jne. Sitten otetaan OpenOffice tai Word käyttöön, tehdään "asiakirjapohja" ja tehdään otsikoilla, kappaleille jne omat tyylit.

Tämän jälkeen on pystynyt kohtuu helposti siirtymään suoraan tekstieditorin pariin vääntämään hötöä. Tuo tekstinkäsittelyohjelman käyttö suunnitteluvaiheessa helpottaa ymmärrystä siinä vaiheessa, kun tehdään ero html:n (merkintäkieli, joka perustuu vahvasti paperimedialle tehtävään sivuntaittoon tai tekstinkäsittelyyn) ja sen ulkonäön eli muotoilun kanssa, jonka opetan CSS2:lla.

Nettisivujen "koodeihin" on hirvittävä määrä oppaita. Itse käytän eniten W3Cn sivuja ja CSS:ään tätä.

38
Ubuntu tietokoneissa / Re: Nettiin liittyviä ongelmia!
« : 07.12.06 - klo:15.50 »
vika ei ole sources.listissä. Oletko määritellyt myös DNS-palvelimet, kun koneesi ei niitä asetuksia nyt kerran DHCP:n kauttakaan saa?

39
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: Mistä java 1.5
« : 06.12.06 - klo:19.21 »
kyllä se mulla on löytynyt ihan lisäämällä multiverse toimintaan:

Koodia: [Valitse]
myrtti@nuoska:~$ apt-cache show sun-java5-jre
Package: sun-java5-jre
Priority: optional
Section: multiverse/libs
Installed-Size: 15768
Maintainer: Matthias Klose <doko@ubuntu.com>
Architecture: all
Source: sun-java5
Version: 1.5.0-06-1
Replaces: sun-java5-bin, ia32-sun-java5-bin
Provides: java-virtual-machine, java2-runtime
Depends: java-common, locales, sun-java5-bin (= 1.5.0-06-1) | ia32-sun-java5-bin  (= 1.5.0-06-1), debconf (>= 0.5) | debconf-2.0
Pre-Depends: debconf (>= 0.5) | debconf-2.0
Recommends: java-common (>= 0.24), gsfonts-x11
Suggests: sun-java5-plugin | ia32-sun-java5-plugin, sun-java5-fonts, ttf-baekmuk , ttf-kochi-gothic | ttf-kochi-gothic-naga10, ttf-kochi-mincho | ttf-kochi-minch o-naga10, ttf-arphic-bsmi00lp
Conflicts: j2se-common
Filename: pool/multiverse/s/sun-java5/sun-java5-jre_1.5.0-06-1_all.deb
Size: 7341172
MD5sum: 321431e1e47c0a51902fe598773af1f7
Description: Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 5.0
 The Sun Java Platform Standard Edition Runtime Environment (JRE) 5.0
 contains the Java virtual machine, runtime class libraries, and
 Java application launcher that are necessary to run programs written
 in the Java progamming language. It is not a development environment and
 doesn't contain development tools such as compilers or debuggers.
 For development tools, see the Java Development Kit JDK(TM) 5.0
 (package sun-java5-jdk).
 .
 NOTE: You must accept Sun's EULA prior to successfully installing
 this package
 .
 This package contains architecture independent files.
Bugs: mailto:ubuntu-users@lists.ubuntu.com
Origin: Ubuntu

Ei siis tosin tuolla nimellä kuin hait, mutta löytyy se sieltä silti. Ja tämä myös Dapperissa.

40
onnistuu. VNCllä minäkin hallitsin meidän mediapc XP:tä. Käytössä taisi olla XP:n puolella RealVNC, clienttinä Ubuntussa esim. xvncviewer.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6