Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 64
561
Homma ratkesikin niin, että avasin LibreOfficen taulukkolaskentaohjelmalla sen talletetun html-tiedoston. Hyvin latautui, joskin kesti vähän aikaa ladata.

562
Nyt toimii. Mikrofoni olikin ilmeisesti laitettu väärään pistokkeeseen tai jotain. Taidan poistaa tämän viestiketjun jossain vaiheessa.

563
Kopioin copy+pastella isolta HTML-sivulta taulukon LibreOfficen taulukkolaskentaan. En osaa sanoa muuta kuin, että siinä oli satoja rivejä ja kymmeniä sarakkeita. Kopioitui. Koneessa oli keskusmuistia 8 GB.

Nyt kopioin isomman taulukon vastaavalla tavalla 32 GB muistisella koneella. Resurssinhallinta sanoi, että 60 % muistista vasta kulutettu. HTML-sivu selaimesta tallennettuna levylle oli 32 MB. Mutta taulukkolaskentaan vaan ei tullut mitään. Vai kestääkö 6-ytimisellä prosessorilla kopiointi kymmeniä minuutteja tuolla muistimäärällä?

Järjestelmä on Kubuntu 21.04. Onko sen leikepöydässä kokorajoituksia? Mutta silloinhan siitä voisi tulla virheilmoitus kun se täyttyy tai meinaa vuotaa yli.

564
Olen tuhonnut vanhat levyt avaamalla levykotelon ja saksimalla levypinnan fileiksi. Uuttera tiedustelupalvelu saa kyllä koostettua niistä fileistäkin levyn, mutta työtä se vaatii. Ja tuloksena on jotain mitäänsanomatonta tavallista dataa.

565
Milloin muuten 3.10 tulee jakeluun? Alunperin siitä piti tulla 4.0. Mutta ei sisältänyt mitään mullistavaa. Siksi 3.10.

566
Onko muut huomanneet Kubuntun tai Ubuntun ja Chromium-selaimen kanssa seuraavaa. Mikrofoni toimii ok Skypen kanssa, mutta ei Teamsin kanssa. Sama voi olla Zoomissa. Kokeiltu on (hädissään juuri kun etäyhteyskokous pitäisi alkaa) tornikotelon takaseinän mikrofoniliitäntää ja etuosan liitäntää, mutta ei toimi. Kubuntun ääntenhallinnassa mikrofoni näkyy, mutta Teamsissa se on harmaana.

567
Ilta-Sanomien artikkelin näppäimistöistä innoittamana lähdin etsimään lisää tietoa. Täältä Ubuntu-foorumilta löytyi mielenkiintoinen keskustelu. Totean näihin, että opin itse muutamassa kuukaudessa kyrllisen näppäimistön asettelun siten, että puolisokkona pystyy kirjoittamaan venäläistä tekstiä. Kiinalaisessa näppäimistöasettelun käytössä olen nähnyt, että pinyinin kirjoitettua pitää vielä valita, mikä kiinalainen merkki otetaan. Yhtä pinyiniä voi vastata useampi kiinalainen merkki. Arabian kielisessä asettelusta ei ole vielä tarpeeksi kokemusta, jotta haluaisi sanoa mitään. Arabian kielessäkin on useampi murre ja asettelueroja (syyrialainen, marokkolainen, jne.).

568
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Valokuvasta taulukkolaskentaan
« : 06.11.21 - klo:23.51 »
Löysin YouTubesta ohjeen, jolla www-sivun taulukot saadaan Exceliin. Tämä ei tarvitse valokuvaamista.

569
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gimp ja maalisanko
« : 06.11.21 - klo:20.29 »
Menen vielä tuohon ohjeiden etsimiseen. Googlaus löysi mm. tämän ohjeen. Kumileimasimen näköinen työkalu kyllä löytyi. Mutta kloonaus? Miten se liittyy alueen poistamiseen. Googlaamalla siis löytyy tietoa ja niiden lukeminen vie aikaa paljon. Jotkut ohjelmat toimivat alusta alkaen niin kuin ihmisen ajatus. Niitä käyttäessä ei tarvitse ohjeita eikä manuaaleja. Jos Gimp käyttää yleisiä kuvankäsittelyn tapoja, niin asia on ok. Minun pitää opetella ne.

Kritiikkini kohdistuu nyt hyvien ohjeiden puuttumiseen. Pitänee joskus ottaa asiaksi opetella Gimpin käyttö kunnolla. Ja kokeilen nyt Kritaa. Se, mihin kuvan käsittelyä tarvitsen, ei ole kovin tärkeä eikä oleellinen asia. Kiitos vastauksista.

570
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gimp ja maalisanko
« : 06.11.21 - klo:20.21 »
Asennappas language-pack-gnome-fi ja language-pack-gnome-fi-base paketit ja käynnistä gimp uudelleen.

Käytän Kubuntua. Laitoin Gimp-kysymyksen tänne kun Gimppiä käyttävät muutkin kuin KDE:n käyttäjät.

571
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gimp ja maalisanko
« : 06.11.21 - klo:20.09 »
Oletkohan huomannut muuttaa maalaustoiminnon kynnysarvoa (Treshold) riittävän suureksi, jotta maalaustoiminto maalaa riittävän suuren alueen ?

Enpä tietysti ole. Yritin googlata, mistä tuota voisi muuttaa. Siihen meni taas 10 - 20 minuuttia. Työn tuottavuus laskee tällaisten takia huomattavasti. Ei ihme, että Linux ei yleisty firmoissa. Toki kun sen kerran opettelee, miten se tehdään, osaa myöhemmin automaattisesti. Mutta... hyviä olisivat ohjelmat, jotka toimivat kuin ihmisen ajatus. Pitänee siirtyä yksinkertaisempiin kuvankäsittelyohjelmiin.  :)

572
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Gimp ja maalisanko
« : 06.11.21 - klo:19.57 »
Toinen kysymys: Miksi Gimp on englanninkielinen? Asensin sen apt:llä. Eikö se asenna Gimppiä suomenkielisenä?

573
Laitealue / Vs: USB-muistitikun käyttö
« : 06.11.21 - klo:19.51 »
Yksi metallirunkoinen usb-tikku ei näkynyt tietokoneelle. Mutta kun sitä heilutteli vähän, niin sitten sen sisältö tuli näkyviin koneella. Tuli vain mieleen, että ihan tuollainen fyysinen asiakin voi saada tikun toimimattomaksi. Harmi, kun se tikku vaikutti muuten tosi kestävältä. En enää uskalla tärkeitä tiedostoja sellaisiin vastaavanlaisiin tallettaa.

574
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Valokuvasta taulukkolaskentaan
« : 06.11.21 - klo:19.36 »
Ei se mahdoton tehtävä olisi, koska MikroSoft on sen tehnyt, mutta ihan triviaali tehtävä se ei kuitenkaan ole.

Ei se ole MS:n tuotteellakaan trviaali. Siinä joutuu tekemään jotain valintoja, ennen kuin data siirtyy taulukkoon. Tämä vinkki löytyi LinkedInistä jostain Windowsub vinkkivideosta. Ja mielestäni tuo olisi tosi hyvä ja tarpeellinen ominaisuus kun uutissivuista voisi napata taulukkoja taulukkolaskentaan.

575
Ubuntu tietokoneissa / Gimp ja maalisanko
« : 06.11.21 - klo:19.34 »
Yritän muokata Gimp 2.10.22:lla png-kuvaa. Pitäisi poistaa kuvasta suorakaiteen muotoinen alue. Otan suorakaidetyökalun ja valitsen alueen. Sitten otan työkaluksi maalipurkin, josta kaatamalla väriä se suorakaiteen alue pitäisi maalautua halutuksi väriksi (valittuna valkoinen, joka on taustan värinen). Mutta kun ei toimi? Löysin Gimpin ohjeet suomeksi, mutta asia ei sieltäkään auennut. Tuo suorakaidealue pitäisi siis saada pois näkyvistä kuvassa. Tavalla tai toisella. Gimp ei toimi samalla tavalla kuin minun ajatus.

576
Ubuntu tietokoneissa / Valokuvasta taulukkolaskentaan
« : 06.11.21 - klo:01.17 »
Microsoftilla on kännykkäsovellus Excelistä, jossa taulukkoon voi tuoda tiedot www-sivulla olevaa taulukkoa valokuvaamalla. Harvinaisen kätevä toiminto. Mutta... avoimen lähdekoodin LibreOfficessa ei näy olevan sellaista toimintoa. Olisiko tuollaisen koodaaminen mahdoton tehtävä? Jos se osaisi imaista tiedot vaikkapa kuvaruudunkaappauksesta, niin se olisi tosi kätevää. Miksei myös kännykällä kuvattunakin kätevää.

577
Yleistä keskustelua / Vs: IBM OS/2
« : 01.11.21 - klo:02.20 »
Asennusmedia oli OS/2:sesta, mutta sen asennus jäi sitten tekemättä. Syy taisi olla se, että oli vain yksi kone käytössä eikä haluja muuttaa kaikkea tietojen käsittelyään uudelle järjestelmälle.

578
Tuntuu olevan isoja eroja valmistajien välillä. Minulla on tällä hetkellä oma känny Honor ja työnantajan tarjoama Samsung. Honorissa samoin kuin Huawei-tabletissani sormenjälkitunnistus toimii todella sujuvasti ja ongelmitta. Samsungia tuntuu aina joutuvan painamaan sekuntitolkulla ja vaihtamaan sormen asentoa pariin–kolmeen kertaan ennen kuin onnistuu, jos onnistuu sittenkään.

Se oli juuri Samsung. Windows 10:ssä on jo sormenjälkitunnistus. En ole kenenkään kuullut käyttävän sitä. Toimiikohan se hyvin? Taitaa olla eniten anturilaitteesta kiinni tunnistuksen helppous.

Siinä tulee sitten kysymys, että voiko tunnistus tunnistaa väärän sormenjäljen myös oikeaksi? Siis toisen henkilön sormen jälki tunnistettaisiin oikeaksi.

579
Se tuki oli aina sen verran kökkö, ettei sormenjälkilukijaa juuri tullut käytettyä; saa nähdä miten tämä Plasmasta tuleva.

Jostain syystä siirryin kännykälläkin käyttämään numeropinniä sormenjäljen sijaan. Joskus sormella piti yrittää jonkin aikaa antaa tunnistetta, ennen kuin se toimi. Sormen piti olla puhdas ja lukupinta myös. Uskon, että nämäkin kehittyvät aikojen kuluessa.

580
Redditistä poimin tällaisen tekstin:

Lainaus
I have a fingerprint registered with fprintd-enroll, which works fine with sddm and gdm. The fingerprint option appears in the gnome shell user settings.

Onko noista sormenjälkinäytteistä olemassa jonkunlainen standardi? Jonkin standardin mukaista sormenjälkinäytettä sähköisenä ei varmaan saa poliisilaitokselta? Siellähän on passia varten otettu sormenjälkinäytteitä nykyään.

Näistä voi tulla uusi tietoturvauhka. Varastetut sormenjäljet. Ja niin edelleen.

Sivuja: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 64