Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ilkant

Sivuja: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 64
1061
En ymmärrä, mitä tarkoittaa ongelmallisen version. asennushakemiston/ puhdistus. Tietotekniset taitoni ovat hyvinkin rajalliset, mutta yritän oppia koko ajan uutta.

Skype tallettaa asetuksensa kotihakemistosi alihakemistoon ".Skype". Saat sen näkyville komennolla

Koodia: [Valitse]
ls ~/.Skype

1062
Jos asiakirjan lähettää toiselle, ei kannata lähettää doc-muodossa varsin jos se on tehty Windows-käyttöjärjestelmässä. Nimittäin doc-muotoon tarttuu (makro)viruksia.  Kannattaa lähettää RTF-muodossa, johon virukset ei tartu.

Onkohan Open Officen tekstinkäsittelyllä tehty doc immuunimpi viruksille? Jos vastaanottaja käyttää Windowsia ja lähettää asiakirjan edelleen, silloin tässäkin tapauksessa rtf olisi parempi muoto.

1063
Tuohon vielä sellainen pointti, että.. usein ihmiset ajattelevat, ettei koneen suojaus ole niin tärkeää kun koneella ei ole mitään tärkeää. Kuitenkin tietokonetta voidaan käyttää erilaisiin hyökkäyksiin. Ostetussa koneessa voi olla valmiina bottiverkkojärjestelmä, joka hyökkää vaikkapa Microsoftin palvelimia vastaan... Voisi tässä keksiä villejä paranoidisia esimerkkejä, mitä kaikkea voisi tapahtua pankkitilien tyhjentymisen lisäksi. :)

1064
Tuli mieleen hämärästi vanhasta muistista, että esim.  Fedoralla (vai oliko Red Hat) on olemassa ainakin kahdenlaisia pakettivarastoja, jotka ovat ristiriidassa keskenään. Jos asennat yhden paketin yhdestä varastosta, et voikaan asentaa toisesta varastosta paketteja, sillä ne vaativat riippuvuuksina erilaisen alustan kuin ensimmäisen pakettivaraston paketit. Voi olla, että tämä tilanne on jo historiaa Fedora-maailmassa.

1065
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Lisäkiintolevyn asentaminen
« : 05.05.09 - klo:20.03 »
Oletuksena SATA/PATA tms. kiintolevyjen osiot eivät liity automaattisesti.

Jahas. Onko tälle olemassa mitään erityistä syytä? Voiko se olla syynä, jos fstabissa määritelty levyn osio ei näy hakemistona? Eli syy on tuo, eikä väärin määritelty rivi fstabissa?

1066
Mille muulle sitten olisi vielä tarvetta, niin ainakin laskutusohjelmalle (mistä ainakin itse olisin erittäin kiinnostunut) ja samoin varastokirjanpito-ohjelma. Jos jollakulla vain riittää aikaa ja mielenkiintoa, niin saa suorittaa.

Onko verotuskirjanpitoon liittyviä ohjelmia / ohjelman ominaisuuksia tarvis saada Linux-ohjelmiksi?

Nyt on vielä otettava huomioon, että jo nyt saa kokonaisia verkkokauppoja ilmaisina ja vieläpä ilmaisilla palvelimilla ajettuna. Ehkä näemme vielä kirjanpitoa ja laskutustakin selainpohjaisena, jolloin se olisi käyttöjärjestelmästä riippumaton... Ja sitten kannattaa ottaa varmuuskopiot... olemmehan nähneet, kuinka rahallakin palveluja tarjoavalta menee systeemit sekaisin. :)

1067
Ubuntu tietokoneissa / Vs: skype suomeksi
« : 11.04.09 - klo:02.23 »
Nyt on minullakin suomenkielinen Skype Linuxissa. Kiitos. :)

1068
Olosuhteiden pakosta (nälän aiheuttama sarja pakkoliikkeitä) joudun käyttämään Win XP -alustaa töiden tekemisiin. Koneen käynnistys vie kauan aikaa, minuutteja. Sitten käyttämämme ohjelma käynnistyy noin 10 minuuttia (ehkä se on 5 minuuttia, mutta aika tuntuu pitkältä kun useita ihmisiä joutuu sinä aikana pyörittelemään peukaloita). Nämä pitkät ajat johtuvat virustarkistuksista. Kokeilin kotona Kubuntulla ohjelman Linux-veriosta - käynnistyi 6 sekunnissa.  ;D

1069
Ubuntu tietokoneissa / Vs: mikrofoni ei toimi
« : 11.02.09 - klo:16.39 »
Ainkin Kubuntussa piti tyypillisesti kääntää Kmixistä mikille +20 desibeliä vahvennusta, ennenkuin ääni alkoi kuulua kunnolla.

1070
Kontakt 1.3(kmail) kde4.1

Ongelma olisi se että kontaktiin kun tekee lähetyslistan niin se näkyy aivan hyvin mutta kun siihen yrittää lähettää, se lähettää vain listan ensimmäiselle tyypille.

KDE:ssä (versio 4.1.2) toimiva Kontact (versio 1.2.9) ja siinä Kaddressbook (versio 3.5.10) osaa jakelulistat.  Kun luon uuden jakelulistan Kaddressbookilla ja sen jälkeen talletan sen ja sitten Kmaililla teen uuden viestin ja asetan vastaanottajaksi tuon jakelulistan nimen, se luo viestipohjan, jossa on kaikki listalle viedyt henkilöt (testaukseni sisälsi 3 henkilöä). Vastauksia en ole saanut, onko viesti todella lähtenyt (kello käy aamuyötä), mutta itselleni se tuli kun olin myös listalla. Saapuneessa sähköpostissa oli kaksi muutakin osoitetta vastaanottajina. Tiettävästi toimii oikein.

1071
KDE:n bugi-ilmoituksia ja toiveita voi esittää palvelimella bugs.kde.org. Sinne toive, että Kopete ei tarkistaisi salasanaa lompakosta, jos salasana on jo olemassa Kopeten sisällä.

1072
Niin siinä kävi, että löysin itsekin vastauksen netistä kun oli aikaa etsiä tietoa. Kiitos kaikin puolin hyvästä vastauksesta. Oma Impress-osaaminen kasvoi rutkasti (nyt tällä viitsii tehdäkin oikeasti esityksiä). Myös OO MS Officen haastajana lujittui.

1073
Ohjelmatarjonnassa on otettava huomioon tekijänoikeusmaksut, jos levittää musiikkia tai muuta tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Onnea yritykselle.

1074
Onko liikkeellä montakin yhden ihmisen rakentamaa distroa? Kunnioitettava ajatus sinänsä, mutta saman työmäärän voisi suunnata järkevämmin esim. jonkun laajemman sovelluksen tekoon jollekin uudelle aihealueelle, josta ei vielä ole (linux)-sovellusta. Miettikääpä esim. kuinka paljon valmiita distroja on testattu open source -ympäristössä...  Sitäpaitsi olemassaolevat ohjelma(moduulit) ovat varmasti tehokkaita ja järkeviä. Jos itsellä ei ole tarkempaa ideaa, miten joku voisi toimia toisella tavalla paremmin, niin..

1075
Ubuntu tietokoneissa / OO Impress mallipohjat [Ratkaistu]
« : 27.11.08 - klo:12.00 »
OO Impressin mallipohjavalikoima on varsin suppea verrattuna esim. Windowsin PowerPointtiin. Netistä löytyy kuitenkin jonkin verran käyttökelpoisia Impressin mallipohjia, esimerkiksi eksoottinen Kaohsiung sivulta Impress Templates. Latasin mallipohjan koneelle ja avasin sen OpenOffice Impress 2.3.1 (Windows-versio) -ohjelmaan.

Mallipohjasta voi muuttaa ainoastaan Title of Presentation -alueen. Your Name yms. eivät aukea tavallisin keinoin muokattavaksi. Onko vika

- mallipohjassa
- Impressin versiossa
- käyttäjässä?

Kaipaan ohjeita, miten ko. mallipohjaa voisi hyödyntää esityksessä. Sama vinkki pätenee myös muihin netistä ladattuihin mallipohjiin. Tämä kysymys on tehty siinäkin mielessä, että OpenOfficen käyttäjät huomaisivat Impressin mahdollisuuksia.

1076
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OO Calc aikalaskuja
« : 15.11.08 - klo:04.15 »
Kiitokset kaikille vastaajille. Ongelman synty selvisi perusteellisesti. Nyt voin muotoilla solut oikein, jotta lasku toimii. Ja vielä tiedoksi, että koulutehtävä tämä ei ole.  ;D

1077
Ubuntu tietokoneissa / Vs: crontab
« : 15.11.08 - klo:04.03 »
Olen ymmärtänyt, että /etc/crontab on vain rootille. Komentoriviltä käyttäjäkohtaiset cronjopit annetaan käskyllä crontab -e, joka avaa tiedostoon haluttuun editoriin ja tarkistaa kai syntaksinkin.

Kokeilin gcrontabia KDE4-ympäristössä /etc/crontab -tiedostolle. Tiedosto ei tullut näkyviin editoriin, ei edes sudo gcrontab -komennolla.

1078
Ubuntu tietokoneissa / OO Calc aikalaskuja (Ratkaistu)
« : 07.11.08 - klo:12.16 »
Taulukossa on sarakkeessa A kokonaislukuja alekkain. Sarakkeessa B on aikoja muodossa 00:40:00 (siis 40 minuuttia). Kun teen laskukaavan =A1/B1 sarakkeeseen C, tulos on jotain muuta kuin mitä pitäisi. Lukuarvoilla 22 ja 00:40:00 arvoksi tulee 792 kun mielestäni sen pitäisi olla noin 0,5 tai 30 tms. ( 22 / 40 min = 0,5 minuutissa. Sekunneissa laskettuna se olisi noin 30).

Mikähän on mennyt pieleen? Sarakkeet A ja C on mutoitu luku-tyyppiseksi tiedoksi ja sarake B aika-tyyppiseksi. Ohjelma on OO Calc 2.3.1.

1079
Olen kokeillut nyt noita teemoja ja tehnyt niistä omia variaatioita.

Oletko tehnyt teemoja jollain (KDE-)ohjelmalla vai suoraan hakemistoihin jollain editorilla tms.? KDE versioissa 3.x kthememanager osasi sekoittaa näytönsäästäjää siten, että sitä ei voinut enää vaihtaa. Hyvä, jos nykyään tuokin toimii.

Osaako teemanvaihto vaihtaa kuvakkeet, taustan sekä järjestelmän äänet automaattisesti?

1080
Taustaa: Olen käyttänyt aiemmin KDE 3.5.x -järjestelmää ja sitten asensin sen rinnalle KDE 4.x -järjestelmän. Korganizer lie 3.5.10 -sarjaa.

Tilanne: Kun lisään nyt uuden tapahtuman, se asettaa tapahtumalle järjestäjäksi itseni (löytänee Kaddressbookista) ja osallistujaksi myös itseni. Tästä johtui sellainen piirre, että Korganizerin näyttöön tapahtuman otsikkoriville tuli pingviinin pää (jonkinlaista kypärääkin olin havaitsevinani  :) ). Aiemmin näitä ei ole tullut. Aikani selvittelin ilmiötä ja havaitsin, että se johtuu tapahtumaan automaattisesti liitetystä osallistujasta (minä itse). Yritin poistaa tämän ominaisuuden poistamalla ruksin Kontact/Korganizerin asetuksista käytä Groupware-toimintoja -kohdasta. Mutta se ei vaikuttanut asiaan. Pigviinin pää ilmestyi jälleen uuteen tapahtumaan. Liekö bugi ohjelmassa?

Quick and dirty -ratkaisu: Poistin jokaisesta uudesta tapahtumasta osallistujan (itseni) ja pigviinin päät katosivat kalenterista.

Toive: Haluaisin nyt, että oletuksena pingviinejä ei tulisi tapahtumiin, vaan pelkästään silloin, jos tapahtumaan osallistuu muitakin kuin minä. Voiko sellaisen säätää jotenkin?

Sivuja: 1 ... 52 53 [54] 55 56 ... 64