Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 64
541
Voiko Kubuntu 20.10 Kontactin tai siis sen kalenterin yhdistää Google-kalenteriin? Olen näet käyttänyt sitä muutaman vuoden. Kalenteri olisi mukava saada KDE:hen, vaikka sillä ei sinänsä ole mitään suurempaa merkitystä kun selaimella voi operoida Google-kalenteria. Kuitenkin Kmailin voi yhdistää Gmailin kanssa.

Muutama vuosi sitten kyselin Kaddressbookista. Silloin tiedoissa oli jokin virhe, joka kaatoi kaddressbook-ohjelman. Yritin selvittää sitä, mutta etsintä laajeni muihin ohjelmiin, enkä saanut ratkaistua ongelmaa. Kun nyt vuosien kuluttua imaisin vcf-tiedostot Kubuntu 20.04:n kaddressbookiin, niin sehän osasi ladata ne eikä kaatunut. 15 vuoden jälkeen tosin löytyi aika monta yhteystietoa, joista ei muista mitään! Tuossa Kontactissa on hyvä puoli kun siinä on syntymäpäivistä ilmoittava kalenteri. Voihan sellaisen tietysti rakentaa Google Calendariin myös. Mutta Kontactissa ne tulevat automaattisesti, jos vain synytmäpäivä on talletettu yhteystietoon.

542
Silloin kun käytettiin Windows 3.1:stä, siinä oli teeman vaihto. Se vaihtoi siis työpöydän taustakuvan, kuvakkeet ja myös äänet. Kokeilin silloisella KDE:llä moista. Versio taisi olla 3.x. Siinä teema oli asetustiedosto. En saanut sitä valitettavasti kuin toimimaan osittain. Esimerkiksi ikkunoiden tyylit eivät muuttuneet ja jotain muuta. Tällä hetkellä Kubuntu Impishissä Plasma 5.22 on jo hyvin monpuolinen ja tulossa on 5.23 (PPA:sta saa jo nyt Kubuntu Impishiin).

Ei taida olla nykyäänkään "täydellistä" teeman vaihtoa Plasmaan? Ja toinen kysymys on, että tarvitseeko sellaista ollakaan. Itse asiassa kun on löytänyt mieleisensä työpöydän ulkoasun, niin sitä ei ole tarvis vaihtaa. Edes taustakuvaakaan ei tee mieli kovin usein vaihtaa. Kubuntun Discover-ohjelmalla (ja myös googlettamalla) löytyy pilvin pimein erilaisia kilkkeitä kuvakkeista aina sovelluksiin. Toisekseen se on rikkaus, mutta myös vaiva kun mieleinen työpöytä on rakennettava monista palikoista.

543
Pttäisi kirjoitella kaikwenlaisia paperita ja tuulosteesta saa selvää.
Mikä ohjelma jka puhetta ymmärtää ???  8) :-[

Helsingin Työväenopistossa oli pari kolme vuotta sitten kurssi, jossa kokeiltiin tekstin puhumista ja se kirjoitti sen sitten Word-dokumentiksi. Toimi tyydyttävästi. Teksti puhuttiin kännykkään, joka käytti Googlea hyväksi. Ainoastaan yksi nappula piti kännykässä vaihtaa toiseen tilaan. Enpä ole tuota kokeilun jälkeen kuitenkaan enemmiten käyttänyt. Toistaiseksi sormet toimivat tarpeeksi hyvin.  :)

Ja jos oikeinkirjoitusta haluaa, niin Voikko on LibreOfficeen saatava oikeinkirjoitusmoduuli.

544
Latasin Kubuntu Impish iso-imagen ja poltin DVD:lle. Yritin sillä asentaa Acerin läppäriin järjestelmää. Siksi, että en keksinyt tapaa päästä merkkipohjaiseen Kubuntuun. Jostain syystä näppäimistöltä Ctrl-Alt-F3 ei toiminut. Löytyy kyllä ohjeita, miten grubissa voi asettaa koneen boottaamaan konsolitilaan. Mutta siellä oli sitten toinenkin juttu monikäyttäjyyteen liittyen. Ajattelin, että enpä ala niitä tekemään.

Kokeilin päivitystä konsili-ikkunassa. Oletuksena oli, että asennus kaatuisi jossain vaiheessa kun asennetaan uutta versiota käytössä olevan päälle. Mutta ei! Sehän asensi Impishin (21.04 -> 21.10) mainiosti ja toimi asennuksen jälkeisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Tästä plussaa Kubuntun asennuksien suunnittelijalle. Samalla Linux-kernel päivittyi versioon 5.11 -> 5.13. Ja KDE:n Plasma versioon 5.22.5. Jne.

Hivenen tuntui läppäri jo hitaalta. Kubuntu on laajentunut ominaisuuksiltaan paljon ja vastapainona sille tulee sitten kovemmat resurssivaatimukset tehojen suhteen. Enää ei voi sanoa Kubuntun osalta, että vanhaan koneeseen kun asentaa Linuxin, niin se toimii aivan hyvin!

545
Päivitin juuri yhden Acerin läppärin onlinenä Kubuntu 21.04 -> 21.10 kosoli-ikkunassa ja onnistui! Mainittakoon, että poltettu dvd Kubuntu Impish antoi virheilmoituksen live-Kubuntun cräshistä. Siksi kokeilin konsoli-ikkunassa asennusta kun koneella ei ollut mitään tärkeää.

Koodia: [Valitse]
sudo do-release-upgrade

Olisikohan muissakin Ubuntu-pohjaisissa distroissa tuollainen komento...

546
Kirjassa Automate the boring stuff with python on kerrottu, kuinka pythonilla voi lukea ja käsitellä Excel-taulukoita ja Google-taulukoita.

Asensin pyxl:n pip:illä. Sitten pip3:lla ja vielä apt:llä (ohjeet täällä). Lopulta ohjelma ei antanut mitään virheilmoituksia.

Mutta kun ohjelmassa on lauseke

Koodia: [Valitse]
wb = openpyxl.load_workbook('koe.ods')

ei vaan tapahdu mitään. Eikä tule virheilmoitusta.

Koodia: [Valitse]
sheet1 = wb['Sheet1']
sheet2 = wb[0]

Eivät toimi myöskään. Ilmeisesti pyxl-asennus ei ole onnistunut oikein.

547
Jakelu olisi päivitettävissä versioon Impish 21.10.

Minulla on huonoja kokemuksia tuollaisesta väliversiosta .10. !8.10 äänijärjestelmä "arpoi" eri käynnistyskerroilla satunnaisen tai ainakin tuntui, että ihan satunnaisen kombinaation. Siitä seurasi se, että joskus mikrofoni ei toiminut. Ja taas joskus ei kuulokkeista kuulunut mitään.

548
Tuo kansiojuttu ratkesikin niin, että nyt työpöydällä on vain yksi kansiokuvake. Ja sen avaaminen aukaisee Dolphinin. Dolphinissa on sitten välilehdillä kaikki tärkeät kansiot. Ja niistä pääsee sitten navigoimaan helposti uusiin kansioihin.

Varsin hyvä ominaisuus on sekin, että kunkin kansion taustan kohdalla hiiren oikealla napilla saa auki valikon, jossa on mm. avaa konsolessa. Näin pääsee operoimaan kansiossa komentopohjaisella tekstimuotoisella ikkunalla.

549
Joo, en halua sen toimivan niin. Muutama versio taaksepäin (olisikohan jotain Kubuntu 14.x tms.) työpöydällä oli (musta) alue, jonne sai sovelluskuvakkeita laittaa. Taisi tulla automaattisesti järjestelmäasennuksessa. Nyt en löytänyt sellaista toimintoa, joka lisäisi sellaisen versioon 21.04 eikä muutamaan aiempaankaan.

550
Jos muokkaat paneelia ja poistat sieltä kohdan yleisvalikko, pitäisi ylävalikko palautua sovelluksiin. Kubuntu 18.04 ei osannut palauttaa valikkoriviä oikein kaikkiin sovelluksiin, mutta kokeilussa 20.04 toimi minulla oikein. Sovellus piti vain käynnistää uudelleen, niin valikkorivi palautui.

Kiitos vinkeistä. Poistin paneelista yleisvalikon. Sovelluksiin ei kuitenkaan tullut valikkoa takaisin. Voiko se johtua siitä, että muutin jokin aika sitten järjestelmäasetuksissa Ulkoasu -> Ikkunakehykset -> Otsikkopalkin painikkeet ja siitä lisäsin ikkunan otsikkoon sovelluksen valikko -kuvakkeen. Poistin sen sovellusvalikko-kuvakkeen ikkunan karmista. Ja nyt näkyy ainakin yhdessä sovelluksessa valikko. Kiitos!

551
Onko Kubuntussa (21.04) paneelia, johon voisi laittaa noin 5 kpl Dolphinin kansiokuvakkeita? Ne osoittavat (käyttäjän) asiakirjoihin, musiikkiin, valokuviin, videoihin, jne. Ja onpa siellä roskakorikin. Kubuntun aiemmissa versioissa oli sellainen laattamainen alue, johon pystyi noita sovelluskuvakkeita laittamaan. Onko vielä? Olen yrittänyt etsiä. Minulle kelpaisi vaikka joku paneeli näytön vasemmassa laidassa niille.

552
Sen olen huomannut, että osa sovelluksista kiinnittyi suoraan raahaamalla työpöydältä tuohon sovellusvalikkopaneeliin. Ja osa ei. Päättelin, että niihin kiinnittymättömiin sovelluksiin ei ole ohjelmoitu tarvittavia rajapintoja tai liittymiä.

553
Olet lisännyt sovellusvalikkopaneelin. Se on käsittääkseni tarkoitettu sivun ylälaitaan matkimaan Mac työpöytää. Sovelluksista katoaa sen seurauksena ylävalikko.

Ok. Olisiko paneelin tyyppi pitänyt olla eri, jotta valikot eivät olisi kadonneet? Eihän tuo sinänsä ole paha kun tottuu käyttämään. Jossain vaiheessa olin poistanut jopa ikkunan kehykset ja silloin alkoi tuntua vähän orvolta.  :)

554
Loin näytön oikeaan laitaan pystysuoraan kakkospaneelin ja ajattelin siihen laittaa yhdellä hiiren napsautuksella IM-aiheiset sovellukset. Ja ehkä jotain muutakin.

ONnistui hyvin muuten, mutta vain osa Kubuntun sovelluksista asentui paneeliin raahaamalla ne työpöydältä paneeliin. Onko kysymys nyt siitä, että niihin ei-raahattaviin sovelluksiin ei ole koodattu joitakin osia, joita on raahautuvissa sovelluksissa?

Paneeli käyttäytyy aika oudosti. Kun käynnistän sovelluksen, sen paneelin ylälaitaan tulee kaksi uutta riviä alken P ja A -kirjaimilla ja niiden perässä kolme pistettä. Ehkä paneelia leventämällä saisi nähdä lisää tekstiä niistä. Ja ne poistuvat kun sovelluksen sammuttaa/lopettaa. Lisäksi erotin ei ollutkaan ohut viiva vaan paksu sininen alue, joka on aika ikävä kun näytön paneelit (pää ja tämä sivupaneeli) on väritykseltään musta.

Sitten vielä kysymys, että voiko yhdelle näytön yhdelle sivulle luoda vain yhden paneelin? Eli korkeintaan neljä paneelia näytölle.

Edit: Löysin /snap/bin/ hakemistoista käynnistykseen sopivat linkit ohjelmiin ja näyttää toimivan. Nyt kuitenkin Skypen olen saanut varsinaiseen paneeliin sellaiseksi, että se näyttää tilan onko paikalla (virheä) tai poissa (oranssi). Tuossa oikean laidan paneelissa sitä ei näy. Eli mistäs sen toiminnallisuuden siihen vielä taikoo?

Edit2: Ne sivupaneelin tekstit ovatkin käynnissä olevan (samalla virtuaalisella työpöydällä) päällimmäisen sovelluksen valikon komentoja.  :o

555
Yleistä keskustelua / FOSS
« : 11.12.21 - klo:04.17 »
Mitähän FOSSillä kuuluu nykyään? Google-haku ei enää löytänyt tätä suomalaisen avoimen lähdekoodin edistämsen yhdistystä / firmaa / tms.

556
Homma ratkesikin niin, että avasin LibreOfficen taulukkolaskentaohjelmalla sen talletetun html-tiedoston. Hyvin latautui, joskin kesti vähän aikaa ladata.

557
Nyt toimii. Mikrofoni olikin ilmeisesti laitettu väärään pistokkeeseen tai jotain. Taidan poistaa tämän viestiketjun jossain vaiheessa.

558
Kopioin copy+pastella isolta HTML-sivulta taulukon LibreOfficen taulukkolaskentaan. En osaa sanoa muuta kuin, että siinä oli satoja rivejä ja kymmeniä sarakkeita. Kopioitui. Koneessa oli keskusmuistia 8 GB.

Nyt kopioin isomman taulukon vastaavalla tavalla 32 GB muistisella koneella. Resurssinhallinta sanoi, että 60 % muistista vasta kulutettu. HTML-sivu selaimesta tallennettuna levylle oli 32 MB. Mutta taulukkolaskentaan vaan ei tullut mitään. Vai kestääkö 6-ytimisellä prosessorilla kopiointi kymmeniä minuutteja tuolla muistimäärällä?

Järjestelmä on Kubuntu 21.04. Onko sen leikepöydässä kokorajoituksia? Mutta silloinhan siitä voisi tulla virheilmoitus kun se täyttyy tai meinaa vuotaa yli.

559
Olen tuhonnut vanhat levyt avaamalla levykotelon ja saksimalla levypinnan fileiksi. Uuttera tiedustelupalvelu saa kyllä koostettua niistä fileistäkin levyn, mutta työtä se vaatii. Ja tuloksena on jotain mitäänsanomatonta tavallista dataa.

560
Milloin muuten 3.10 tulee jakeluun? Alunperin siitä piti tulla 4.0. Mutta ei sisältänyt mitään mullistavaa. Siksi 3.10.

Sivuja: 1 ... 26 27 [28] 29 30 ... 64