Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 64
1081
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Etätyöpöytä ongelma
« : 18.10.08 - klo:22.56 »
java.net.Unknownhostexceotion: -v

Tuo tarkoittaa, että antamasi tai ohjelman yrittämä ip-osoite on jollain tavalla epäkelpo. Siksi se heittää tuon tuntemattoman hostin keskeytyksen. Yritä etsiä paikka, mihin voit lisätä sen toisen koneen host-tiedot.

1082
Huom. Meniköhän tämä typerien kysymysten piikkiin ?

Ei todellakaan. Uskoisin, että foorumia lukee useampi hiljainen lukija (ei kirjoittele ollenkaan), jolle tämän kysymys on tuttu, mutteivät ole kysyneet sitä tai eivät ole hoksanneet, että tällaisia voi kysyä. :) Tämän lisäksi vastaus jää muidenkin lukijoiden pääkoppaan ja kun he törmäävät ongelmaan, muistavat, mistä tietoa löytyy.

1083
Tässä näkee kyllä mitä huonolla käännöksellä saa aikaiseksi.. Käyttökelvottoman UI:n.  Nostan hattua kääntäjille jotka osaavat hommansa!

Osa tässä viestiketjussa kerrotuista virheistä (KDE) voi olla omaa tuotostani. Kauan sitten käännöksissä pääajatus oli saada 100% käännetyksi. Laatu on kärsinyt siinä. Nyt kun joskus saattaa olla taas aikaa, niin kasvatan huolellisuutta + testausta.

Tuo on aivan totta, että käyttöliittymä menee huonoilla käännöksillä pilalle. Siksi voisikin esittää anteeksipyynnön KDE:n käyttäjiltä omalta osaltani.

1084
Kubuntu Hardy käytössä. Mielestäni tavallisenkokoiset kuvatiedostot tulevat 8M/1M Soneran linjalla kohtuunopeasti Kopetella.

Jos kuvatiedostoja on paljon ja ne ovat isoja, kannattanee käyttää esim. FTP-siirtoa toisella ohjelmalla.

1085
Luulen, että kysyjä on alunperin tarkoittanut metadatalla mainittua piilodataa. Sellaista dataa, jota ei tavalliset käyttäjät osaa tulkita ja joka voi olla merkityksellistä erityistilanteissa.

Otetaan esimerkki. Meillä on tiedossa, että mustesuihkukirjoittimet ovat tulostaneet pienen pisterykelmän paperille (ei näy tavallisille silmille), JONKA AVULLA TULOSTEESTA VOIDAAN YKSILÖIDÄ SEN TULOSTANUT LAITE. Nyt asiakirjoissa vastaava voisi tarkoittaa, että asiakirjasta pystyttäisiin selvittämään sen luonut ohjelma/tietokone/tekijä.

Avoimissa dokumenteissa (ODF) sellainen on käytännössä mahdotonta.

1086
Virhe poistettaessa tiedostoa: Permission denied

Suomennettuna vika on siinä, että oikeustasosi eivät riitä poistamiseen. Ratkaisu: muutat tiedoston oikeustasoja esimerkiksi näin:

Koodia: [Valitse]
sudo chmod o+w /home/useri/jossain/tiedosto.ogg
Tässä määrittelet, että kuka tahansa voi kirjoittaa tiedostoon, joka tarkoittaa myös poisto-oikeutta. Jos haluat käyttää graafisia käyttöliittymiä, napsauta tiedoston kohdalla hiiren oikeasta napista ominaisuudet. Sieltä voit lisätä kirjoitusoikeudet koko maailmalle. Edellyttäen, että sinulla on oikeuksia muutella noita. Jos ei ole, niin:

Koodia: [Valitse]
sudo chgrp sinun_ryhmäsi tiedosto.ogg
sudo chown sinä tiedosto.ogg
sudo chmod o+w tiedosto.ogg

1087
Mieleen tulee heti, että muistikortilla tiedostot ovat vain käyttöoikeustasoltaan pääkäyttäjälle avautuvia. Yrität lukea niitä tavallisen käyttäjän oikeuksin. Yksi ratkaisu olisi muuttaa oikeustasoja antamalla others-lukuoikeudet:

Koodia: [Valitse]
chmod a+r /media/semuistikortti/hakemisto/*.jpg

Laita poluksi se polku, missä tiedostot ovat. Jpg:n tilalla voit laittaa .png tai minkätyyppisiä ne tiedostot ovatkin. Tämän jälkeen kuvat avautuvat koneella katseltavaksi ja kopioitavaksi.

Tämä oli ensiksitullut ajatus. Jos vika ei ole tässä, niin kerro lisää ongelmasta.

1088
KDE:n mukana tulee irc-ohjelma Konversation (kuvaruudunkaappauksia). Käyttökelpoinen. Kehittyy pitkin harppauksin (changelog).

1089
netbeans löytyy paketinhallinnasta feistyssä (==uusin versio), sitä ennen sitä ei siellä ollut.

Olen asentanut feistyyn netbeansin paketinhallinnan kautta. Käynnistyksen jälkeen kokeiluissa ilmeni, että se sisältää vain java-projektien teon. Ei esim. UML-mallinnusta, C++:aa eikä Rubyä ja joitakin muita projektimalleja.

Sain vinkin, että ne ovat asennettavia lisäpalikoita. Löysin sivun InstallingNetbeansUbuntu7.04. Lisäsin ohjeen pakettivaraston sources.list:iin ja vaihdoin gutsyn feistyksi. Hain ja asensin depot keyn. Sitten netbeansin lisäpalikan asennuksessa apt-get ilmoitti, että sellaista varastoa ei ole. Ilmeisesti palikoita ei ole vielä ehditty tehdä feistylle?

EDIT: Samasta tietolähteestä kuulin, että Netbeansissa itsessään on liitännäisten asennus. Sen löytää valikosta Tools -> Plugins.

1090
Työpöydän paneeliin on ilmestynyt kaksi lompakkoa. Onkohan toinen KDE 3.5.x sarjasta peräisin (tuo oikeanpuolimmainen)? Ainakin nätimpi ulkoasultaan. Voiko näiden kahden lompakon arvokkaat sisällöt yhdistää vaikkapa tuohon oikeanpuolimmaiseen? Ilmeisesti KMail käyttää oikeanpuolimmaista, mutta esim. Kopete yms. vasemmanpuolimmaista.



[ylläpito on poistanut liitteen]

1091
Onko mokkula kiinni koneessa usb-väylän kautta? USB-väylän käyttöhän tarvitsee rootin oikeuksia joillakin Linux-distribuutioilla, jos porttia ei ole sallittu tavallisille käyttöjille (muistelen näin). Lisätietoja löytyy mm. Googlen hakusanoilla linux usb portti root ja varmasti myös täällä foorumilla on vinkkiä. Sinun tulee sallia siis usb-väylän käyttö tavallisille käyttäjille.

1092
Nämä jökkimiset ja hyytymiset voivat johtua raudasta (hardware). Muistaakseni ainakin aiemmin muistikammat ovat olleet syynä linuxin hyytymisiin, ei niinkään Windowsin. Sarjaportti / rinnakkaisportti / ethernet saattoi jumittaa koneen, jos sieltä ei tullut säällisessä ajassa jotain tiettyä signaalia.

Jökkimisen tulee olla toistettavissa (erilaisilla hardware-kokoonpanoilla), jos se on oikeaa ohjelmistojen jökkimistä.

1093
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: 8000 foorumilaista
« : 07.08.08 - klo:11.47 »
Linuxin käyttäjien määrää voisi arvioida exit poll -kyselyillä vaikkapa Sockmannin ovella. Tällä menetelmällä otos olisi periaatteessa satunnainen otos urbaaneista city-ihmisistä. Ehkä vastausprosentti olisi suuri kun kysely olisi lyhyt: "Käytätkö Windowsia vai Linuxia?"

1094
Jos KDE 4.1:n asentaa Kubuntussa KDE 3.5.x:n rinnalle, niin käytössä on sekä 3.5.x sarjan + 4.x sarjan ohjelmia.

1095
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kadonneet valokuvat
« : 07.08.08 - klo:11.18 »
Kuvien katoamisiin voi johtaa mm. seuraavat yksinkertaiset syyt:

1) Jokin ohjelma on muuttanut kansioiden + (kuva)tiedostojen oikeustasoja. Tässä tapauksessa niitä voi etsiä pääkäyttäjän (root) oikeuksilla jos ei muuten löydä.
2) Kuvat ovat sijainneet liitettävässä mediassa kuten usb-kovalevyllä ja se on irroitettu umountilla tai otettu johdot irti.

1096
Minullakin online-päivitys adept updaterilla Gutsy -> Hardy tuotti saman vian. Tämä on jo toinen kerta, kun Kubuntun online-päivittäminen sekoaa. Ircistä saatujen tietojen mukaan vika on kernelissä ja sitä on yrietty korjata mm. Assembly 2008 -tapahtumassa.

1097
Kokeillessani tuota viimeistä sain Bluetooth OBEX Object Push client -ohjelmalla virheilmoituksen: "Error sending file koe.txt to phone. Response message: Forbidden". Johtuuko tämä nyt siitä, että Nokia 6310i (firmware vuosia vanha) ei osaa Obexia vai onko jokin vipu vain väärässä asennossa?

Nyt tuo Kbluetooth-ohjelman Obex toimi ja puhelimesta ilmestyi hakemistoja. Kokeilin myös Kubuntu Gutsyn Kaddressbookin yhteystiedolle hiiren oikealla napilla avautuvasta valikosta toimintoa Talleta yhteystieto... (siinä on puhelinluurin kuvake). Siirtymistä puhelimeen ei näkynyt tapahtuvan.

Netistä löytyi tietoa, että PhoneLink sekä Gnokii GConf voisivat saada Gnokii-ohjelman toimimaan Nokia E51 puhelimen kanssa. Kubuntun ohjelmalähdevarastoista (repository) ei löytynyt näitä ohjelmia. Onko kukaan kokeillut niitä ja onko kukaan saanut Gnokii-ohjelmaa toimimaan E51:n kanssa (jollain muulla tavalla)?

Korganizerin kalenterin siirto kännnykkään kiinnostaa myös edelleen.

1098
Mielestäni vaihtoehtojen rajoittaminen haittaa kehitystä. Onnistuuko se edes avoimen ja vapaan ohjelmistojen kehittämisen ympäristössä? En usko.

Hyviä ominaisuuksia sisältävät distrot kehittyvät ja muut kuihtuvat pikkuhiljaa pois tai jäävät marginaalisiksi. Niistä ei ole varmasti haittaa? Käyttäjät ovat kehitystä ohjaava taho. Laajan käyttäjäkunnan saavuttavat distrot saavat myös käyttäjiltä enemmän toiveita uusiksi ominaisuuksiksi ja potentiaalista kehittäjäkuntaa. Luonnon valinta tekee tehtävänsä.

1099
Suomennos kadunnimestä talon nimeksi ei aiheuta haittaa ohjelmaan. Ei edes silloin kun samassa tietokannassa on maaseudun ja kaupungin osoitteita.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on paikannuksen kentät. Mielestäni sellainen ominaisuus voisi levitä sukututkimusohjelmissa talojen sijainteihin, hautapaikkojen sijainteihin yms. Muissa tapahtumissa sijaintitedolla ei taida olla niin suurta merkitystä (kuten ammatissa, koulutuksessa). Paikkatieto lisää tiedon informaatiota.

1100
Laitealue / Vs: Kubuntu takkuaa
« : 20.07.08 - klo:13.33 »
Hidastuminen voi johtua prossun suojamekanismista. En tunne tarkemmin sitä, mutta jos prossu ylikuumenee ja meinaa kärähtää, se osaa itse rajoittaa tehoja säilyäkseen ehjänä.

Läppärin tuuletus voi heiketä huomattavasti epätasaisella alustalla. Huolehdi, että ilmanottoaukkoihin pääsee vapaasti ilmaa.

Sivuja: 1 ... 53 54 [55] 56 57 ... 64