Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71
1381
Muistelen lukeneeni jostain, että Vistan ilmaiseksi annetut kokeiluversiot on tehty sellaisiksi, ettei niitä voi käyttää "oikeasti". Muutenhan kukaan ei ostaisi oikeaa Vistaa.

1382
Ubuntu tietokoneissa / Re: Oman live-cd:n luonti
« : 10.10.06 - klo:14.57 »
Ei taida olla ubuntussa komentoa tai menetelmää, jolla saisi tämän hetkisestä järjestelmästä tehtyä live-rompun...?

1383
Ubuntu tietokoneissa / Re: Skypen uusin versio
« : 09.10.06 - klo:01.15 »
Ot, kannattaa käyttää Skype omia repoja:
Koodia: [Valitse]
## skype
deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free

Versiota 1.3.x ei saane stablesta...? Minulla 1.3. jumittaa Kubuntua jopa 10 sekuntia kun joku soittaa minulle. Eilen päivitin uusimpaan, eikä ole vika poistunut. Ilmeisesti vain tässä koneessa tuollainen feature.

1384
Html-tiedostoja on tehty latin-1 -merkistökoodauksella. Sitten pelvelinkoneeseen on vaihdettu distro ja järjestelmän merkistöksi on määritelty utf-8. Apache2:n oletusmerkistöksi on asetettu latin-1. Hyvä. Homma pelaa siltä osin, mutta... Kun palvelinkoneella tekee uusia tiedostoja, niin ne ovatkin oletuksena utf-8 -koodattuja (niitä tekee jotkut kolmannen osapuolen ohjelmatkin).

Kokeiluissa on ilmaantunut sellainenkin seikka, että webbisivua katseleva selain ei näytä sivua header-osan merkistömääritysten mukaan, vaan palvelimelta tulevan merkistökoodin mukaan. Eli skandit näkyvät oudosti joillakin sivuilla.

Kysymys: Millä tavalla kaikki webbisivut saisi muutettua utf-8:ksi? Luulisi, että tähän kysymykseen on törmännyt muutkin. Google-haut eivät tuoneet suoraa vastausta kuitenkaan. Yhden hakemiston tiedostojen merkistön voisi vaihtaa näin:

recode -v ISO_8859-1..UTF-8 *.html
sed -i s/iso-8859-1/utf-8/ *.html

Ensimmäinen uudelleenkoodaa tiedoston merkistön ja jälkimmäinen vaihtaa headeriin merkistömääritelmän (aikas kätevä sinänsä). Mutta... Järjestelmässä on myös php-sivuja.

Sitten tuon menetelmän kaatava yllätys kokeiluissa: Jotkut sivut onkin saatu kavereilta ja ne on tehty Windowsissa, koodauksena windows-1252. Heh. Levyltä voi löytyä vielä muitakin merkistökoodauksia webbisivuina...

Kysymys: Onko järkevämpi tehdä sh-skriptihässäkkä, joka osaisi nuo kaikki muuntaa utf-8:si? Vai perlillä? Vai C++:lla vai javalla? Olen itse päätynyt java-ohjelmaan. Onko parempia ehdotuksia? Valmiita ratkaisuja?

Yksi mahdollisuus on pitää webbisivut latin-1:sinä, mutta pitkän päälle se tuskin tulee onnistumaan.

1385
palaisin vielä alkuperäiseen kysymykseeni, eli mistä tuon "jutun" löytää, josta käsin voi teemoja muutella, lisätä jne...? Minkäänlaista teemanhallintaa minulta ei löydy suomeksi tai englanniksi.

No jos ei muuten Ohjauspaneeli (kcontrol) käynnisty, niin avaa terminaali-ikkuna (konsole) ja kirjoita sinne kcontrol ja enter perään. Suomenkielisessä Ohjauspaneelissa vasemman laidan ikkunassa on alekkain erilaisia säädettäviä juttuja. Ylhäältä laskien 8. rivillä ja alhaaltapäin 3. viimeisellä rivillä on Ulkonäkö ja teemat. Napsauta se auki. Sieltä 3. viimeisenä eli sen alivalikon 9. kohtana on Teemanhallinta. Napsauta sitä. Sitten oikeaan ruutuun ilmestyy Teemanhallinta. Löytyy valmiille teemoille Asenna uusi teema, Poista teema, Luo uusi teema. Alhaalla ovat painikkeet Tausta, Värit, Tyyli, Kuvakkeet, Kirjasimet, Näytönsäästäjä.

Niistä kokeilemalla löytynee se, mitä etsit. Valitettavasti en pysty tämnä tarkemmin neuvomaan.

1386
Yleistä keskustelua / Re: Tilatut cd't
« : 07.10.06 - klo:16.07 »
Ajattelin jättää romppupaketteja kerrostalon lenkkisaunan pukuhuoneeseen ja lapun "Ota tästä ilmaiseksi ja kokeile". Isossa taloyhtiösä voi löytyä montakin kokeilijaa... Muitakin vastaavia levityspaikkoja voi löytyä. Parhaissa tapauksissa romppupaketit löytävät sellaisia ihmisiä, jotka ei muuta kautta edes löytäisi Linux/Ubuntu -jakeluja, eivätkä sen takia kokeilisi linuxia. Ehkäpä nuoret ovat helpoimmin kokeilemassa uutta.

Onko missään valmista tulostettavaa A4-kokoista manifestiä Ubuntulle?

Sitten kannattaa lisätä lause, että en ole valmis järjestämään 24/7 käyttötukea.  ;)

1387
Kerrotko miten tuon päivityksen käytännössä toteutit?

En uutena (k)ubuntu-käyttäjänä tiedä, voiko dpkg:llä päivittää vanhoja ohjelmia (manuaalista ei selvinnyt kovin nopeasti), joten poistin ensin vanhan skypen ja asensin uuden version niinkus tyhjälle pöydälle. Tuo deb-paketti löytyy Skypen lataussivuilta.

sudo dpkg -r skype
sudo dpkg -i skype_debian-1.3.0.53-1_i386.deb

1388
Aijoo. System settings ja Ohjauspaneeli (kcontrol) ovat eri ohjelmia. Teemanhallinta on Ohjauspaneelissa. Systems settingistä voi asettaa joitakin ulkonäölilsiä asioita, mutta siinä ei ole teemanhallintaa.

1389
Toimiikos uudenkarhea release paremmin? (Versionumeron desimaalit aavistuksen kasvaneet).

Päivitin uusimpaan 1.3.0.53. Saas nähdä, onko muutoksia tullut.

1390
Ongelma on edelleenkin siinä ettei Ohjauspaneelista (Kcontrol) löydy mitään jolla teemoja voisi muuttaa. Eli mainitsemassasi "useita" säädettäviä"- listaltasi, ei minulta löydy mitään Teemanhallintaa suomeksi tai englanniksi,tai edes siihen viittaavaa välilehteä.

Mikäs versio se on KDE:stä? Uusin on 3.5.4 ja mutuaman yön kuluttua tulee 3.5.5.

1391
Nyt hävettää  :o

Ei se mitään. On sitä muutkin tehneet älyttömiä virheitä opetellessaan uutta. Tyhmä ei ole se, kuka kysyy. Hän saa näet vastauksen. Tyhmä on se, kuka jättää kysymättä ollakseen toisten silmissä viisas.  :D

Tästäkin keskustelusta voi olla hyötyä jollekin, joka etsii vastausta samanlaiseen ongelmaan...

1392
Skype on toiminut minulla suht hyvin Kubuntulla. Fedora Core 2 aikoihin siihen asennettu binääripaketti ei toiminut yhtä hyvin. Oli jatkuvasti ongelmia äänilaitteen alustusten kanssa (se on todettu bugi Skypessä). Joko Skype ei kuulunut ollenkaan tai sitten muut ohjelmat eivät antaneet ääntä.

Asensin joku aika sitten 1.3.x betan. Sillä on ollut ongelmana koneen totaalinen hyytyminen noin 10 sekunniksi kun joku aloittaa Skype-chatin kanssani. Olen havainnut myös samantapaista hyytymistä kun joku soittaa minulle ja jopa silloin kun jonkun puhelinluettelossa olevan tila vaihtuu onlineksi tms.

Prosessorina Duron 1,2 GHz ja emona Asus A7V-600X. Muistia 1 GB. Käyttis Kubuntu 6.06.1.

1393
KDE:stä puuttuu vielä kunnollinen teemanhallinta, jos vertaa Windowsin vastaavaan. KDE käyttää montaa eri ohjelmaa erilaisten asetusten lataamiseen jai tallentamiseen. Kuten on tullut selville, .kth -teemat eivät toimi. Sitten on .ktheme, jota voi lukea KDE:hen jollain ohjelmalla (tai ohjauspaneelilla) ja värit saa esim. .kcsrc -tiedostosta.

Ulkonäön muuttaminen onnistuu ainakin sieltä Ohjauspaneeli (Kcontrol) -> Ulkonäkö ja teemat  asetuksista. Siellä on useita säädettäviä kuten Aloitusruutu, Ikkunoiden kehykset, Kirjasimet, Kuvakkeet, Käynnistyksen ilmaiseminen, Näytönsäästäjä, Tausta, Teemanhallinta (no käytä tätä varoen), Tyyli, Värit. Teemoja voi siis säätää itse asia kerrallaan. Sitten voi asentaa jostain valmiista teemasta (joko koneen oletusteema tai netistä ladattu).

Jos sieltä ei löydy niitä sen takia, että tekstit ovat englanniksi ja käytät (vain) suomea, niin KDE:hen voi ladata suomennospaketit.

Osoitteessa http://www.kde-look.org/ on erilaisia teemoja ladattavana.

1394
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: irkkaaminen
« : 03.10.06 - klo:05.10 »
No kun täällä foorumillakin olet, niin Freenode -verkon #ubuntu-fi -kanava kannattaisi ainakin käydä katsomassa. Siellä siis on suomalaisia Ubuntun käyttäjiä, autetaan kyllä mielellään kaikissa hommeleissa jos osataan ja jos ei osata niin ainakin sinne voi käydä avautumassa :)

Itseasiassa tuo #ubuntu.fi on IRCnetissä. FreeNode-verkossa on mm. sellainen kanava kuin #kubuntu.fi, mutta ei ole #ubuntu.fi:tä. Kävin tarkistamassa. Kanavat tuntuvat miellyttäviltä. Freenoden palvelimen osoite on irc.freenode.net (toki on muitakin palvelimia siinä verkossa).

IRCnet on "alkuperäinen" irkki. Siitä on sitten lohjennut Efnet (IRCnet jäi eurooppalaiseksi, Efnet amerikkalaiseksi). Freenode on suunnattu ohjelmankehittelijöille ja muuhun kehitystyöhön. Linjaukset ovat tietenkin vain suuntaviivoja. Mistä tahansa julkisesta irkkiverkosta löytyy mitä tahansa. :)

1395
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 03.10.06 - klo:04.39 »
Saisitko yhtään isompaa kuvaa laitettua että näkisi vähän suuren urakkasi hedelmää :)

Tein siitä itseasiassa vähän laajemmin selittävän webbisivun. Laitan osoitteen privassa. Jos tälle asialle on enemmän kiinnostusta, voin kirjoittaa sinne yksityiskohtaiset ohjeet tuollaisen tekemiseksi.

Ohjeilla voi toki muokata työpöytää sitten ihan oman maun mukaan sellaiseksi kuin haluaa. Minulle oli miellyttävä yllätys Kubuntun eli KDE:n niinkin vapaat mahdollisuudet asennella esimerkiksi useita ohjelmapaneeleita työpöydälle jne. jne.

Tämä ei ole työtä vaan seikkailumetsää. :)

1396
Asentaminen ja käyttöönotto / Re: irkkaaminen
« : 02.10.06 - klo:11.00 »
Googleen kun laittaa irkkaus+xchat, niin saa esim tällaisen sivun

http://fi.wikipedia.org/wiki/IRC

Ensinnä aseta omat tietosi x-chatin asetuksiin, sitten serverin tiedot (nyrkkisääntönä palvelin on irc.omaisp.fi). Sitten vaan yrittämään konnektia serveriin. Kun se on saatu, ruudulle tulee litania tekstiä. Sitten /join #kanava. Ja /help antaa lisätietoja. Tästä aiheesta voisi kirjoittaa pitkänkin selostuksen. Googlella löytyyy irc+opas jne.

Kanavia on ainakin #linux.fi, mutta myöe vähemmän nörteille löytyy. Itseasiassa hyvinkin monilla kanavilla puhutaan linuxista, kun monilla irkkaajilla on linux käytössä.  :)

1397
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 02.10.06 - klo:03.10 »


Tässä on Kubuntulla Ubuntun hienoa ruskeaa väritystä. Ruskea väri liukuu alaspäin tummemmaksi, josta efekti valo tulee ylhäältä. Paneelien ergonomiaa on mietitty. Pääpaneeli on näytön ylälaidassa, siellä missä ikkunoiden työkalupalkit ja valikot ovat lähellä. Hiirelle tulee vähemmän liikkumista. Työpöydällä ei ole kuvakkeen kuvaketta. Roskakorit yms. ovat paneeleissa.

Pääpaneelissa on Konquerorin kirjanmerkit, joista napsauttamalla pääsee suoraan tärkeisiin tiedonlähteisiin suoraan (ei tarvitse käynnistää selainta kun se käynnistyy itsestään). Lisäksi pari ensimmäistä kirjanmerkkiä osoittaa paikalliseen html-tiedostoon, jossa taas noin 20 erilaisten aihealueiden linkkiä. Kätevää ja nopeaa. Pääpaneelin K-valikossa on useimmin käytetyt sovellukset -osio. Sekin nopeuttaa.

Virtuaalityöpöytiä on 10 ja niistä luettelo oikeassa laidassa omassa paneelissaan. Sekin on puolitarpeeton, sillä hiiren rullalla työpöydän yllä voi KDE:ssä kelata pöydältä toiselle ja hiiren oikea nappi avaa valikon, josta hypätä suoraan ohjelmien ikkunoihin. Sovelluksen käynnistäminen tietylle työpöydälle nopeutuu tällä paneelilla. Paneelit menevät piiloon. Toinen itsestään ja toinen vietynä.

Minulle taustan tulee olla mahdollisimman yksinkertainen, jotta itse tehtävä asia tulee paremmin esille. Hienoja monimutkaisia valokuvamaisia taustoja jaksaa katsella muutaman tunnin, mutta sitten... En ole myöskään kuulemma ainoa, joka haluaa KDE:hen Ubuntun värit.  :)

1398
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Re: Kalenteri foorumille
« : 30.09.06 - klo:14.27 »
Kyllä se kokoaisi eri lähteistä julkistuspäiviä yhteen paikkaan. Ei siitä sen suurempaa hyötyä ehkä olisi.

1399
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Kalenteri foorumille
« : 30.09.06 - klo:07.35 »
Löysin Kubuntun englanninkieliseltä foorumilta mielenkiintoisen ominaisuuden: kalnterin.

http://kubuntuforums.net/forums/index.php?action=calendar

Se käyttää Googlen kalenteria hyväkseen. Vastaavanlainen voisi olla tähänkin foorumiin asennettavissa... Kalenterissa voisi olla mielestäni uusien distrojen julkistuspäiviä ja ehkä kirjoittelijoiden synttäreitäkin.

1400
Varoituksen sana Kthememanagerista. Se on keskineräinen ja versionumero onkin vasta 0.40. Yritin muuttaa Kubuntun väritystä Ubuntun ruskeaksi... Lopuksi talletin Ohjauspaneelin Teemanhallinnasta tuloksen teemaksi. Tein lisää muutoksia ja talletin uudelle nimelle. Poistin teemanhallinnassa yhden vanhan teeman.

Sitten huomasin, että KDE-ohjelmien työkalupalkista kuvakkeet ovat hävinneet. Tilalla oli pienet nuolet, joista samat toiminnot toimivat, mutta napsautettava alue oli millimetrien luokkaa... Samoin näytönsäästäjien lista teemanhallinnassa on hävinnyt. Sitä en ole saanut takaisin millään tavalla. Sama kävi KDE:n aiemmilla versiolla Fedora Core 2 -alustalla. Teemoja vaihtelemalla näytönsäästäjien lista katosi (en tiennyt syytä vielä silloin). Sain sen takaisin vasta vaihdettuani distribuutiota.  :)

Teema on pakattuna .kth -päätteiseksi paketiksi. Avaamalla sen saa xml-muotoisen asetustiedoston. Vertasin sitä yhteen oletusteeman vastaavaan tiedostoon. Huomasin, että omassa teemassani joidenkin elementtien kooksi oli määritelty 1 kun oletusteemassa vastaava luku oli noin 20:n luokkaa. Editoin omaani vastaavat lukemat. Ei auttanut!

Lopulta vaihdoin KDE_Classic teemaan ja silloin kuvakkeet palasivat työpöydälle. Aloitin uudelleen työpöydän muokkauksen Ubuntun ruskeaksi. Lopulta pääsin alkuperäiseen haluttuun ulkonäköön. Bugiraportit on tehty. Kthememanager on koodattu C++:lla. Siinä olisi jollekin pinetä purtavaa korjata ohjelma. Tuntuu siltä, että ohjelma hävittää jonkun polkuasetuksen KDE:stä.. ehkä?

Sivuja: 1 ... 68 69 [70] 71