Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ibuntu

Sivuja: 1 [2] 3
21
Canon 450D järjestelmärunkona, muutama objektiivi ja muuta tillbehööriä siihen ja pokkarina Panasonic Lumix DMC-TZ5.

22
Laitealue / 9.04 Jaunty poisti Amilon(Intel) ongelmat
« : 17.04.09 - klo:18.49 »
Kolmisen vuotta vanha Amilo Pi 1505 heräsi eloon 9.04 Jauntylla ja sekin on vielä testiversio muutaman päivän. Näyttö toimii kirjautumisruudusta alkaen täydellisesti ja WLAN:n käyttöönotto ei vaatinut kuin reitittimen salasanan!

Johtui varmaankin Amiloon yhteensopimattomasta kernelistä etten saanut koskaan kirjautumisruutua kuntoon (kissan kokoiset fontit) 8.04 Hardy Heron ja 8.10 Intrepid Ibex versioissa ja meinasin hylätä koko Ubuntun. 7.04 Feisty Fawn oli viimeinen täydellisesti toimiva Ubuntun versio tässä koneessa.

Läppäri on tällainen ominaisuuksiltaan: Amilo Pi 1505, Intel Core 2 Duo, 945GM chipset, Intel GMA 950.

23
Laitealue / Vs: Asus EEE 901
« : 01.11.08 - klo:15.29 »
Onko joku saanu 8.10:ä toimimaan eeePC:ssä? Itse kokeilin päivittää ja meni rikki eikä enää oikeen lopulta käynnistynytkään koko kone. Nyt yritin ihan puhdasta uutta asennusta niin en saanu tota Adammin kerneliä asentumaan.

Nyt pistän 8.04 takasin.

Tänä aamuna asensin ts. päivitin 8.04:n 8.10:ksi päivitysten hallinnalla (ilmoitti, että uusi jakelujulkaisu on saatavilla). Käytössä: Ubuntueee, Eee PC 900, Kernel 2.6.24-21 - eeep . Asennus onnistui, ensin piti vain poistaa /etc/Fstab filestä tmp:n ohjaus menemästä RAM:iin. Toimii tämä ainakin vielä, en ole paljon ehtinyt testailemaan. Tiedä, onko tästä päivityksestä paljon hyötyä kun buuttaa kuitenkin tuolla Kernel 2.6.24 - eeep:llä.

Löysin tuossa väliajalla myös linkin jonka ohjeilla saa päivitettyä tuon Arrayn Kernelinkin.  Kernelin vaihdon jälkeen näyttää myös toimivan.  Linkki on http://www.array.org/ubuntu/setup-intrepid.html


24
Mielestäni on arvostettavaa jos joku/jotkut viitsivät kasata valmiin paketin käyttökelpoisista ohjelmista CD:lle. Monopolista ei pitäisi Linuxin ollessa kyseessä keskustella lainkaan, eikä myöskään riidellä eri distrojen välisestä paremmuudesta.
Käytän itse kolmea eri distroa kolmessa eri koneessa ja ei näissä mielestäni paljon ole eroa. Sama toimistopaketti toimii kaikissa samanlailla. Joskus tulee ajankuluksi vähän "viriteltyä" ja latailtua liian innokkaasti testaamattomia paketteja, silloin saan omasta syystäni pientä ongelmaa aikaiseksi. Korjaaminen ei sitten pahemmin tuo vaivaa eikä rahallisia kustannuksia ollenkaan. Toivottavasti tuo Valo-CD saa lisää tällaisia vanhempia ukkoja kuten minä Linuxin pariin.

25
Itselle ja muille  Aamupäivää

Kirjautuminen onnistui kun asensin koko systeemin uudestaan. En vaan tiedä missä töppäsin eka kerralla. Vastaisuuden varalle olisi hyvä tietää miten rootina kirjaudutaan.

26
Huomenta

Olen asentamassa Eee PC 900 miniläppäriin Ubuntu-eee:tä muistitikulta. Asennus eteni loppuun saakka täydellisesti. Sitten tuli boottausvaihe ja kas kummaa, käyttäjätunnusta ja salasanaa ei hyväksytä. Laitoin ne asennusvaiheessa varmasti oikein, salasanakin vielä varmistuksen vuoksi piti laittaa kahteen paikkaan. Pääseekö mitenkään kirjautumaan roottina ts. mikä käyttäjä ja mikä salasana?

27
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox vaihtoi kieltä
« : 08.10.08 - klo:14.18 »
Kiitoksia selvitystyöstä.

Tästä eteenpäin pidän ohjelmalähteinä vain valmiiksi testattuja lähteitä. Firefox on nyt suomeksi ja muukin toimii. :D

28
Huomenta

Tänä aamuna tuli neljä päivitystä. Kaksi niistä oli language EN- ja kaksi language FI-päivitystä. Muuten meni hyvin, mutta Firefox muuttui englannin kieliseksi. Käytössä on Hardy Eeebuntu kernelillä. Eihän tämä nyt iso ongelma ole ja englannillakin pärjätään.

29
Ei ole uusinta Javaa käytössä, koska Sampopankki ei toimi yhdistelmällä Firefox 3.0.1 ja uusin sun-Java (taitaa olla 1.6.0). sun-1.5.0 javalla toimii.

30
Onko vika Sampopankin toimattomuuteen Linuxillla, Firefox-selainversiossa, distrossa, java-versiossa vai missä? Enää en olisi kauan jaksanut testailla, mutta tänään sain vihdoin toimimaan toisella vanhemmalla läppärilläni ja ei tarvitse palata pankkiyhteyksien takia takaisin Windowsiin tai mennä naapuriin.
Toimiva yhdistelmä on Linuxmint 4.0, Sun java 1.6.0 ja Firefox 2.0.0.14. Nyt en uskalla koskea enää mihinkään virityksiin tuossa toisessa läppärissä. Tässä koneessa oleva yhdistelmä Fedora 9, Firefox 3.0b5 ja Sun java 1.6.0 ei toimi. Tuleepahan Linuxmint samalla tutuksi hyvänä puolena edes.

31
Ikkunoiden kokoon tai paikkaan ei voi tehdä mitään muutoksia Compizin effects settingsillä. Tyhmä olin kun menin leikkimään Compizilla kun kaikki toimi hienosti. Miten tuon compizin saa pois? Tarkoitus oli vain testata sitä, ja nyt se on oletuksena käynnistyksessä.
Lisätietoja: Kubuntu käynnistyy aivan normaalisti, ruutu pimenee ja ilmestyy uusi työpöytä jossa ei voi säätää!

32
Juuri tulleet language päivitykset korjasivat vian. Jo oli nopeaa toimintaa! :D

33
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Epsanjaa tai muuta latinoa
« : 13.10.07 - klo:10.22 »
Kubuntu on käytössä. Ei tuon korjaamisessa kannata kiirettä pitää, mukava mauste vaan hyvin toimivaan systeemiin ;)

34
Gutsy toimii hienosti, eikä haittaa vaikka osa jutuista on englanniksi johtuen meidän kielivähemmistöstä maailmassa. Monitor & Display - System Settings asetuksissa on kuitenkin kolmatta kieltä seassa: " Tamaño, orientaciòn y posicinamiento ". Eihän tuo hirveästi haittaa ja olkoon vaan. "Segunda pantalla" luultavasti tarkoittaa toista eikä sekundaa.

35
Mitäs sitä hyvää paljon muuttelemaan. Ulkonäköä voi itse säätää kunhan vain alusta on kunnossa ja siltä tämä Gutsy vaikuttaa. WLAN ja näytön resoluutio asettuivat kohdalleen ihan kuin itsestään kun vaihdoin Feistystä Gutsyyn. Nämä kaksi olivat ainoat ja myös hankalat ongelmat Edgyn ja Feistyn aikaan.















36
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu 7.10 Beta julkaistu
« : 28.09.07 - klo:18.52 »
Gutsyyn päivitys Feistystä verkosta onnistui täysin ongelmitta vaikka kyseessä on vasta Beta-versio. En ainakaan vielä ole havainnut muuta ongelmaa kuin tuen puuttumisen vieläkin Intel PRO/Wireless 3945 WLAN:lle. Ei hätää kuitenkaan, sillä WLAN toimii Wifi-radarilla ihan hyvin. Käynnistyminen nopeutui selvästi ja tosiaankin hyvältä näyttää , eli Final-versioon on vaikea keksiä parannuksia.

37
Laitealue / Vs: WLAN (Intel) probleema (Ratkaistu)
« : 09.08.07 - klo:20.56 »
No niin!

Nyt WLAN pelittää. En tiedä mitä oikein tein alunperin väärin, mutta kun toimin anttimr:n ohjeitten mukaan uudestaan, alkoi toimia jopa WEP suojattuna. Ei muuta kuin äkkiä backup talteen nyt hienosti pelittävästä Ubuntusta ja kiitoksia vielä kerran.

38
Laitealue / Vs: WLAN (Intel) probleema
« : 04.08.07 - klo:12.51 »
Kiitos vielä kerran avusta

Nyt koodit on ajettu ja mitään ei mennyt rikki, mutta WLAN ei pelaa edelleenkään. ESSID ja WEP salaus ovat samat kuin Windowsissa

Suojaamattomana saattaisi jopa toimia

/etc/network/interfaces näyttää nyt tältä:

auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet dhcp

iface eth1 inet dhcp
wireless-essid *****
wireless-key **************************
auto eth1

auto eth0


iwconfig näyttää nyt tältä:

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      unassociated  ESSID:off/any 
          Mode:Managed  Frequency=nan kHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:0 kb/s   Tx-Power:16 dBm   
          Retry limit:15   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality:0  Signal level:0  Noise level:0
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:2   Missed beacon:0

39
Laitealue / Vs: WLAN (Intel) probleema
« : 04.08.07 - klo:07.26 »
Kiitoksia ohjeesta, mutta en tosiaan uskalla kokeilla koska jotain tod. näk. särkyy ja alkaa taas asennus puhtaalta pöydältä.
Ehkä kuitenkin jossain vaiheessa on pakko jotta WLAN alkaisi pelittää.


tämän näköinen:

iwconfig

lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

eth1      IEEE 802.11g  ESSID:"XXXXX" 
          Mode:Managed  Frequency:2.412 GHz  Access Point: XX:XX:XX:XX:XX:XX   
          Bit Rate:54 Mb/s   Tx-Power:15 dBm   
          Retry limit:15   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=99/100  Signal level=-22 dBm  Noise level=-23 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:26  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:9   Missed beacon:0

40
Kaikki muu toimii hienosti Ubuntussa paitsi WLAN. Tuon kun vielä saisi pelaamaan niin Windows saa häipyä kovalevyltä. Eli kyseessä on Intel PRO/Wireless 3945.
Toki ilman WLANia pärjää, mutta kun se on kerran olemassa ja toimii XP:ssäkin. Ei kellään olisi hyvää neuvoa tähän pulmaan?

Sivuja: 1 [2] 3